ПК не проходить post, свiтиться boot led

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Доброго дня, шановнi!
Після чергового вимикання світла перестав включатися ПК. Діоди cpu та ram проходять post, потім на мить спалахує gpu led, а за ним вже загоряється boot led і більше нічого не відбувається. Усі кулера крутяться, відеокарта світить підсвічуванням і теж крутить кулерами, але зображення немає. З дивного – досить сильно починає грітися ссд.

Материнка Asrock b650m-hdv/m.2, проц Ryzen 7500f

Що перевiрив - бп робочий, вiдеокарта робоча, з ссд також все ок (перевiряв на старому компi). Біос на материнці начебто прошивається, принаймні реагує на флешку, і штатно блимає діодом на задній панелі. Також скидав біос обома способами – і витягував батарейку та замикав піни. Нічого не допомагає.

Перевiрити мамку та проц нема у кого.

Думаю здох проц, але цікаво послухати вашу думку. Дякую!
Alex646
Member

Без ссд як працює? В біос дає зайти?
takyon
Junior

Alex646: 06.04.2026 17:49 Без ссд як працює? В біос дає зайти?
без ссд все те саме. в біос зайти немає можливості бо немає iзо та й клавіатура швидше за все ще не ініціалізувалась
Rex
Member

takyon
Спробуйте перепідключити все, що можна - ЮСБ девайси, ОЗП, "пересмикнути" проц в сокеті.
99% що це не допоможе і скоріше за все габелла мат платі.
Soulwatcher
Member

takyon: 06.04.2026 16:11 Думаю здох проц, але цікаво послухати вашу думку. Дякую!
Думаю, что при горелом проце будет гореть диот ошибки CPU (внизу вашей платы ближе к правой стороне)
Ответить