Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування відеокарти ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4090 та GeForce RTX 4080 Super
-
Nekros
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування відеокарти ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4090 та GeForce RTX 4080 Super
Гарна карта але не за 75к.
У 2023р rtx4090 продавались по 65к
-
Enjthesilence
Member
ти порівнюєш бюджетну версію 4090 через рік після релізу з новим топовим асус (що завжди був оверпрайсом), а так за 70к є офіційна, за 65к у сіровозів, не кажучи що якийсь вантуз 5080 можна за 49к взяти, що в тому ж кб77 обганяє 4090 з меншим споживанням, карта вже йде за мсрп.Nekros: ↑ 16.06.2025 14:28 Пропоную обговорити Огляд та тестування відеокарти ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4090 та GeForce RTX 4080 Super
-
anatolikostis
Member
The RTX 5080 price is $999 for the MSRP
1796/999=1.80
1*MSRP + 80% от MSRP и у вас
PS Если крутиляторы будут такие же "надежные", как и в 3000-серии, то теперь менять не 2 и не 3 ,а целых 4 штуки придется...
74359/41.40=$1796Середня вартість, грн - 74 359
1796/999=1.80
1*MSRP + 80% от MSRP и у вас
карта вже йде за мсрп
PS Если крутиляторы будут такие же "надежные", как и в 3000-серии, то теперь менять не 2 и не 3 ,а целых 4 штуки придется...
Последний раз редактировалось anatolikostis 16.06.2025 15:24, всего редактировалось 1 раз.
-
Stray
Member
то і пруфи можна десь побачити?Enjthesilence: ↑ 16.06.2025 14:39 що в тому ж кб77 обганяє 4090 з меншим споживанням, карта вже йде за мсрп.
- спойлер
-

ну, по перше, ціна у нас розраховується з 20% ндс, по друге, я вже бачив 5080 по 48кanatolikostis: ↑ 16.06.2025 15:20 The RTX 5080 price is $999 for the MSRP74359/41.40=$1796Середня вартість, грн - 74 359
1796/999=1.80
1*MSRP + 80% от MSRP и у васкарта вже йде за мсрп![]()
-
Enjthesilence
Member
ой дурко) ну візьми рекомендований прайс на астрал 5080 для європи, додай туди ндс. найс рахувати мсрп для штатів на рєф модель нвідіїanatolikostis: ↑ 16.06.2025 15:20 The RTX 5080 price is $999 for the MSRP74359/41.40=$1796Середня вартість, грн - 74 359
1796/999=1.80
1*MSRP + 80% от MSRP и у васкарта вже йде за мсрп
PS Если крутиляторы будут такие же "надежные", как и в 3000-серии, то теперь менять не 2 и не 3 ,а целых 4 штуки придется...![]()
Відправлено через 58 секунд:
та можна, хоча б в тесті з темиStray: ↑ 16.06.2025 15:46то і пруфи можна десь побачити?Enjthesilence: ↑ 16.06.2025 14:39 що в тому ж кб77 обганяє 4090 з меншим споживанням, карта вже йде за мсрп.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 16.06.2025 15:53, всего редактировалось 1 раз.
-
Nirtu
Member
Норм карта грати в цілому можна ній
-
anatolikostis
Member
Stray
я скажу проще: всем вокруг (и нв в первую очередь) абсолютно по-барабану, какая заявлена MSRP и по какой цене будут продавать по-факту
в США атсрал стоит столько же, сколько и у нас.
