Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

vladka767
Головне досягнення Елдену в тому, що він приніс соулси в маси. За усі роки після виходу гри, онлайн гри знаходиться в діапазоні 30-50 тис чол. Тобто, звичайні гравці продовжують грати в Елден.
mult
Member

vladka767
ramm
Ніхто і не каже, що Елден чудова гра в плані квестів.
Навпаки і я і інші не раз писали, що з цим у Елдена величезні проблеми.
В стімі у мене на нього стоїть якраз негативний відгук, саме за те як зроблені квести.
А зроблені вони так, що без гайдів їх не реально пройти.
Бо вони дуже легко запорюються, деякі з них продовжуються на таємних локаціях і до багатьох абсолютно не логічний шлях, який підкаже тільки гайд.
Квестових ліній в Елдені багато, але вони зроблені мега криво і не логічно.
Вони спробували натягти принцип побудови квестів з ДС3, де багато типу таємничості, на гру з відкритим світом.
Воно так не працює.
І за гайди я писав саме про квести, а не про те як грати в гру чи ще щось.
Я хотів пройти всі квестові лінії, особливо на секретну кінцівку.
Тому дивився гайди як саме пройти ці квести, де їх шукать і як не запороть.
unique-neon
Member

ramm: 20.10.2025 15:02
vladka767: 20.10.2025 14:39Мені здається, якщо для того, щоб пройти гру, треба дивитися гайди, то це погана гра...
Більше того, тобі треба табатись між грою і вікі кожні десять хвилин, щоб ненароком не пропустити нпц до якого треба повернутись на минулу локацію після діалогу чи не вбити якогось боса передчасно.
Г- геймдизайн. :rotate:
Не без косяків гра. Я намагався більше сам грати ніж по гайдах, та ще шляпа була, важко але пройшов, квести різні попоров. Але досліджувати було цікаво, коли не знаєш, що за пагорбом тим чекає.
vladka767
Member

mult
Ну наскільки я зрозумів з ваших слів що якщо хочеш щоб від гри не підгорало то треба пройти ці квести а їх пройти можна тільки за допомогою гайдів, от і виходить що або складно або квести з гайдами, мені що те що те не дуже підходить.
kairo
Member

vladka767: 20.10.2025 23:48 mult
Ну наскільки я зрозумів з ваших слів що якщо хочеш щоб від гри не підгорало то треба пройти ці квести а їх пройти можна тільки за допомогою гайдів, от і виходить що або складно або квести з гайдами, мені що те що те не дуже підходить.
Це в любій грі із різними кінцівками так буде. Я так Відьмака 3 пройшов на погану кінцівку, бо там треба в діалогах правильні відповіді давати та в ключових квестах певні рішення приймати, а я грав без гайдів. Вдруге грав із гайдами, тому отримав хорошу кінцівку.
vladka767
Member

kairo
Та ну то трохи різні речі як на мене)
mult
Member

vladka767
Навпаки, щоб від гри не підгорало, треба просто грати як грається і не запарюватись з гайдами про квести.
Але тоді більшу половину квестів або запорються, або не виконаються, або пропустяться.
Гра перетворюється в пробіжку з точки А в точку Б з нарізанням мобів без мети і сенсу.
Якщо такий геймплей не надоїсть то нормально.
Я так підозрюю так грає більшість.
Бо морочитись з тими заплутаними і не логічними квестами більшості теж не хочеться, або не потрібно.
Сам світ гри і геймплей чудовий і цікавий.
А от із сенсом гри, з якимись цікавими квестами, зрозумілою метою, які повинні тримати гравця у відкритому світі, тут повна лажа.

Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
ramm
Вся ота твоя вчорашня математика, то взагалі щось не зрозуміле.
Якщо тобі боса треба вдарити 95 раз, ну мабуть дарк-соулсо подібні ігри то не твоє і грай в щось інше.
Батла он чудова вийшла :)
Немає ні на початку 95 ударів на босі ні на фінальному, ні в середині.
В таких іграх все не так працює.
waryag
Member

Alvaro: 20.10.2025 05:14Тут я согласен. Тоже не понимаю любви к страданиям в играх типа елден ринг и секирой. Синглы воспринимаю всегда как расслабление и упор на увлекательный погружающий атмосферный гейплей и нарратив а не на потные бесконечные зарубы от которых пригорает.
В играх типа ЕР сложность регулируется билдом-гайдами. Мне лично в соулсах нравится эксплоринг, а не превозмогание боссов. (В первой части еще челленж "сломай босса хитрым способом", но потом ФС от этого отказались)
Alvaro: 20.10.2025 05:14 Так триплэйность это не про качество а скорее больше про бюджет и пиар кампанию. Скал енд Боунс тоже типо триплэй но это ж гoвно во всех смыслах.
СнБ пиарили как АААА, но это не спасло поделку, сделанную на деньги Сингапура.
ramm: 20.10.2025 14:37Беремо класичний білд sword&board який обирають більшість гравців, нехай це буде кращий з негібридних клинків - Lordsworn's Straight Sword і ти йдеш до першого обов'язкового боса, Маргіта. В тебе на цей час, якщо ти не рашив боса, буде приблизно 20 сили і 10 спритності та зачарований до +3 меч, це 155 чистої шкоди. Бос має 4174 хп, отже без зачарувань і намазок тобі потрібно 27 ударів.
Тепер беремо боса перед Crumbling Farum Azula - Вогняного гіганта. В тебе оптимально прокачаний персонаж з 40/40 сили та спритності та максимально зачарований меч +25, це 447 шкоди. Бос має 42363 хп, отже нам треба нанести 95 ударів.
І це все без урахування резистів.
Бачиш проблему?
Так, але ні. При інших рівних босс росте швидше. Але ні, інші не рівні, перс прогресує не лише в статах і прокачці тієї ж зброї.
Випадає краща зброя, з'являються різноманітні бафи, самони і т.п., а математика стає складнішою...
Alvaro
Member

waryag: 21.10.2025 09:16В играх типа ЕР сложность регулируется билдом-гайдами. Мне лично в соулсах нравится эксплоринг, а не превозмогание боссов. (В первой части еще челленж "сломай босса хитрым способом", но потом ФС от этого отказались)
Ну там изначально заложена сложность. Это ближе к секирой игры где наверно никакой билд не поможет. В елденринге и соулсах дают больше вариантов где можно зафейсролить при правильном перекаче, билдах и использовании всех других доступных опций, но в своей сути это изначально заложена потная логика того что ты будешь в среднем много умирать и переигрывать заучивая потные мувсеты врагов.

Игра буквально тебя просто бросает в сложные ситуации просто нарочно. Как сундук например который я открыл помню в начале игры, и меня на середину карты кинуло в какую-то шахту с высокоуровневыми мобами которые за секунду меня шотали. Типа ловушка. И такого там полно.

Но эксплоринг там неплохой. Если бы была возможность регулировать сложность как в джедай фален ордер и сурвайвл, и боевка была более мне по душе, т.е. я ощущал удары нормально по врагам у них отрубились конечности крошились головы и т.п. то может я бы и играл в такое. Скнинув сложность пониже. Потому что фален ордер и сурвайвл я прошел с удовольствием. Лазерным мечем отрезать там всем руки ноги и рубить всяких зверюшек напополам бросая головой о скалу силой довольно увлекательно. Если бы боевка в солсах секирах была как в Блейд оф даркнес где можно было сочно нарезать врагов на салат может я бы и залип .

А так сложность слишком душная , боевка чисто по фитбеку слишком деревянная, нет какого-то мяса сочного ощущения повреждений и т.п. потому и не заходит.
denizen
Member

ЕР надто душна гра, спочатку цікаво, можна експлорити, качатись, десь вже після 70% проходження відчувається, що все одне і теж-саме, одне і теж-семе, ті самі монстри, ті самі боси, тільки сильніші. Зникає інтерес, залишається тільки челендж, чи я зможу вибити цього потужнішого боса.
fantomrulezz
Member

kairo: 20.10.2025 23:57Це в любій грі із різними кінцівками так буде. Я так Відьмака 3 пройшов на погану кінцівку, бо там треба в діалогах правильні відповіді давати та в ключових квестах певні рішення приймати, а я грав без гайдів. Вдруге грав із гайдами, тому отримав хорошу кінцівку.
Приклад не дуже релевантний.

