Новости
Последние статьи и обзоры
ТВ-приставка
-
Smakolyk
Member
Всем доброй ночи. Хочу какую-то бюджетную приставку для телика. LG 32 диагональ, 17 года. И раньше интернет работал, но я так понимаю всё, поддержка закончилась, только трансляция ютуба с телефона. Не то чтобы прям часто смотрю, но периодически хотелось бы. Посмотрел приставки, что-то недорогое, так чтобы за 1к с хвостиком, то на али будто грустно по отзывам, пишут то вайфай отрывается, то выключается, то умирает. Вроде нашел бюджетку неплохую - Tanix w2, и продавца нашел, но резко до 1,5к поднял, стало менее приятно. Нашел Xiaomi Mi TV Stick Global за 750 - ценник прям вкусный, но мне кажется андроид 9, 1/8 памяти уже прям грустно. Что скажите, может какие-то другие варианты посоветуете?
-
Adamantium
Ghost
Так а в чем проблема?Smakolyk: ↑ 01.05.2026 00:39Вроде нашел бюджетку неплохую - Tanix w2
Они везде в диапазоне 1600-1700, и дают нормальный функционал для просмотра ящикаТ2/утуба, за эти деньги. На 32 так тем более.
-
KingpinUA
Member
На данный момент Onn 4K Plus Google TV топ за свої гроші,а ще kinhank g1, kikpi kp1 , але за адекватною ціної їх зараз не знайти. На усілякі x96, танікси і їм подібні не варто витрачати час, навіть якщо там вагон ram , то це їх ніяк не врятовує.
-
Евгений King
Member
Amazon Fire Stick б.в. якийсь взяти, якщо не боїтесь англійського інтерфейсу.
Його хоч не ломануть як цей китай хлам, що продається на кожному кроці.
-
Kassatka
Member
У мене теж виникла схожа проблема.
Зараз користуємося замість телевізора LG телевізором Sony, який звільнився після купівлі Samsung 8K, і тимчасово трохи сидимо без грошей, тож поки не поспішаємо з покупкою приставки.
Але взагалі хотілось би не абищо, а хай трішки дорожче, а універсальний апарат. Хочу, щоб приставка, окрім Ютубу, з легкістю відтворювала найрізноманітніші фільми по локальній мережі чи по USB. Я на GoogleTV Sony, наприклад, звик використовувати універсальні плеєри VLC та ViMu, які до того ж підтримують підключення по мережі не лише по DLNA, але й по протоколу Samba. Я так розумію, що хоча телевізор старий Full HD без підтримки HDR, але приставки повинні вміти у випадку чого відтворити сучасний фільм у 4K HDR, перевівши для телевізора зображення у Full HD SDR, без потреби спеціально скачувати чи перекодовувати відео нижчої якості. Також серед приставок, на відміну від телевізорів, виробники можуть не жлобитися ставити порт Gigabit Ethernet, а це іноді могло б сильно виручити, щоб не викидати з фільму усі інші звукові доріжки чи не записувати на флешку, щоб обійти обмеження пікового бітрейту в 100 Мбіт/с (по WiFi я нічого не підключаю вдома і взагалі купив роутер для торрентів версію без підтримки WiFi, зекономивши 2000 грн.).
Я став вивчати Хотлайн щодо моделей Андроїд приставок Gigabit Ethernet і виявилося, що деякі приставки, які Хотлайн знаходить по фільтру "Підтримка Gigabit Ethernet" при переході в магазини в характеристиках пише вже Fast Ethernet 100 Мбіт/с.
Я звернувся до Чат "Ж0па ти" з проханням підібрати відносно недорогу приставку з підтримкою Gigabit Ethernet, HDR та кодеку AV1 і він мені порадив таке: Що потрібна приставка виключно на процесорі Amlogic S905X4 (це ключ!), запропонував три варіанти:
Ugoos X4Q Cube 2/16GB (більш стабільний, середній по ціні, але мало оперативки 2 Гб) - 3 магази, мінімум 2649 грн.
Vontar X4 4/64GB (S905X4) є 4 Гб RAM, дешевий, але не дуже стабільний (може бути глючний) - 1 магаз 1820 грн.
Ugoos X4Q Pro 4/32GB (стабільний, є 4 Гб оперативки, чудовий для перегляду важких торентів, але дуже, сука, дорогий) - 4 магази, мінімум 4999 грн.
