Последние статьи и обзоры
Новости
AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames
-
Impulse101
Member
Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер із підтримкою технології генерації кадрів Fluid Motion Frames
"Головним недоліком AMD Fluid Motion Frames можна назвати обмежений перелік сумісних 3D-прискорювачів. Він є частиною графічного драйвера «червоних» та доступний лише на відеокартах Radeon RX 7000-ї серії. Разом з тим технологія FSR 3 повинна бути вбудована в гру самими розробниками, зате може працювати в тому числі на графічних адаптерах конкурентів."
Будет смешно если на RX6000 работать не будет, а на каких нибудь Паскалях будет
"Головним недоліком AMD Fluid Motion Frames можна назвати обмежений перелік сумісних 3D-прискорювачів. Він є частиною графічного драйвера «червоних» та доступний лише на відеокартах Radeon RX 7000-ї серії. Разом з тим технологія FSR 3 повинна бути вбудована в гру самими розробниками, зате може працювати в тому числі на графічних адаптерах конкурентів."
Будет смешно если на RX6000 работать не будет, а на каких нибудь Паскалях будет
-
avtoelectrik
Member
як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
Vpupkin
Member
avtoelectrik
А что такое живая графика?
Фейковые тени, отражения и освещение вас устраивают, а фейковые кадры нет?
-
avtoelectrik
Member
Vpupkin
картинка без вмикання цих технологій і є те що я мав на увазі ,ці фішки же не покращують графіку так? а лише якимись методами її змінюють щоб відеокарті було легше згенерувати більше фпс ,раніше ми просто зменшували налаштування і все ,а тепер це зробили однією кнопкою по факту ,то виходить така ситуація ,розєми плавляться блоки живлення на 1квт+ і ще й генератор кадрів треба вмикати .
картинка без вмикання цих технологій і є те що я мав на увазі ,ці фішки же не покращують графіку так? а лише якимись методами її змінюють щоб відеокарті було легше згенерувати більше фпс ,раніше ми просто зменшували налаштування і все ,а тепер це зробили однією кнопкою по факту ,то виходить така ситуація ,розєми плавляться блоки живлення на 1квт+ і ще й генератор кадрів треба вмикати .
-
Vpupkin
Member
avtoelectrik
Можете не включать, оно рациональное.
Можете не включать, оно рациональное.
-
unique-neon
Member
avtoelectrik
Я от вмикаю FG, навіть якщо нативний фреймрейт 100+фпс, а обмеження від монітора 140. Артефактів саме від FG не бачу (бачу від DLAA/DLSS), інпут лаг на цьому фпс теж не відчуваю (хоча реальний фпс падає до 70). Зато споживання і нагрів приміщення падають
Я от вмикаю FG, навіть якщо нативний фреймрейт 100+фпс, а обмеження від монітора 140. Артефактів саме від FG не бачу (бачу від DLAA/DLSS), інпут лаг на цьому фпс теж не відчуваю (хоча реальний фпс падає до 70). Зато споживання і нагрів приміщення падають
-
kairo
Member
Немає ніякої "живої" графіки і "реальних" кадрів. Абсолютно уся комп'ютерна графіка створюється за допомогою різних технологічних чітів.avtoelectrik: ↑ 30.09.2023 10:05 як на мене то щось воно не туди розвивається ,генерація кадрів ,замилювання картинки ,я сторонник живої графіки і реальних кадрів а не фейкових .
-
aim22
Junior
Откуда инфа интересно? я уже не на одном ресурсе видел другие сведения - AMD FSR 3 — это открытая технология, не требующая аппаратного обеспечения для машинного обучения (ML), что позволяет поддерживать ее на широком спектре продуктов и платформ, включая консоли. AMD отмечает, что для генерации кадров требуются как минимум видеокарты Radeon RX 5000-й серии и NVIDIA GeForce RTX 20-й серии, а рекомендуется использовать карты Radeon RX 6000-й серии или GeForce RTX 30-й серии, или решения актуального поколения. При этом без генерации кадров FSR 3 будет работать на картам AMD начиная с Radeon RX 590, и картах NVIDIA начиная с GeForce GTX 10-й серии.
-
Vpupkin
Member
Ничего вы не понимаете в колбасных обрезках, есть каноничные читы, а эти ваши генераторы кадров от лукавого.kairo: ↑ 30.09.2023 10:59Немає ніякої "живої" графіки і "реальних" кадрів. Абсолютно уся комп'ютерна графіка створюється за допомогою різних технологічних чітів.
-
max1996
Junior
Так beta же. Будуть поступово добавляти підтримку.aim22: ↑ 30.09.2023 11:01 Откуда инфа интересно? я уже не на одном ресурсе видел другие сведения - AMD FSR 3 — это открытая технология, не требующая аппаратного обеспечения для машинного обучения (ML), что позволяет поддерживать ее на широком спектре продуктов и платформ, включая консоли. AMD отмечает, что для генерации кадров требуются как минимум видеокарты Radeon RX 5000-й серии и NVIDIA GeForce RTX 20-й серии, а рекомендуется использовать карты Radeon RX 6000-й серии или GeForce RTX 30-й серии, или решения актуального поколения. При этом без генерации кадров FSR 3 будет работать на картам AMD начиная с Radeon RX 590, и картах NVIDIA начиная с GeForce GTX 10-й серии.