В відьмаку в будь-якому випадку отримаєш якусь кінцівку і основного сюжету і побічних квестів, і от вона буде залежати від дій і відповідей гравця. Там немає правильних чи неправильних відповідей, це просто відігравання роулплею по різному. Пропустити квест цілком і не отримати закладений розробником контент можна лише усвідомлено.

В елден рінгу все не так. Там можна саме взагалі пропустити весь квест чи його частину просто тому, що йдеш по маркерам мейн квесту на карті і не побачив непіся, який десь там під мостом в темному кутку заниканий. Якщо вбиваєш боса локації - після цього непісі що задіяні в квесті можуть або зникнути взагалі або переміститись і цей квест або провалюється цілком або пропускється його фаза.

Тобто гра тебе карає за те, що ти робив саме те, що гра тебе спонукає робити - йшов по красивому жовтому маркеру від вогнища на карті. Це приклад жахливого геймдизайну.
kairo
Member

mult: 21.10.2025 08:38Навпаки, щоб від гри не підгорало, треба просто грати як грається і не запарюватись з гайдами про квести.
Але тоді більшу половину квестів або запорються, або не виконаються, або пропустяться.
Гра перетворюється в пробіжку з точки А в точку Б з нарізанням мобів без мети і сенсу.
Якщо такий геймплей не надоїсть то нормально.
Я так підозрюю так грає більшість.
Я так усі Дарк Соулси пройшов у свій час. В Елдені вже впарювався в сюжет, робив квести з допомогою гайдів. Також певен, що більшість ті квести та сюжет через предмети пропускає і просто експлорить світ та виносить мобів. В цьому теж є свій прикол, ти не розумієш, що тут робиться і тобі фантазія сама домальовує, що в грі сталось.
Alvaro Игра буквально тебя просто бросает в сложные ситуации просто нарочно. Как сундук например который я открыл помню в начале игры, и меня на середину карты кинуло в какую-то шахту с высокоуровневыми мобами которые за секунду меня шотали. Типа ловушка. И такого там полно.
Так це ж круто, такі ситуації запам'ятовуються. Ще є дєва-телепорт, яка у Вулкановий Маєток кидає. Мабуть, тіьлки Бабадзакі може собі дозволити подібні витівки))
Alvaro Потому что фален ордер и сурвайвл я прошел с удовольствием.
Шикарні ігри, але немає того магічного відчуття, як після кривих подєлок Маестро))

Відправлено через 9 хвилин 24 секунди:
fantomrulezz: 21.10.2025 12:57В відьмаку в будь-якому випадку отримаєш якусь кінцівку і основного сюжету і побічних квестів, і от вона буде залежати від дій і відповідей гравця.
Я не йшов на погану кінцівку. Там варіанти відповідей в діалогах, які закривають хорошу кінцівку взагалі неочевидні.
це просто відігравання роулплею по різному
Я не відігравав роль поганого Відьмака. Так само в мене погано закінчився квест із Бароном обидва рази, бо не хотів читати гайд.
Якщо вбиваєш боса локації - після цього непісі що задіяні в квесті можуть або зникнути взагалі або переміститись і цей квест або провалюється цілком або пропускється його фаза.
Стандартна ситуація для РПГ. Усі побічні квести на локації бажано закрити до того, як закривати сюжетний квест в даній локації/главі, інакше багато квестів просто проваляться.
Пропустити квест цілком і не отримати закладений розробником контент можна лише усвідомлено.
В любій нормальній РПГ можна з легкістю пропустити квести або провалити. Так само при першому проходженні Відьмака я пропустив багато квестів, хоча грав методично. Частину провалив. Так і має бути. Просто в Елдені, це доведено до маразму.
Alvaro
Member