Наскільки бачу, чат трохи відстав від часу і ці моделі зникають з продажу, натомість ще є:
Ugoos X4Q Plus 4/64GB - 28 магазів, мінімум 5036 грн.
Можете щось підсказати стосовно цієї поради чату? І що таки було б краще обрати? Чи 2 Гб зовсім не підходять для перегляду важких фільмів. Чи варто боятися глючності прошивки
Vontar, чи варто ризикнути спробувати? Бо 5 тис. грн. для приставки щось дійсно зажирно, не хотілося б стільки платити. Чи може щось інше можете порадити?
Відправлено через 31 хвилину 44 секунди:
. Бо це багаторічні страждання, що не витягує по мережі відкривати файли з високим бітрейтом. Безпечно виймати флешку з телевізора/приставки, вставляти в комп, звільняти на ній місце, можливо ремуксувати фільм, щоб позбавитися зайвих доріжок і зменшити розмір, копіювати на флешку й чекати півгодини поки запишеться, безпечно виймати з компа й вставляти назад у телевізор/приставку. Часу мало не стільки, як дивитися сам фільм. Замість того, щоб швиденько відкрити по Samba по розшареній теці з купою фільмів, навіть не розшарюючи саме цей фільм чи серіал по DLNA.
Англійського інтерфейсу не боявся б, якби можна було налаштувати регіон на Україну і щоб власне застосунок Ютуб, VLC, ViMu були нашою мовою. А інакше нє, батькам точно не підійде.
Бачу, що Kinhank G1 є на Prom по ціні близько 4500 грн. Дорого, зараза, але все ж хоч на 500 грн. дешевше, аніж Ugoos X4Q Pro 4/32GB чи Ugoos X4Q Plus 4/64GB. Може це буде краще, аніж Ugoos чи дешеве китайське лайно Vontar X4 4/64GB.
Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
А ще у Kinhank G1 на пульті є кнопка Youtube, як у мого нинішнього телевізора Sony 2021 року. Для батьків дуже великий плюс по зручності, особливо, коли випадково відкрив щось не те.
- Про наші три телевізори
- В нас були телевізор LG 47LB671V (47 дюймів, Full HD, 3D, модель 2014 року), який я до 2021 року юзав як універсальний пристрій монітор/смарт-тв, у 2021 році віддав батькам, де вони спочатку дивилися супутник, а потім опанували Ютуб і перейшли перебушно на нього. У 2022 я купив собі Sony XR-50X94J (50 дюймів, 4K) знову як універсальний пристрій монітор/смарт-тв. Тепер оце в квітні я купив Samsung TQ65ON900D (8K, 65 дюймів) знову ж таки для використання як монітор/смарт-тв, а планував віддати 50-дюймову Соньку теж батькам, щоб у них було два телевізора на двох, а не один. І от я виніс ту Соньку зі своєї кімнати й ще не встиг купити LAN-кабель, щоб його під'єднати, як буквально через лічені дня три після купівлі 8K-телевізора на старому телевізорі LG припинив нормально функціонувати Ютуб, який постійно дивляться батьки. Довелося терміново підключити оту 50-дюймову 4K Соньку на те місце, де стояв LG, а LG тепер поки стоїть окремо, не підключений до мережі. Я на днях он подивився на ньому "Фантастичні звірі" у 3D з флешки.
Зараз користуємося замість телевізора LG телевізором Sony, який звільнився після купівлі Samsung 8K, і тимчасово трохи сидимо без грошей, тож поки не поспішаємо з покупкою приставки.
Але взагалі хотілось би не абищо, а хай трішки дорожче, а універсальний апарат. Хочу, щоб приставка, окрім Ютубу, з легкістю відтворювала найрізноманітніші фільми по локальній мережі чи по USB. Я на GoogleTV Sony, наприклад, звик використовувати універсальні плеєри VLC та ViMu, які до того ж підтримують підключення по мережі не лише по DLNA, але й по протоколу Samba. Я так розумію, що хоча телевізор старий Full HD без підтримки HDR, але приставки повинні вміти у випадку чого відтворити сучасний фільм у 4K HDR, перевівши для телевізора зображення у Full HD SDR, без потреби спеціально скачувати чи перекодовувати відео нижчої якості. Також серед приставок, на відміну від телевізорів, виробники можуть не жлобитися ставити порт Gigabit Ethernet, а це іноді могло б сильно виручити, щоб не викидати з фільму усі інші звукові доріжки чи не записувати на флешку, щоб обійти обмеження пікового бітрейту в 100 Мбіт/с (по WiFi я нічого не підключаю вдома і взагалі купив роутер для торрентів версію без підтримки WiFi, зекономивши 2000 грн.).
