Вимикається пк під час гри, чорний екран, кулера крутяться, звуку немає

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Вітаю. Не можу ніде знайти рішення проблеми, тому хочу звернутися сюди.
ПК:
Мат. плата: Gigabyte A320M-S2H V2
ЦП: Ryzen 3 1200
Відеокарта: Sapphire RX 570 Pulse
ОЗУ: Kingston 16GB 2400
БП: Gamemax VP-500
Ситуація така - зібрав малому ПК, мат. плату взяв свою на якій працював 1 рік без проблем, ЦП попередньо робочий та перевірений, ОЗУ також, під час гри екран стає чорним, але сам ПК працює, звуку немає, на клавіатуру натискааєш вона засвічується та знову вимикається. От тільки прикол в тому що я перевіряв в себе вдома (ми живемо окремо) і все працює ідеально, нагрузка в іграх і взагалі мінімальна, нічого не гріється, вольтаж в нормі, а от коли в нього вдома то після хвилин 90, таке стається. Грішив на проводку в домі, але вона в нормі, підключення спочатку було через тройник та якийсь подовжувач, купив мереживий фільтр, напряму в розетку, нічого не змінилося, до цього стояв інший блок живлення, також Gamemax, поміняв на цей що в описі, нічого не змінилося. В чому може бути проблема? Знову в БП? В відеокарті ? Чи можливо якось в накопичувачах може таке бути ?
Razor707
Member

Для початку саме елементарно-підкиньте іншу відяху
Avant
Member

95% що БП. Колись давно, років з 8 назад, мав схожу ситуацію, але з аерокулом (дивна справа, назва схожа - VP 600) і 250вт gtx780. Заміна БП, але на нормальний, а не такий самий, вирішила питання тоді. Підкиньте нормальний блок, не гейммакс, стане зрозуміло
Parhom1
Junior

Avant: 29.01.2025 22:56 95% що БП. Колись давно, років з 8 назад, мав схожу ситуацію, але з аерокулом (дивна справа, назва схожа - VP 600) і 250вт gtx780. Заміна БП, але на нормальний, а не такий самий, вирішила питання тоді. Підкиньте нормальний блок, не гейммакс, стане зрозуміло
Блок живлення Deepcool PF500 підійде ?
Avant
Member

Parhom1: 30.01.2025 23:32 Блок живлення Deepcool PF500 підійде ?
Те саме, тільки в профіль. Не поспішайте купувати, візьміть у друзів-знайомих на день-два, щоб точно відкинути ВК. Бо RX з проблемами живлення теж зустрічаються досить часто. Хоча БЖ поки виглядяє більш вірогідно
Parhom1
Junior

Avant: 31.01.2025 04:06
Те саме, тільки в профіль. Не поспішайте купувати, візьміть у друзів-знайомих на день-два, щоб точно відкинути ВК. Бо RX з проблемами живлення теж зустрічаються досить часто. Хоча БЖ поки виглядяє більш вірогідно
Та я вже незнаю що й робити, немає такої можливості, в мене в самого Gamemax і працює без проблем

Відправлено через 35 секунд:
Avant: 31.01.2025 04:06
Та я вже незнаю що й робити, немає такої можливості, в мене в самого Gamemax і працює без проблем
Avant
Member

Parhom1
Ну поперше 500вт, а тим паче дешеві китайські, для 570 зі споживанням в 200вт замало. Підкиньте напевне робочу карту на цей БП, можна навіть з таким самим споживанням. Якщо історія повториться - справа в БП. Таким чином зможете хочаб ВК прибрати з рівняння. Якщо зовсім нічого нема, моніторьте напругу постійно, по 12в в першу чергу. Особливо в той момент, як гасне екран. Бажано тестером, ну або хоча-б програмно спостерігати під час гри.
Aleksandr1973
Member

Parhom1
Было похожее . Помогала перезагрузка . Проблема нашлась в шнуре от видеокарты к монитору ( замена шнура ) и проблем больше не было .
Parhom1
Junior

Aleksandr1973: 31.01.2025 08:38 Parhom1
Было похожее . Помогала перезагрузка . Проблема нашлась в шнуре от видеокарты к монитору ( замена шнура ) и проблем больше не было .
А що маєте на увазі схоже ?

Відправлено через 42 секунди:
Avant: 31.01.2025 07:17 Parhom1
Ну поперше 500вт, а тим паче дешеві китайські, для 570 зі споживанням в 200вт замало. Підкиньте напевне робочу карту на цей БП, можна навіть з таким самим споживанням. Якщо історія повториться - справа в БП. Таким чином зможете хочаб ВК прибрати з рівняння. Якщо зовсім нічого нема, моніторьте напругу постійно, по 12в в першу чергу. Особливо в той момент, як гасне екран. Бажано тестером, ну або хоча-б програмно спостерігати під час гри.
А хотів запитати як впливає БП на різні будинки ?
Ответить