Новости
Последние статьи и обзоры
Zotac випустила GeForce RTX 5090 з рідинним охолодженням та низькопрофільну GeForce RTX 5060
-
Enjthesilence
Member
Пропоную обговорити Zotac випустила GeForce RTX 5090 з рідинним охолодженням та низькопрофільну GeForce RTX 5060
хто користувався такими картами, наскільки незручно таке обслуговувати?
-
erkins007
Member
2437 это пародия, а не разгон.
А так если корпус большой и поддерживает две водянки, то карта на воде это шикарнейшее решение - температуры и шум куда ниже, возможность разгона куда выше, карта не жарит внутрянку корпуса, а все 600 ват выкидываются наружу сразу, соответственно это все благоприятно сказывается на температуре и ссд и врм и прочего.
На ROG astral lc неудобен только один момент - чтобы вытащить видяху например для того чтобы поменять охлад проца нужно снимать и радиатор.Enjthesilence: ↑ 24.07.2025 13:32хто користувався такими картами, наскільки незручно таке обслуговувати?
А так если корпус большой и поддерживает две водянки, то карта на воде это шикарнейшее решение - температуры и шум куда ниже, возможность разгона куда выше, карта не жарит внутрянку корпуса, а все 600 ват выкидываются наружу сразу, соответственно это все благоприятно сказывается на температуре и ссд и врм и прочего.
-
kairo
Member
erkins007
Що по коіл вайн?
Що по коіл вайн?
-
Afit
Member
Та я думаю на срок её службы должно хватить. И да, для 5090 с её потреблением/тепловыделением СВО очень предпочтительное решениеEnjthesilence: ↑ 24.07.2025 13:32 Пропоную обговорити Zotac випустила GeForce RTX 5090 з рідинним охолодженням та низькопрофільну GeForce RTX 5060
-
leif
Member
Не знаю, не знаю. Я обирав між супрімом і супрімом ліквід і обрав повітряний варіант, хоча на момент покупки різниця в ціні була всього пару відсотків. Тобто вибрав я повітря суто через те, що:
- охолоджує воно цілком достатньо в виконанні, яке я розглядав, температури і шум на адекватному рівні
- розганяється буквально трошечки слабше, на рівні похибки, і то це ще як з чіпом пощастить, як завжди
- надійніше, як не крути. Не думаю що ці аіо часто ломаються, але мені дещо спокійніше з повітряним кулером
- питання обслуговування не турбує
- мені здається, що простіше буде продати через три-чотири роки, але тут теж як пощастить з покупцем
Так чи інакше, в сферичному вакуумі аіо-версія привабливіше, якщо повернутись на грішну землю — голосую за повітря, якщо воно виконано на такому потужному рівні, як у супріма і спокійно собі відводить 600вт тепла
- охолоджує воно цілком достатньо в виконанні, яке я розглядав, температури і шум на адекватному рівні
- розганяється буквально трошечки слабше, на рівні похибки, і то це ще як з чіпом пощастить, як завжди
- надійніше, як не крути. Не думаю що ці аіо часто ломаються, але мені дещо спокійніше з повітряним кулером
- питання обслуговування не турбує
- мені здається, що простіше буде продати через три-чотири роки, але тут теж як пощастить з покупцем
Так чи інакше, в сферичному вакуумі аіо-версія привабливіше, якщо повернутись на грішну землю — голосую за повітря, якщо воно виконано на такому потужному рівні, як у супріма і спокійно собі відводить 600вт тепла
-
erkins007
Member
От чего? От куллеров радиатора? Не будет вовсе если нормально закрепить. От помпы? В картах за 3+к$ стоят очень качественные помпы что у асуса что у мси, не думаю что тот же зотак туда поставить какую-то дичь.kairo: ↑ 24.07.2025 16:01Що по коіл вайн?
Если нет брака вы ее вообще не услышите, потому что корпус закрытый.
Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
С учётом того что у топовых карт щас фазовый переход используется, то обслуживать ее нужно будет лет через 7. За 7 лет вы ее поменяете уже два раза.leif: ↑ 24.07.2025 16:13питання обслуговування не турбує
-
kairo
Member
-
AndrewV
Member
Только кастом, взял такую

- спойлер
-
leif
Member
> аіо
> повітря
> кастом
Шо тут сказати) добре, що є вибір і кожен може обрати для себе найбільш підходящий варіант
> повітря
> кастом
Шо тут сказати) добре, що є вибір і кожен може обрати для себе найбільш підходящий варіант
-
Stamb
Member
AndrewV
Я колись, коли мав кастомний контур, думав взяти inno3d щоб відяха теж була на воді. Вже не пам'ятаю які, але якісь питання мав по відясі і заодно вірішив перевірити як їхня підтримка відповідає. Не відповідає взагалі. От я і послав їх
Я колись, коли мав кастомний контур, думав взяти inno3d щоб відяха теж була на воді. Вже не пам'ятаю які, але якісь питання мав по відясі і заодно вірішив перевірити як їхня підтримка відповідає. Не відповідає взагалі. От я і послав їх
-
leif
Member
Stamb
Та зараз взагалі фіг його знає де купувати ті карти і на що розраховувати у випадку траблів (тьху-тьху-тьху). Я не придумав нічого оригінальнішого ніж купити МСІ на розетці. Як вони себе поведуть, якщо раптом шо? Навіть не уявляю
Та зараз взагалі фіг його знає де купувати ті карти і на що розраховувати у випадку траблів (тьху-тьху-тьху). Я не придумав нічого оригінальнішого ніж купити МСІ на розетці. Як вони себе поведуть, якщо раптом шо? Навіть не уявляю
-
AndrewV
Member
Stamb
leif
магазин годньій, уже возращал ВК с водоблоком через полгода использования. Но не все так делают, конечно. Насчет Розетки не знаю, однаждьі приняли назад материнку, ничего не спросив - но єто бьіло давно
leif
магазин годньій, уже возращал ВК с водоблоком через полгода использования. Но не все так делают, конечно. Насчет Розетки не знаю, однаждьі приняли назад материнку, ничего не спросив - но єто бьіло давно
Последний раз редактировалось AndrewV 24.07.2025 17:29, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
AndrewV
А який магазин?
А який магазин?
-
AndrewV
Member
-
leif
Member
AndrewV
Якщо ви за кордоном це інша історія. Я про Україну)
Якщо ви за кордоном це інша історія. Я про Україну)
-
AndrewV
Member
leif
Так они по Мадриду в офис Meest доставят за один день, у дальше в Украину
Так они по Мадриду в офис Meest доставят за один день, у дальше в Украину
-
leif
Member
AndrewV
у мене зв'язків на митниці немає, щоб так везти
у мене зв'язків на митниці немає, щоб так везти
-
erkins007
Member
Писк дросселей от типа охлада слабо зависит у меня 3080ти свистела когда фпс был 100+ так что капец. А 5090 вообще не свистит.kairo: ↑ 24.07.2025 17:09Від котушок системи живлення.
-
kairo
Member
Це зрозуміло. Просто із відяхами, це лотерея, можна взяти варіант із супер крутим і тихим охолодженням, щоб потім слухати писк дроселів. В мене після 100 ФПС він присутній, але терпимий. Гарантія таке звісно не покриває.erkins007: ↑ 24.07.2025 18:26Писк дросселей от типа охлада слабо зависит у меня 3080ти свистела когда фпс был 100+ так что капец. А 5090 вообще не свистит.
-
erkins007
Member
Полнейшая причем. В 1080ти Асус рог у меня свистели они очень слабо, в 3080ти вообще капец как слышно после сотки или в ИИ. В 5090 даже в ИИ не слышно совсем, нетто что в играх.kairo: ↑ 24.07.2025 19:32Це зрозуміло. Просто із відяхами, це лотерея, можна взяти варіант із супер крутим і тихим охолодженням, щоб потім слухати писк дроселів. В мене після 100 ФПС він присутній, але терпимий. Гарантія таке звісно не покриває.erkins007: ↑ 24.07.2025 18:26Писк дросселей от типа охлада слабо зависит у меня 3080ти свистела когда фпс был 100+ так что капец. А 5090 вообще не свистит.
Во всех трёх картах была премиум комплектуха из лучших компонентов на рынке. Даже 1080ти жива до сих пор, а у 3080ти даже термопрокладки живы родные и не менялись, а температуры +2-3 градуса от релизных, т.е. это не экономия или что-то такого плана, реально кроме как лотерея я это не назову