Я став вивчати Хотлайн щодо моделей Андроїд приставок Gigabit Ethernet і виявилося, що деякі приставки, які Хотлайн знаходить по фільтру "Підтримка Gigabit Ethernet" при переході в магазини в характеристиках пише вже Fast Ethernet 100 Мбіт/с.
Я звернувся до Чат "Ж0па ти" з проханням підібрати відносно недорогу приставку з підтримкою Gigabit Ethernet, HDR та кодеку AV1 і він мені порадив таке: Що потрібна приставка виключно на процесорі Amlogic S905X4 (це ключ!), запропонував три варіанти:
Ugoos X4Q Cube 2/16GB (більш стабільний, середній по ціні, але мало оперативки 2 Гб) - 3 магази, мінімум 2649 грн.
Vontar X4 4/64GB (S905X4) є 4 Гб RAM, дешевий, але не дуже стабільний (може бути глючний) - 1 магаз 1820 грн.
Ugoos X4Q Pro 4/32GB (стабільний, є 4 Гб оперативки, чудовий для перегляду важких торентів, але дуже, сука, дорогий) - 4 магази, мінімум 4999 грн.
Наскільки бачу, чат трохи відстав від часу і ці моделі зникають з продажу, натомість ще є:
Ugoos X4Q Plus 4/64GB - 28 магазів, мінімум 5036 грн.
Можете щось підсказати стосовно цієї поради чату? І що таки було б краще обрати? Чи 2 Гб зовсім не підходять для перегляду важких фільмів. Чи варто боятися глючності прошивки
Vontar, чи варто ризикнути спробувати? Бо 5 тис. грн. для приставки щось дійсно зажирно, не хотілося б стільки платити. Чи може щось інше можете порадити?
Відправлено через 31 хвилину 44 секунди:
KingpinUA: ↑ 01.05.2026 01:22 На данный момент Onn 4K Plus Google TV топ за свої гроші,а ще kinhank g1, kikpi kp1 , але за адекватною ціної їх зараз не знайти. На усілякі x96, танікси і їм подібні не варто витрачати час, навіть якщо там вагон ram , то це їх ніяк не врятовує.
По WiFi підключати Amazon Fire Stick та Onn 4K Plus Google TV я категорично не згоден, у Kickpi KP1 лише 100 Мбіт/с LAN та 2 Гб оперативки, а от Kinhank G1 на цьому самому процесорі Amlogic S905X4, який мені порадила нейронка, має Gigabit EthernetЕвгений King: ↑ 01.05.2026 02:04 Amazon Fire Stick б.в. якийсь взяти, якщо не боїтесь англійського інтерфейсу.
Англійського інтерфейсу не боявся б, якби можна було налаштувати регіон на Україну і щоб власне застосунок Ютуб, VLC, ViMu були нашою мовою. А інакше нє, батькам точно не підійде.
Бачу, що Kinhank G1 є на Prom по ціні близько 4500 грн. Дорого, зараза, але все ж хоч на 500 грн. дешевше, аніж Ugoos X4Q Pro 4/32GB чи Ugoos X4Q Plus 4/64GB. Може це буде краще, аніж Ugoos чи дешеве китайське лайно Vontar X4 4/64GB.
Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
А ще у Kinhank G1 на пульті є кнопка Youtube, як у мого нинішнього телевізора Sony 2021 року. Для батьків дуже великий плюс по зручності, особливо, коли випадково відкрив щось не те.
-
KingpinUA
Member
Слухати нейронку то таке... Там 100mbit по лан, але має потужний wi-fi, 500-600 mbit витягує легко.Kassatka: ↑ 01.05.2026 03:15а от Kinhank G1 на цьому самому процесорі Amlogic S905X4, який мені порадила нейронка, має Gigabit Ethernet
-
Kassatka
Member
Бляха, Kinhank G1 100 Мбіт, відпадає.
Дуже прикро.
Якраз нейронка мені і сказала, що гігабіт нема, а характеристики в одному магазі на Пром підтверджують.
Відправлено через 19 хвилин 39 секунд:
Ще є TOX3 4/32GB та X96 X4 4/64GB на цьому процесорі Amlogic S905X4, але вони теж 100 Мбіт, тож все одно лишаються лише Ugoos та Vontar в різних варіаціях (більше/менше пам'яті).
Дуже прикро.
Якраз нейронка мені і сказала, що гігабіт нема, а характеристики в одному магазі на Пром підтверджують.
Відправлено через 19 хвилин 39 секунд:
Ще є TOX3 4/32GB та X96 X4 4/64GB на цьому процесорі Amlogic S905X4, але вони теж 100 Мбіт, тож все одно лишаються лише Ugoos та Vontar в різних варіаціях (більше/менше пам'яті).
-
Smakolyk
Member
После 1,1к жаба задавила, не знаю. Но, понял, что по отзывам затычка неплохаяAdamantium: ↑ 01.05.2026 00:45Так а в чем проблема?Smakolyk: ↑ 01.05.2026 00:39Вроде нашел бюджетку неплохую - Tanix w2
Они везде в диапазоне 1600-1700, и дают нормальный функционал для просмотра ящикаТ2/утуба, за эти деньги. На 32 так тем более.
Відправлено через 48 секунд:
Варианты может и хорошие, но ценник прям заоблачный. А так как я не частый пользователь телика, то не уверен в такой необходимости, но спасибоKingpinUA: ↑ 01.05.2026 01:22 На данный момент Onn 4K Plus Google TV топ за свої гроші,а ще kinhank g1, kikpi kp1 , але за адекватною ціної їх зараз не знайти. На усілякі x96, танікси і їм подібні не варто витрачати час, навіть якщо там вагон ram , то це їх ніяк не врятовує.
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Спасибо за идею, интересный вариант. Стоит как китайцы, надо ознакомится что по начинкеЕвгений King: ↑ 01.05.2026 02:04 Amazon Fire Stick б.в. якийсь взяти, якщо не боїтесь англійського інтерфейсу.
Відправлено через 8 хвилин 30 секунд:
А почему вам амазон стик не нравится, из-за языка или есть какие-то подводные камни?
-
Kassatka
Member
Через цей самий WiFi. У мене вдома все підключено через LAN, а WiFi-функціоналу навіть нема на роутері. Потужний WiFi може бути шкідливий для здоров'я, не потужний - погано передаватися через перешкоди. По дроту воно якось простіше й надійніше.Smakolyk: ↑ 01.05.2026 12:13А почему вам амазон стик не нравится, из-за языка или есть какие-то подводные камни?Kassatka: ↑ 01.05.2026 03:15 По WiFi підключати Amazon Fire Stick
Я купував потужний роутер Microtik, щоб не захлинався від одночасної роздачі сотень чи тисяч торентів по гігабіту з кількох вінчестерів. Був варіант купити дві різновидності моделі - з підтримкою WiFi за 10000 грн. та без WiFi за 8000 грн. При чому грошей було дуже обмаль, а також чув, що у цієї моделі WiFi не домашнього типу а для створення корпоративної мережі на великій охоплюваній площі, тож опромінює дуже сильно і тим самим шкідливий, потрібно налаштовувати на меншу потужність опромінення. Я з того всього вирішив, що WiFi я зовсім не користуюсь (тоді році у 2020 у мене навіть не було смартфона, лише кнопковий телефон), та й не надто він знадобиться в майбутньому. А якщо й знадобиться, то куплю додаткову точку роздачі WiFi, щоб вмикати й вимикати однією кнопкою виключно за потреби. Тому зекономив 2000 грн. і купив версію роутера без WiFi. Ще й він з десятьма LAN-портами, тож можна підключити все, що хош, без потреби ставити свічі й живити їх електрикою.
Зараз може іноді для смартфона WiFi не завадило б - чисто на випадки роздати інет від дротового провайдера, коли 4G-інтернет не ловить чи ловить нестабільно, але вже як є. Усе одно смартфон у сім'ї є лише в мене одного, та й то вдома я ним дуже рідко користуюся, адже під рукою комп та смарт-ТВ і є зарядна станція, щоб їх заживити. Файли на смартфон та зі смартфона копіюю через USB.
