Відеокарта працює в x1.

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Junior

Доброго дня, зіткнувся із проблемою, що відеокарта (gtx 1060 mini itx oc 3g) яку нещодавно купив працює в режимі x1 замість х16, почав вивчати специфікацю материнскої плати (msi b450-a pro max), перегопав весь біос, результату нуль. діло дійшло до ЦПУ, почав вивчати його специцікацію, і тут б*** виявляється, що ця зараза (athlon 200ge) виділяє відеакрті 4 лінії pci-e, алеж в мене взагалі тільки 1-на лінія, власників схожих комплектів або хто зіштохувався із такою пробллемою підскажіть куди копати далі, що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокарта. Доречі, в іншому pci-e розємі карта працює як і заявлено виробноком МП та ЦПУ pci-e 2.0 x4, в основному ж працює pci-e 3.0 x1
MaxZema
Member

:lol:
shatun
Member

DiBal Може мамка "бронює" лінії під вбудовану графіку процу, яку бачить на старті?
Пробуй у біос виставити пріорітет на старт з PCIe. Проще кажучи - вимкни вбудовану графіку руками у біос.
MaxZema Ти оце вставив бо тобі тут щось очевидно, але ти вищий за те, щоб написати рішення? :dontknow:
Последний раз редактировалось shatun 18.02.2024 11:38, всего редактировалось 1 раз.
Alex646
Member

Підгоріле щось на відюхі.
DiBal
Junior

shatun: 18.02.2024 11:34 DiBal Може мамка "бронює" лінії під вбудовану графіку процу, яку бачить на старті?
Пробуй у біос виставити пріорітет на старт з PCIe. Проще кажучи - вимкни вбудовану графіку руками у біос.
Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варіантів.

Ще хочу додати, що M2 дисків в системі не має, тільки 2 сата диска.
46Tolik
Member

1х под нагрузкой или в режиме ожидания?
DiBal
Junior

46Tolik: 18.02.2024 11:40 1х под нагрузкой или в режиме ожидания?
І в простої і під навантаженням.
shatun
Member

DiBal: 18.02.2024 11:38 Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варыантів.
По інструкції наявність М.2 впливає лише на сата - 2 шт. відрубає.
По тій же інструкції - слот PCI_E4 в тебе працює від чіпсету. Тому перевірка там ніякого сенсу не має...
DiBal
Junior

shatun: 18.02.2024 11:43
DiBal: 18.02.2024 11:38 Вбудовану графіку взагалі вимкнув, але пробував безліч різних варыантів.
По інструкції наявність М.2 впливає лише на сата - 2 шт. відрубає.
По тій же інструкції - слот PCI_E4 в тебе працює від чіпсету. Тому перевірка там ніякого сенсу не має...
Я вже перевіряв все що тільки в голову приходило, тільки біос материнки не відкатував, зараз стоїть остання версія, відкатуватись наразі дуже небезпечно, в розетці 180 вольт якщо поталанить, дуже часто ПК просто вимикається, я просто увалю плату.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
і ще, маю затичку вроді gt630, вона взагалі не запрацювала, тільки в слоті PCI_E4 вона стартанула.
krivonos-kolya
Member

Попробуйте подкинуть карту в другую систему, что там покажет
DiBal
Junior

krivonos-kolya: 18.02.2024 12:08 Попробуйте подкинуть карту в другую систему, что там покажет
вже немає куди кидать, іншу систему продав))))
shatun
Member

DiBal На деяких буржуйських сайтах стверджують, що оновлення AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.B update приводить до падіння продуктивності.
Але то якісь суто особисті враження людей не підтверджені тестами - глибше я не копав.
і ще, маю затичку вроді gt630, вона взагалі не запрацювала, тільки в слоті PCI_E4 вона стартанула.
CSM Support копай. Але його активація також відрубає вбудовану графіку. Це до твого відома, якщо таки доведеться нею користуватись.
krivonos-kolya
Member

DiBal
Если Киев можно у меня проверить.
DiBal
Junior

shatun: 18.02.2024 12:13 DiBal На деяких буржуйських сайтах стверджують, що оновлення AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.B update приводить до падіння продуктивності.
Але то якісь суто особисті враження людей не підтверджені тестами - глибше я не копав.
CSM Support копай. Але його активація також відрубає вбудовану графіку. Це до твого відома, якщо таки доведеться нею користуватись.
Пробував, не допомогає.
На рахунок продуктивності, система поводить себе якось дивно, рандомно відпуваються простадки в іграх від 80 фпс до 10-20, при тому цпу в простої (10-20% навантаження) карта завантаженна на 100%. такі глюки можуть початися і через 2 хв і через 20 хв. абсолютно рандомно, в бублику все норм, пару годин робив стрес тести.

Думав десь перегрів, ні, все холодне (проц 30 градусів частоти тримає, плата теж 30-35, зони врм теж так само, карта в грі в навантаженні 55-57, в бублику 67), та й не має там чому грітися. Потім подумав, що спіймав майнера, що він активується саме під час гри для конспырвції))) ні, переставив систему на інший диск, та сама шляпа.

Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
але можливо ці просадки саме через х1, або щось із процом до чого зараз я і схиляюсь.
Grava
Member

DiBal: 18.02.2024 13:05 щось із процом
Якщо слот цілий - то проц.
gehka3
Катярко

DiBal: 18.02.2024 11:22що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокарта
цпу, мп, чм відеокарта
Проверяется подтыком др проца на эту МП, этого проца на др исправную МП
DiBal
Junior

gehka3: 18.02.2024 13:12
DiBal: 18.02.2024 11:22що може бути несправним, цпу, мп, чм відеокарта
цпу, мп, чм відеокарта
Проверяется подтыком др проца на эту МП, этого проца на др исправную МП
а розумію що це логічно, але не можливо, доведеться шукати щось над бюджетне яке тримає шину pci-e x16.
DiBal
Junior

Дістав деккілька відеокарт затичок, жодна не завелась на платі, нажаль проц окремо та материнку перевірити ніде, моя карта 1060 в іншому компі працює без нарікань.

якщо проц дифектний то це пів біди, якщо материнка тоце вже біда)))))
goldenvirus
Member

З 200ge будут заводитись лише відеокарти, які вміють працювати з прорізаними лініями псі-е, з експериментів на власному досвіді, 700-та серія і новіше все працює, все що старіше ні, на АМД лише серія RX та свіжіше
Rain Man
Member

для Raven Ridge многие производители мп не рекомендуют обновлять AGESA выше версии 1.1.0.1 - попробуйте откатится на 7B86vMB
Ответить