Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242

О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився? :lol:
yariksom
Member

Барбарис: 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?
Пишуть, що ОЕМ, так що купуватимуть в складі пристрою. На вільному ринку теж з'являться але ціна х2.
alexeygalas
Member

Барбарис: 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі
Це для ультрабуків. У мене WD Black 2242 на 1тб. Але мені вистчає. Комусь можливо потрібно більше під ОС наприклад або роботи з контентом. Чом би і ні
Тим паче, що вибір зараз не дуже великий і макс об'єм 2ТБ https://hotline.ua/ua/computer/diski-ssd/375992-578289/
Artem_K
Member

alexeygalas: 30.01.2026 11:40Це для ультрабуків
В мене Samsung формату 2242 стоїть у ноутбуці Lenovo IdeaPad Slim 5. Якщо я його проапгрейжу на сабж, то за сучасними цінами, це подвоїть вартість пристрою :)
Intel74320ASuperFin+
Member

Престо без ДРАМ? Какая-то корейская магия. Может там все-таки Пиколло 2.0 на стероидах?
Under the hood, Samsung describes a dual-sided PCB approach that integrates its 8th-generation 1 Tb V-NAND along with dedicated DRAM.
Драм есть, но автор забыл упомянуть из первоисточника.
Последний раз редактировалось Intel74320ASuperFin+ 30.01.2026 12:22, всего редактировалось 1 раз.
ronemun
Advanced Member

кому потрібна мініатюрність зараз краще 4-5шт 1ТБ microsd A2 взяти і зробити софтовий raid з відмовостійкістю. Все таки втратити зараз 1 microsd на 1 ТБ краще ніж всі 4 ТБ відразу разом з контролером і всіма даними.

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
цікаво, скільки там мікросхем флешу? На фото лицьової сторони видно лише 1 чіп, фото задньої сторони немає навіть на сайті Samsung.
скоріше всього 2 чіпа по 2 ТБ, бо я не бачив поки що на 4ТБ.
Барбарис
Member

yariksom, та оем постійно з'являється та й зазвичай дешевше. Мав такі, але 80/110 та й на форумі тут раніше продавались.

alexeygalas, :facepalm: це сарказм , пов'язаний з фактом, що на час надходження в продажу ші надується ще більше і вартість банок там буде космічна.
І ніхто ж не заважає таке ставити в мініпк чи робочі станції, або мініпк з робочих станцій. Цікавий формат, в акуратній мінізбірці виглядає класно, але складно тоді знайти негроміздкий радіатор. Але особисто я Intel P3600 не збираюсь міняти- здорові легше охолоджувати. :laugh: Мабуть взагалі далі на еатх перейду і ще такі ж буду ставити :lol:
alexeygalas
Member

ronemun: 30.01.2026 12:17з відмовостійкістю
Ти в курсі скільки живе SD пам*ять у порівнянні із SSD? Задовбешся міняти їх

P.S. в Pi5 вже 2 шт поміняв за рік. Після цього плюнув і перевів на NVME SSD
Тимпаче microSD - це точно не про відмовостійкість
Последний раз редактировалось alexeygalas 30.01.2026 12:49, всего редактировалось 1 раз.
Mike88
Member

ronemun
Рейд на мікросд - маразм :lol:
Dilfin
Member

Барбарис: 30.01.2026 11:21 Пропоную обговорити Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242

О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився? :lol:
А може буде коштувати менше, бо менший?)
bclogin
Member

alexeygalas: 30.01.2026 12:41 P.S. в Pi5 вже 2 шт поміняв за рік. Після цього плюнув і перевів на NVME SSD
Samsung Pro Endurance microSDHC або Samsung PRO Ultimate
Але коштують чимало, так :-/
Барбарис
Member

Dilfin, менше завжди коштує більше.
Dilfin
Member

Барбарис: 30.01.2026 12:59 Dilfin, менше завжди коштує більше.
Якщо з точки зору мінімалізму, то так, а якщо з точки зору економії ресурсів, і завоювання більшої частини ринку, то можна і дешевше продавати.
7mindfields
Member

Dilfin: 30.01.2026 13:10 а якщо з точки зору економії ресурсів, і завоювання більшої частини ринку, то можна і дешевше продавати.
:facepalm:
Барбарис
Member

Dilfin, :facepalm: розробка, компонування, допуски, обладнання завжди складніші. Ресурси(матеріали) складають найменшу частину вартості готового виробу.
Demedik
Member

ronemun: 30.01.2026 12:17 кому потрібна мініатюрність зараз краще 4-5шт 1ТБ microsd A2 взяти і зробити софтовий raid з відмовостійкістю. Все таки втратити зараз 1 microsd на 1 ТБ краще ніж всі 4 ТБ відразу разом з контролером і всіма даними.

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
цікаво, скільки там мікросхем флешу? На фото лицьової сторони видно лише 1 чіп, фото задньої сторони немає навіть на сайті Samsung.
скоріше всього 2 чіпа по 2 ТБ, бо я не бачив поки що на 4ТБ.
спойлер
И тут про это с таймстемпом. Опять же комментарий от Лайнуса через 4 года после 1 видео.
спойлер
Yalg
Member

Барбарис: 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?
Помню когда вышли микросд на 4 ГИГАбайта их фотографы раскупали, не смотря на цену как у мини автомобиля.
Ответить