MSRP - сферический конь в вакууме, который...просто есть

я скажу проще: всем вокруг (и нв в первую очередь) абсолютно по-барабану, какая заявлена MSRP и по какой цене будут продавать по-факту
просветленный неДурко, ты же уже готов дать информацию, каким образом и кому кто-то "рекомендует" продавать атсралы 5080?Enjthesilence: ↑ 16.06.2025 15:49 ой дурко) ну візьми рекомендований прайс на астрал 5080 для європи, додай туди ндс. найс рахувати мсрп для штатів на рєф модель нвідії![]()
Последний раз редактировалось anatolikostis 16.06.2025 15:55, всего редактировалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
кожен aib випустив свою модель за мсрп, правда лише перший місяц таке щастя було і в дуже малому обсязі.anatolikostis: ↑ 16.06.2025 15:52 Stray
я скажу проще: всем вокруг (и нв в первую очередь) абсолютно по-барабану, какая заявлена MSRP и по какой цене будут продавать по-факту![]()
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
тіп, твій прайс у 1к баксів це прайс на рєф у сша, рекомандовані прайси aib парнтерів можеш пошукати в інтернеті, для європи вони ще більші, я за тебе цього робити не буду. скажу тільки, що вони завжди дорожчі за рєфи. тому що ти там порахував від 1к рекомендованої ціни, я не знаю. можна взяти 5080 за 75к, а можна за 49кanatolikostis: ↑ 16.06.2025 15:52 Stray
я скажу проще: всем вокруг (и нв в первую очередь) абсолютно по-барабану, какая заявлена MSRP и по какой цене будут продавать по-факту![]()
просветленный неДурко, ты же уже готов дать информацию, каким образом и кому кто-то "рекомендует" продавать атсралы 5080?Enjthesilence: ↑ 16.06.2025 15:49 ой дурко) ну візьми рекомендований прайс на астрал 5080 для європи, додай туди ндс. найс рахувати мсрп для штатів на рєф модель нвідії![]()
![]()
-
anatolikostis
Member
ляпнул
PS по-факту все правильно сказал: в настоящий момент
видимо, когда я в 2017-2018 году в США заказывал от ЕВГА 1070ti, 1080, 1080ti разного дизайна з ценой в +10% от MSRP - это было время, когда еще не всех Enjthesilence-тых довели до состояния, когда любой оверпрайс - это же норма, потому что MSRP создан для продажи в
Карта по-ходу уже на Розетке лежит за 71к (после тестов).
Асус оперативно товар скинул на магазин.
подумал и ляпнул еще инереснеекарта вже йде за мсрп.
потом подумал, что когда сказать нечего, то можно просто ливнуть и послать в интернетну візьми рекомендований прайс на астрал 5080 для європи
я вот так и подумал сразу, что будет много шума и бульбы в луже без конкретикирекомандовані прайси aib парнтерів можеш пошукати в інтернеті, для європі вони ще більші, я за тебе цього робити не буду.
PS по-факту все правильно сказал: в настоящий момент
а на рынке происходит стрижка всех, кто готов на полубокс.MSRP - сферический конь в вакууме, который...просто есть
видимо, когда я в 2017-2018 году в США заказывал от ЕВГА 1070ti, 1080, 1080ti разного дизайна з ценой в +10% от MSRP - это было время, когда еще не всех Enjthesilence-тых довели до состояния, когда любой оверпрайс - это же норма, потому что MSRP создан для продажи в
перший місяц і в дуже малому обсязі.
Карта по-ходу уже на Розетке лежит за 71к (после тестов).
Последний раз редактировалось anatolikostis 16.06.2025 16:15, всего редактировалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
що тобі пояснити? ти не знаєш, чому фаундерси йдуть за мсрп, а астрал продають з +50% націнки? тобі це треба пояснити?anatolikostis: ↑ 16.06.2025 16:11 ляпнул
подумал и ляпнул еще инереснеекарта вже йде за мсрп.потом подумал, что когда сказать нечего, то можно просто ливнуть и послать в интернетну візьми рекомендований прайс на астрал 5080 для європия вот так и подумал сразу, что будет много шума и бульбы в луже без конкретикирекомандовані прайси aib парнтерів можеш пошукати в інтернеті, для європі вони ще більші, я за тебе цього робити не буду.![]()
PS по-факту все правильно сказал: в настоящий момента на рынке происходит стрижка всех, кто готов на полубокс.MSRP - сферический конь в вакууме, который...просто есть
видимо, когда я в 2017-2018 году в США заказывал от ЕВГА 1070ti, 1080, 1080ti разного дизайна з ценой в +10% от MSRP - это было время, когда еще Enjthesilence-тых не довели до состояния, когда любой оверпрайс - это же норма, потому что MSRP создан для продажи в лишеперший місяц і в дуже малому обсязі.![]()
де я сказав, що "оверпрайс" - це норма? ти рахуєш мсрп для ШТАТІВ, для карти від нвідія, яку в принципі в Євпропі майже неможливо придбати і порівнюєш її з овперпрайс брендом, який завжди продавав свою продукцію з великою націнкою за конкурентів. візьми європейський мсрп, додай подадкти і скажи що вийде, потім подивись на ціни в магазині і не пиши більше цю дурню)
Последний раз редактировалось Enjthesilence 16.06.2025 16:16, всего редактировалось 1 раз.
-
Extra
Member
Навіть в типу офіційному Телемартi (http://telemart.ua/ua/products/msi-gefo ... ntus-3x-oc) 50К. Цікаво, у чому подвох?
Последний раз редактировалось Extra 16.06.2025 16:19, всего редактировалось 2 раза.
-
anatolikostis
Member
Enjthesilence
я в сообщении выше всем, и тебе в том числе, все объяснил.
я в сообщении выше всем, и тебе в том числе, все объяснил.
