Часткове зависання ПК

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Вітаю!

Конфіг:
Ryzen 5 2600 3.9GHz
Noctua NH-U14S
MSI B450 Tomahawk
32Gb RAM 3066MHz
Gigabyte RTX 4070 WINDFORCE OC 12G(PL - 95% 1V- 2.8GHz)
Kingston A2000 500GB NVMe M.2
Seasonic X-460 Fanless Gold

Проблема.
Після переходу на WINDOWS 11(ліцензія) з'явились рандомні часткові зависання ПК, які виникають без нагрузки(на робочому столі, або в браузері), при навантаженні зависань не було(В ігри хоч цілий день грай).
"Чому часткове?" - Для прикладу: при перегляді в браузері відео - картинка може зависнути а звук у відео буде відтворюватись. Я можу закрити браузер, можу відкривати програми, але вони не запускаються до нормального функціонування.
Зависання абсолютно рандомні - можуть статись через 2 хвилини після запуску ПК, а можуть через декілька годин
Також замітив, якщо прибрати розгін процесора то зависань немає.

На старій ОС(WIN 10) таких проблем не було навіть при розігнаному процесорі

Дякую!
VolandInferno
Member

В мене було щось подібне, проблема була у процесі ApplicationFrameHost, як тільки його закривав, все поверталось до норми.
Denis_Ruban
Junior

Rutich: 08.02.2025 19:46
Також замітив, якщо прибрати розгін процесора то зависань немає.
На рахунок розгону, чи був розгон по шині? У мене колись була проблема на LGA-1200 з рандомними підвисаннями навіть
в офісному ПЗ типу Word, Excel, Notepad на WIN10, які виникли після розгону. Для шини повернув значення AUTO; ядра і кеш - розгін
по множнику; DRAM - вимкнув XMP, розгін в ручному режимі множником і таймінгами. Після цього все працювало стабільно і без проблем.
Ответить