О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?
Новости
Последние статьи и обзоры
Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242
-
Барбарис
Member
Пропоную обговорити Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242
-
yariksom
Member
Пишуть, що ОЕМ, так що купуватимуть в складі пристрою. На вільному ринку теж з'являться але ціна х2.Барбарис: ↑ 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?
-
alexeygalas
Member
Це для ультрабуків. У мене WD Black 2242 на 1тб. Але мені вистчає. Комусь можливо потрібно більше під ОС наприклад або роботи з контентом. Чом би і ніБарбарис: ↑ 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі
Тим паче, що вибір зараз не дуже великий і макс об'єм 2ТБ https://hotline.ua/ua/computer/diski-ssd/375992-578289/
-
Artem_K
Member
В мене Samsung формату 2242 стоїть у ноутбуці Lenovo IdeaPad Slim 5. Якщо я його проапгрейжу на сабж, то за сучасними цінами, це подвоїть вартість пристроюalexeygalas: ↑ 30.01.2026 11:40Це для ультрабуків
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Престо без ДРАМ? Какая-то корейская магия. Может там все-таки Пиколло 2.0 на стероидах?
Драм есть, но автор забыл упомянуть из первоисточника.Under the hood, Samsung describes a dual-sided PCB approach that integrates its 8th-generation 1 Tb V-NAND along with dedicated DRAM.
Последний раз редактировалось Intel74320ASuperFin+ 30.01.2026 12:22, всего редактировалось 1 раз.
-
ronemun
Advanced Member
кому потрібна мініатюрність зараз краще 4-5шт 1ТБ microsd A2 взяти і зробити софтовий raid з відмовостійкістю. Все таки втратити зараз 1 microsd на 1 ТБ краще ніж всі 4 ТБ відразу разом з контролером і всіма даними.
Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
цікаво, скільки там мікросхем флешу? На фото лицьової сторони видно лише 1 чіп, фото задньої сторони немає навіть на сайті Samsung.
скоріше всього 2 чіпа по 2 ТБ, бо я не бачив поки що на 4ТБ.
цікаво, скільки там мікросхем флешу? На фото лицьової сторони видно лише 1 чіп, фото задньої сторони немає навіть на сайті Samsung.
-
Барбарис
Member
yariksom, та оем постійно з'являється та й зазвичай дешевше. Мав такі, але 80/110 та й на форумі тут раніше продавались.
alexeygalas,
це сарказм , пов'язаний з фактом, що на час надходження в продажу ші надується ще більше і вартість банок там буде космічна.
І ніхто ж не заважає таке ставити в мініпк чи робочі станції, або мініпк з робочих станцій. Цікавий формат, в акуратній мінізбірці виглядає класно, але складно тоді знайти негроміздкий радіатор. Але особисто я Intel P3600 не збираюсь міняти- здорові легше охолоджувати.
Мабуть взагалі далі на еатх перейду і ще такі ж буду ставити 
alexeygalas,
І ніхто ж не заважає таке ставити в мініпк чи робочі станції, або мініпк з робочих станцій. Цікавий формат, в акуратній мінізбірці виглядає класно, але складно тоді знайти негроміздкий радіатор. Але особисто я Intel P3600 не збираюсь міняти- здорові легше охолоджувати.
-
alexeygalas
Member
ronemun: ↑ 30.01.2026 12:17microsd
Ти в курсі скільки живе SD пам*ять у порівнянні із SSD? Задовбешся міняти їхronemun: ↑ 30.01.2026 12:17з відмовостійкістю
P.S. в Pi5 вже 2 шт поміняв за рік. Після цього плюнув і перевів на NVME SSD
Тимпаче microSD - це точно не про відмовостійкість
Последний раз редактировалось alexeygalas 30.01.2026 12:49, всего редактировалось 1 раз.
-
Mike88
Member
ronemun
Рейд на мікросд - маразм
Рейд на мікросд - маразм
-
Dilfin
Member
А може буде коштувати менше, бо менший?)Барбарис: ↑ 30.01.2026 11:21 Пропоную обговорити Samsung випускає 4‑терабайтний NVMe-накопичувач PM9E1 у компактному форматі M.2 2242
О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?![]()
-
bclogin
Member
Samsung Pro Endurance microSDHC або Samsung PRO Ultimatealexeygalas: ↑ 30.01.2026 12:41 P.S. в Pi5 вже 2 шт поміняв за рік. Після цього плюнув і перевів на NVME SSD
Але коштують чимало, так
-
Барбарис
Member
Dilfin, менше завжди коштує більше.
-
Dilfin
Member
Якщо з точки зору мінімалізму, то так, а якщо з точки зору економії ресурсів, і завоювання більшої частини ринку, то можна і дешевше продавати.Барбарис: ↑ 30.01.2026 12:59 Dilfin, менше завжди коштує більше.
-
7mindfields
Member
Dilfin: ↑ 30.01.2026 13:10 а якщо з точки зору економії ресурсів, і завоювання більшої частини ринку, то можна і дешевше продавати.
-
Барбарис
Member
Dilfin,
розробка, компонування, допуски, обладнання завжди складніші. Ресурси(матеріали) складають найменшу частину вартості готового виробу.
-
Demedik
Member
ronemun: ↑ 30.01.2026 12:17 кому потрібна мініатюрність зараз краще 4-5шт 1ТБ microsd A2 взяти і зробити софтовий raid з відмовостійкістю. Все таки втратити зараз 1 microsd на 1 ТБ краще ніж всі 4 ТБ відразу разом з контролером і всіма даними.
- спойлер
- спойлер
-
Yalg
Member
Помню когда вышли микросд на 4 ГИГАбайта их фотографы раскупали, не смотря на цену как у мини автомобиля.Барбарис: ↑ 30.01.2026 11:21О, цікаво чи знайдуться бажаючі купити за нирку, щоб потім обезцінився?