-
Enjthesilence
Member
нема "подвоха" ціни стабілізуються до рекомендованих з часом, через пів року з виходом "супер" версії буде ще дешевшеExtra: ↑ 16.06.2025 16:16Навіть в типу офіційному Телемарте - 50К. Цікаво, у чому подвох?
Отправлено спустя 22 секунды:Навіть в типу офіційному Телемартi - 50К. Цікаво, у чому подвох?
-
anatolikostis
Member
если тебе выдадут фискальный чек, то никакого подвоха нет.
но тут уже как пойдет
было время, когда рекомендованые цены были не для "первого месяца" и они на что-то влияли
- спойлер

Последний раз редактировалось anatolikostis 16.06.2025 16:21, всего редактировалось 1 раз.
-
Extra
Member
Ну я ж написав "типу" офiцiйномуanatolikostis: ↑ 16.06.2025 16:18если тебе выдадут фискальный чек, то никакого подвоха нет.
но тут уже как пойдет![]()
-
anatolikostis
Member
Extra
заходишь на сайт мси и проверяешь, где у них купить можно локально
например, елемарт у асус в партнерах числится - ссылка на товар в их магазине присутствует. мси нужно проверять.
многие грешат тем, что возят серяк без документов, и тебе по-факту продажи фискальный чек с QR-кодом не выдадут, потому что такой товар вроде как и не перемещался к нам официально
он как-бы есть, но по документам - где-то в польском компутронике продан
потом пешим переходом или в мешке с "личными вещами" проехал кордон
заходишь на сайт мси и проверяешь, где у них купить можно локально
например, елемарт у асус в партнерах числится - ссылка на товар в их магазине присутствует. мси нужно проверять.
многие грешат тем, что возят серяк без документов, и тебе по-факту продажи фискальный чек с QR-кодом не выдадут, потому что такой товар вроде как и не перемещался к нам официально
он как-бы есть, но по документам - где-то в польском компутронике продан
Последний раз редактировалось anatolikostis 16.06.2025 16:27, всего редактировалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Ціни не зменшаться, карти просто зникнуть з магазинів як зникли звичайні версії 4070ti та 4080 після виходу супер версійEnjthesilence: ↑ 16.06.2025 16:17 нема "подвоха" ціни стабілізуються до рекомендованих з часом, через пів року з виходом "супер" версії буде ще дешевше
-
Enjthesilence
Member
До моменту виходу "супер" версій, будуть ще падати.Nekros: ↑ 16.06.2025 16:26Ціни не зменшаться, карти просто зникнуть з магазинів як зникли звичайні версії 4070ti та 4080 після виходу супер версійEnjthesilence: ↑ 16.06.2025 16:17 нема "подвоха" ціни стабілізуються до рекомендованих з часом, через пів року з виходом "супер" версії буде ще дешевше
-
anatolikostis
Member
Nekros
просто цепочка работает "немного с опозданием":
поскольку между остановкой продакшена обычных карт и стартом продаж ТИ-карт есть промежуток, то ситуация, когда складские запасы пека-карт у дистри могут насытится, просто не наступает.
а если у тебя постоянный дефицит, а пользователь пека за прошедшие 7 лет приучен , что +80% к рекомендованной цене стандартного продукта - это норма, то "окна", когда цены можно скинуть, не наступает.
тем более рынок пека-рен для нв сейчас не делает кассу от слова сосвсем и им, по-большому счету, плевать.
цены - для галочки, достаточное наличие у дистри - для галочки, отношение с партнерами - для галочки: ЕВГА не даст соврать
просто цепочка работает "немного с опозданием":
поскольку между остановкой продакшена обычных карт и стартом продаж ТИ-карт есть промежуток, то ситуация, когда складские запасы пека-карт у дистри могут насытится, просто не наступает.
а если у тебя постоянный дефицит, а пользователь пека за прошедшие 7 лет приучен , что +80% к рекомендованной цене стандартного продукта - это норма, то "окна", когда цены можно скинуть, не наступает.
тем более рынок пека-рен для нв сейчас не делает кассу от слова сосвсем и им, по-большому счету, плевать.
цены - для галочки, достаточное наличие у дистри - для галочки, отношение с партнерами - для галочки: ЕВГА не даст соврать
-
yariksom
Member
ціни не впадуть, покупців вирішили доїти, і як не дивно вони дояться.
Карта високого сегменту зараз коштує як китайський автомобіль а середнього як хата в селі Кіровоградської області, це повний Alopex lagopus, якщо гірше не сказати.
Карта високого сегменту зараз коштує як китайський автомобіль а середнього як хата в селі Кіровоградської області, це повний Alopex lagopus, якщо гірше не сказати.