Intel намагається укласти угоду з Apple у напівпровідниковій сфері

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Intel намагається укласти угоду з Apple у напівпровідниковій сфері

это насколько все плохо у интел с фабриками, что в эпоху драматической нехватки конвееров передовых техпроцессов, они не могут клиентов найти
VovaII
Member

kalakawa: 25.09.2025 14:33это насколько все плохо у интел с фабриками,
Не дарма вони то один тех-процесс пропустять, то інший, то ще один... Зоптимізували витрати на провідних інженерів. Тепер провідні інженери їх стороною обходять. Результат очікуваний. Природу/техніку/науку не обдуриш.
GetOutTheWay
Member

kalakawa
Бо не вірять що вони не обісруться. Йде мова про те щоб знайти замовників на техпроцес який ще не освоєний. Якщо знайдуть то будуть запускати, ні то розходимось. Можливо ще магія числа 14 знову настигне інтел, вже ж були 14+ та 14++ техпроцеси :)
Zealoth
Member

Яблочная верхушка прям спит и видит как они выпускают свои замечательные чипы на "замечательном" техпроцесса интела. Звучит как "сенсационный" инсайд от "авторитетных" изданий.
7mindfields
Member

Інтел намагається, Юрій, твій вихід :lol:
smilex
Member

kalakawa: 25.09.2025 14:33 Пропоную обговорити Intel намагається укласти угоду з Apple у напівпровідниковій сфері

это насколько все плохо у интел с фабриками, что в эпоху драматической нехватки конвееров передовых техпроцессов, они не могут клиентов найти
Тут дело не в обычных клиентах, интел явно ищет инвестиции для нового техпроцесса и мало кто готов наперед заплатить пару лярдов
Scoffer
Member

smilex: 25.09.2025 16:31интел явно ищет инвестиции для нового техпроцесса и мало кто готов наперед заплатить пару лярдов
Вірно. Топові техпроцеси стали настільки дорогими що буквально залежать від пари-трійки клієнтів. Є клієнти - є техпроцеси, нема клієнтів - немає техпроцесів. Якщо умовний епл затариться у інтела, то у тсмц будуть великі проблеми незалежно від того наскільки круті у них технології. Для двох чіпмейкерів тут вже немає місця.
waryag
Member

kalakawa: 25.09.2025 14:33 это насколько все плохо у интел с фабриками, что в эпоху драматической нехватки конвееров передовых техпроцессов, они не могут клиентов найти
Да вроде более-менее хватает. Тем более, что и "старые" 4-5-6 нм вполне актуальны для многих задач.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
smilex: 25.09.2025 16:31и мало кто готов наперед заплатить пару лярдов
... и услышать, что с техпроцессом проблемы, но через пару-тройку лет будет готов даже лучший (или пообещают еще один :laugh: ).
StTechnik
Member

А это повысит уровень эмейзинга для Интел? И второй вопрос - откроет ли это будущее для х86 или она по прежнему "тупиковая архитектура" (с) Юра.
IronWithin
Member

Після чергової зустрічі нашого гг з керівництвом інтел та вмовляння закинути все окрім арм - виконавець Лі Бу Тан:

Юра прощай, Юра прости
Я ухожу, а ты отпусти
Юра, верни мне мою любовь
Юра пойми - я не с тобой
Юра прощай, Юра прости
Юра пойми - нам не по пути
Имя твоё я опять шепчу
Юра прощай, я так хочу

:D
Nikolay Yeryomenko
Member

Ось цікава новина про TSMC та A14: https://wccftech.com/tsmc-reveals-their ... -schedule/
Piter Cantrope
Member

kalakawa: 25.09.2025 14:33 в эпоху драматической нехватки конвееров передовых техпроцессов, они не могут клиентов найти
Та ж їхні проци теж робляться на TSMC - Lunar Lake, коре ультра тайванці роблять. Не знаю чи серверні теж. :)
Хай хоча б знову почнуть своє робити на власних фабриках.
Ответить