Буквально две недели назад подготовили клиенту ROG Strix G18. И хоть ты тресни не могли побороть проблему, что ноутбук тупо вис на секунду при нагрузке на процессор. Спонтанно, в рандомные моменты. Теперь похоже всё ясно...
Новости
Последние статьи и обзоры
ASUS визнала проблеми в роботі ігрових ноутбуків ROG та пообіцяла все виправити
-
FarCry
Member
Предлагаю обсудить ASUS визнала проблеми в роботі ігрових ноутбуків ROG та пообіцяла все виправити
Буквально две недели назад подготовили клиенту ROG Strix G18. И хоть ты тресни не могли побороть проблему, что ноутбук тупо вис на секунду при нагрузке на процессор. Спонтанно, в рандомные моменты. Теперь похоже всё ясно...
-
avuremybe
Member
буквально вчора обговорювали ці лагучі роги за мільйони гривень))
-
i486
Junior
В мене теж ROG Strix G18(G814JI), то десь приблизно з грудня місяця маю ще "прикольнішу" проблему, ніяк не вдається побороти проблему "Segmentation Fault(Core dumped)" при роботі з WSL2(або з повноцінним лінуксом як хостовою системою, пробував різні дистрибутиви)...FarCry: ↑ 28.09.2025 14:32 Предлагаю обсудить ASUS визнала проблеми в роботі ігрових ноутбуків ROG та пообіцяла все виправити
Буквально две недели назад подготовили клиенту ROG Strix G18. И хоть ты тресни не могли побороть проблему, что ноутбук тупо вис на секунду при нагрузке на процессор. Спонтанно, в рандомные моменты. Теперь похоже всё ясно...![]()
На диво ігри без глюків...
-
MqM
Member
Уявляю, як не пощастило людям, які просто купили ноут і не шарять в тих біосах, і що воно таке, а батькам дітей тим більше.
Пс взагалі мали би організувати безкоштовний апдейт у сервісних центрах, щоб люди гайди в інеті не шукали
Пс взагалі мали би організувати безкоштовний апдейт у сервісних центрах, щоб люди гайди в інеті не шукали
-
Alligator
Member
Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.MqM: ↑ 28.09.2025 14:43 Уявляю, як не пощастило людям, які просто купили ноут і не шарять в тих біосах, і що воно таке, а батькам дітей тим більше.
-
alexeygalas
Member
Alligator
Навіть цього не потрібно. Через фірмові утиліти lenovo vantage, dell command center та hphub це все робиться при перевірці оновлень. Я зараз щось схоже намагаюсь побороти на новому леново. Але там схоже проблема з дровами на інтел. Просто потрібно видалити і накатати заново.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
MqM
Теж був здивований, що в 2025 досі є такі моменти з несумісністю версій вбудованого і дискретного відео і т.д. і розумію об'єктивно, що якби в моєї дружини щось би оновилось з віндового репозиторію дров - вона би сама без мене це не пофіксила.
Онвився драйвер на нвідію і я два дні шукав причину, чому при програванні ютубу через інтел графіку проскакують фрізи. Аж через майже 2 дні блукання форумами наткнувся, що nvidia optimus заточили під конкретну варсію драйверу інтел, щоб він адекватно перемикався в гібридному режимі. Встановив правильні версії обох - і як рукою зняло )
Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
На минулому омені з райзеном і нвідією теж схожа проблема була. Драйвер нвідія хоч який можна було ставити, бо всі відео виходи крім панелі йшли напряму на нвідію. А перемикатися тільки панель вміла. Але якщо поставити дженерік драйвер амд - екран починав мерехтіти
Навіть цього не потрібно. Через фірмові утиліти lenovo vantage, dell command center та hphub це все робиться при перевірці оновлень. Я зараз щось схоже намагаюсь побороти на новому леново. Але там схоже проблема з дровами на інтел. Просто потрібно видалити і накатати заново.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
MqM
Теж був здивований, що в 2025 досі є такі моменти з несумісністю версій вбудованого і дискретного відео і т.д. і розумію об'єктивно, що якби в моєї дружини щось би оновилось з віндового репозиторію дров - вона би сама без мене це не пофіксила.
Онвився драйвер на нвідію і я два дні шукав причину, чому при програванні ютубу через інтел графіку проскакують фрізи. Аж через майже 2 дні блукання форумами наткнувся, що nvidia optimus заточили під конкретну варсію драйверу інтел, щоб він адекватно перемикався в гібридному режимі. Встановив правильні версії обох - і як рукою зняло )
Відправлено через 6 хвилин 28 секунд:
На минулому омені з райзеном і нвідією теж схожа проблема була. Драйвер нвідія хоч який можна було ставити, бо всі відео виходи крім панелі йшли напряму на нвідію. А перемикатися тільки панель вміла. Але якщо поставити дженерік драйвер амд - екран починав мерехтіти
-
Inqizitor2022
Member
Ну в канале обновления винды прилетит новый биос и всем пофиксит проблемы. Плохо, что подобное при тестировании предсерийном не выявилось.
