Фризи та статтери в іграх (i7-8700 / GTX 1070 Ti / 8x2GB RAM)
Виникла дивна проблема в іграх постійні мікрофризи та статтери
Ігри: Valheim, RDR2 — фризи помітні навіть на мінімальній графіці. У простих іграх (як TF2) — все ок.
Конфіг:
• CPU: Intel Core i7-8700
• GPU: ASUS GTX 1070 Ti
• RAM: 8x2 GB DDR4
• SSD: Kingston A400 480 GB (ігри на ньому)
• Драйвери: останні, встановлені вручну
• БП: 700W (нормальний, проблем немає)
Що вже зробив:
• Повна перевстановлення Windows
• Скидання BIOS до дефолту + виставлення AHCI
• Відеокарту не перегріває, температури ок
Для прикладу силку надав до відео з рдр 2, сам я не розумію чому мікрофрізи можливо хтось допоможе, декілька місяців назад все було добре на тих же самих налаштуваннях графіки, в чому зараз проблема вже втомився шукати сам нічого не допомогає.
Буду вдячний за будь-які підказки.
Відео: https://youtu.be/zytNMbCX0cw
Новости
Последние статьи и обзоры
Фризи та статтери в іграх
-
Vechniy
Junior
-
MaxZema
Member
"• RAM: 8x2 GB DDR4" А?
-
Vechniy
Junior
2 плашки по 8гб Kingston DDR4 2400
-
VladimirV
Member
Vechniy
Ну так, у вас 20Gb RAM зайнято при активній грі (10Гіг бере гра, ще під 10 гіг щось ще піджирає.) Тобто постійно йде підкачка з файла підкачки pagefile.sys
Відеокарта не нагружена повністю. Затик в підсистему пам'яті.
Ну так, у вас 20Gb RAM зайнято при активній грі (10Гіг бере гра, ще під 10 гіг щось ще піджирає.) Тобто постійно йде підкачка з файла підкачки pagefile.sys
Відеокарта не нагружена повністю. Затик в підсистему пам'яті.
- спойлер

-
Vechniy
Junior
фоном нічого не працює, тобто щось ще їсть 10 гб ? як це можливо виправити
-
VladimirV
Member
Частота проца теж скаче і його споживання, дуже підозріло. При активній грі частота проца сідає до 800Мгц, та споживання в 14-17Ват, ну це теж якась дичина.
-
Vechniy
Junior
Зайшов в файли підкачки, на дисках все було відключено ( десь місяць назад щось робив ) поставив авто і все, фрізи та статтери зникли, були не тільки в рдр 2 а і в інших іграх, вже місяць не розумів чому так, також частота вже норм стабільних 4289, як так воно усю систему через файл підкачки збивало не зрозуміло.
Зараз тестую, якщо все 100% гаразд то я буду дуже вдячний
, все перелопатив вже за місяць нічого не допомогало
Зараз тестую, якщо все 100% гаразд то я буду дуже вдячний
-
Learjet
Member
Як раз все зрозуміло, якщо файл підкачки був вимкнений при нестачі пам'яті.Vechniy: ↑ 10.04.2025 00:01 як так воно усю систему через файл підкачки збивало не зрозуміло.