Як покращити Ноутбук ASUS ROG Strix G18

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Junior

Замовив сьогодні собі ноут ASUS ROG Strix G18 G815LW Eclipse Gray

Ніколи не мав власного лептопа :horror:

Підкажіть, які в нього хронічі болячки, як їх виправити чи просто покращити продуктивність.

Залізо всередині:
•Дисплей: 18";IPS-level;2560x1600;240 Гц
•Процесор: Intel Core Ultra 9 275HX
•Відеокарта: NVIDIA GeForce RTX 5080
•ОЗП: 32 ГБ, DDR5
•SSD: 1000 ГБ

https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... ?tab=about
Евгений King
Member

А що там покращувати, купили Г - живіть з ним)
275HX це десктоп 285й...
Ще й рідкий метал і 5080 в придачу
Тихо не буде, а так в цілому аппарат з котрим можна жити
Якщо гарантії немає, то оптимально через пів року замінити рідкий метал на PTM7950 і прокладки на HT7000/10000, якщо гарантія є - то тільки після її закінчення.
Ну й підставку візьміть, хоча б таку:
спойлер
https://rozetka.com.ua/ua/380362101/p380362101/
чи таку
https://rozetka.com.ua/ua/rztk-h1-g/p386610462/
Буде тихше і прохолодніше
Ну а у всьому іншому, краще б андервольтнути проц і GPU, але пояснювати ніхто вам що робити не буде, гугл та AI в поміч
destructX
Member

Підставка як саме необхідне в моменті, все інше по мірі виявлення, можливо він взагалі безпроблемний буде)
Все рівно якшо в гарантії то лізти в нього сенсу нема, а по андервольту питання чи потрібен взагалі, цільове використання не описане)
Евгений King
Member

Додам трохи контексту, чому Г
Anus дуже дорого беруть за шильдік, мають купу зайвих свістопєрдєлок типу кругової Aura підсвітки, прозорих вставок і т.д.
18" не популярна діагональ, ВЗАГАЛІ. Продати його потім за адекватні гроші просто неможливо, він піде по ціні рядової 16ки і дуже туго.
275hx та 5080 відкриють вам портал в пекло, якщо проц буде тротлити - то це неминучі статтери навіть в сінгл іграх
5080 по суті своїй лише на 15% продуктивніша за 5070ti, але додає 30-40к до ціни аппарату. Так вона має 16Гб пам'яті, але в 2к ультрах все ще достатньо у 90% проектів 8Гб і тільки кілька останніх ігор потребують 12Гб, суто моя думка - 5080 переплата ні за що.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
destructX: 01.09.2025 00:59 Підставка як саме необхідне в моменті, все інше по мірі виявлення, можливо він взагалі безпроблемний буде)
Все рівно якшо в гарантії то лізти в нього сенсу нема, а по андервольту питання чи потрібен взагалі, цільове використання не описане)
Та навіть комфортно тихо порграти на такому без налаштувань не вийде, тут і без опису цільового використання це потенційний реактивний гарячий літачок)
KPOB_3_MEDOM
Junior

Планові сценарії використання:

- кілька спеціалізованих програм, які йдуть на "калькуляторі"
- ігри
- 3д моделювання
- можливо, якісь нейронки

Відправлено через 4 години 35 хвилин 7 секунд:
Anus дуже дорого беруть за шильдік
Це найдешевший ноут в Україні на 18 дюймів із 16гб картою 50 серії :lamer:
Klon
CG graphikos fan

KPOB_3_MEDOM: 01.09.2025 00:32 які в нього хронічі болячки, як їх виправити чи просто покращити продуктивність.
1. болячки у ноутов однакові всюди = охолодження заліза.
2. покращіти продуктивність = оверклок\64 озу\крутий ссд (якщо спеки позволяють), але це все підвіщує 1 пункт
3. Я б = в іграшкі грав би з 60фпс(Ггц), офіс\браузер\рабочий софт на 120Ггц
4. Якщо після маніпуляцій №3 температури залишаються некомфортними (в іграх\рендері) = андервольт процессора і відеокарти

5.? якщо є гарантія на 3 роки (або деньга на зміну через 2-3р) = можна використовувати і так, якщо щось згорить\деградує то не паритесь а міняєте.
Последний раз редактировалось Klon 01.09.2025 10:42, всего редактировалось 1 раз.
Buldozer.
Member

Евгений King: 01.09.2025 01:11 Додам трохи контексту, чому Г
Anus дуже дорого беруть за шильдік, мають купу зайвих свістопєрдєлок типу кругової Aura підсвітки, прозорих вставок і т.д.
18" не популярна діагональ, ВЗАГАЛІ. Продати його потім за адекватні гроші просто неможливо, він піде по ціні рядової 16ки і дуже туго.
275hx та 5080 відкриють вам портал в пекло, якщо проц буде тротлити - то це неминучі статтери навіть в сінгл іграх
5080 по суті своїй лише на 15% продуктивніша за 5070ti, але додає 30-40к до ціни аппарату. Так вона має 16Гб пам'яті, але в 2к ультрах все ще достатньо у 90% проектів 8Гб і тільки кілька останніх ігор потребують 12Гб, суто моя думка - 5080 переплата ні за що.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
destructX: 01.09.2025 00:59 Підставка як саме необхідне в моменті, все інше по мірі виявлення, можливо він взагалі безпроблемний буде)
Та навіть комфортно тихо порграти на такому без налаштувань не вийде, тут і без опису цільового використання це потенційний реактивний гарячий літачок)
:lol: как вы любите радоваиься за людей)

:gigi:
FirstTDM
Member

KPOB_3_MEDOM: 01.09.2025 00:32Замовив сьогодні собі ноут ASUS ROG Strix G18 G815LW Eclipse Gray
Поздравляю!

Новый мощный навороченный ноут! Будет быстрый и горячий, не исключен раздражающий шум.
KPOB_3_MEDOM: 01.09.2025 00:32чи просто покращити продуктивність.
Ну куда еще улучшать дальше :) - надо смотреть на спеки: как там возможно нарастить память до 64/128 и SSD побыстрее на 2/4Тб
KPOB_3_MEDOM: 01.09.2025 00:32Підкажіть, які в нього хронічі болячки
Это новая модель 2025 года - откуда у неё "хронические болячки"? Про подставку, температуру, шум... уже всё сказали...
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

В нових ноутах вже можна до 192 Гб оперативи, раптом кому мало буде :D

" Коли купуєш Феррарі - ти не чекаєш від нього, шо він буде тихий " ;)
vereiden
Member

зараз обираю ноут, припав до душі рог стрікс g16 на ультра 7 255НХ з 5060тою, але розчитав, що на цпу точно клали ЖМ. Не хочу одразу після покупки міняти ЖМ на птм7950, враховуючи, що на 5 6 7 нвідіях асуси таки ставлять аналог птм7950. Катастрофічно боюсь ЖМ в лептопах, враховуючи, що я планую брати його з собою в дорогу. В іншому теоретичні дані мені в ньому всі сподобались. Як альтернативу розглядаю 10 покоління (в 10 поколінні леново відмовились від жм) легіон про 5, поки що думаю над айпіес версією р9 8840НХ (надаю перевагу айпіес через їх відсутність шім на більшості панелей, бо у мене слабкий зір і я чутливий до шім) 5060, ультра 7 255НХ з оледом 5060 або більш бюджетний Р7 260 5060. Хотів би 5070 ті, але тоді це вже мінімальний прайс 105+ - до такого цінника я не готовий
Ответить