Вітаю усіх. Прошу допомоги у вирішенні питання.
Зіштовхнувся з наступною проблемою. Є ноутбук Acer Aspire a315 31 p4u5 (Atom n4200/4gb) SSD Leven JS600, Win10.
Ноут починає гальмувати вже на початковому екрані Acer. Перед екраном Вітання чорний екран й довге завантаження. Вже на робочому столі теж саме й довге підвантаження. Диск завантажується в простої на 100 постійно, або з короткочасним полегшенням. Процесор в нормі, ОЗП від 45-68%.
Перевстановив віндовс - проблема залишилась. Оптимізував систему:
- налаштування на продуктивність
- енергоживлення на продуктивність
- вимкнення служб (update, defender, sysmain тощо)
- видалення зайвих програм.
Вдалося лише в простої зменшити завантаження диску до 0-3. Але будь який процес навантажує його знов.
- БІОС останньої версії. А Біосі налаштування Сата - AHCI.
- Всі драйвера оновлені до останньої версії. Контролери IDE та сховища стандартні SATA AHCI та MS Mass Storage. Спроба поставити інші драйвера не дають результату.
Ставив інший SSD працювало не ідеально, а краще, достатньо для цього заліза. Пробував ставити SSD Leven в інший ноут тож можна виключати механічні проблеми чи Сата кабель.
Буду дуже вдячний за допомогу. Може хтось стикався з цією проблемою, або порадьте іншу діагностику, аби визначити проблему. Хоча ю якось покращити роботу на цьому накопичувачі.
Надаю знятки синтетики. Тестував диск в безпечному режимі та під WinPE.
https://collection.cloudinary.com/dulna ... f90b113b54
Новости
Последние статьи и обзоры
Комп'ютер повільно працює з SSD
-
Artinator3000
Junior
-
Wiking007
Member
Попробуйте проверить диск на другом ПК. У меня есть Голденфир на 512гб, стоит вторым диском для установки игр и скачанных торрентов, ведет себя примерно так же, при запуске торрента или установки игры 100% загрузка, через какое то время раздупляется и загрузка падает. В чем проблема не знаю, вероятно такой диск, тесты на скорость в норме а вот при работе.. Поставил еще один обычный винт на 500гб, он медленней но не тупит так)
-
waryag
Member
Що ви хочете від атому з мінімумом пам'яті? Ще й з сумнівним нонейм ссд.Artinator3000: ↑ 07.05.2025 23:23Ноут починає гальмувати вже на початковому екрані Acer.
Вінда з офіційного образу? Драйвера від виробників заліза?
"оптимізація" також може бути джерелом проблем.
-
Artinator3000
Junior
Перепрошую, помилково написав, що це Атом. Думав в цей час про іншу систему й на автоматі надрукував. Це інтеловський n4200. Старий, але під десятку працює нормально, навіть з 4gb ОЗП. ССД не ноунейм. Leven, хоч й не топовий, але все ж й не підвальний Китай.waryag: ↑ 09.05.2025 23:49Що ви хочете від атому з мінімумом пам'яті? Ще й з сумнівним нонейм ссд.Artinator3000: ↑ 07.05.2025 23:23Ноут починає гальмувати вже на початковому екрані Acer.
Вінда з офіційного образу? Драйвера від виробників заліза?
"оптимізація" також може бути джерелом проблем.
- вінда офіційна без активаторів.
- драйвера як належить.
- Оптимізація проводилась саме через проблеми.
-
NST1983
Member
9700X / 32 ОЗУ / NVME PCI ex 4.0 і то вінда не дуже швидко працює.. Шо ви хочете від старого барахла?
-
Artinator3000
Junior
Скоріш так й доведеться робити. Теж є голденфір й він на диво працює краще. Тож причина в ссд скоріш.Wiking007: ↑ 09.05.2025 23:36 Попробуйте проверить диск на другом ПК. У меня есть Голденфир на 512гб, стоит вторым диском для установки игр и скачанных торрентов, ведет себя примерно так же, при запуске торрента или установки игры 100% загрузка, через какое то время раздупляется и загрузка падает. В чем проблема не знаю, вероятно такой диск, тесты на скорость в норме а вот при работе.. Поставил еще один обычный винт на 500гб, он медленней но не тупит так)
Хотілося б зрозуміти чому так. Чи може якось ще діагностувати, або чи є можливість перепрошити.
-
waryag
Member
4 ГБ пам'яті (частина якої іде на інтеграшку) означають активне використання свопу і додаткове навантаження на диск.Artinator3000: ↑ 12.05.2025 09:28Перепрошую, помилково написав, що це Атом. Думав в цей час про іншу систему й на автоматі надрукував. Це інтеловський n4200. Старий, але під десятку працює нормально, навіть з 4gb ОЗП. ССД не ноунейм. Leven, хоч й не топовий, але все ж й не підвальний Китай.
- вінда офіційна без активаторів.
- драйвера як належить.
- Оптимізація проводилась саме через проблеми.
Я швиденько глянув їх сайт і не знайшов посилання ні на фірмову утиліту, ні на інші способи софтової підтримки ссд. А це вже показник. Чат підтримки начебто є, можете спробувати.ССД не ноунейм. Leven, хоч й не топовий, але все ж й не підвальний Китай.
-
YumaX
Member
Artinator3000
Нещодавно на дитячому ноуті стояв саташний ssd patriot, при купівлі ноута він одразу замінив звичайну тошибу, все було ок але згодом він почав тупити, точніше я не знав, що це він, я вирішив перевстановити вінду з 10 на 11 і все, йому гайки настали, перестав визначатись системою взагалі, встановив м2 - політ нормальний!
Нещодавно на дитячому ноуті стояв саташний ssd patriot, при купівлі ноута він одразу замінив звичайну тошибу, все було ок але згодом він почав тупити, точніше я не знав, що це він, я вирішив перевстановити вінду з 10 на 11 і все, йому гайки настали, перестав визначатись системою взагалі, встановив м2 - політ нормальний!
-
Alexsandr
Member
виктория и тест "поверхности" диска. скрин результатов. больше всего смахивает на сам диск.
-
LVladislavchik
Member
Artinator3000
Ссд скоріш за все під заміну, озу в двохканал якщо є другий слот, такі проци дуже страждають від своєї порізаності в угоду енергоефективності, вінду замість того щоб ставити прошку та різати краще enterprise ltsc, там з заводу нічого лишнього, а якщо щось необхідне то магазин легко доставляється і звідти скачується.
Ссд скоріш за все під заміну, озу в двохканал якщо є другий слот, такі проци дуже страждають від своєї порізаності в угоду енергоефективності, вінду замість того щоб ставити прошку та різати краще enterprise ltsc, там з заводу нічого лишнього, а якщо щось необхідне то магазин легко доставляється і звідти скачується.