Новости
Последние статьи и обзоры
Аккум для Pixel'я
-
Smakolyk
Member
Всем привет, кто-то менял аккумулятор у пикселя в Украине, какие отзывы? У самого пиксель 7, но аккум уже уставший. Программа пишет 81%. Видел в ябко предлагают замену, там от 1700грн+. Но тут вопрос в адекватности аккума и последствия замены. На вторичке эти телефоны уже упали 6-8к, но хотелось бы со своим годик-полтора ещё походить +\-
-
Евгений King
Member
Будь-який китай акум лотерея
Може бахнути, загорітись в кишені
Може не тримати заряд, навіть може бути гірше вашого з 81% ємності
Всі такі операції на власний страх і ризик
Суто моя думка, коли в девайсі акб здох і немає оригінальних замін - цей девайс своє відслужив, продати і купити щось інше, або викинути, це найоптимальніше рішення
PS: до пікселів ніби є оригінальні батарейки, але які вони там "оригінальні" можуть сказати тільки ремонтники телефонів
Може бахнути, загорітись в кишені
Може не тримати заряд, навіть може бути гірше вашого з 81% ємності
Всі такі операції на власний страх і ризик
Суто моя думка, коли в девайсі акб здох і немає оригінальних замін - цей девайс своє відслужив, продати і купити щось інше, або викинути, це найоптимальніше рішення
PS: до пікселів ніби є оригінальні батарейки, але які вони там "оригінальні" можуть сказати тільки ремонтники телефонів
-
Igor717
Junior
На ifixit подивитесь, там мають бути більш менш адекватні.
-
LVladislavchik
Member
Smakolyk
В 7а вздувся акум за рік, взяв з розетки найдешевший з відгуком, тримає як новий ось уже 8 місяців.
В 7а вздувся акум за рік, взяв з розетки найдешевший з відгуком, тримає як новий ось уже 8 місяців.
-
nam5580
Junior
Cameron Sino більш-менш непогані. Лотерея то Nohon.Евгений King: ↑ 13.02.2026 19:47 Будь-який китай акум лотерея
-
DEVES
Member
Купить компактный повербанк на 5000мА не вариант? Типа Anker Nano
-
Piter Cantrope
Member
Ще є маленькі бездротові і дротові павери типу Baseus Picogo або Lisen P601, які чіпляються до чохла магнітом. Важать 100грам +-
Моя дівчина таким користується, каже, що дуже зручно.
І це буде не просто нова батарея, а плюс до вже наявної ємності.
Моя дівчина таким користується, каже, що дуже зручно.
І це буде не просто нова батарея, а плюс до вже наявної ємності.
-
Stanley
Member
Piter Cantrope
Тоже соблазнился таким решением, но результатом разочарован. Я конечно знал про неэффективность беспроводной зарядки, но не думал что всё настолько плохо. Полного заряда банки на 5000мАч хватило для того чтобы отдать всего 2000. Плюс медленная скорость заряда и нагрев.
Тоже соблазнился таким решением, но результатом разочарован. Я конечно знал про неэффективность беспроводной зарядки, но не думал что всё настолько плохо. Полного заряда банки на 5000мАч хватило для того чтобы отдать всего 2000. Плюс медленная скорость заряда и нагрев.
-
Piter Cantrope
Member
Stanley
Те, що банка 5000mah не означає, що вона повністю чи майже повністю зарядить акум в телефоні, який теж 5000mah. 5000mah це rated capacity при 3.6V. А заряджаємо нехай на 5V, або більше. Реально через дріт такий павер може віддати десь 2700mah, а без дроту ще менше.
І нормальні виробники так і пишуть. В FAQ розділі до того ж Baseus так і пишуть "Due to a 35% to 45% capacity loss from battery cell and circuit inefficiencies during charging, a fully charged 5000mAh Power Bank effectively provides about 2750mAh to 3250mAh ofusable power to your devices."
Я взяв своїй дівчині для iPhone 16, вона задоволена. Повністю він його не заряджає, десь на 75% через дріт. Купував за $15 на амазоні.
Рішення, звичайно ж, компромісне, але свого покупця має.
Те, що банка 5000mah не означає, що вона повністю чи майже повністю зарядить акум в телефоні, який теж 5000mah. 5000mah це rated capacity при 3.6V. А заряджаємо нехай на 5V, або більше. Реально через дріт такий павер може віддати десь 2700mah, а без дроту ще менше.
І нормальні виробники так і пишуть. В FAQ розділі до того ж Baseus так і пишуть "Due to a 35% to 45% capacity loss from battery cell and circuit inefficiencies during charging, a fully charged 5000mAh Power Bank effectively provides about 2750mAh to 3250mAh ofusable power to your devices."
