ОГО! Ultra + Callisto 821+ R1 @ Router

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

Привіт друзі!
Знач юзаю я такий-от модемчик, вже більше року.
Але з сьогоднішньої ночі я перейшов на новий тариф від Укртелекому - Ультра! (в двох словах - віддача до 24мбіт/прийом до 3мбіт (тобто фізичний максимум модема стандарту ADSL2+, ну це не враховуючи наші "золоті" лінії :gigi: ))
Все-б гаразд, тільки на старих настройках в режимі роутера модем ніяк не хоче давати інтернет :( (в мене Win7 - постійно горить "!" на моніторчику біля годинника)
Допомогло скидання настройок на дефолт - тобто в режим бріджа, шо, як ви самі розумієте, досить таки невдобно :shuffle:
Ось по цьому файлу я налаштовував модем в режим роутера, може шось треба змінити

ЗИ. Щоб не було питань яка реальна швидкість у мене - порядка 1,7Мбайт (~13,6Мбіт) на закачку, і я живу далеко не в найкращому районі де хороша телефонна мережа :super:
Spawny
Member

А суппорт что говорит?
Ramon
Member

Spawny
По номеру 0800 506 8800 - "Можливо треба оновити прошику. У Вас з модемом мали йти бумажки - чек там, гарантія. Зверніться по вказаних на них номерах". А момед то я б/у брав, бумажок там ніяких нема оказується :(
doCENTik85
Advanced Member

Ramon
Тебе на http://www.ogo.in.ua, там найдешь все что надо.
Ramon
Member

doCENTik85
дякую, але там правила - :down: - після реєстрації ти три доби маєш пробути в режимі read-only

Ще раз настроїв по старих настройках момед - запрацювало, без перепрошивок)))
не знаю, мо якийсь глюк був :)
pushyk
Member

Ramon
Щоб не було питань яка реальна швидкість у мене - порядка 1,7Мбайт (~13,6Мбіт) на закачку

у вас что телефонные линии оптические? :eek: :spy:
у нас больше 2,5 Мбита (не мбайта) не видел
Ramon
Member

pushyk
:gigi:
Взагалі технік казав, шо по лінії у мене макс пропускна спроможність - 18 мегабіт :shuffle:
fuksa
Member

Щоб не було питань яка реальна швидкість у мене - порядка 1,7Мбайт (~13,6Мбіт) на закачку
Кстати у меня тоже, именно на 1733 кбс уперлось в потолок.
Последняя измеренная скорость: 15.07 Mбит/сек | 0.76 Mбит/сек (2ip.ru)

Странно, я еще не видел тестов ультры с результатом выше 20мб. Подвох?
pushyk
Member

Ramon
гарні у вас лінії, в нас люди беруть по 8 мегабіт тарифи, а насправді мають 2-3, скрутки і лапша роблять свою брудну справу :-/
добре що я на оптиці сиджу у місцевого провайдера :shuffle: , з нашими лініями друзі постійно в дощ мають секас :gigi:
Ramon
Member

fuksa
не знаю не знаю....
я думаю шо не подвох, а реально лінія стільки не видає...
хочу сказать шо думаю якби підключитись "прямо під вікнами Укртелекому" - то було-б 24мбіта :up:
pushyk
Member

fuksa
Странно, я еще не видел тестов ультры с результатом выше 20мб. Подвох?
так 24 ето теоритическая максимальная, тоесть на полметровом кабеле в сферическом вакууме ;)
Ramon
Member

pushyk
ее ні, я спеціально коли в лютому 2009 підключався до Укртелекома - заново лінію провів, благо власна хата, всі скруткі поубирав, ось і результат! :up:
В принципі за 200 грн навіть 1,7мбайта досить таки непогано, коли до цього в мене був 1мегабіт за 100 грн :D
fuksa
Member

так 24 ето теоритическая максимальная
А я же не говорю о 24, я говорю хотя бы о 20 (4мб это достаточно весомо). Даже в Киеве ультра показывает до ~18мб, то есть около 2.1мбс.
Выходит что ультра - резиновый тариф для всей Украины за одну цену? :laugh:
Типо выбирайте сами, любой тариф на скорости 4-24мб за 200 грн :D
Но в любом случае я доволен, на 50 грн дешевле, и скорость выше в 2 раза, по сравнению с бывшим ОГО!8+
Ramon
Member

fuksa
Типо выбирайте сами, любой тариф на скорости 4-24мб за 200 грн
типо в тарифному плані ясно написано "ДО 24мбіт".
Тобто максимум, шо зможе видати твоя лінія.

Думаю, якшо ти попросиш шоб тобі за 200 грн зробили "не резиновий"Ого 8+ - тобі його зроблять, зато буде не резиновий :gigi:
localpirat
Advanced Member

У меня такой же модем и тоже хочу такой тариф. :lick: Наверное, месяц еще покурю, почитаю отзывы...
Ramon, а торенты нормально на нем работают? Порты открыты или надо самому пробрасывать? Там отдача реальных 3мбит? :beer:
Ramon
Member

localpirat
вночі ставив дві закачки з rutor.org - з двох в сумі тянуло біля 1,7мбайт, а з мене особо не тянули - порядка 150кбайт - грубо кажучи 1,5мбіт...
я не особо знайомий з технологією ADSL але здорова логіка підказує шо якщо на прийомі у мене 13мбіт, то на віддачу законно 3мбіта має витягнуть... Якшо не прав - поправте :shuffle:
svin
Member

Ramon
если линия на приём не тянет 24мбит, то и на отдачу она не выбаст 3мбит.
Сегодня ночью тоже перешли на ультру, с утра показания спид теста были просто бешаные, по непонятной причине выдавало вот что:
Изображение
Изображение
Изображение
Я просто офигел как увидел, поставил потом на закачку, в итоге 1,5мб всего, отдача как видете маленькая.
Сейчас же, в обед, вот что выдаёт спидтест:
Изображение
Изображение
Изображение

Результаты совсем другие, как видете, не очень хорошие, но лучше чем было.
LiquidStorm
Member

Средняя скорость в течение дня такая:
Изображение
Торренты качает 2,0-2,3МБайт/сек раздает 180-220кбайт/сек

svin
Тестить надо при отключенном антивирусе. там где больше 20-ти на вход это из-за него.
anatolikostis
Member

подскажите, пжлст, ОГО+ - на роутер 2600U какой лучше wi-fi адаптер ставить: на мать в слот пси или в порт юсб и какой модельки, спрашивает меня знакомый, я ему конфиг собираю... :up:
pushyk
Member

anatolikostis
лучше в пси слот имно, поставил и забыл. да и усиление у неё получше, не знаю где стоять будет,может где-то в углу за стеной
а юсб торчит сзади, мешает клаву-принтер-периферию втыкать, так и норовит задеть-выломать :gigi:
а какой модельки всё равно,тот же д-линк подешевле, и так свои мегабиты вытянет. я клиентам д-линки ставлю,пока не жалуются.только главное проги ихние не ставить, живут своей жизнью
Ответить