Майбутній платформі Intel LGA1954 приписується підтримка кількох поколінь процесорів

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

так на 1700 сокет також було 3 покоління: 12/13/14
taras_cs
Member

Изображение
aaleksandrenko
Member

Frees: 03.06.2026 11:36
14 поколіня просто рефреш 13. трохи частоту бустонули і все
Nikolay Yeryomenko
Member

aaleksandrenko: 03.06.2026 11:4114 поколіня просто рефреш 13. трохи частоту бустонули і все
Так, фейкове покоління. А 13-е - розігнане 12-е. Два фейкові, одне справжне. До того ж 13600K та 14600K теж відкидаються у Intel.
yariksom
Member

Не вірю!
Та й нічого з АМ5 порівнювати, вона вийшла у 22му і буде підтримуватися до 29го (на практиці використовуватимуть довше).
Ця LGA1954 ще не вийшла і буде до незрозуміло коли (навряд чи більше трьох років у кращому випадку).
Последний раз редактировалось yariksom 03.06.2026 12:00, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

Шо, буде основне і рефреш +1% частоти основного? Як несподівано.
warp37
Junior

Два поколения и два ремейка и ремастера?
alexeygalas
Member

Можна подумати Granite Ridge це не рефреш )) Тих самих +3-4%. Одна лиш різниця - в X3d кеш переставили в інше місце. У всіх зараз рефреші. Intel, AMD і Apple в т.ч.
kairo
Member

alexeygalas: 03.06.2026 12:10 Можна подумати Granite Ridge це не рефреш )) Тих самих +3-4%. Одна лиш різниця - в X3d кеш переставили в інше місце. У всіх зараз рефреші. Intel, AMD і Apple в т.ч.
Я замінив 7800X3D на 9800X3D. Перестановка кешу сильно покращила ситуацію із охолодженням.
alexeygalas
Member

kairo: 03.06.2026 12:16Я замінив 7800X3D на 9800X3D
Ну я ж так і написав. Різниця відчутна на 3D екземплярах. Ну ще за рахунок щільнішого тех-процесу для таких як я з маленькими кулерами стало холодніше на пару градусів. Для людей з жирними системами охолодження там нічого не змінилось. Пора змиритись, що приросту +15% вже не буде, як колись. І у всіх однаково будуть по відсотках "рефреші"
Просто береш актуальне покоління на момент збірки пк і не париш собі голову. Власники рафаелів ще може отримают приріст, коли вийде 10 покоління райзенів.
Lorichic
Member

alexeygalas: 03.06.2026 12:10в X3d кеш переставили в інше місце. У всіх зараз рефреші.
Рефреш это когда около нулевой прирост ipc, между 7000 и 9000 серией 9%, так что не только компановку кеша изменили
https://www.guru3d.com/data/publish/224 ... ure15.webp
Afit
Member

alexeygalas: 03.06.2026 12:20
kairo: 03.06.2026 12:16Я замінив 7800X3D на 9800X3D
Ну я ж так і написав. Різниця відчутна на 3D екземплярах. Ну ще за рахунок щільнішого тех-процесу для таких як я з маленькими кулерами стало холодніше на пару градусів. Для людей з жирними системами охолодження там нічого не змінилось. Пора змиритись, що приросту +15% вже не буде, як колись. І у всіх однаково будуть по відсотках "рефреші"
Просто береш актуальне покоління на момент збірки пк і не париш собі голову. Власники рафаелів ще може отримают приріст, коли вийде 10 покоління райзенів.
А ще різниця у AVX 512, які навіть деякі ігри стали підтримувати. І там буст вже не 5%
MAKKACIN
Member

Кількох поколінь то дуже розмито, останнім часом найкращий 1700 вийшов, дійсно довга підтримка і ЦП норм. А це.. так чисто повітря... Сказали б наприклад, що новий сокет буде підтримуватися і оновлюватися тільки процесорами максимум до і7 на протязі 10 років, ОТО вже конкретніше!
МОНАХ
Member

Процесорний гігант поки не поспішає ділитися інформацією про майбутнє покоління CPU...
спойлер
002.jpg
:D Мені чомусь здається, що отакими новинами і чутками всі причетні банально тролять і підюджують Intel, а в самій компанії просто бояться про щось загикнутись, бо не зважаючи на реальний стан речей (таки будуть клепати кілька поколінь чи ні, чи щось "посередині") - тут ще не зрозуміло, як і що сказати - як подати правильно, бо будь-який з варіантів може призвести до не дуже втішних результатів (спростують - будуть геть кінченими звіздюками на фоні АМД, підтвердять - треба буде впиратися, щоб виконати, а це вже ні в які "тік-таки" не влазить! Пообіцяти і кинути - що не дивина, але в моменті часу вже ніхто не повірить і "прокатять"...).
Intel74320ASuperFin+
Member

Очередной проходной кал, как и эрроу лейк. Старший 52 ядерный керогаз будет тягаться по потреблению с киловаттной 5090.
ProBoynick
Member

Головне шо жига всьо показала. :D
Polaris
Member

Неее, одне покоління та два рефреша :laugh:

Отправлено спустя 39 секунд:
Frees: 03.06.2026 11:36
14 це по суті рефреш 13
NuclearRobinson
HWBOT OC Team

Сокет буде один на декілька поколінь, але хаби будуть різні :lol:
Sanьka
Member

aaleksandrenko: 03.06.2026 11:4114 поколіня просто рефреш 13. трохи частоту бустонули і все
А хто тобі сказав, що так же не буде з 1954 сокетом? Це ж Інтел :laugh:
Ответить