Я взяв своїй дівчині для iPhone 16, вона задоволена. Повністю він його не заряджає, десь на 75% через дріт. Купував за $15 на амазоні.
Рішення, звичайно ж, компромісне, але свого покупця має.
-
Stanley
Member
Piter Cantrope
Я прекрасно знаю про rated capacity. Но нормальные паверы отдают по проводу отдают 70-75%, тот же басеус заявлет про 55-65% (так понимаю речь идёт именно про беспроводной режим). Я и сам рассчитывал на ~60%, но вышло всего 40. Это не пара процентов, а в 1,5 раза меньше ожидаемого.
Я прекрасно знаю про rated capacity. Но нормальные паверы отдают по проводу отдают 70-75%, тот же басеус заявлет про 55-65% (так понимаю речь идёт именно про беспроводной режим). Я и сам рассчитывал на ~60%, но вышло всего 40. Это не пара процентов, а в 1,5 раза меньше ожидаемого.
Даже если батарея в том айфоне идеальная, то 75% от неё это 2600мАч, всего половина от банкиЯ взяв своїй дівчині для iPhone 16, вона задоволена. Повністю він його не заряджає, десь на 75% через дріт.
-
Piter Cantrope
Member
Stanley
Там 3500 батарея) Це 16 про айфон.
Не знаю, їй подобається. Вона зовсім тендітна в мене, навіть 40кг не важить. То їй цей павер 100г якраз підходить)
В такому форм-факторі ккд як у нової лінійки екофлоу не буде.
Я ж кажу, рішення компромісне, але своє місце має. Продовжити життя телефону на якийсь рік-два, або яка-не-яка заміна більш громіздкому паверу.
Я колись міняв акум на старому телефоні, то у нового час роботи був такий же, і він вмер за 10 місяців. Як писали вище, заміна акума - то часто кіт у мішку. В мене зараз pixel 7 pro, я ним більш ніж задоволений, і акум тримає. Але якщо перестане, то не думаю, що шукатиму заміну. Радше візьму новий телефон чи буду з паверами бавитись.
Там 3500 батарея) Це 16 про айфон.
Не знаю, їй подобається. Вона зовсім тендітна в мене, навіть 40кг не важить. То їй цей павер 100г якраз підходить)
В такому форм-факторі ккд як у нової лінійки екофлоу не буде.
Я колись міняв акум на старому телефоні, то у нового час роботи був такий же, і він вмер за 10 місяців. Як писали вище, заміна акума - то часто кіт у мішку. В мене зараз pixel 7 pro, я ним більш ніж задоволений, і акум тримає. Але якщо перестане, то не думаю, що шукатиму заміну. Радше візьму новий телефон чи буду з паверами бавитись.
-
Panasi
Member
На 7 пиксель еще должны быть в продаже оригинальные аккумуляторы. Я в прошлом году менял на оригинальные на пиксель 4а и пиксель 6. Но там цены были что-то около 40-50 евро за 1 аккум в Европе. Китайские были в 2 раза дешевле.
-
Filabatya
Member
це як в мене на авто акум вмирав і я собі задумав джамп стартер купити 
-
waryag
Member
Не зовсім так.Piter Cantrope: ↑ 14.02.2026 16:20Те, що банка 5000mah не означає, що вона повністю чи майже повністю зарядить акум в телефоні, який теж 5000mah. 5000mah це rated capacity при 3.6V. А заряджаємо нехай на 5V, або більше. Реально через дріт такий павер може віддати десь 2700mah, а без дроту ще менше.
1)Припустимо, що акум павербанки 5А*год/3.7 В=18,5Вт*год.
2) Потім ми перетвоюємо напругу на 5В (а швидше 5,2В, щоб не було проблем). Хай у нас класний перетворювач з ККД 95% - і на провід піде вже 17,6Вт*год
3) На контактах і проводі напруга впаде хай на 0,1В - і вже маємо 17,6Вт*год*5,1В/5,2В= 16,3Вт*год
4) Далі, контролер-перетворювач в телефоні понизить напругу до потрібної акумулятору, для простоти візьмемо середні 3,85В. І так, на ньому ми втратимо ще 5%.
16,3Вт*год*0,95/3,85В=4А*год на акумуляторі телефону.
Наче норм, але ,якщо прийняти ККД не 95, а більш реальні 90%, втрати на перетворенні зростуть з 10 до 19%. На кабелі і контактах взагалі може бути катастрофа. Плюс є нюанси з внутрішнім опіром, нагрівом і т.п., що можуть опустити отриманий телефоном заряд з оптимістичних 4 до 3 і менше А*год.
