PC VR: Підкажіть що купити, що треба знати

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Всім привіт :) ,

Задумався взяти VR. Наразі перше що знайшов - це Meta Quest 3.
Хочу використовувати як PC VR, не як окремий прийстрій.

Мій PC:
  • Ryzen 7600X
  • RTX 4070 Ti
  • 32Gb 6000Mhz
  • Corsair SF 750W
Декілька питань:
  • 1. Чи взагалі Quest 3 це гарний варіант? (Цікавить чи комфортний він на голові, чи якісна картинка)
  • 2. Правильно я розумію, що мені треба купляти ще Link Cable щоб грати як PC VR?
  • 3. (Вибачте якщо тупе питання) Чи треба мені турбуватись за те скільки він буде споживати з блока живлення пк? (в мене Corsair FS 750w)
  • 4. Чи краще буде взяти PS VR 2 (є PS5)?
  • 5. Чи треба мені ще щось брати до уваги?
Дуже дякую!
Prescott
Member

Такой же вопрос. Присоединяюсь. :beer:
Denvys5
Member

yevhenlive: 17.12.2023 21:282. Правильно я розумію, що мені треба купляти ще Link Cable щоб грати як PC VR?
Не обов'язково, якщо є Wi-Fi 6.
Проте дуже залежить від вподобань і зручності.
Якість картинки та наявність артефактів напряму залежать від якості сигналу
yevhenlive: 17.12.2023 21:28чи якісна картинка
Загалом, так.
yevhenlive: 17.12.2023 21:28Цікавить чи комфортний він на голові
В базовій комплектації? Абсолютно ні. Я вигадав надягати кашкет на голову, так хоч якось користуватись можно.
Взяв BoboVR M3 pro - інша справа
MuDOZ
Member

yevhenlive
1. Однозначно квест, у нього саме широке комьюніті наразі і тобі буде легше знайти гайд під налаштування твоїх ігор
2. Можна без кабелю з wifi6, картинка без лагів частіше всього, так і звичайний 3.1 тайп сі підходить
3. Вистачить
4. Ні, не краще, цей шолом оверпрайснутий, а всі специфічні функції як ай трекінг працюють тільки в ексклюзивах соні на пс5
5. Визначитись з платформою, проаналізувати що буде вигідніше, новий чи старий шолом, визначити список ігор які ти зібрався грати та подивитись сумісність обраного шолома з ними.
yevhenlive
Junior

Denvys5
MuDOZ

Дякую за відповідь!

На жаль в мене не має wifi 6, чи брали ви собі link cable?
Denvys5
Member

yevhenlive: 18.12.2023 17:14чи брали ви собі link cable?
До мене їде звичайний usb type-c, подивимось що з цього вийде.
Скептично ставлюсь до оригінального лінку, за його вартість можна придбати WiFi 6 адаптер/точку доступу/роутер.
Shaolin_Style
Member

Чи взагалі Quest 3 це гарний варіант? (Цікавить чи комфортний він на голові, чи якісна картинка)
Все VR девайсы делятся по трекингу на два вида:

трекинг через камеры (Quest, Vive Cosoms etc) и трекинг через сенсоры-маяки:
У трекинга через камеры есть плюсы - легкость в установке, но так же есть минусы - не идеальный трекинг (кейсы с уводом рук за спину и потерей сигнала) плохая работа в слабо освещенном помещении.

трекинг через инфракрасные сенсоры (Pimax, Vive, Valve Index) - идеальный вариант для людей которым важен трекинг превыше всего, отррекает в любой позе при любом освещении. Из минусов нужно вешать маяки, искать источники от которых их запитать.
Правильно я розумію, що мені треба купляти ще Link Cable щоб грати як PC VR?
В комплекте идет 5м кабеля его можно использовать для проводного соединения. Либо можно докупить стороннего производителя: https://rozetka.com.ua/327119854/p327119854/
(Вибачте якщо тупе питання) Чи треба мені турбуватись за те скільки він буде споживати з блока живлення пк? (в мене Corsair FS 750w)
За оккулус - не переживайте, у него собственный аккум, устройство потребляет максимум 90вт.
Чи краще буде взяти PS VR 2?
Это мертворожденный девайс ( контора сони даже не смогла реализовать совместимость с играм с первой версии PSVR)
Чи треба мені ще щось брати до уваги?
Для беспроводного режима, рекомендую сменить роутер на Xiaomi AX3600 (либо любой другой с поддержкой WIFI 5Ghz) и заранее купить комплект аккумуляторов типа АА и зарядного.
Denvys5
Member

Shaolin_Style: 18.12.2023 19:06За оккулус - не переживайте, у него собственный аккум, устройство потребляет максимум 90вт.
0_0
Ну хоч не 9квт :insane:
спойлер
Изображение
А по лінку він і не заряджається нормально, треба живлення підкидати окремо
Shaolin_Style
Member

Denvys5: 18.12.2023 19:23
Shaolin_Style: 18.12.2023 19:06За оккулус - не переживайте, у него собственный аккум, устройство потребляет максимум 90вт.
0_0
Ну хоч не 9квт :insane:
Оч смищно :up:

Я про потребление самого железа писал Snapdragon XR2+120hz display
Denvys5
Member

Shaolin_Style: 18.12.2023 19:27Я про потребление самого железа писал Snapdragon XR2+120hz display
1. А про нього хтось питав?
2. Якщо залізо 90вт тягне, то як 20втг аккум його витягує більше 15 хвилин? :rolleyes:

А сміятися корисно буде :up:
Ответить