Новости
Последние статьи и обзоры
OCuLink швидший за Thunderbolt 5 при підключенні зовнішньої відеокарти — доведено на прикладі GeForce RTX 5070 Ti
-
Nutbar
Member
Пропоную обговорити OCuLink швидший за Thunderbolt 5 при підключенні зовнішньої відеокарти — доведено на прикладі GeForce RTX 5070 Ti
В чому сенс док станції розміром з материнку і вартістю як комплект MB+CPU+DDR середнього рівня? Тим паче, ще й блок живлення там окремо. Вже простіше просто окремий ПК мати.
В чому сенс док станції розміром з материнку і вартістю як комплект MB+CPU+DDR середнього рівня? Тим паче, ще й блок живлення там окремо. Вже простіше просто окремий ПК мати.
-
Yalg
Member
Nutbar
Для ноутов.
Для ноутов.
-
ronemun
Advanced Member
а вивести 4 лінії PCIe назовні вже проблема?
Перехідників m2>PCIe x4 повно, навіть всередині багатьох ноутів через звичайні шлейфи підключені додаткові плати з портами m2/typeC USB4/DP2/TB...
Перехідників m2>PCIe x4 повно, навіть всередині багатьох ноутів через звичайні шлейфи підключені додаткові плати з портами m2/typeC USB4/DP2/TB...
-
Afit
Member
Але забезпечити продуктивність на рівні прямого підключення до материнської плати зовнішні інтерфейси поки не можуть.
Вони навряд чи коли небудь зможуть, бо стандартний для відеокарт інтерфейс підключення теж не стоїть на місці. І особливо різниця буде дуже контрастною, коли не буде вистачати відеопам'яті і почнеться активний обмін данними з зовнішньою пам'ятью. Подвоєна швидкість умовного PCI-e 6.0 (відносно PCI-e 5.0) буде виглядати як небо і земля, в порівнянні з будь якими тандерболт
Вони навряд чи коли небудь зможуть, бо стандартний для відеокарт інтерфейс підключення теж не стоїть на місці. І особливо різниця буде дуже контрастною, коли не буде вистачати відеопам'яті і почнеться активний обмін данними з зовнішньою пам'ятью. Подвоєна швидкість умовного PCI-e 6.0 (відносно PCI-e 5.0) буде виглядати як небо і земля, в порівнянні з будь якими тандерболт
-
starinfo
Member
типу в тебе ноут робочий, а ввечері ти можеш погратись при підключенні відюхиNutbar: ↑ 05.10.2025 15:32 Пропоную обговорити OCuLink швидший за Thunderbolt 5 при підключенні зовнішньої відеокарти — доведено на прикладі GeForce RTX 5070 Ti
я тіки так бачу, а там не знаю хто як використовує)
проблема тіки шо той окулінк не дуже ставлять в дешеві ноути
-
NVo1
Member
його і в недешеві не дуже-то й ставлять.starinfo: ↑ 05.10.2025 19:17типу в тебе ноут робочий, а ввечері ти можеш погратись при підключенні відюхиNutbar: ↑ 05.10.2025 15:32 Пропоную обговорити OCuLink швидший за Thunderbolt 5 при підключенні зовнішньої відеокарти — доведено на прикладі GeForce RTX 5070 Ti
я тіки так бачу, а там не знаю хто як використовує)
проблема тіки шо той окулінк не дуже ставлять в дешеві ноути
він старий як TB3, а кількість ноутів з ним можна на пальцях перелічити.
-
tornadox
Member
Проблема Окулінк що він ще нішевий. А Тандерболт свого часу отримав велику маркетингову компанію від Інтела і Епл. Плюс сам інтерфейс тепер сумісний з USB4.NVo1: ↑ 06.10.2025 11:36його і в недешеві не дуже-то й ставлять.
Окулінк порт специфічний для професійних задач.
Ось список девайсів
https://www.oculink.net/
-
waryag
Member
Да, но каждый раз, принося ноут, нужно достать его из сумки и подключить к розетке, подставке, док-станции ГПУ плюс док-стации для периферии, вместо того, чтобы за плюс-минус те же деньги взять отдельный десктоп и просто его включать. Одной кнопкой.Yalg: ↑ 05.10.2025 15:37Для ноутов.
-
starinfo
Member
є різний рівень збочень, кому що подобаєтьсяwaryag: ↑ 06.10.2025 20:50Да, но каждый раз, принося ноут, нужно достать его из сумки и подключить к розетке, подставке, док-станции ГПУ плюс док-стации для периферии, вместо того, чтобы за плюс-минус те же деньги взять отдельный десктоп и просто его включать. Одной кнопкой.Yalg: ↑ 05.10.2025 15:37Для ноутов.
-
Yalg
Member
Фишка в том что видюха и Моник стоят дома, а ноут всегда с собой дома ты или нет.waryag: ↑ 06.10.2025 20:50Да, но каждый раз, принося ноут, нужно достать его из сумки и подключить к розетке, подставке, док-станции ГПУ плюс док-стации для периферии, вместо того, чтобы за плюс-минус те же деньги взять отдельный десктоп и просто его включать. Одной кнопкой.Yalg: ↑ 05.10.2025 15:37Для ноутов.
И нет это не выгодно, ПК дешевле, но это вариант совмещать оба два сразу.
