Анонсовано технологію масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Анонсовано технологію масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 4

Коли усі чекали DLSS4 тільки для RTX50, а натомість отримали FSR4 ексклюзивно для RX 9070. :rotate: Буде особливо смішно, якщо DLSS4 буде підтримуватись попереднім поколінням, хоча знаючи Хуанга, сумніви в мене є.
Последний раз редактировалось kairo 06.01.2025 23:29, всего редактировалось 1 раз.
Nehrk
Member

kairo без RX 9070, прошу заметить. :gigi:
man1242
Member

Все карты рх7000 мусорник в углу комнаты, развитие фср для бичей все. :weep:
Alexsandr
Member

Плохо. Даже банально для разработчиков реализовывать разные версии наверное будет напряжно. 4 версии у АМД + 4у нвидиа + наверное две у интела, уже десяток версий и это не считая промежуточных версий. Как-то смотрится тупиком.
item2
Member

kairo
Ніхто ніде не сказав, що FSR 4 тільки на останній лінійці. А от функція автоматичного апгрейду по заміні бібліотеки dll тільки на 9000 серії, так. Блогер Ancient Gameplays усім розказує, що майже впевнений, що FSR також працюватиме хоча б на RDNA 3. Сама AMD тимчасово відмовилась від коментарів, щодо слайду про FSR.

Відправлено через 6 хвилин 9 секунд:
Alexsandr
Зробити спрощену швидшу AI модель можна, це не так складно. Єдине, що при цьому якість падає. Може бути не сильно краще звичайного FSR. P.S. Якщо працювали зі Stable diffusion, то там методи є як зробити спрощені оптимізовані AI моделі.
Hotspur
Member

kairo: 06.01.2025 23:27Буде особливо смішно, якщо DLSS4 буде підтримуватись попереднім поколінням, хоча знаючи Хуанга, сумніви в мене є.
цього не буде а любителі оверпрайсу в 4 рази завжди смішні люди
daesz
Member

item2: 07.01.2025 00:16 kairo
Ніхто ніде не сказав, що FSR 4 тільки на останній лінійці.
Изображение

https://videocardz.com/pixel/amd-announ ... 070-series
item2
Member

daesz
Upgrade Feature - апгрейд ігор з FSR 3.1 на 4.0 шляхом підміни dll. Я й вручну міг би це зробити. Ніхто не говорив, що після ручної заміни не працюватиме. Враховуючи, що в АМД все відкрите опен сорс, то чекайте скоро мод, який запустить AI модель хоч на звичайних шейдерних блоках (які мають матричні операції), якщо АМД не зробить це особисто. Питання швидкодії і доцільності такого підходу щоправда залишиться відкритим
Последний раз редактировалось item2 07.01.2025 00:36, всего редактировалось 2 раза.
daesz
Member

item2: 07.01.2025 00:26 daesz
Upgrade Feature - апгрейд ігор з FSR 3.1 на 4.0 шляхом підміни dll. Я й вручну міг би зробити.
Там написано, що всі ігри які мають інтеграцію фср3.1 в даний час - будуть підтримувати 4.0 також.
А сама 4.0 буде підтримуватись тільки на картах 9000 лінійки.
item2
Member

daesz
Ну якщо вам усе ясно, а Hardware Unboxed не ясно, то можете їм пояснити. Оновив мій коментар - перечитайте вище.
daesz
Member

item2: 07.01.2025 00:35 daesz
Ну якщо вам усе ясно, а Hardware Unboxed не ясно, то можете їм пояснити. Оновив мій коментар - перечитайте вище.
HU просто на такому ж копіумі сидять як і ви, схоже :D
kairo
Member

item2: 07.01.2025 00:26 daesz
Upgrade Feature - апгрейд ігор з FSR 3.1 на 4.0 шляхом підміни dll.
Це вже колхозинг. В DLSS також можна підмінювати dll, щоб отримати останню версію в грі, але працює це усюди по-різному, десь краще, десь гірше, десь вильоти.
man1242
Member

daesz: 07.01.2025 00:22
item2: 07.01.2025 00:16 kairo
Ніхто ніде не сказав, що FSR 4 тільки на останній лінійці.
Изображение

https://videocardz.com/pixel/amd-announ ... 070-series
Сам статью почитай что скинул, там авторы на таком же уровне плавают а человек выходит бвл прав, хотя фраза улучшенная скорость работы ии означает что архитектура таже но с минорными улучшениями ;) Так что маркетологи амд подсмотрели а хуанга тактику кормёжки и решили повторить, как говорил выстрел в ногу самому себе
daesz
Member

man1242: 07.01.2025 02:28
Сам статью почитай что скинул, там авторы на таком же уровне плавают а человек выходит бвл прав, хотя фраза улучшенная скорость работы ии означает что архитектура таже но с минорными улучшениями ;) Так что маркетологи амд подсмотрели а хуанга тактику кормёжки и решили повторить, как говорил выстрел в ногу самому себе
Я й почитав ;)
Изображение
На всякий випадок :
Изображение
man1242
Member

daesz: 07.01.2025 02:32
man1242: 07.01.2025 02:28
Я й почитав ;)
Изображение
На всякий випадок :
Изображение
Ну тогда вовремя поменял свою карту, наверное. Там еще хуанг удар в спину нанесет :rolleyes:
Vlaad13
Member

man1242: 07.01.2025 02:53
Я й почитав ;)
Изображение
На всякий випадок :
Изображение
Ну тогда вовремя поменял свою карту, наверное. Там еще хуанг удар в спину нанесет :rolleyes:
Что и на что поменяли то?
А то судя по вашим постам у вас чуть ли не каждый день что то новое и ругаете вы тоже всех
Последний раз редактировалось Vlaad13 07.01.2025 02:56, всего редактировалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

випускають карту яка йде між 6900XT та 7900GRE, тут вже потрібна "кіллер" фіча ші щоб хоч продатись трохи. :shuffle: супер дивне рішення, навіть за умови, що воно буде краще за длсс4, це все ще мідл карта, яка навіть до топа попереднього не дотягує
daesz
Member

man1242: 07.01.2025 02:53
Я й почитав ;)
Изображение
На всякий випадок :
Изображение
Та мені без різниці, я в гача ігри граю, вони на всьому літають, а раз в пів року якусь ААА пограти пограти мені вистачило б і 7800 (за весь 2024 я програв аж 3 ААА - Індіану, Цусіму та Джедай Сурвайвора) :rotate:
Vlaad13
Member

Enjthesilence: 07.01.2025 02:56 випускають карту яка йде між 6900XT та 7900GRE, тут вже потрібна "кіллер" фіча ші щоб хоч продатись трохи. :shuffle: супер дивне рішення, навіть за умови, що воно буде краще за длсс4, це все ще мідл карта, яка навіть до топа попереднього не дотягує
Ну если она будет стоить около 20к гривен иметь мощность 7800хт и потребление 4070 - будет отличная карта
daesz
Member

Enjthesilence: 07.01.2025 02:56 випускають карту яка йде між 6900XT та 7900GRE, тут вже потрібна "кіллер" фіча ші щоб хоч продатись трохи. :shuffle: супер дивне рішення, навіть за умови, що воно буде краще за длсс4, це все ще мідл карта, яка навіть до топа попереднього не дотягує
Схоже, що вони вирішили цілити на топ стіму, а не на топи продуктивності :rolleyes:
Ответить