Новости
Последние статьи и обзоры
Microsoft рекомендує 32 ГБ оперативної пам’яті для ігрового ПК з Windows 11
-
my4a4oc
Member
Предлагаю обсудить Microsoft рекомендує 32 ГБ оперативної пам’яті для ігрового ПК з Windows 11
Що, не беруть? Пора вже з усіх вуглів орати шоб брали
взагалі закрадається думка, шо ші створили для створення дефіциту всього і всія, а не для спрощення життя людям
Що, не беруть? Пора вже з усіх вуглів орати шоб брали
взагалі закрадається думка, шо ші створили для створення дефіциту всього і всія, а не для спрощення життя людям
-
man1242
Member
шоб капілот у віндвос11 міг працювати протрібно 32гб рами 
-
Pohrenizator
Junior
Не прячьте ваши денежки
По банкам и углам
Несите ваши денежки
Иначе быть беде
По банкам и углам
Несите ваши денежки
Иначе быть беде
-
Denverson
Junior
Ну вони як завжди - роблять вінду такою, щоб користувачі оновлювали своє залізо, хочуть того чи ні.
Спочатку модуль шифрування, тому треба міняти все
Потім для ШІ обов'язкова наявність підтримки у процесорах і знову міняй якщо що
Тепер до оперативної дійшло діло
Але то нічого, дивився нещодавно диструбтиви Linux і вже для людей багато чого зроблено, вже і меню як у вінди для тих хто звик і ігри йдуть без проблем. Тому майки ще дограються, до того ж Steam консоль на підході, а за нею і Steam OS дороблять і можна буде видалити ту вінду відправивши її на смітник.
Але то нічого, дивився нещодавно диструбтиви Linux і вже для людей багато чого зроблено, вже і меню як у вінди для тих хто звик і ігри йдуть без проблем. Тому майки ще дограються, до того ж Steam консоль на підході, а за нею і Steam OS дороблять і можна буде видалити ту вінду відправивши її на смітник.
-
Васильович
Member
Якої саме вінди? 98, ХР, 7, 8, 10, 11? Бо це дуже різні меню можуть бутиDenverson: ↑ 02.05.2026 11:54вже і меню як у вінди
-
Demedik
Member
К сожалению нет... Ладно, мелочи типа ДРМ. Самая большая проблема это дрова НеВидиа под пингвина... сразу -20% производительности в сравнение с Виндой.Denverson: ↑ 02.05.2026 11:54 Steam OS дороблять і можна буде видалити ту вінду
-
FirstTDM
Member
А что тут обсуждать? Правильная рекомендацияmy4a4oc: ↑ 02.05.2026 11:15Предлагаю обсудить Microsoft рекомендує 32 ГБ оперативної пам’яті для ігрового ПК з Windows 11
Если кто-то забыл об этом - ну тогда надо открывать ящик, доставать планки памяти (купленные ранее по нормальной цене
-
item2
Member
NVidia вже усвідомила цю проблему і поступово працює над її усуненням, набирає девелоперів. Останні тести на останніх лінійках показують вже в середньому -15%. Через рік (може два) такими темпами вже буде -10%. А це вже не така велика проблема для переходу.Demedik: ↑ 02.05.2026 12:04К сожалению нет... Ладно, мелочи типа ДРМ. Самая большая проблема это дрова НеВидиа под пингвина... сразу -20% производительности в сравнение с Виндой.Denverson: ↑ 02.05.2026 11:54 Steam OS дороблять і можна буде видалити ту вінду
-
firestarter256
Member
item2
Эх а был момент, когда Ати не годилась для линуха, примерно в нулевых
Эх а был момент, когда Ати не годилась для линуха, примерно в нулевых
-
Demedik
Member
У них другой фокус. Они разве что для ИИ поправят... а гейминг, это пока для НеВидиа за бортом. Сам хочу переехать на Пингвина, но терять 20%(пускай даже 15%) на мобильной 5080(реальная производительность десктопа 5070) не хочется. Пока они не сделают хотя бы эту часть дров опенсорс - я не думаю, что мы увидим хороший прогресс.item2: ↑ 02.05.2026 13:09 NVidia вже усвідомила цю проблему і поступово працює над її усуненням, набирає девелоперів. Останні тести на останніх лінійках показують вже в середньому -15%. Через рік (може два) такими темпами вже буде -10%. А це вже не така велика проблема для переходу.
-
Mozdev
Member
Не переживайте панове, лінуксо-капець теж скоро настане і ім'я йому буде SystenDDenverson: ↑ 02.05.2026 11:54 Ну вони як завжди - роблять вінду такою, щоб користувачі оновлювали своє залізо, хочуть того чи ні.
-
pelia
Member
Ну я ще на 10, але помітив що 16гб мало ще декілька років тому, та і 32 не вистачає під мої хотілки і комфорт. Планував на початку 2026 взятись за апгрейд і перейти на ам5 з 128гб, але світ вирішив що мені і 32гб добре 
-
erkins007
Member
Когда вам понадобится 128 уже будет ддр6.pelia: ↑ 02.05.2026 14:04ам5 з 128гб
64 щас достаточно с запасом.
-
pelia
Member
Це для вас достатньо, а для мого використання може не вистачити. Я не тільки в іграшки граю і хочу мати багато-багато усього відкритим одночасноerkins007: ↑ 02.05.2026 14:09Когда вам понадобится 128 уже будет ддр6.pelia: ↑ 02.05.2026 14:04ам5 з 128гб
64 щас достаточно с запасом.
-
Z440_User
Member
Всіх одразу, в залежності від DE який ви встановили.Васильович: ↑ 02.05.2026 11:59 Якої саме вінди? 98, ХР, 7, 8, 10, 11?
Є варіанти з OpenRC, runit та іншим.Mozdev: ↑ 02.05.2026 13:43 лінуксо-капець теж скоро настане і ім'я йому буде SystenD
Ось на днях ноута древнього людини підняв для простого браузінгу-пошта-комунальні-ютубчик-watsapp-viber.
Задача: Що встановити на ноут з 2GB RAM + CPU Phenom II 2,3GHz + HDD + AMD_відео якесь?
Щоб воно доволі швидко рухалось і відносно комфортно виконувало вищеназвані завдання.
- спойлер
- Задача виконана, результат перевершив мої очікування.
Artix на OpenRC + XFCE + zram.
-
Павло_
Junior
Не обов'язково Windows є Zorin, Ubuntu на ядрі Linux
-
МОНАХ
Member
► Скільки там коштує оплатити політ на одномоторнику з інструктором-дублером? Дивлюсь по Україні десь 6500грн. за час до години виходить... Н-нууууу...Для Microsoft Flight Simulator 2024 як ідеальну конфігурацію вказано 64 ГБ оперативної пам’яті.
При цьому сама пам’ять за останні пів року подорожчала в кілька разів...
-
Earanak
Member
Пусть завозят нативную поддержку RAMDisk, буду устанавливать туда игры 
-
Ektalion
Member
Ти мені нагадуєш окремих людей, які одночасно встановлять купу іграшок на SSD, а грають 1-2.pelia: ↑ 02.05.2026 14:18 Це для вас достатньо, а для мого використання може не вистачити. Я не тільки в іграшки граю і хочу мати багато-багато усього відкритим одночасно
Мені місця мало (с).
-
Васильович
Member
Я знаю, просто знущаюся саме з цього формулюванняZ440_User: ↑ 02.05.2026 14:30Всіх одразу, в залежності від DE який ви встановили.
В XFCE є українська локалізаціяZ440_User: ↑ 02.05.2026 14:30Ось на днях ноута древнього людини підняв