Последние статьи и обзоры
Новости
Предварительные характеристики серверных чипов AMD EPYC 3-го поколения
-
Nikoliasik_Zeus
Member
Предлагаю обсудить Предварительные характеристики серверных чипов AMD EPYC 3-го поколения
хорошие процы и ценник мб выйдет демократичный
-
viperest1
Member
Ще один цвях в надгробок Intel .
Круто
Круто
-
sergmkr
Member
в ценообразовании серверов процессор далеко не главная статья расходов.Nikoliasik_Zeus:Предлагаю обсудить Предварительные характеристики серверных чипов AMD EPYC 3-го поколения
-
Salatik
Member
64 ядра кушают как 8 ядерный i9 11900k в бусте
-
Sanьka
Member
Нет толку от тонких техпроцессов, говорили они. Их 7нм как наш 14нм, повторяли ониSalatik:64 ядра кушают как 8 ядерный i9 11900k в бусте
-
nazar-pc
Member
Цікаві в лінійці моделі, наприклад 8/16, але з цілими 256М кешу
-
alexxusss
Member
Ці 8 ядер будуть дорожчі ніж у інтеля , по одному на кожен чиплет, для максимального IPCnazar-pc:Цікаві в лінійці моделі, наприклад 8/16, але з цілими 256М кешу
Відправлено через 2 хвилини 46 секунди:
EPYC 7F32 - $2100 https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 14/126643/
Цей буде ще дорожче.
-
warp 37
Member
Вы смотрите, чтобы гвоздь не поломался в процессе вбивания в гроб. А то гроб укреплён долгосрочными контрактами на Xeon и ориентированностью ПО на Intel.viperest1:Ще один цвях в надгробок Intel .
Круто
По производительности, конечно, гвоздь, но у Intel полно своих защитных механизмов на сервером рынке.
-
ronemun
Advanced Member
не розумію коли з 8 ядер в кристалі залишають лише 1 - це ж чиста дурість. Навіть коли 2 з 8. В інтела поібне щось робили але там кристали були не максимаьні.
заради IPC мали б частоти підняти хочаб до 4,5 - для Zen3 це оптимально, і думаю 1 чи2 з 8 ядер знайшлось би суперекономне, серед десятків тисяч кристалів
заради IPC мали б частоти підняти хочаб до 4,5 - для Zen3 це оптимально, і думаю 1 чи2 з 8 ядер знайшлось би суперекономне, серед десятків тисяч кристалів
-
Denvys5
Member
Кеш-ориентированные малопоточные приложения так не думают.ronemun:не розумію коли з 8 ядер в кристалі залишають лише 1 - це ж чиста дурість.
Например, CRM-ка с малым количеством единовременных пользователей, но большими размерами запросов или обрабатываемых данных. Или же, что будет более популярным для этих камней, Big Data и прочий HPC
Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
Как и с прошлым поколением, есть камни общего назначения, а есть специализированные под задачи
-
Scoffer
Member
При чому саме 8-ядерники - камінці загального призначення, а 64 - спеціалізованого. Ну добре, 16 ядерники максимумDenvys5:Как и с прошлым поколением, есть камни общего назначения, а есть специализированные под задачи
Серверні проци завжди працюють на частотах пристойно нижче аналогів з десктопів/робочих станцій тому, що стабільність і повторювальність параметрів - наше все. Нікого не порадують "не дуже часті" глюки і залежність частот від екземпляра чіпа.ronemun:заради IPC мали б частоти підняти хочаб до 4,5 - для Zen3 це оптимально, і думаю 1 чи2 з 8 ядер знайшлось би суперекономне, серед десятків тисяч кристалів
Наприклад на зіонах інтел прямо прописує при якому навантаженні які частоти будуть і скільки жертиме, перебрані всі можливі варіанти. А на десктопах ні. Там як прийдеться.
AMD публічно не освітлює таку інфу зовсім, ні там, ні там. Що не дозволяє в першому приближенні прикидувати продуктивність рішення, і як на мене - дуже великий недолік. Не завжди є можливість виписати на тести залізяку в саме тій конфігурації, котру хочеш купити.
Я тут вже незрозуміло скільки намагаюсь донести, що нема ніякої економії на чіплетах. AMD навіть вломи переналаштувати в'єтнамську лінію збірки чіплетів до купи заради цієї "економії" в якихось там 8 раз по "дорогим" 7нм чіпам . Просто хтось отримав багато премій, і тепер дороги назад немає. Не можна визнати помилку. А то так і до звільнення недалекоronemun:не розумію коли з 8 ядер в кристалі залишають лише 1 - це ж чиста дурість.
-
Denvys5
Member
если брать это поколение, то 8 котлов с конскими межьядерными задержками, ещё и в цену 24х котлов - это явно не общего назначенияScoffer:При чому саме 8-ядерники - камінці загального призначення, а 64 - спеціалізованого. Ну добре, 16 ядерники максимум
А вот 16-24х котловые с 4мя чиплетами как раз из этой категории, так же как в Rome
-
Scoffer
Member
Denvys5
Тести дивитись треба.
На перший погляд по ядру чи навіть по два на окремий чіп звісно нічого гарного не передвіщає.
Я теж здивований вибору такої конфігурації.
Мабіть знову якесь спецзамовлення від одного жирного клієнта.
Відправлено через 18 хвилини 18 секунди:
А хоча вони і в 2му поколінні те ж саме намутили. Я якось не слідкував. Ну що ж. Не вміють вчитись на власних помилках.
https://www.servethehome.com/amd-epyc-7 ... -review/3/
EPYC 7F32 зі 128MB кешу ~ Xeon Gold 6250 з 35.75MB в залежності від завдання,
але другий на найменшому, фізично 10-ядерному, чіпі LCC площою 322 mm2, що явно сильно дешевше ніж 9-чіплетна збірка від AMD, у котрої I/O 416mm2 + 8*78mm2
Коротше ситуація рівно як з десктопами: топчики топові , молодші моделі - хлам.
Тести дивитись треба.
На перший погляд по ядру чи навіть по два на окремий чіп звісно нічого гарного не передвіщає.
Я теж здивований вибору такої конфігурації.
Мабіть знову якесь спецзамовлення від одного жирного клієнта.
Відправлено через 18 хвилини 18 секунди:
А хоча вони і в 2му поколінні те ж саме намутили. Я якось не слідкував. Ну що ж. Не вміють вчитись на власних помилках.
https://www.servethehome.com/amd-epyc-7 ... -review/3/
EPYC 7F32 зі 128MB кешу ~ Xeon Gold 6250 з 35.75MB в залежності від завдання,
але другий на найменшому, фізично 10-ядерному, чіпі LCC площою 322 mm2, що явно сильно дешевше ніж 9-чіплетна збірка від AMD, у котрої I/O 416mm2 + 8*78mm2
Коротше ситуація рівно як з десктопами: топчики топові , молодші моделі - хлам.
-
ender
Member
дабы не быть голословным.warp 37: ориентированностью ПО на Intel.
поведай что там ориентировано на Intel?
AVX-512?
Отправлено спустя 6 минут 10 секунд:
Готов поспорить.Scoffer:але другий на найменшому, фізично 10-ядерному, чіпі LCC площою 322 mm2, що явно сильно дешевше ніж 9-чіплетна збірка від AMD, у котрої I/O 416mm2 + 8*78mm2
416mm2 делаются на дешевом техпроцессе и с хорошим выходом годной продукции, так как этот чиплет не то же самое что высокочастотные ядра x86
Ну и 8 по 78mm2 это по сути отходы - отбраковка. Так как их, кроме как в эти серверные процессоры, сунуть больше некуда.
Ценник будет дороже чем у десктопов, но по меркам серверов - всё равно дешевле Intel аналогов.
Важно понимать что AMD использует одни и те же чиплеты для десктопов и серверов. Отходность производства куда меньше.
Отправлено спустя 3 минуты 13 секунд:
Большей чуши я не видел..Scoffer:Я тут вже незрозуміло скільки намагаюсь донести, що нема ніякої економії на чіплетах.
Если экономии никакой нет, то почему прошлое поколение с 64 ядрами стоило как 2 по 28 ядер от синих?
PS: могу ошибаться в точных цифрах, но не просто так делали сравнения 2 по 28 против одного на 64 ядра.
-
nazar-pc
Member
На це можна було б списати, але є моделі в яких використовується весь L3 кеш навіть з лише одним активним ядром, а це вже не така відбраковка як окремі биті ядра, L3 займає величезну площу чіпа.ender: Ну и 8 по 78mm2 это по сути отходы - отбраковка. Так как их, кроме как в эти серверные процессоры, сунуть больше некуда.
Має бути попит на такі моделі щоб AMD їх випускала, навіть якщо нам вони здаються дивними і нераціональними.
-
ronemun
Advanced Member
До того не було проців з 32 МБ кешу на 1 ядро (Zen2 не в рахунок - там 16МБ кешу на блок). Очевидно, що ніхто такі задачі навіть не планував. Все таки перш ніж писати тре думати. Навіть якщо ядро переварює 32 байти за такт-це швидкість кешу L3 на ядро, при частоті 4ГГц йому тре 64 000 нс щоб переварти 8 МБайт даних. І це за умови що дані в кеші будуть використовуватись всього 1 раз, тоді як насправді це буде багато раз, і буде ще більше часу для підкачки даних з оперативи. І 100%, поки ядро переварить хоча б 10МБ даних, за цей час можна з оперативи підкачати ще 10 і т.д Тобто тупо нема потреби в такому величезному кешу, я вже мовчу що його латентність явно вища. А підкачка з сусідніх кристалів добавить ще 15-20 нсDenvys5:Кеш-ориентированные малопоточные приложения так не думают.ronemun:не розумію коли з 8 ядер в кристалі залишають лише 1 - це ж чиста дурість.
Например, CRM-ка с малым количеством единовременных пользователей, но большими размерами запросов или обрабатываемых данных. Или же, что будет более популярным для этих камней, Big Data и прочий HPC
Отправлено спустя 3 минуты 8 секунд:
І це ж правило стосується 1 ядерного кристала за 350 дол?Scoffer:Серверні проци завжди працюють на частотах пристойно нижче аналогів з десктопів/робочих станцій тому, що стабільність і повторювальність параметрів - наше все. Нікого не порадують "не дуже часті" глюки і залежність частот від екземпляра чіпа.ronemun:заради IPC мали б частоти підняти хочаб до 4,5 - для Zen3 це оптимально, і думаю 1 чи2 з 8 ядер знайшлось би суперекономне, серед десятків тисяч кристалів
-
Renegade1979
Member
8 модулiв по 8 ядер... з яких 7 можуть бути деактивованими, але TDP все ще буде як в повного Еруса. Це мабуть буде пекельна машина 8-ядерник
-
Scoffer
Member
Та хоч за 350К. Чіпи звичайно проходять сортування і відбраковку, але не таку щоб гарантувати безперервну і безглючну роботу роками на межі технологічних можливостей. І AMD, i Intel, i IBM на серверних платформах залишають нормально запасу.ronemun:І це ж правило стосується 1 ядерного кристала за 350 дол?