Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA вирішила призупинити постачання 8‑гігабайтної версії GeForce RTX 5060 Ti
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити NVIDIA вирішила призупинити постачання 8‑гігабайтної версії GeForce RTX 5060 Ti
Згоден, 8 гб занадто жирно в наші часи, треба 4 робити
Згоден, 8 гб занадто жирно в наші часи, треба 4 робити
-
Scoffer
Member
dead_rat
В попередню кризу пам'яті інтол вигадав AGP з розрахунком на те що відяха може бути взагалі без бортової пам'яті, тягнула напряму з оперативи. І це навіть юзалось в вбудованих в чипсети якийсь час.
Пропоную повторити досягнення
В попередню кризу пам'яті інтол вигадав AGP з розрахунком на те що відяха може бути взагалі без бортової пам'яті, тягнула напряму з оперативи. І це навіть юзалось в вбудованих в чипсети якийсь час.
Пропоную повторити досягнення
-
Dilfin
Member
«Ай на-не!» Танці табору Nvidia. От що відбувається, коли не інженери керують, а "маркетолухи" і креативні деректора. Для чого продавати щось дешевше, як можна продавати зразу тільки щось дороге.
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Зараз криза розуму, а не памяті і жага неймовірно великої і швидкої наживи.Scoffer: ↑ 16.04.2026 11:40 dead_rat
Пропоную повторити досягнення![]()
-
Demedik
Member
Вы слышали про "Золотую лихорадку"? Это не кризис, а наше обычное поведение. AGI способна принести бешеные богатства... но мы от этого также далеки, как от колонизации Марса. Хотя Марс на текущий момент наверное все же ближе.Dilfin: ↑ 16.04.2026 11:43 Зараз криза розуму, а не памяті і жага неймовірно великої і швидкої наживи.
В остальном - рынок AI достаточно скоро поменяется и все +- выйдет на адекватный уровень. Причина - текущая стратегия не приносит прибыли, а только сжигает ресурсы(деньги инвесторов).
-
Dilfin
Member
Це було пов'язано не з дефіцитом оперативної пам'яті на ринку, а з обмеженнями пропускної здатності. І прямий зв'язок відеоплати з оперативкою, як в AGP ще більше збільшить вартість оперативки,Scoffer: ↑ 16.04.2026 11:40 dead_rat
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
Я чув про "Золоту лихоманку" те, що найбільше заробили продавці кирок і лопат... а а загубила вона не мало душ. Коли AGI замінить всю розумову діяльність, а андроїди замінять фізичну працю, Ви і мільярди інших будуть не потрібні системі і в кращому випадку, що мало ймовірно, Вас переведуть на дотації, а в гіршому - утилізують.Demedik: ↑ 16.04.2026 11:49Вы слышали про "Золотую лихорадку"? Это не кризис, а наше обычное поведение. AGI способна принести бешеные богатства... но мы от этого также далеки, как от колонизации Марса. Хотя Марс на текущий момент наверное все же ближе.Dilfin: ↑ 16.04.2026 11:43 Зараз криза розуму, а не памяті і жага неймовірно великої і швидкої наживи.
В остальном - рынок AI достаточно скоро поменяется и все +- выйдет на адекватный уровень. Причина - текущая стратегия не приносит прибыли, а только сжигает ресурсы(деньги инвесторов).
-
dead_rat
Member
Славетна GeForce 6200 TC в студентські часи дозволили товаришу пройти Сталкера. Епічна залізяка, я не уявляв що карту можна так покромсатиScoffer: ↑ 16.04.2026 11:40 dead_rat
-
Georgin
Member
Не пам'ятаю точно щодо TC, але загалом у 6200 можна було розблокувати закриті NVIDIA блоки та підрозігнати - і вона непогано так додавала у продуктивності.dead_rat: ↑ 16.04.2026 12:11Славетна GeForce 6200 TC в студентські часи дозволили товаришу пройти Сталкера. Епічна залізяка, я не уявляв що карту можна так покромсатиScoffer: ↑ 16.04.2026 11:40 dead_rat
![]()
Хоча розблоковані блоки не завжди працювали коректно і іноді видавали артефакти.
-
Барбарис
Member
Dilfin, от тільки агі так само концептуальний, як і раніше- жодних реальних кроків, позитивних змін до нього немає, лише надія альтманчиків, що кількість переросте в якість. Поки про це рано говорити.