-
Alligator
Member
Т.е. маючи ноутбук необхідно всього тільки заплатити за PELADN Link S-3 11к, купити GeForce RTX 5070 Ti за 40к та зробити ноут стаціонарним підключивши його до монітору, щоб пограти з втратами (а у разі ноута, а не ПК з Intel Core Ultra 7 265K і оснащена 64 ГБ пам’яті DDR5-6000 набагато більшими втратами)... чесно кажучи зібрати другий ПК куди простіше та комфортніше.Yalg: ↑ 06.10.2025 22:47Фишка в том что видюха и Моник стоят дома, а ноут всегда с собой дома ты или нет.waryag: ↑ 06.10.2025 20:50
Да, но каждый раз, принося ноут, нужно достать его из сумки и подключить к розетке, подставке, док-станции ГПУ плюс док-стации для периферии, вместо того, чтобы за плюс-минус те же деньги взять отдельный десктоп и просто его включать. Одной кнопкой.
И нет это не выгодно, ПК дешевле, но это вариант совмещать оба два сразу.
-
Yalg
Member
Alligator
Да, это не про эффективность, это про универсальность для тех кто хочет или вынужден юзать ноут.
Я бы вывел pci-e на бок или дно ноута чтобы было можно подрубать видюху напрямую, но такого что-то никто не делает, да и питание все равно внешнее.
Да, это не про эффективность, это про универсальность для тех кто хочет или вынужден юзать ноут.
Я бы вывел pci-e на бок или дно ноута чтобы было можно подрубать видюху напрямую, но такого что-то никто не делает, да и питание все равно внешнее.
-
EasyMod
Member
Yalg
тобі говорять, що юзай собі ноут для тих задач, де він тобі потрібен не в дома чи в робочих, а для погратись зручніше мати окремий комп. тобі ж відеокарта потрібна саме для цього?
тобі говорять, що юзай собі ноут для тих задач, де він тобі потрібен не в дома чи в робочих, а для погратись зручніше мати окремий комп. тобі ж відеокарта потрібна саме для цього?
-
Yalg
Member
EasyMod
Повторяю для слепых, это для тех кто не может использовать отдельный настольник.
Повторяю для слепых, это для тех кто не может использовать отдельный настольник.
-
Nouriel
Member
в міні пк уже в кожному другомуNVo1: ↑ 06.10.2025 11:36його і в недешеві не дуже-то й ставлять.
ну є дешевші док станції, я бачив по 4к грнAlligator: ↑ 06.10.2025 22:58Т.е. маючи ноутбук необхідно всього тільки заплатити за PELADN Link S-3 11к, купити GeForce RTX 5070 Ti за 40к та зробити ноут стаціонарним підключивши його до монітору, щоб пограти з втратами (а у разі ноута, а не ПК з Intel Core Ultra 7 265K і оснащена 64 ГБ пам’яті DDR5-6000 набагато більшими втратами)... чесно кажучи зібрати другий ПК куди простіше та комфортніше.
по грошах все одно вийде дешевше ніж ноут + комп
втрати не те шо великі, більшість має такі втрати купуючи не оптимальну відеокарту, наприклад 5060, а не 9060хт, такі втрати шось ніхто не бачить
а ще ж не протестовані інші карти можливо там і втрати менші, а може взагалі не буде їх
ти ж шось не переживав за втрати коли 1050ті купив
-
DDt
Member
есть и за 30-40уёNouriel: ↑ 08.10.2025 16:41 ну є дешевші док станції, я бачив по 4к грн
я на такой почти два года сидел
приемлемый вариант
-
Alligator
Member
Тоді я вам тайну відкрию, ноут до монітору чи телевізору по HDMI можна підключити якщо затримки по безпровідному інтерфейсу критичні та грати у КС, Доту, Танки й т.д. на інтегрованій графіці 
-
DDt
Member
ты ж понимаешь что разговор идёт не про пасьянс косынкуAlligator: ↑ 08.10.2025 19:00 Тоді я вам тайну відкрию, ноут до монітору чи телевізору по HDMI можна підключити якщо затримки по безпровідному інтерфейсу критичні та грати у КС, Доту, Танки й т.д. на інтегрованій графіці![]()
и если АМДшные инеграшки давно могут выдавать +/- нормальную производительность, то с интеловскими до последнего времени всё было не очень
например я на встройке интела 1135G5 мог играть разве что в индюшатину или игры пятилетней давности, а подключив 1660 через докстанцию за 30 баксов - вполне нормально смог играть в БГ3 на 2К мониторе на средних настройках
-
Alligator
Member
DDt, так я вказав, що саме можно відкривати. А ще ніхто не заважає купувати ноутбук з дискретною відеокартою чи просто консоль
Як технологія супер, навіть на прикладі цієї новини показано, що технології на крок вперед пішли но рядовому юзеру воно все ще не потрібно.
Як технологія супер, навіть на прикладі цієї новини показано, що технології на крок вперед пішли но рядовому юзеру воно все ще не потрібно.
Ага, 10 років тому я не переживав за втрати на 1050ти, 15 років тому я на інтеграшці Atom N570 на нетбуці з екраном 10.1" пройшов Far Cry у слайдошоу, це зараз напевно постарів, що тепер звертаю на шум кулері, а без 49" монітору некомфортно у консолі серверу працюватиNouriel: ↑ 08.10.2025 16:41ти ж шось не переживав за втрати коли 1050ті купив
-
Nouriel
Member
Alligator
так це просто один і варіантів і він не такий і поганий. А ноут з дискреткою зазвичай важкий і громіздкий, а так умовний ультрабук перетворюється в пк.Alligator: ↑ 08.10.2025 19:45А ще ніхто не заважає купувати ноутбук з дискретною відеокартою чи просто консоль