За останні три роки виторг NVIDIA збільшився майже в десять разів. Опубліковано свіжий фінансовий звіт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить За останні три роки виторг NVIDIA збільшився майже в десять разів. Опубліковано свіжий фінансовий звіт

Незабаром ШІ - "Знімай куртку, тепер я буду шкіряним."
dead_rat
Member

Liam
Мені потрібні твоя шкіра, компанія і порнхаб аккаунт (с)
stivenfreeman
Junior

В сфері ШІ останнім часом спостерігаються ознаки перегріву. Неминуча корекція
GetOutTheWay
Member

stivenfreeman: 20.11.2025 10:38Неминуча корекція
Боюсь ця корекція буде поярчє ніж в 2008 :-P
SaratRich
Junior

Із аналітичної статті :D
За 6 років усі інші підрозділи збільшили виручку у 2.8 рази або 10.6 млрд, а ШІ чіпи показали зростання у 66 разів (!) або 130 млрд!

За 9 місяців 2025 ВЕСЬ (!) Прибуток Nvidia тільки від ШІ чіпів, всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд. З 2020 по 2025 чіпи ШІ принесли 179 млрд прибутку, а всі інші підрозділи лише 6.9 млрд.

Без ШІ Nvidia зараз збиткова компанія
1234waltz
Member

SaratRich: 20.11.2025 11:32 всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд
Ого, виявляється гоймінг сегмент в діда Хуанга дуже успішний з такими цінами та якісними драйверами. Особливо смішно, що Хуанг будучі технологічним лідером примудряється втрачати грощі на відеокартах та консолях, а баба Ліза з 10% ринку відеокарт отримувати прибуток (про консолі мовчу, там у АМД успіх з часів минулого гена і стабільний кеш).
doc-oc
Member

Мне просто интересно, а вот сколько для этих чертей достаточно?! Жрут в три горла и всё равно готовы удавиться за три копейки :laugh:
VovaII
Member

doc-oc
Так вони не кінцева ланка. За ними інвестори із своїми бажаннями.
А по суті — верхнього ліміту не існує. Хіба що людство вимре.
kairo
Member

Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
1234waltz
Member

kairo: 20.11.2025 14:18 Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
Графік ЧатГПТ робив просто.
Tiufin
Member

1234waltz: 20.11.2025 11:37
SaratRich: 20.11.2025 11:32 всі інші підрозділи в збитку (!) на 1.2 млрд
Ого, виявляється гоймінг сегмент в діда Хуанга дуже успішний з такими цінами та якісними драйверами. Особливо смішно, що Хуанг будучі технологічним лідером примудряється втрачати грощі на відеокартах та консолях, а баба Ліза з 10% ринку відеокарт отримувати прибуток (про консолі мовчу, там у АМД успіх з часів минулого гена і стабільний кеш).
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків. Власне, я про це не одноразово тут на форумі писав у темах про нвідіа, де всі регулярно обурюються цінами на відеокарти та грозяться бойкотом, щоб хуанг збанкрутів від неотримання їхніх 500 баксів :D
А ще дивно та гидко виглядає, як ці люди кидаються із звинуваченнями на інших, які все ж таки купили щось зелене - типу, от через таких хом'яків ціни і ростуть. Але, якщо ігровий напрямок збитковий, то виходить, що покупці зелених відеокарт якраз роблять хуанга біднішим :D ;)
dead_rat
Member

Tiufin: 20.11.2025 14:58
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків.
Вірю, я повірив. Просто нові дива бухгалтерії.
rizakrko
Member

kairo: 20.11.2025 14:18 Графік від Бога, мало того, що цифри їдуть з права на ліво, так там ще показники за 26 рік. Чи я щось не розумію.
Це стандартна практика в багатьох компаніях. FY26 це 2025 рік.
avuremybe
Member

SaratRich: 20.11.2025 11:32Без ШІ Nvidia зараз збиткова компанія
Ну це повна маячня.
Нвідіа забила на інші напрямки і зосередила всі ресурси на найприбутковішому.
Без ШІ нвідіа, як і раніше, заробляла б на всіх інших, а не клала на них болт.
Треба зовсім атрофований мозок мати, щоб вестися на такі примітивні маніпуляції...
Lekrs
Member

Настав час інкрустувати куртку брюліками
erkins007
Member

Это финансовый год
VRoman
Member

Пора им бросать делать игровые видюхи, всё равно прибыли от них по сравнению с ИИ почти нет. 😂
vmsolver
Member

То, что у Nvidia выстрелело ещё одно направление, не означает, что остальные надо бросать, GPU это основа их бизнеса и они не могут его бросить, да и глупо бросать направление, где ты лидер рынка, даже если оно приносит меньше других направлений, все равно 3 ярда в квартал на дороге не валяются.

Идея бросать видеокарты явно не от понимания, что диверсификация бизнеса повышает устойчивость компании, про что нормальный CEO вообще-то иногда думает.
Polyaan
Member

Просто им видимо выгодно показывать убыток на гейм направлении.
Это же делается элементарно, больше чем прибыль вкладываешь например в расширение штата или покупку авто/недвижимости для фирмы, или в новое подразделение внутри текущего - вуаля, ты в убытке.
Почти все крупные конторы так делают, экономия на налогах.
Tiufin
Member

dead_rat: 20.11.2025 15:21
Tiufin: 20.11.2025 14:58
Виявляється, що ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків.
Вірю, я повірив. Просто нові дива бухгалтерії.
Бухгалтерія там, чи справжні збитки - суті не змінює. До майнінг та ШІ буму (тобто основний бізнес - продаж відеокарт геймерам) маржинальність нвідії була біля 55%. Зараз біля 75%. То ж, продавати прискорювача ШІ значно вигідніше, ніж відеокарти. З чого ми знов вертаємось до висновку, що:
"ігровий напрямок нвідіа зараз підтримує на правах благодійності та деякої диверсифікації можливих майбутніх ризиків"
Ответить