kairo: 21.10.2025 13:12Шикарні ігри, але немає того магічного відчуття, як після кривих подєлок Маестро))
Ну так вот по сути я прошел их потому что там могу поставить уровень сложности какой хочу и не душится. Если бы там был стабильно максимальный уровень сложности это была бы еще более душная игра чем соулсы и секиры. Я даже на норме играя опустил на минималку чтобы пройти Вейдера. Потому что на 10 раз я уже начал пригорать с него в сурвайвл. Особенно от десятка катцсен по ходу боя которые повторяются каждый раз
fantomrulezz
Member

kairo: 21.10.2025 13:12Стандартна ситуація для РПГ. Усі побічні квести на локації бажано закрити до того, як закривати сюжетний квест в даній локації/главі, інакше багато квестів просто проваляться.
Ні разу не стандартна саме в такому вигляді.

В більшості ігор, де є такий момент - або
1) гра тебе відвертно попереджує про точку неповернення (що так собі рішення, бо шкодить зануренню) або
2) непісі тобі якось завуальовано кажуть "заверши всі свої справи" або
3) побочні квести просто відображені на карті і їх значно важче пропустити.
В відьмаку 3, наскільки пам'ятаю, є всі ці 3 елементи.

А в елдені - момент оновлення статусу квестів після вбивства боса - взагалі неочевидна річ, бо
1) цей бос не один, їх на цій локації багато;
2) цей бос не завжди в кінці локації сидить перед переходом на наступний регіон;
3) нема в жодному вигляді попередження гравця, що треба спочатку пропилососити всю карту до вбивства боса.

І це дурня повна, бо протирічить самій концепції відкритого світу "йди куди хочеш, нема коридорних обмежень". А насправді вони є, причому абсолютно нелогічні - якщо йти саме по тим маркерам, що заклав розробник - провалиш всі квести. Типовий геймдизайн Маразмадзакі.
kairo
Member

В відьмаку 3, наскільки пам'ятаю, є всі ці 3 елементи.
Є там моменти, коли якщо пройдеш по основному квесту, провалиш побічні квести, це стандартна практика для подібних ігор. Я зараз граю БГ3 і вже провалив частину квестів, бо невчасно почав їх, не туди зайшов і тому подібне.

В Елдені квести хєрово організовані я ж не спорю. Але тою чи іншою мірою, провалені квести або погані кінцівки по квестам чи основному сюжету, це частина експірієнсу в подібних іграх. Або грати по гайдам. Кожен сам вирішує. Я час від часу грішу цим і дивлюсь гайди в важливих місцях, хоча розумію, що правильно грати без них.
Piter Cantrope
Member

спойлер
Відпишусь від теми на тиждень-два, поки йде війна в обговоренні Elden Ring.
Neuromantic
Member

Vampire: The Masquerade® - Bloodlines™ 2 хтось вже спробував? Як воно??
Гра вийшла сьогодні, вона у мене придбана, але я у відрядженні, і раніше вихідних не пограю.
kairo
Member

Neuromantic: 21.10.2025 20:02 Vampire: The Masquerade® - Bloodlines™ 2 хтось вже спробував? Як воно??
Гра вийшла сьогодні, вона у мене придбана, але я у відрядженні, і раніше вихідних не пограю.
Краще пограйте не читаючи відгуків.
ramm
Member

Neuromantic: 21.10.2025 20:02Vampire: The Masquerade® - Bloodlines™ 2 хтось вже спробував? Як воно??
Світ маленький і пустий, рольова система куца, на рівні мобільної гри. Зброї немає, інвентарю немає, зате є телекінез, який дозволяє кидати поодинокими не прибитими до підлоги предметами. Бойова система також примітивна - лкм, телекінез і 2-3 вміння класу, але технічно без якихось проблем. Якщо хочеться ближнього бою від першої особи то Avowed має більш глибоку систему, як би це смішно не звучало.
Alvaro
Member

ramm
А какое там влияние имеет выбор клана на диалоги? Они часто появляются? Я чето посмотрел способности и мне бо боевке бруха понравился клан, а вот по лору тремер. Но способности у них какие-то унылые кроме первой бомбы кровавой . и чето подзавис в выборе. Хотя игра вроде не большая особо но все равно хотелось бы понять или мног будет социальной интеракции по клану конкретному.
Ответить