Здрастуйте. Сьогодні зіткнувся з дивною проблемою.
У мене три вінта - 40 Гб (IDE), 160 Гб і 1 Тб (обидва SATA).
160 розбитий на 2, на ньому лежить ВінХР. Терабайтний теж розбитий на 2, на ньому лежить Він7.
Диск на 40 Гб я колись підключив до компа, щоб скинути туди резервні фотографії і так і не відключив. Через деякий час я встановив Він7 на 50-гігабайтний розділ терабайтного диска. Сьогодні вирішив відключити від компа 40-Гб і виявилося, що без нього Він7 не грузиться, хоча на нього я нічого не встановлював. ВінХР працює без проблем. Я приєднав 40-Гб назад - Він7 загрузилась.
Подивився в Управление дисками - там показує, що на диску С: (50-гігабайтний розділ терабайтного вінта) лежить "Загрузка, Файл подкачки, Аварийный дамп памяти".
У той же час на диску М: (40 Гб) лежить "Система".
При цьому папка Windows лежить на диску С:, а папка Boot і все що до неї належить - на диску М:. (Див. фото).
При встановленні Він7 я, звичайно ж, вибирав лиш 50-Гб розділ терабайтного вінта і більш нічого.
Підкажіть, будь ласка, як таке могло статися і чи можливо перенести загрузку на своє місце без перевстановлення Він7. Дякую
Моя система:
Тип ЦП DualCore AMD Athlon II X2 250, 2900 MHz (15 x 193)
Системна плата Gigabyte GA-MA770-US3 v2.0 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Системна пам'ять 3072 Мб (DDR2 SDRAM)
Последние статьи и обзоры
Новости
Windows 7 лежить одночасно на двох дисках
-
Bors
Junior
- Вложения
-
-
7wat
Member
Может и можно, но тебе дольше возиться с этим, проще уж по новой установить винду, благо уже появились версии с сп1
-
GIM49
Member
Bors
И система при установки сочла его главным ...и кинула загрузчик....
Выход есть-сними диск IDE....
-Вставь в привод диск с семёркой ( желательно тот же с которого инсталировал)
-Начинай установку,там будет вариант восстановления загрузки...
Весь процесс займёт минут 10...15
удачи! -Напиши результат...
Чтобы не было проблем установи на IDE диске перемычку в режим C.S -и храни на нём что угодно!
И ещё один момент-ставить windows на терабайтник-извращение...
Случилось потому,что перемычка на диске IDE-установлена в режиме master...Підкажіть, будь ласка, як таке могло статися
И система при установки сочла его главным ...и кинула загрузчик....
Выход есть-сними диск IDE....
-Вставь в привод диск с семёркой ( желательно тот же с которого инсталировал)
-Начинай установку,там будет вариант восстановления загрузки...
Весь процесс займёт минут 10...15
удачи! -Напиши результат...
Чтобы не было проблем установи на IDE диске перемычку в режим C.S -и храни на нём что угодно!
И ещё один момент-ставить windows на терабайтник-извращение...
-
Bors
Junior
дякую всім, хто спробував допомогти. я вже знайшов і вирішив проблему. вінда стала на два диски тому, що диск С: не був визначений як активний. У такому випадку система шукає перший-ліпший активний диск і встановлює туди загружчик. я активував диск С: і переніс туди файли загрузки. якщо хтось ще з таким зіткнеться - тут написано, що треба робити http://www.oszone.net/10752/move_Windows7_boot_files" target="_blank
2 sd7wat У мене SP1
2 sd7wat У мене SP1