Мобільні процесори Intel Nova Lake запропонують від 6 до 28 ядер

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Предлагаю обсудить Мобільні процесори Intel Nova Lake запропонують від 6 до 28 ядер

ultraplatinumgolddiamondедишон! і пару яде в нгрузку.
max1996
Member

З 2 блоками gpu не достойні назви Core. Дожились pentium називають core
Inqizitor2022
Member

8p и 16Е - у меня только один вопрос - эти ядра кто-то проверял как оно греться будет? Я бы понял 8+8 максимум.
alexeygalas
Member

Inqizitor2022
Так зараз в усіляких Lenovo Legion стоять Arrow-Lake-HX 8P16e і норм
Demedik
Member

Inqizitor2022: 10.08.2025 13:20 8p и 16Е - у меня только один вопрос - эти ядра кто-то проверял как оно греться будет? Я бы понял 8+8 максимум.
Должно быть все норм. У меня ноут Вектор 16 от МСИ(275) - температура проца 80+- что с подставкой, что без. Охлад. нормально справляется с таким ТДП.
Олег Мандріаник
Member

Логичнее 16Р+4Е. Не могу понять смысл 16Е ядер в ноуте 🤔
alexeygalas
Member

Олег Мандріаник
Більшість софту разом з ос і браузером використовують на повну 4-6 потоків. Усе інше або на підтанцовку або на фінальний експорт результатів роботи, ресайз картинок і т.д. Для такого e ядер більш ніж достатньо + вони зжирають менше ніж парні потоки звичайних ядер так ще й більше папуг при цьому вибивають. Тому якраз все вірно.
mrigi
Member

Один я хочу щоб всі ядра були однакові? Ну не вірю я в магічний планувальник який все розрулить. Просто не вірю.
Олег Мандріаник
Member

alexeygalas: 10.08.2025 16:32 Олег Мандріаник
Більшість софту разом з ос і браузером використовують на повну 4-6 потоків. Усе інше або на підтанцовку або на фінальний експорт результатів роботи, ресайз картинок і т.д. Для такого e ядер більш ніж достатньо + вони зжирають менше ніж парні потоки звичайних ядер так ще й більше папуг при цьому вибивають. Тому якраз все вірно.
Ну для игр сейчас самые ходовые это 8 ядер/16 потоков. А тут и Р ядра без гипертрейдинга, то есть 16 ядер это 16 потоков. А для всякой мелочевки с головой хватит и 4 Е ядра
VRoman
Member

Олег Мандріаник: 10.08.2025 16:18 Логичнее 16Р+4Е. Не могу понять смысл 16Е ядер в ноуте 🤔
Смысл мелких ядер в экономии транзисторного бюджета, площади кристалла и стоимости производства. 4 мелких ядра занимают примерно столько же места как одно большое. А так да, мелкие ядра с общим Л2 в подмётки не годятся большим ядрам. У АМД гораздо лучше подход с компактными ядрами: ужать те же самые ядра по площади жертвуя только частотами. Для ноутбуков с ограниченным потреблением этот подход самое то что нужно: единая архитектура и без ущерба IPC.
Fulkrum
Member

VRoman: 10.08.2025 18:27ужать те же самые ядра по площади жертвуя только частотами
Ви хотіли сказати тільки кешем я сподіваюсь? Інакше дуже цікаво як зниження частот допоможе зекономити транзисторний бюджет.

Стосовно теми новини - та хоч яка буде конфігурація, якщо ці проци вийдуть у кінці 2026 це буде запізно для Інтела. 18А процесс піарять з 2021 року, а досі не можуть викотити.
Piter Cantrope
Member

Fulkrum: 10.08.2025 19:30 Стосовно теми новини - та хоч яка буде конфігурація, якщо ці проци вийдуть у кінці 2026 це буде запізно для Інтела. 18А процесс піарять з 2021 року
Та ж вони будуть на TSMC робитись.
Nikolay Yeryomenko
Member

Fulkrum
Piter Cantrope
Так з 18А у Intel все дуже погано - 10% придатної продукції, вже зовсім нічого не можуть їх фабрики. Краще б вони звернулись до TSMC, бо хотілося б шоб ці процесори вийшли і не були захмарної ціни із-за великої кількості браку.
Fulkrum
Member

Nikolay Yeryomenko: 11.08.2025 10:20Краще б вони звернулись до TSMC
Не погоджусь. Краще б вони мали свій передовий техпроцесс рівня 2 нм від ТСМЦ, бо розказували що викупили всі передові сканери АСМЛ на два роки вперед з ціною у кілька мільярдів, а тепер ніяк не почнуть робити на цьому гроші.
alexeygalas
Member

Як це так, що вони скіпнули в H версії поставити Xe2-LPG? Виходить, ця архітектура лише в лунарах? Бо в Arrow Lake H відео Xe-LPG+ А в цих має бути одразу Xe3-LPG
Ответить