-
ASTON
Member
Останні штук 5 драйверов пропускаю.
Здається, змін для 6ххх серії ніяких в них немає. Вірно розумію? Чи сенс якійсь є?
Здається, змін для 6ххх серії ніяких в них немає. Вірно розумію? Чи сенс якійсь є?
-
Павло
Member
Короче ми дійшли до того, що карти коштують що від зелених, що від червоних 1000+ баксів жеруть 300+ ват та для нормального фпс використовують нейромережі бо в нативі їм не хватає потужності… ( привіт 20 фпс на 4090 в 4к в кб2077)
Якось це все сумно
Якось це все сумно
-
bombeybox
Member
AMD FSR 3 Frame Generation працює тільки з DX12, тільки завдяки імплементації зі сторони розробника гри і тільки на тих картах, які заявлені в списку підтримуваних, а точніше, на тих картах, які можуть нормально прискорювати DX12 Asynchronous Compute/Shaders (саме тому в списку підтримуваних немає, до прикладу, GTX10, бо та архітектура ще не могла в DX12 на належному рівні).max1996: ↑ 30.09.2023 11:15Так beta же. Будуть поступово добавляти підтримку.
AMD Fluid Motion Frames (AFMF) — взагалі не буде працювати на Зелених чи Синіх картах, тому що вона є частиною АМД'шного драйвера, а не якоїсь конкретної гри.
Єдине що, можливо, Нвідіа побачить, що технологія перспективна, і зробить свій клон для свого зеленого драйвера (прецеденти такого вже були, тому шанси є).
-
Захар Беркут
Member
Зараз прибіжить секта променів щастя, та пояснить як ви помиляєтесь, адже витратити потужності на 200% швидкодії це не той шлях, а от загальмувати швидкодію на користь променів екстазу от це воно, адже як казав святий Хуан - "тільки божевільні купляють карти без чарівних променів". Так так очікую 40+ мінусів за наругу над святим Хуаном та його божественними променями, як в минулий раз - коли намагався пояснити, шо усі ці "технології щастя" лише гальмують швидкодію.Павло: ↑ 30.09.2023 11:36 Короче ми дійшли до того, що карти коштують що від зелених, що від червоних 1000+ баксів жеруть 300+ ват та для нормального фпс використовують нейромережі бо в нативі їм не хватає потужності… ( привіт 20 фпс на 4090 в 4к в кб2077)
Якось це все сумно
-
Yalg
Member
Нет, не устраивают.Vpupkin: ↑ 30.09.2023 10:18 avtoelectrik
Я не погружался в генерацию кадров глубоко, однако вижу как демонстрируют нечто в стиле 4090 даёт 90 кадров без генерации, и 144 с.
Однако, покажите мне как из 15 настоящих делают 30, а я гляну.
Что-то мне подсказывает что нет, оно будет хуже 30 реальных.
Недо-разрешение хотя бы апскейлится с минимумом дефектов и затрат ресурсов, фейковые кадры - стоят немало, а выхлоп я вижу только там где и без него неплохо.
Рейтрейсинг?
- самый свежий тест techpowerup
Дайте на тот же транзисторный бюджет больше реально полезных блоков.
Еще круче когда врубают RT, фпс падает, а картинка не меняется. Да, Forza Horizon 5, с отражениями в боковых зерклах?
-
Vpupkin
Member
Yalg
Так генератор эффективен только если и так всё неплохо, если карта не тянет то генератор не спасёт и не должен спасти, это уплавнялка изначально более-менее плавной картинки.
А куда сколько каких блоков пихать у вас никто не спрашивает, как дядя Ху решил так и будет, а вы либо покупаете либо нет.
Вас никто не заставляет включать PT, ограничитель другим вариантом, там настройки есть.
Так генератор эффективен только если и так всё неплохо, если карта не тянет то генератор не спасёт и не должен спасти, это уплавнялка изначально более-менее плавной картинки.
А куда сколько каких блоков пихать у вас никто не спрашивает, как дядя Ху решил так и будет, а вы либо покупаете либо нет.
Вас никто не заставляет включать PT, ограничитель другим вариантом, там настройки есть.
-
Yalg
Member
Sales of graphics cards for desktops dropped to 6.3 million units in the first quarter, down 12.6% sequentially and 38.2% year-over-year, according to JPR. 6.3 million is the lowest quarterly sales result of discrete graphics cards in decades, as historical data shows.Vpupkin: ↑ 30.09.2023 12:49а вы либо покупаете либо нет.
Пэрэмога наступает.
Удачи им и дальше продавать ML-RT игрушки за безумные деньги.
-
Vpupkin
Member
Yalg
Не покупайте, никто ж не заставляет.
Не покупайте, никто ж не заставляет.
-
daesz
Member
Тільки уявіть, якщо б нвідія/амд/інтел випускали ВК в 2 варіанціях (а) меньше шейдерних блоків і трохи РТ блоків (б) без РТ блоків але шейдерних більше.
І тепер найцікавіше - яка з цих 2 варіацій продавалась б краще
І тепер найцікавіше - яка з цих 2 варіацій продавалась б краще