Пропоную обговорити Огляд та тестування материнської плати Gigabyte Z890 AORUS Elite WiFi7. Демократичний Next Gen
Файна дошка, ще й ціна умовно демократична за такий то набір фіч і візуально точно симпатичніше за останнє покоління асусів, жаль тільки що покоління вийшло прохідне.
Дякую за огляд
Последние статьи и обзоры
Новости
Огляд та тестування материнської плати Gigabyte Z890 AORUS Elite WiFi7. Демократичний Next Gen
-
daesz
Member
-
alexeygalas
Member
Теж дякую за огляд. Не сказав би що прохідне. Принаймні для тих, хто оновлюється з zen2/zen3 або comet/rocket lake. Який сенс брати раптори якщо вже є ці. Примітка - в робочий комп. Для ігор дійсно не найкращий вибір. Amd granite ridge буде краще. Для себе всеодно бачу плюс в крутому ddr контроллері, який вивозить великі об'єми рам на заявленому xmp. І низькому idle. Цікаво би було побачити результати cb і до прикладу gb з pl1=130 pl2=160. Бо особисто мене цікавить 265 не К в малому корпусі під кулером is-67-xt який вивозить приблизно 120-130вт
Потрібно до кінця січня визначитись між 9700x і cu 7 265. І це доволі важко.
-
Kashtan
Member
Під які задачі систему плануєте? Просто погугліть тести . Арроу це найімовірніше гірший вибір, більша частина програм просить продуктивне ядро, їх кількість не визначальна, а лайно ков гірший за рептор ков. Продуктивний скаймонт рятує лише в рендерингу. В цьому плані якраз рептор кращий.alexeygalas: ↑ 04.12.2024 09:18 Теж дякую за огляд. Не сказав би що прохідне. Принаймні для тих, хто оновлюється з zen2/zen3 або comet/rocket lake. Який сенс брати раптори якщо вже є ці. Примітка - в робочий комп. Для ігор дійсно не найкращий вибір. Amd granite ridge буде краще. Для себе всеодно бачу плюс в крутому ddr контроллері, який вивозить великі об'єми рам на заявленому xmp. І низькому idle. Цікаво би було побачити результати cb і до прикладу gb з pl1=130 pl2=160. Бо особисто мене цікавить 265 не К в малому корпусі під кулером is-67-xt який вивозить приблизно 120-130вт
-
alexeygalas
Member
Kashtan
Та от справа в тому що погуглив ))
https://www.hwcooling.net/en/intel-core ... review/28/
Це щодо генерації прев*юшок, де задіюються всі потоки на 100%. А щодо безпосередньо редагування RAW фотографій - там задіяно 2-4 потоки і ОЗП. І тут PL2 теж себе показує краще в короткочасних навантаженнях при умові, якщо планувальнк правильно кине.
Ну і не варто забувати, що в мене бюджет СО ~ 135W Max. А в арроу ядра зроблені із TSMC N3B і холодніші за Raptor Lake.
Та от справа в тому що погуглив ))
https://www.hwcooling.net/en/intel-core ... review/28/
- спойлер
Це щодо генерації прев*юшок, де задіюються всі потоки на 100%. А щодо безпосередньо редагування RAW фотографій - там задіяно 2-4 потоки і ОЗП. І тут PL2 теж себе показує краще в короткочасних навантаженнях при умові, якщо планувальнк правильно кине.
Ну і не варто забувати, що в мене бюджет СО ~ 135W Max. А в арроу ядра зроблені із TSMC N3B і холодніші за Raptor Lake.