Геллоу май Гіроес, Не гейтьте Геловін
Новости
Последние статьи и обзоры
В Epic Games Store стартував розпродаж на честь Гелловіна
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити В Epic Games Store стартував розпродаж на честь Гелловіна

-
item2
Member
Геловін, гелоу, гейт - це звісно сумнівний вибір, згоден. Але вибір г/х часто залежить від ситуації і не є таким однозначним. Саме тому ми говоримо "герої", "гомо сапіенс", "Герміона", "Гаррі Поттер", "гей" замість "херої", "хомо сапіенс", "Херміона", "Харрі Поттер", "хей". І всі вже давно звикли до цього.dead_rat: ↑ 21.10.2025 11:23 Пропоную обговорити В Epic Games Store стартував розпродаж на честь Гелловіна
![]()
-
leif
Member
Геві метал і гардкор-панк!
а якщо подобається електронна музика, то гаус
а якщо подобається електронна музика, то гаус
-
Васильович
Member
Вперше хіба в самому EGS, бо згадки про -20% на цю гру вже були ранішеУперше діє знижка на новий кооперативний шутер Borderlands 4 — усі видання віддають на 20% дешевше.
-
The_Rusik
Member
Galloween 
-
Васильович
Member
Харрі Рама!item2: ↑ 21.10.2025 11:54"Харрі Поттер"
-
dead_rat
Member
Так, бо ми звикли, але це лише зміна оригіналу, щоб було приємно нашому вуху.item2: ↑ 21.10.2025 11:54 Саме тому ми говоримо "герої", "гомо сапіенс", "Герміона", "Гаррі Поттер", "гей" замість "херої", "хомо сапіенс", "Херміона", "Харрі Поттер", "хей". І всі вже давно звикли до цього.
Більш екстремальний приклад Пекін та Бейджінг - дві транслітерації одної назви 北京
-
SmileKnight
Member
О, топчик)
Якраз візьму доповнення до Alan Wake 2
(148 грн) 
Якраз візьму доповнення до Alan Wake 2
-
VladimirV
Member
Так глянув поверхово, де-які ігри, які б хочаб раз можно було б пройти.
Хогвартс - 85% 239грн. Так само як в стім розпродаж.
A Plague Tale: Requiem -65% 297грн. Я її вже пройшов. Знижка як в стім. Першу частину теж проходив давно.
Alan Wake 2 -70% 371грн. Ну непогано. Але все одно більшість спіратять з торентів.
Далі ігри які я на бачив, але думаю на один разок норм.
Flintlock: The Siege of Dawn -75% 189грн
Steelrising -80% 115грн (типу під соулс)
Gangs of Sherwood - 90% 94 грн (просто екшн-слешер)
Більше такого нічого не побачив. Нічого надзвичайного.
Хогвартс - 85% 239грн. Так само як в стім розпродаж.
A Plague Tale: Requiem -65% 297грн. Я її вже пройшов. Знижка як в стім. Першу частину теж проходив давно.
Alan Wake 2 -70% 371грн. Ну непогано. Але все одно більшість спіратять з торентів.
Далі ігри які я на бачив, але думаю на один разок норм.
Flintlock: The Siege of Dawn -75% 189грн
Steelrising -80% 115грн (типу під соулс)
Gangs of Sherwood - 90% 94 грн (просто екшн-слешер)
Більше такого нічого не побачив. Нічого надзвичайного.
- спойлер
- Ну зовсім маленькі і застарілі, - але непогані ігри звичайно є, типу The Dungeon Of Naheulbeuk, Xcom-и, Darksiders-и і т.п. такі по знижці на кожній роздачі.
-
Reinmar
Member
Ще Alan Wake Remastered (немає в Стімі) -85% 64,35 грн.
-
taras_cs
Member
"Харрі Поттер та Херміона приїхали до Хоґвартсу"?dead_rat: ↑ 21.10.2025 11:23Геллоу май Гіроес, Не гейтьте Геловін
-
1234waltz
Member
Якщо з британським акцентом то "Харі Пота". Мені доречі слух не ріже, бо граю в ігри та фільми дивлюсь частіше в оригіналі, тому саме від "переГакування" всіх слів дещо тошнить.item2: ↑ 21.10.2025 11:54 Геловін, гелоу, гейт - це звісно сумнівний вибір, згоден. Але вибір г/х часто залежить від ситуації і не є таким однозначним. Саме тому ми говоримо "герої", "гомо сапіенс", "Герміона", "Гаррі Поттер", "гей" замість "херої", "хомо сапіенс", "Херміона", "Харрі Поттер", "хей". І всі вже давно звикли до цього.
Відправлено через 27 секунд:
"Хімайна"taras_cs: ↑ 21.10.2025 13:40 Херміона
-
taras_cs
Member
1234waltz
А як правильно?

чи

?
А як правильно?

чи

?
-
1234waltz
Member
taras_cs: ↑ 21.10.2025 14:13 А як правильно?
- спойлер

-
taras_cs
Member
Не питання, подумайте, не поспішайте.
-
1234waltz
Member
Я розумію, що ви намагаєтесь в "тролінг тупістю", але мені це не цікаво) В російській мові також купа запозичень з "переГакуванням", замінами "і" на "є" та "е" і тп колгоспної муті. "Руінгліш" "мгімофінішд" взагалі окремий рофл.taras_cs: ↑ 21.10.2025 14:18 Не питання, подумайте, не поспішайте.
-
taras_cs
Member
В мене був викладач, який став доцентом лише тому, що коли він був студентом, викладачі називали його запитання "тупими".1234waltz: ↑ 21.10.2025 14:22Я розумію, що ви намагаєтесь в "тролінг тупістю", але мені це не цікаво)
Він чесно відповідав на всі запитання, не переходив на персоналії, як ото ви робите зараз.
Відправлено через 58 секунд:
Якщо вам ліньки думати, я сам можу відповісти.
Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
“h” sound in English
Phonetic symbol: /h/
Examples: hat, home, behind
Just a gentle breath from your throat.
Mouth open — no tongue contact.
Very soft, airy sound.
За цим описом українська "Г" ближче, ніж "Х", до англійської "H", саме тому в українській мові таке правило. Це ж елементарно.
-
Kullerok
Member
Робокоп шикарная игра. Взял по совету кого-то с форума на распродаже в Стиме за пару копеек. Мне прям очень зашло. За такие деньги масса удовольствия.
-
jamesbond
Member
В школах та інститутах на уроках англійської мови зараз вчать вимовляти г - гет, гоум, бігайнд?
-
dead_rat
Member
Скільки не дивився Харрі Поттера в оригіналі, а повторити вимову її імені - не можу.1234waltz: ↑ 21.10.2025 14:11 "Хімайна"