-
MqM
Member
То ви не зустрічали людей, які не знають хаоактеристик власних ноутів, і які в них порти є.Alligator: ↑ 28.09.2025 15:17Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.MqM: ↑ 28.09.2025 14:43 Уявляю, як не пощастило людям, які просто купили ноут і не шарять в тих біосах, і що воно таке, а батькам дітей тим більше.
Більше того є такі офісні працівники, які працюють за пк і можуть намагатися щось в не той порт запихнути
Про який біос мова
-
Donate
Member
Асус вже так давненько бiоси може розсилатти примусово через оновлення вiндиMqM: ↑ 28.09.2025 16:12То ви не зустрічали людей, які не знають хаоактеристик власних ноутів, і які в них порти є.Alligator: ↑ 28.09.2025 15:17
Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.
Більше того є такі офісні працівники, які працюють за пк і можуть намагатися щось в не той порт запихнути![]()
Про який біос мова![]()
-
Alligator
Member
Знаю таких, не один раз приходив, щоб з порту Ethernet витягнути USB мишку та вставити її в порт USB, проте не можу згадати, щоб у них був "ігровий ноутбуків ROG", зазвичай офісні Lenovo/ASER/HP зі встройкою.MqM: ↑ 28.09.2025 16:12То ви не зустрічали людей, які не знають хаоактеристик власних ноутів, і які в них порти є.Alligator: ↑ 28.09.2025 15:17
Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.
Більше того є такі офісні працівники, які працюють за пк і можуть намагатися щось в не той порт запихнути![]()
Про який біос мова![]()
Доречі так, зараз навіть серверні материнки по типу SuperMicro дозволяються вносити зміни в мікрокод BIOS чи оновлювати його прямо з вінди при цьому маючи окрему плату з окремим LAN портом для IPMI, щоб це робити як було початково задуманоDonate: ↑ 28.09.2025 16:16Асус вже так давненько бiоси може розсилатти примусово через оновлення вiнди На дешевих ноутах я таке бачив постiйно...
-
Lekrs
Member
Таке трапляється, головне щоб швиденько виправили.
-
GSerjio
Junior
Маю ROG G14 2021 і ті ж самі проблеми. Цікаво чи будуть їх вирішувати?
-
IronWithin
Member
В мене на останньому місці роботи люди плутали у кавоварках куди воду наливати, а куди зерна сипати, за місяць 2 кавоварки вбили, а ви тут за такеAlligator: ↑ 28.09.2025 15:17Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.MqM: ↑ 28.09.2025 14:43 Уявляю, як не пощастило людям, які просто купили ноут і не шарять в тих біосах, і що воно таке, а батькам дітей тим більше.
Більшість людей - не сильно далеко від мавп пішли(кажу за власну країну онлі, ІМХО)
-
MqM
Member
Ну прямої кореляції між фінансовими можливостями та базовою компютерною грамотністю немає.Alligator: ↑ 28.09.2025 16:22Знаю таких, не один раз приходив, щоб з порту Ethernet витягнути USB мишку та вставити її в порт USB, проте не можу згадати, щоб у них був "ігровий ноутбуків ROG", зазвичай офісні Lenovo/ASER/HP зі встройкою.MqM: ↑ 28.09.2025 16:12
То ви не зустрічали людей, які не знають хаоактеристик власних ноутів, і які в них порти є.
Про який біос мова
Доречі так, зараз навіть серверні материнки по типу SuperMicro дозволяються вносити зміни в мікрокод BIOS чи оновлювати його прямо з вінди при цьому маючи окрему плату з окремим LAN портом для IPMI, щоб це робити як було початково задуманоDonate: ↑ 28.09.2025 16:16Асус вже так давненько бiоси може розсилатти примусово через оновлення вiнди На дешевих ноутах я таке бачив постiйно...
Зараз діти з айфонами бігають, це зовсім не означає, що вони розуміють його функціонал.
Я сам раніше бачив в соцмережах, як людині подарували ноут, і вона хвалилася описуючи, як сучасний ноут з усіма функціями, але які саме вона сама не знає. І це все для того, щоб дивитися серіали
Так, що ігрові ноути можуть використовуватися на якихось 5% відсотків від їх можливостей
Последний раз редактировалось MqM 28.09.2025 18:29, всего редактировалось 1 раз.
-
Liquidator
Member
судячи з того шо пишуть за ноути 21-х, 23-х років...... то "швиденько" розтяглося на 2-4 роки?Lekrs: ↑ 28.09.2025 16:49 Таке трапляється, головне щоб швиденько виправили.