-
Smakolyk
Member
Ещё бы понять, где этот "оригинал"... Я так понимаю, если вы заговорили за Европу, то там же и искать?Panasi: ↑ 14.02.2026 20:29 На 7 пиксель еще должны быть в продаже оригинальные аккумуляторы. Я в прошлом году менял на оригинальные на пиксель 4а и пиксель 6. Но там цены были что-то около 40-50 евро за 1 аккум в Европе. Китайские были в 2 раза дешевле.
-
Евгений King
Member
Ремонтників питайтеSmakolyk: ↑ 15.02.2026 23:39Ещё бы понять, где этот "оригинал"... Я так понимаю, если вы заговорили за Европу, то там же и искать?Panasi: ↑ 14.02.2026 20:29 На 7 пиксель еще должны быть в продаже оригинальные аккумуляторы. Я в прошлом году менял на оригинальные на пиксель 4а и пиксель 6. Но там цены были что-то около 40-50 евро за 1 аккум в Европе. Китайские были в 2 раза дешевле.
На 90% телефонів оригіналу в принципі не існує, виробник банально не робить/не випускає ці акуми, їх трохи для гарантійних ремонтів для офф сервісу завозять і все
Те що продають з написом оригінал - то просто китай з гарно причесаним виглядом
Наприклад, ноути Razer взагалі не мають ніяких ремонтних частин, окрім розбірки, для заміни. Здохла в тебе акб, гарантія закінчилась, все, ти акум не зміниш. Треба на колінах благати офф сервіс щоб вони взяли на заміну акб ноут і від простих смертних на ремонт вони нічого не беруть
Google Pixel 7 вийшов в 2022, відпустіть старичка, він вже своє відробив, вкидати в нього 1.5-2к грн, фактичну третину вартості, щоб він поробив ще рік, а якщо не повезе - 3 місяці, ну навіщо?
-
Panasi
Member
https://www.ifixit.com/en-eu/products/g ... 3737620561Smakolyk: ↑ 15.02.2026 23:39Ещё бы понять, где этот "оригинал"... Я так понимаю, если вы заговорили за Европу, то там же и искать?
Они являются официальными партнёрами google и поставляют через официальную цепочку запчасти для их телефонов. Так у них написано на сайте. А еще меня к ним сам гугл отправлял на замену батареи. Ну и цена соответствующая. Правда не уверен, что они доставляют в Украину.
Можно написать в поддержку гугла и задать им вопрос, как более достоверному источнику.
-
VirusikZloy
Member
Все эти ай фикс хрен фикс и прочие конторы которые берут за такие же аккумы с заменой втридорога .. это все фигня , берешь покупаешь на Али едешь на Кар дачи ставишь за 300 грн и ходишь свои полтора года , а потом продаешь .. создали тут дискуссию тут все очевидно.
-
Smakolyk
Member
И да, и нет. Сам по себе телефон действительно хорош. Не обновленный дизайн, да + не загорами кончится поддержка обновлений, считай за 20-30к получу тоже самое, в виде обновленной версии и ладно бы надо было, но сейчас нет такой необходимости в новом телефоне. Ну в целом можно подумать и может забитьЕвгений King: ↑ 16.02.2026 01:33Ремонтників питайтеSmakolyk: ↑ 15.02.2026 23:39
Ещё бы понять, где этот "оригинал"... Я так понимаю, если вы заговорили за Европу, то там же и искать?
На 90% телефонів оригіналу в принципі не існує, виробник банально не робить/не випускає ці акуми, їх трохи для гарантійних ремонтів для офф сервісу завозять і все
Те що продають з написом оригінал - то просто китай з гарно причесаним виглядом
Наприклад, ноути Razer взагалі не мають ніяких ремонтних частин, окрім розбірки, для заміни. Здохла в тебе акб, гарантія закінчилась, все, ти акум не зміниш. Треба на колінах благати офф сервіс щоб вони взяли на заміну акб ноут і від простих смертних на ремонт вони нічого не беруть![]()
Google Pixel 7 вийшов в 2022, відпустіть старичка, він вже своє відробив, вкидати в нього 1.5-2к грн, фактичну третину вартості, щоб він поробив ще рік, а якщо не повезе - 3 місяці, ну навіщо?
-
big_bang
Member
будь який Нормальний ! сервіс запропонує як мінімум декілька варіантів для заміни акб.
як правило, надається гарантія на подібні роботи
за ябко, звичайно, різні є відгуки але сервісом я їхнім був задоволений
як правило, надається гарантія на подібні роботи
за ябко, звичайно, різні є відгуки але сервісом я їхнім був задоволений