Sapphire пропонує Radeon RX 7900 XT із «турбіною» за 700 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

За таку ціну вони можуть собі тою турбіною дмухнути в с..ку..
man1242
Member

Гелекоптер гелекоптер :laugh:
zalizo_org
Member

Намагаються збути залежані на складах чіпи
Геральт
Member

Пропоную обговорити:
https://www.overclockers.ua/ua/news/sap ... xt-blower/

Норм апарат. Шкода, 9070XT нема турбінок
man1242
Member

zalizo_org: 04.02.2026 13:42 Намагаються збути залежані на складах чіпи
Знайомому ще на початку весни по гарантій замінили на нову сапфірку, так що їх ще багато але ціна якась не френдлі.
zalizo_org
Member

Геральт: 04.02.2026 13:43Шкода, 9070XT нема турбінок
Нащо тобі турбінка?

Відправлено через 37 секунд:
man1242: 04.02.2026 13:46ціна якась не френдлі
Не те слово
waryag
Member

На 16-ГБ 9070/9060хт у них пам'яті немає, а на морально застарілі 20ГБ карти є! :rotate:
zalizo_org
Member

waryag: 04.02.2026 14:44На 16-ГБ 9070/9060хт у них пам'яті немає, а на морально застарілі 20ГБ карти є!
В тих патологічних ринкових умовах, в які занурена індустрія в цілому, виробники мотивовані продавати максимально відверте лайно за максимальну ціну. Тому цілком справедлива логіка, яку ти виклав. Вона повністю відповідає моменту.
Барбарис
Member

waryag, бо вони вже були мабуть на складах. А 20 гб великий об'єм, вони її пишуть аі реді. Але за 700 зелених шляпа повна.
doc-oc
Member

Не представляю рахита, который этот мусор 22го года будет покупать в 2026 за такой прайс :laugh:
KimRomik
Member

doc-oc: 04.02.2026 15:06 Не представляю рахита, который этот мусор 22го года будет покупать в 2026 за такой прайс :laugh:
в умовах дефіциту відеокарт це не така вже й погана пропозиція :laugh:
Геральт
Member

zalizo_org: 04.02.2026 14:21 Нащо тобі турбінка?
Щоб корпус не гріла. З часів 5700XT оцінив
Ektalion
Member

Геральт: 04.02.2026 17:48 Щоб корпус не гріла. З часів 5700XT оцінив
Так і є. Моя 9070 додає температуру М2 ссд у першому слоті 6~8 градусів.
zalizo_org
Member

Геральт: 04.02.2026 17:48
zalizo_org: 04.02.2026 14:21 Нащо тобі турбінка?
Щоб корпус не гріла. З часів 5700XT оцінив
Реально не напружує шум? :shuffle:
Геральт
Member

zalizo_org
Абсолютно не напружує. Лише в навушниках граю, комп в окремій кімнаті.
tornadox
Member

Геральт zalizo_org
там висихає термопаста і вона починає жарити, після перепастування шум знизився до нормального.
Ось до і після замінити на PTM7950 - фото з інтернету
Изображение
QFlash
Member

700$ за кусок текстоліта/ :D
Ну якщо промені на ній є.
Rosberg
Member

Та ні, турбіна - це вже не актуально. Якби це було 5-7 років тому, нуу гаразд. При умові, що ціна відповідна. Хоч турбіни мають вивід тепла за межі корпусу, але вони гарячіші, голосніші і зазвичай працюють на референсних частотах.
Ekz0rcyst
Member

Rosberg
Я б сказав, що турбіна має право на життя, бо як мінімум збірка може бути в мініатюрному корпусі або в слабопровітрюваному і в таких умовак карта яка "викидує" нагріте повіртя назовні вже не така і погана ідея. Що на практиці як не дивно, а впливає навіть і на акустичний ефект і як не дивно не в гіршу сторону. Та все ж це спосіб виправдати таку реалізацію охолодження і пояснення нащо вона взагалі потрібна. Головне тут, що варіант із турбіною існує, а мати вибір і не мати вибору, тут я думаю пояснення зайві, що краще. Зрештою ніхто нікого не примушує купувати саме цей варіант.
Rosberg
Member

Ekz0rcyst: 05.02.2026 00:26 Rosberg
Я б сказав, що турбіна має право на життя, бо як мінімум збірка може бути в мініатюрному корпусі або в слабопровітрюваному і в таких умовак карта яка "викидує" нагріте повіртя назовні вже не така і погана ідея. Що на практиці як не дивно, а впливає навіть і на акустичний ефект і як не дивно не в гіршу сторону. Та все ж це спосіб виправдати таку реалізацію охолодження і пояснення нащо вона взагалі потрібна. Головне тут, що варіант із турбіною існує, а мати вибір і не мати вибору, тут я думаю пояснення зайві, що краще. Зрештою ніхто нікого не примушує купувати саме цей варіант.
Вони якби і розроблялись з цією метою) Для серверів, робочих станцій..., де треба компактність і в серверах пофіг на шум. А для ПК вони не популярні. Для маленьких корпусів є більш підходящі варіанти, проте усі продуктивні карти хочуть хорошої вентиляції, бо як не крути, tdp кудись і якось треба відвести. А проблеми з нагрівом турбіни нікуди не дінуться + нема стабільного бусту. Загалом, звичайних користувачів, турбіни брали тільки прайсом.
Ответить