Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 08.01.2026 00:15це твої фантазії, продовжуй спостереження за графіками поки я продовжу насолоджуватися звуком
Ну да, ну да. З такими спостереженнями варто на бумбокс перейти. Хоч грошей зекономиш. Типова аудіофільська маячня.
Filabatya
Member

бумбокс від кліпшів з рупорами :lol:
Последний раз редактировалось Filabatya 08.01.2026 00:18, всего редактировалось 1 раз.
tablestikus
Member

Scoffer: 08.01.2026 00:16
tablestikus: 08.01.2026 00:15це твої фантазії, продовжуй спостереження за графіками поки я продовжу насолоджуватися звуком
Ну да, ну да. З такими спостереженнями варто на бумбокс перейти. Хоч грошей зекономиш. Типова аудіофільська маячня.
так звідки тобі знати - ти ж колонки не слухаєш, а графіки дивишся днями
Scoffer
Member

tablestikus
Я чудово знаю як звучать рупорні верха, для чого вони призначені, і де застосовуються в здоровому глузді. А ти і далі розповідай бредні як вони не просаджуються поза віссю. Треба реально глухим бути щоб це не помітити.
tablestikus
Member

Scoffer: 08.01.2026 00:19 tablestikus
Я чудово знаю як звучать рупорні верха, для чого вони призначені, і де застосовуються в здоровому глузді. А ти і далі розповідай бредні як вони не просаджуються поза віссю. Треба реально глухим бути щоб це не помітити.
Так кліпші слухав чи ні? хоча що питати як ти слухаєш графіками, це ще більший аут ніж ютубом.
Scoffer
Member

tablestikus
Кіпіші вже зламали закони фізики чи як? Не верзи дурні. Рупор спеціально призначений для того щоб віщати рівно вперед тому що на концерті саме так і треба. Його прям для цього винайшли. В боки він не віщає. Щоб віщало в боки винайшли купольники.
tablestikus
Member

Scoffer: 08.01.2026 00:22 tablestikus
Кіпіші вже зламали закони фізики чи як? Не верзи дурні. Рупор спеціально призначений для того щоб віщати рівно вперед тому що на концерті саме так і треба. Його прям для цього винайшли. В боки він не віщає. Щоб віщало в боки винайшли купольники.
Тобто ти не слухав і не знаєш. Тоді нащо ці всі твої фантастичні викладки?
Scoffer
Member

tablestikus
Це у тебе фантації. Візьми мікро і заміряй. А потім розповідатимеш як воно гарно грає.
tablestikus
Member

Scoffer
ну он знайомий міряв - спаду не побачив - що далі?

я он навіть попитав

Чому рупорні колонки Klipsch зберігають високі частоти поза осі
Це пов'язано з декількома особливостями конструкції рупорів Klipsch:

1. Контрольована дисперсія
Рупор Tractrix (фірмова технологія Klipsch) створює постійну спрямованість у широкому діапазоні частот. На відміну від купольних твітерів, де дисперсія змінюється із частотою, рупор підтримує стабільний кут випромінювання.

2. Узгоджений хвильовий фронт
Рупор формує плоский хвильовий фронт, який поширюється рівномірніше. Це означає, що високі частоти не концентруються лише по осі, а розподіляються у межах заданого кута.

3. Відсутність різкого спаду
У купольних твітерів високі частоти "променяться" вперед, і при відхиленні відбувається різкий спад. Рупор створює ширшу зону рівномірного покриття (зазвичай 90×90° або 60×60°), усередині якої АЧХ залишається стабільною.

4. Висока ефективність
Завдяки високому ККД рупора високі частоти відтворюються з більшою енергією, що робить їх чутними навіть при невеликому ослабленні поза осі.

Важливо: за межами розрахункового кута дисперсії спад все ж таки відбувається, але він більш плавний і передбачуваний, ніж у звичайних динаміків.
Scoffer
Member

tablestikus
Графіки де? На слуха заміряв? :laugh:
tablestikus
Member

Scoffer: 08.01.2026 00:30 tablestikus
Графіки де? На слуха заміряв? :laugh:
іди купляй - роби заміри і визнавай що обісрався
Scoffer
Member

tablestikus
Обісрався тут ти. Людь купив, заміряв і виклав на їхньому форумі:
https://community.klipsch.com/topic/172 ... rectivity/
спойлер
Изображение
-10дБ пр 45 градусах. В 10 раз. Типовий купол, чуда не трапилось, нічим не відрязняється від інших. Розповідатиме він мені. :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Понакупляють гівнища, а потім розповідають що воно не гівно, а то прикро що повелись.
tablestikus
Member

