Троян, последствия

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Junior

Привет ребята!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДИСКЛЕЙМЕР: я глупи... поэтому заранее простите(
В общем, заразился я трояном да........ он блочил почти всё: браузеры, сайты с ключевыми словами а-ля <<антивирус>>(видео на ютубе тоже)
ВРОДЕ КАК ВЫЛЕЧИЛ ВСЁ(СПАСИБО антиВИРУСАМ)
НО ОСТАЛАСЬ ОДНА ПРОБЛЕМА........ У МЕНЯ НЕ ОТКРЫВАЕТСЯ МАЙКРОСОФТ ЭДЖ И ГУГЛ ХРОМ :rip: ))))))))))) даже процесс в диспетчере не появляется на секундочку
Кто может подсказать, в чем проблема? Что-то с реестром произошло?
Буду благодарен... :pray:
Если нужны будут скрины какие-то, могу прикрепить
Kirakishou
Member

Хром можна просто перестановити заново. Щодо вінди — погугли про команди "sfc /scannow" та "DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth".
erazel
Member

значить не все вичистив. Я б ще пройшовся іншими антивірусами. Також для боротьби з "не тільки вірусами" юзаю malwarebytes. Воно безкоштовне протягом 14 днів. Достатньо щоб поставити, почистити систему від всіх троянів, реклам, і іншої противної софварі, та знести через кілька днів :gigi: . Реально прикольна штука якщо юзери в хромі поназбирували напіввредного софту.
daesz
Member

erazel: 27.10.2023 15:11 Також для боротьби з "не тільки вірусами" юзаю malwarebytes.
Юзав його на протязі багатьох років (десь з 15-16) + скануванняд нод32 раз в місяць, недавно перейшов на бітдефендер і скажу що BD знаходив те, чого ні малвербайтс, ні нод не бачили.
erazel: 27.10.2023 15:11 Воно безкоштовне протягом 14 днів
Він повністю безплатний і після 14 днів, просто не працює в реальному часі - тільки мануальне сканування.
Kirakishou
Member

erazel
Антивірус може і все почистив, тільки антивірус разом з троянами видалив ще файли хрома та еджа, які не зміг просто почистити. Зазвичай переустановлення хрома допомагає. А щоб повністю відновити систему, то потрібно скористатися командами, про які я написав вище.
Engineer_1988
Member

Мені вистачає вбудованого антивіруса по замовч. в W10.
Дехто взагалі без нього, і нема проблем...
Eset, це як труси в дірках, якщо його не налаштовувати..

Я не знаю де користувачі лазять, але в браузері достатньо вбудованого Adplus тощо, щоб ні на що не перейти фішінгове...
Особисто вірусів не бачив більше 6 років.
Чудово допомагає portable софт ....
Також, достатньо 1 раз систему налаштувати , щоб потім отримати чисту після відновлення тим же Акронісом.....
Bender911
Member

gronnan_: 27.10.2023 14:35 Привет ребята!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДИСКЛЕЙМЕР: я глупи... поэтому заранее простите(
В общем, заразился я трояном да........ он блочил почти всё: браузеры, сайты с ключевыми словами а-ля <<антивирус>>(видео на ютубе тоже)
ВРОДЕ КАК ВЫЛЕЧИЛ ВСЁ(СПАСИБО антиВИРУСАМ)
НО ОСТАЛАСЬ ОДНА ПРОБЛЕМА........ У МЕНЯ НЕ ОТКРЫВАЕТСЯ МАЙКРОСОФТ ЭДЖ И ГУГЛ ХРОМ :rip: ))))))))))) даже процесс в диспетчере не появляется на секундочку
Кто может подсказать, в чем проблема? Что-то с реестром произошло?
Буду благодарен... :pray:
Если нужны будут скрины какие-то, могу прикрепить
Після такого накраще нову вінду ставити. Те що вам здається що ви "вичистили" - це лише признакі які ви бачите. Ніщо не заважає бекдору сидіти замаскованим під системні процеси та відстукувати всі ваши паролі хакеру з китая/росії. Це вже не кажуче про проблеми з запуском ПЗ.
Prescott
Member

erazel: 27.10.2023 15:11юзаю malwarebytes
+1, спасал не раз
odessitmws
Member

Engineer_1988: 27.10.2023 16:12Дехто взагалі без нього, і нема проблем...
+1 что бы попасть на последствия нужно как правило целенаправленно найти какой то левый сайт (не факт что такой выдаст гугл) скачать и установить с него вирус
GulmanMAD
Junior

Свого часу відкрив для себе drweb cureit, раз на місяць сканування запускав і спав спокійно, але то є руснявий софт, зараз таке рекомендувати не стану.
За malwarebytes згоден, чудова софтина.
Ответить