-
yurablacker
Junior
У мене 5060 Ti на 16 Гб, роздільна здатність монітора 2560×1440. Так, я граю, можливо, не в найсучасніші ігри, ось нещодавно пройшов Doom Eternal. І в усіх іграх у мене постійно запущений RivaTuner Statistic Server, я бачу, скільки вони споживають відеопам’яті. За 8 ГБ дуже рідко якась гра заходить, це, звісно, з увімкненим DLSS. Єдина гра, яка з'їдає всі 16 Гб — це Skyrim AE з параметром ugridstoload 9 
-
dead_rat
Member
Візьми до уваги, що суспільство теж сильно допомагає - ми деградуємо і тупішаємо такими темпами, що це лишень питання часу, коли навіть старий чатикГпт буде розумнішим за людинуБарбарис: ↑ 16.04.2026 12:29 Dilfin, от тільки агі так само концептуальний, як і раніше- жодних реальних кроків, позитивних змін до нього немає, лише надія альтманчиків, що кількість переросте в якість. Поки про це рано говорити.
-
kairo
Member
Керують бізнесмени, а не інженери чи маркетологи.Dilfin: ↑ 16.04.2026 11:43«Ай на-не!» Танці табору Nvidia. От що відбувається, коли не інженери керують, а "маркетолухи" і креативні деректора. Для чого продавати щось дешевше, як можна продавати зразу тільки щось дороге.
На цьому весь капіталізм побудований. У вас коли є можливість мало чи багато заробляти, що обираєте?Для чого продавати щось дешевше, як можна продавати зразу тільки щось дороге.
-
Demedik
Member
Да, вот сейчас на этих лопатах и зарабатывают. Как на рынке аукциона. Есть предложение, а потребители предлагайте свои цены.Dilfin: ↑ 16.04.2026 11:57 Я чув про "Золоту лихоманку" те, що найбільше заробили продавці кирок і лопат... а а загубила вона не мало душ. Коли AGI замінить всю розумову діяльність, а андроїди замінять фізичну працю, Ви і мільярди інших будуть не потрібні системі і в кращому випадку, що мало ймовірно, Вас переведуть на дотації, а в гіршому - утилізують.
Вы не понимаете количество мощностей которые нужно... на текущий момент даже если завтра появиться AGI это будет очень дорогое удовольствие, которое даже НАСА с текущими бюджетами не способно себе позволить. Разве что военка самых крупных экономических агломераций(США, Китай и ЕС если пойдут по пути объединения в мононарод). Я уже молчу, что пока появление его возможно только в теории(ученые которые занимаются этим вопросом говорят - то что сейчас мягко говоря не туда).
"андроїди замінять фізичну працю" - будто этого не было в истории. Просто история лошадей и машин. Будет такая же эволюция труда.
Джин из бутылку уже выпущен. И даже завтра запретят AI(крутой автокомплит) - будут энтузиасты, корпорации которые хотят получить от этого прибыль, государства и т.д. . Остается только принять и самим эволюционировать под эту среду - как минимум интеграция всех новых инструментов в свою работу. Тоже самое и про андроидов.
-
n+gibat[]r
Member
Такой дефицит микросхем что приходится приостанавливать производство из-за затоваривания складов никому не нужными видеокартами, ахахахахаха 
-
1234waltz
Member
Я пам'ятаю чогось тільки розпаяні GPU від ATI серії X та nForce Хуанга, які вже на PCIe були, але юзали пам'ять системну.Scoffer: ↑ 16.04.2026 11:40 dead_rat
-
yurius_r
Member
Якась дивна новина. На початку кризи казали, що NV перестала продавати пам'ять разом із чіпом, тепер пам'ять AIB купують самі. Тож як зелені можуть не дати випускати саме 8GB карту? Тут скоріш за все якийсь час взагалі чіпів 5060ti не буде, пофігу з яким обсягом пам'яті.
-
Alexsandr
Member
3060 надо же продавать 
-
ДядяСаша
Member
Якийсь у всіх критичний настрій, а може будуть на 9ГБ виробляти, потім коли відновлять виробництво 
-
Барбарис
Member
dead_rat, суспільство так, але це не робить агі ближче.
П. с.: чат мені написав на мило , щоб я звернувся до нього за домашніми тренуваннями, вправами для дихання і рецептами на вечерю
П. с.: чат мені написав на мило , щоб я звернувся до нього за домашніми тренуваннями, вправами для дихання і рецептами на вечерю
-
dead_rat
Member
Барбарис
Навпаки ж, робить. АГІ за визначенням це інтелект людського+ рівня. Чим людина тупіша, тим АГІ ближче
Навпаки ж, робить. АГІ за визначенням це інтелект людського+ рівня. Чим людина тупіша, тим АГІ ближче
-
МОНАХ
Member
►
: "Не хочете брати, перебираєте? Добре, то не буде зовсім - посидіть поки подумайте над своєю поведінкою!". Монополіст крокодило-шкірний, блін
...