Scoffer: 08.01.2026 00:37 tablestikus
Обісрався тут ти. Людь купив, заміряв і виклав на їхньому форумі:
https://community.klipsch.com/topic/172 ... rectivity/
спойлер
Изображение
-10дБ пр 45 градусах. В 10 раз. Типовий купол, чуда не трапилось, нічим не відрязняється від інших. Розповідатиме він мені. :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Понакупляють гівнища, а потім розповідають що воно не гівно, а то прикро що повелись.
поназбирають графіків и без слуху розповідають іншим байки, ганьба
Scoffer
Member

tablestikus
Якщо ти не чуєш як йде просадка верхів в багато раз поза віссю, то треба записатись до оттоларинголога поки ще не пізно. І це не жарт.

Відправлено через 12 хвилин 10 секунд:
До речі оце їхнє зведення полос на 2.5 кГц це теж гівно. Це самий чутливий діапазон для вуха. Єдиний діапазон де вухо чує одночасно амплітуду і фазу. Нормальна акустика має зводитись або нижче, або вище. Але ніяк не там.
corruptedflesh
Member

Довго не міг зрозуміти про що срач.
1. Місце промлухрвання і гарно направити колонки - дуже важливо для кліпшів, крім вертикалі ще й горизонталь - твітери в ідеалі бажано мати плюс мінум на рівні вух.
Тож да якщо ставиш колонки як попало - буде ой.

Також це відкриває поле для експериментів де тобі більше подобається звести колоноки - перед головою, чітко на голові, чи вже за головою.

2. Але як амір каже направленість дуже гарна -
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.12138/
Conclusions
Out of the box, the Klipsch RP-600M throws out the rule book, thinking that if you just sold boosted lows and highs and leaving mids behind is a good idea. It is not. Objective and subjective testing shows this to be a horrible choice ranking the speaker as one of the worst I have tested. Dial in some simple EQ though and the speaker transforms into a beauty. The "horn" is actually not a horn but a waveguide that is doing its job to provide uniform off-axis response allowing one to EQ the mid-range dip.
2. Верха на місці але є нюанси. Теж видно в аміра по замірах.

3. Конкретно по 160/600/600-2 - якби маркетологи не розповідали, а різницю в сліпу навряд хтось почує. Развешо по вазі, бо з роками стали легше. Хоча ту його славетну просадку в районі кросовера мікрофони не наміряли, але заміри не леджитні без юміка. Та і я не вірю що кросовери сильно тюнили між версіями, особливо в гіршу сторону

4. Вони дуже добре піддаються еквалайзереру і рум корекшену, крути шо хоч. Про що теж в аміра написано.

Я хоч і не згоден з його філософією, але доля правди в оглядах є.
Scoffer
Member

corruptedflesh
Я оно вище давав лінк на заміри. Рупор як рупор в цих кліпшах. Самий звичайний. Для прослуховування або в конкретній точкі, або далеко. Якщо у когось зала 10 метрів в довжину, то можна ставити. Зблизька - так собі варіант. Вигадати собі проблему щоб потім героїчно її вирішувати.
corruptedflesh
Member

Забавно що графіко-фаппер амір напрваленність хвалить замірявши сам, а графіко-фаппер експерд теоретик з оверів каже зовсім протилежне :D
Scoffer
Member

corruptedflesh
Бо на відміну від мене, йому заплатили щоб хвалити. :laugh: Шо він тобі має сказати? Шо воно гівно і нікуди не годиться? І хто тоді йому рекламу замовить?
А на графіках у нього все те ж саме, -10дБ поза віссю. Це дофіга. Горн він і в африці горн. -5дб на 2.5 це теж погано, треба еквалайзити.
tablestikus
Member

Всьо, вічьорківаєм аміра і його графіки - скофер каже що продався.
corruptedflesh
Member

Scoffer: 08.01.2026 01:03 corruptedflesh
Я оно вище давав лінк на заміри. Рупор як рупор в цих кліпшах. Самий звичайний. Для прослуховування або в конкретній точкі, або далеко. Якщо у когось зала 10 метрів в довжину, то можна ставити. Зблизька - так собі варіант. Вигадати собі проблему щоб потім героїчно її вирішувати.
ти запостив якісь "типові". Глянь що оно амір наміряв. