Здравствуйте!
Такой вопрос, меня мучала подсветка клавиатуры к примеру на полностью выключено пк (кроме кнопки блока питания) когда я включаю колонки подключенные к пк у меня загорается подсветка клавиатуры тоже самое происходит когда я выключаю и включаю блок питания.Недавно обзавелся микрофоном на котором есть светодиодная лампочка при включении пк она горит синим но свет тусклый и мерцает при подключении микрофона к другому пк таких проблем не наблюдается свет яркий и без мерцания. Сам пк работает на мой взгляд стабильно нет непроизвольных перезагрузок или синих экранов в нагрузке тоже все в порядке. Прогонял стресс тестом Аида 64 и обратил внимание на напряжение знаю что есть % отклонения вроде я в него попадаю (но вам виднее) в одной из групп мне сказали что мой БП не вывозит и дает импульсы что есть причиной моей проблемы.
Прошу у вас помощи и совета!
Возможности измерять напряжения у меня нет. Может подскажите возможно дело не в БП а мать где-то пробивает на корпус?
Да и подкинуть блок с другого пк тоже не выйдет ибо нет на нем доп питания на карту а без этого потребление как я считаю будет уже не то что бы сравнивать (возможно не прав)
Сборка(если можно так назвать):
і7 3770
16гб оперативки ддр3 1600(двумя плашками)
1660(обычная) на 6 гб
Мать MSI H61M P31 (G3)
БП Aerocool VX PLUS 600
Из того то стоит внутри два 120 крутилятора и ссд на 1тб
Пробовал отсоединить все что можно клаву мышь колонки и крутиляторы все равно микрофон мерцает (подкидывал другой шнур и к БП и к микрофону безрезультатно)
Фото с номером 1 это без стресс теста
Фото с номером 2 с стресс тестом без галочки на ГПУ тест был буквально минуту полторы.
UPD:пробовал втыкать во все порты юсб тоже безрезультатно
Чистил порты юсб тоже не помогло
Отключил полностью переднюю панель тоже не помогло
Микро работает нормально
Но настораживает что если реально с БП проблемы то так сидеть дальше я не хочу
Купить новый готов но хочу убедится что проблема конкретно в нем !
Знаю что БП плохой но достался в подарок 7 лет служил верой и правдой до этого таких пробоем небыло но он стоял в другой сборке fx 4350 1050ti (без доп питания)
Точно сказать когда все эти проблемы начались не могу ибо комплектующие менялись часто сейчас собрал то что есть из того что было )
Новости
Последние статьи и обзоры
Нормальное ли напряжение БП?
-
Roman2525
Junior
-
Евгений King
Member
Візьміть мультиметром в молексі поміряйте.
Бо тут щось не сходиться, MB каже що є просадка, а GPU каже що її немає.
11.7 - це все ще робоча напруга, але от прямо на грані.
А от просадка 3.3 та 5В надто високі, якщо воно так і є - дивно як ПК взагалі працює стабільно
PS: БЖ аерокул, це все пояснює... міняйте одразу, та хоча б на середній Чифтек з сертифікатом 80+
Бо тут щось не сходиться, MB каже що є просадка, а GPU каже що її немає.
11.7 - це все ще робоча напруга, але от прямо на грані.
А от просадка 3.3 та 5В надто високі, якщо воно так і є - дивно як ПК взагалі працює стабільно
PS: БЖ аерокул, це все пояснює... міняйте одразу, та хоча б на середній Чифтек з сертифікатом 80+
-
Roman2525
Junior
Евгений King
Що скажете з приводу цього БЖ COUGAR STC600 він має сертифікат 80+ да і почитав що фірма хороша
Хотів stx 650 але їх ніде немає в наявності нажаль
Думаєте що все таки проблема з БЖ?
Комп працює відмінно граю в ігри і ніяких скарг не маю.
UPD:це тест вже з ГПУ але показники змінюються постійно то вище то нижче
Що скажете з приводу цього БЖ COUGAR STC600 він має сертифікат 80+ да і почитав що фірма хороша
Хотів stx 650 але їх ніде немає в наявності нажаль
Думаєте що все таки проблема з БЖ?
Комп працює відмінно граю в ігри і ніяких скарг не маю.
UPD:це тест вже з ГПУ але показники змінюються постійно то вище то нижче
-
Евгений King
Member
Краще вже хоча б MSI MAG A650BNL, 5 років гарантії і хоча б CWT а не китай підвал
Якщо підсвітка тускла, то там гарантовано 3.3 та 5в просажені
Ну й Аерокул славиться надійністю, хочете пожежу чи мертве залізо - купуйте Аерокул
Ще раз наголошу, все що пише софт, без підтвердження мультиметру - повна фігня
Ну й краще не ганяти стресс тести, бо БЖ може не пережити)
Якщо підсвітка тускла, то там гарантовано 3.3 та 5в просажені
Ну й Аерокул славиться надійністю, хочете пожежу чи мертве залізо - купуйте Аерокул
Ще раз наголошу, все що пише софт, без підтвердження мультиметру - повна фігня
Ну й краще не ганяти стресс тести, бо БЖ може не пережити)
-
Roman2525
Junior
Евгений King
Ніколи не користувався та й у очі не бачив БЖ мсі
Добре я подивися він є і ціна в нього така ж як і той що я хотів
Він точно нормальний ? Зрозуміло що кращий ніж мій але хотілось би щось більш надійне розумію цінова політика 2500 грн це не про 100% надійність але все одно
Може є ще якісь варіанти ? Хотілось би щоб був досвід з тим блоком що буду купувати в плані ваш досвід або знайомих тому що довіряти відгукам та відео на ютубі я не звик
Відправлено через 36 хвилин 48 секунд:
Евгений King
А що скажете з приводу цього БЖ? CHIEFTEC GPS-600A8 600W
Ніколи не користувався та й у очі не бачив БЖ мсі
Добре я подивися він є і ціна в нього така ж як і той що я хотів
Він точно нормальний ? Зрозуміло що кращий ніж мій але хотілось би щось більш надійне розумію цінова політика 2500 грн це не про 100% надійність але все одно
Може є ще якісь варіанти ? Хотілось би щоб був досвід з тим блоком що буду купувати в плані ваш досвід або знайомих тому що довіряти відгукам та відео на ютубі я не звик
Відправлено через 36 хвилин 48 секунд:
Евгений King
А що скажете з приводу цього БЖ? CHIEFTEC GPS-600A8 600W
-
waryag
Member
Чіфтек то експлуатація синдрому каченя. Начебто непоганий high power 600w, але краще спитайте тутRoman2525: ↑ 07.07.2025 05:39 А що скажете з приводу цього БЖ? CHIEFTEC GPS-600A8 600W
viewtopic.php?f=7&t=1036&start=20920
Звичайний виробник. Є нормальні моделі, є не дуже і є КСАСи...Евгений King: ↑ 07.07.2025 04:56 Ну й Аерокул славиться надійністю, хочете пожежу чи мертве залізо - купуйте Аерокул
-
odessitmws
Member
шлак, не придумывайте велосипед вам норм блок посоветовали MSI MAG A650BNLRoman2525: ↑ 07.07.2025 05:39CHIEFTEC GPS-600A8 600W
хотя смотрю в эти деньги голда тоже имеется https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 00gd-f12s/
-
Roman2525
Junior
odessitmws
Из этих двух какой лучше будет ?
Из этих двух какой лучше будет ?
-
Barabolya
Junior
В аіді в віконці тесту на стабільність є окреме віконце графіків з напругою. Не обов'язково моніторити сторінку "датчиків", можна просто після тесту подивитись графік, там просадки будуть помітніше. 
Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... c/htmlview
Там вказані плюси і мінуси конкретної моделі, мсі маг доречі в бюджетні збірки доволі непоганий варіант.
Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Якщо є час і бажанря можете подивитись тір ліст з псу.
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... c/htmlview
Там вказані плюси і мінуси конкретної моделі, мсі маг доречі в бюджетні збірки доволі непоганий варіант.
-
Roman2525
Junior
Barabolya
На этом же форуме есть обзор на это блок мси
И комментарии к нему совсем уж не утешительные
Почему вы считаете его хорошим ?
На этом же форуме есть обзор на это блок мси
И комментарии к нему совсем уж не утешительные
Почему вы считаете его хорошим ?
-
SERGBILL
Member
цього бп з головою для вашого компа, якщо працював нормально раніше - перевірте у бп всі електролітичні конденсатори. на материнкі теж, якщо є., якщо в якійсь групі є негодящий - замінюйте всю групу. бо тут зараз нарадять бп дорожче самого компа. якщо самі з паяльником не дружите, попросіть когось, кондери перевіряти відповідним тестером, на вигляд можуть бути і не дуті.
Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
Може бути такий прикол, що купите новий БП, а виявиться, що проблема в материнкі.
Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
нема жодного магазину чи хоча б АТБ, щоб купити тестер за 100грн?Roman2525: ↑ 07.07.2025 03:13 Возможности измерять напряжения у меня нет.
Може бути такий прикол, що купите новий БП, а виявиться, що проблема в материнкі.