Суто з цікавості було б цікаво почути думку від представників спільноти щодо вибору серед двох материнських плат)
Gigabyte Z890 AORUS MASTER
та
Asus ROG STRIX Z890-E GAMING WIFI
Під інтеловський проц 270к плюс
Новости
Последние статьи и обзоры
Асус чи Гігабайт
-
SkyGepard
Junior
-
Ortyomko
Member
у асуса дуже поганий софт ASUS CRATE.
Не знаю що там у гіги з цим, але я з Z790-E STRIX перейшов на MSI, бо це було невиносимо
Не знаю що там у гіги з цим, але я з Z790-E STRIX перейшов на MSI, бо це було невиносимо
-
XXXshadyXXX
Member
Аналогично, что у гиги софт деръмо, шо у асус. У MSI самый более менее небесящий софт, хотя вот MSI Mystic Light для управления подсветкой то еще деръмо если честно...Ortyomko: ↑ 16.06.2026 20:20що там у гіги з цим
-
Rex
Member
SkyGepard
До АСУСа більше довіри особисто у мене. Софт, про який тут пишуть - це не найпершочерговіше, на що варто звертати увагу при виборі материнки. Я їм взагалі не користуюся, якщо що.
До АСУСа більше довіри особисто у мене. Софт, про який тут пишуть - це не найпершочерговіше, на що варто звертати увагу при виборі материнки. Я їм взагалі не користуюся, якщо що.
-
Melki
Member
везде плохо, но бери АсусSkyGepard: ↑ 16.06.2026 20:16почути думку від представників
софт же можно и не ставить, если что
-
Razor707
Member
Имею Z690 Aorus Master
Это кусок калла,в один момент перестала работать на 10 винде,хотя до этого работала,оказывается ей нужно было 11 винду поставить,побывала в 2 сервисах из-за этого,корявый перевод,меню в биосе просто ужас
В плане качества сборки и компонентной базы то вроде ок,может конечно в 890 исправили косяки всякие,не знаю
Я бы брал конечно Hero или Extreme
Это кусок калла,в один момент перестала работать на 10 винде,хотя до этого работала,оказывается ей нужно было 11 винду поставить,побывала в 2 сервисах из-за этого,корявый перевод,меню в биосе просто ужас
В плане качества сборки и компонентной базы то вроде ок,может конечно в 890 исправили косяки всякие,не знаю
Я бы брал конечно Hero или Extreme
-
MSiAventador
Member
І Гіга і Асус влаштовували дичину з Vcore по дефолту в УЕФІ.
MSi робить менше моделей материнок і тестує їх перед релізом краще за лідерів продажів.
MSi робить менше моделей материнок і тестує їх перед релізом краще за лідерів продажів.
-
FirstTDM
Member
Asus ROG STRIX Z890-E GAMING WIFISkyGepard: ↑ 16.06.2026 20:16Під інтеловський проц 270к плюс
ASUS Armoury Crate можно и нужно отключить в BIOS
-
SkyGepard
Junior
Ще розглядалися варіанти msi mpg z890 carbon wifi, але мсі в моїх очах репутаційно обісралися
Та asrock taichi z890, кажуть це бенгер за свої гроші та потенціал, плюс дуже гарна (суб'єктивно), але її фіг купиш в норм ларьках, представництв теж нема, тож питанням гарантії, раптом що, буду займатись лише я
Таке собі теж
Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
В цілому очевидно, що плату за софтом обирати не найкраща ідея, ліпше дивитись на конкретні технічні характеристики та можливості
Ще й кажуть що він у всіх поганий))
Але й користуватись ним у будь-яких варіантах особисто в мене потреба навряд стане
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Дякую всім за пораду одразу відрубати нафіг в асУса отой його арморі крате
Все ж схиляюсь до цієї моделі, раз інших думок нема
Норм же плата глобально
Та asrock taichi z890, кажуть це бенгер за свої гроші та потенціал, плюс дуже гарна (суб'єктивно), але її фіг купиш в норм ларьках, представництв теж нема, тож питанням гарантії, раптом що, буду займатись лише я
Таке собі теж
Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
В цілому очевидно, що плату за софтом обирати не найкраща ідея, ліпше дивитись на конкретні технічні характеристики та можливості
Ще й кажуть що він у всіх поганий))
Але й користуватись ним у будь-яких варіантах особисто в мене потреба навряд стане
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Дякую всім за пораду одразу відрубати нафіг в асУса отой його арморі крате
Все ж схиляюсь до цієї моделі, раз інших думок нема
Норм же плата глобально
-
QFlash
Member
Є Gigabyte Z890 Aorus Master. Достався за майже як подарок, трохи бите було.
Працює - нарікань немає жодних.
В мене постійно плати були від Gigabyte - жодних проблем.
Софт у них ніякий. Навіть UEFI BIOS були биті. А елементна база плат на висоті.
Працює - нарікань немає жодних.
В мене постійно плати були від Gigabyte - жодних проблем.
Софт у них ніякий. Навіть UEFI BIOS були биті. А елементна база плат на висоті.
-
0kie
Member
В BIOS две опции плюс в самой Винде есть опция отключать ПО производителя, чтобы не лез через ЦО.SkyGepard: ↑ 17.06.2026 20:24відрубати нафіг в асУса отой його арморі крате
-
Liquidator
Member
Саме з асуса Хіроу зліз на мастєра...... впринципі задоволений лише трохи привкнути до біоса гіги. Якшо розглядадти саме ці дві моделі, то Мастєр тіпа більш оснащена (хоча я не дивися саме цю пару, але за логікою цих брендів вона йде по лінійці вище ніж гейминг від асусів і відповідає по оснащеню HIRO, а геймінгам віда сусів відповідають мамкам лінійки ELITE у гігиSkyGepard: ↑ 16.06.2026 20:16 Суто з цікавості було б цікаво почути думку від представників спільноти щодо вибору серед двох материнських плат)
Gigabyte Z890 AORUS MASTER
та
Asus ROG STRIX Z890-E GAMING WIFI
Під інтеловський проц 270к плюс
-
Ekz0rcyst
Member
Вставлю і свої 5 копійок.
Особисто я не брав би MSI як тут радили, бо в цього виробника зазвичай "криво" реалізовані IOMMU групи, також набагато гірше із ASPM. У ASUS із цим набагато краще.
Але потрібно враховувати, що ми говоримо про виробників які не відрізняються супер якістю, так як їхня ніша це consumer (споживацький) сегмент. Відповідно і вимоги до продукції м'яко кажучи такі собі. Якщо у вас вибір обмежений ASUS та Gigabyte то я обра в би ASUS. Хоча насправді різниця не дуже то і велика, імовірно на одному заводі виробляються, скоріше за все Hon Hai Technology Group (більше відома як Foxconn). ПЗ яке йде від виробника м'яко кажучи не потрібне, тому і аргументом під час вибору не може бути.
Особисто я не брав би MSI як тут радили, бо в цього виробника зазвичай "криво" реалізовані IOMMU групи, також набагато гірше із ASPM. У ASUS із цим набагато краще.
Але потрібно враховувати, що ми говоримо про виробників які не відрізняються супер якістю, так як їхня ніша це consumer (споживацький) сегмент. Відповідно і вимоги до продукції м'яко кажучи такі собі. Якщо у вас вибір обмежений ASUS та Gigabyte то я обра в би ASUS. Хоча насправді різниця не дуже то і велика, імовірно на одному заводі виробляються, скоріше за все Hon Hai Technology Group (більше відома як Foxconn). ПЗ яке йде від виробника м'яко кажучи не потрібне, тому і аргументом під час вибору не може бути.