-
MqM
Member
О я згадав, як не можна літніх людей навчити не наливати воду вище позначки зазначеною в чайнику, і вони наливали вище слова Max вважаючи саме це позначкоюIronWithin: ↑ 28.09.2025 16:58В мене на останньому місці роботи люди плутали у кавоварках куди воду наливати, а куди зерна сипати, за місяць 2 кавоварки вбили, а ви тут за такеAlligator: ↑ 28.09.2025 15:17
Наче для оновлення сучасного ноуту треба взяти тупо флешку куди закинути файл BIOS та перейти у розділ оновлення, це раніше був гемор з форматуванням у потрібну файлову систему з розбивкою розділів, завантаженням файлів спеціального типу й т.д.![]()
Більшість людей - не сильно далеко від мавп пішли(кажу за власну країну онлі, ІМХО)
-
IronWithin
Member
Літні то пофіг, в мене мова йшла за 22-40, з дельтою в 30 приблизно!MqM: ↑ 28.09.2025 18:28О я згадав, як не можна літніх людей навчити не наливати воду вище позначки зазначеною в чайнику, і вони наливали вище слова Max вважаючи саме це позначкоюIronWithin: ↑ 28.09.2025 16:58
В мене на останньому місці роботи люди плутали у кавоварках куди воду наливати, а куди зерна сипати, за місяць 2 кавоварки вбили, а ви тут за таке![]()
Більшість людей - не сильно далеко від мавп пішли(кажу за власну країну онлі, ІМХО)![]()
P.S де обіцяні моди на Сталкер? Бо порвана футболка на тілі є, плювок в обличчя є, а вашої обіцянки немає, як і хоча б зізнання що в тому що п****ти в інтернеті це не мішки ворочати.
P.S2 Задовбали в спорах купу народу як то по на той час майбутньому стані сталкеру, чи влізли в обговорення азіатщини, всюди люди виявилися окрім вас праві, а ви як ні в чому не бувало, це типу поведінка «не чіпай тему, не згадають» чи що?
Последний раз редактировалось IronWithin 28.09.2025 20:11, всего редактировалось 1 раз.
-
Death
Member
Такаж бага була в мене на ленчіку, в ос тупо мікрофрізило, вийшов свіжий біос - відпустило. (LEGION 5 SLIM)
-
MqM
Member
Там де і повноцінне сдк, а у вас далі бомбить?IronWithin: ↑ 28.09.2025 19:56Літні то пофіг, в мене мова йшла за 22-40, з дельтою в 30 приблизно!MqM: ↑ 28.09.2025 18:28
О я згадав, як не можна літніх людей навчити не наливати воду вище позначки зазначеною в чайнику, і вони наливали вище слова Max вважаючи саме це позначкою![]()
P.S де обіцяні моди на Сталкер? Бо порвана футболка на тілі є, плювок в обличчя є, а вашої обіцянки немає, як і хоча б зізнання що в тому що п****ти в інтернеті це не мішки ворочати.
Я левелдизайнер, колись вам ще дійде, що у кожного моддера є спеціалізація. Мені змінювати текстури на персонажах не цікаво.
Тут опис того, що може сдк https://store.epicgames.com/uk/p/stalker-2-zone-kit
А взагалі рівень дискусії вражає, ви реально думаєте, що вартісні моди за кілька днів пиляться?
Це мені нагадує людей, які щотижня мене допитувалися, коли вийде чергова карта для КС. Так, от одна лише карта може робитися від півроку до року! Це демонструють усі конкурси Mapcore. Fmpone робив ремейк карти Cache вже по готову лейауту рік!
І якщо ви думаєте, що я ставитиму 700+ гіг сдк заради дрібязкових модів, щоб вам щось довести, то ви дуже наївні. Я займаюся ігровими рівнями, а не усім підряд і бажання робити усе підряд не виникає чому в кожну тему треба вникати. І саме тому існує безліч спеціальностей в геймдеві, бо жодна людина не робить якісно всю гру від а до я, ігри зроблені програмістами страждають дитячими хворобами геймдизайну і художньої частини, а ігри створені суто художниками мають проблеми з технічною частиною.
А за мене не переживайте, я вже є на модерських сайтах типу http://stalker-news.info вже більше року)
Пс дійсно трендіти про моддинг коли в ньому не розумієшся це зовсім інша справа ніж робити
Не в спорах, бо це рослини розпиляють спори, надіюсь інет тролі так не розмножуютьсяP.S2 Задовбали в спорах купу народу як то по на той час майбутньому стані сталкеру, чи влізли в обговорення азіатщини, всюди люди виявилися окрім вас праві, а ви як ні в чому не бувало, це типу поведінка «не чіпай тему, не згадають» чи що?
Підкажу слово «суперечки»
Цікава інтерпретація і хто ж ці всі праві? Декілька геймерів, які один одного підтримувпли не приводячи ні одного конструктивного аргументу, спираючись лише на свій смак?
Люди, які не знають не те, що технічної частини рушіїв та створення ігор, та навіть базових модеробських знань не мають. Я не побачив жодного аргументу окрім якихось догадок окрім кавових гадань по трейлерам. І від того, що маса людей просто заспамить свої фантазіями суперечку від того вони автоматично не стають праві, хіба у власних снах потвгать своє его:)
-
Nikoliasik_Zeus
Member
Исправят или добавят новые?
я в своем после покупки 2 года игнорю их апдейты,буквально один бивас ломал обороты кульков,следующий вызывал черный экран после апдейта - откат только отпайкой флешки и заливки нормальной,а то и вовсе RMA .
тип такого

я в своем после покупки 2 года игнорю их апдейты,буквально один бивас ломал обороты кульков,следующий вызывал черный экран после апдейта - откат только отпайкой флешки и заливки нормальной,а то и вовсе RMA .
тип такого