А ще ця мінімалістичність і компактність у Amazon Fire Stick просто вбиває. На пульті всього 6 кнопок і навіть нема кнопок для зменшення/збільшення гучності. Капець - зробити медіаплеєр у вигляді HDMI-флешки. У цю флешку всередину ще й звичайну флешку/інший USB-носій не втикнеш, а це теж страшенно величезний мінус. Оперативки навіть не 2 Гб, а взагалі 1 Гб, що повний швах. У той час, як можна купити моделі з 4 Гб.
Тому хотілося б усе по звичній екосистемі дротової мережі LAN Ethernet без необхідності роздавати WiFi по хаті. Ну і якщо вже є така реальна змога, то скинути з себе пута 100 Мбіт/с обмеження й підключитися по гігабіту.
Последний раз редактировалось Kassatka 01.05.2026 13:21, всего редактировалось 1 раз.
-
Васильович
Member
В мене приставка на цьому ж процесорі SoC - аналог від іншого виробника.Smakolyk: ↑ 01.05.2026 00:39Tanix w2
Для FullHD (1080p) її вистачає з головою. Програми в користуванні: SmartTube, Jellyfin, Kyivstar TV.
Використовую виключно по WiFi.
Я б розглядав якусь дорожчу приставку лише у випадку користування Netflix та подібним - щоб мати офіційну сертифікацію.
-
VovaII
Member
У Телеграмі є канал(там і на ютуб посилання є ) technozon_telegram
- спойлер
- https://t.me/TECHNOZON_TELEGRAM
-
Ortyomko
Member
я не розумію чому всіх тягне на китайське лайно коли є нормальний Google Streamer
-
der_meister
Member
у меня Х98Про уже лет 5 работает, без нареканий. поставил слимбокс. гигабит сеть, оптика, менять бокс не собираюсь, пока не сдохнет)
-
fan-zp
Member
наверно с год пользовался приставкой Х96,
но бесили тормоза, реклама в хроме,
взял я Hp Compag на 3 или 4 поколении и5 ,
на олх поискать не дорогие они
и все теперь летает
это как вариант, вместо андроид приставки
и все теперь летает
-
Ortyomko
Member
а що на нього накатив? коді?fan-zp: ↑ 01.05.2026 14:45 наверно с год пользовался приставкой Х96,
и все теперь летает
Бо я думав про таке, але не знайшов норм систему зручну,а сидіти мишкою хоч і аеро щось клацать то таке собі
-
Avenger80
Member
И что на нём смотреть? Ugoos, Хоматикс и т.д. более функциональные и интересные, т.е. классические приставки, а не сугубо под платные сервисы стриминга.Ortyomko: ↑ 01.05.2026 14:35я не розумію чому всіх тягне на китайське лайно коли є нормальний Google Streamer
-
Васильович
Member
Та це overkill для старих 1080p телевізорів.Ortyomko: ↑ 01.05.2026 14:35я не розумію чому всіх тягне на китайське лайно коли є нормальний Google Streamer
Вони самі ще й коштують дешевше, ніж сабж
-
Ortyomko
Member
просто дивлюсь тут розглядають в районі 4к+грнВасильович: ↑ 01.05.2026 15:26Та це overkill для старих 1080p телевізорів.Ortyomko: ↑ 01.05.2026 14:35я не розумію чому всіх тягне на китайське лайно коли є нормальний Google Streamer
Вони самі ще й коштують дешевше, ніж сабж![]()
Відправлено через 33 секунди:
а в чому проблема на ньому дивитись все те саме? там же гугл ТВ, підтримуються всі стандартні apkAvenger80: ↑ 01.05.2026 15:17И что на нём смотреть? Ugoos, Хоматикс и т.д. более функциональные и интересные, т.е. классические приставки, а не сугубо под платные сервисы стриминга.Ortyomko: ↑ 01.05.2026 14:35я не розумію чому всіх тягне на китайське лайно коли є нормальний Google Streamer
-
DEVES
Member
Так а чем 100Мбит не устраивает? Это "поток" самого жирного 4K UHD BD видео. Обычно не больше 40
-
Ortyomko
Member
буває і 80мбіт, а коли поток впритик, то може глючитиDEVES: ↑ 01.05.2026 15:37 Так а чем 100Мбит не устраивает? Это "поток" самого жирного 4K UHD BD видео. Обычно не больше 40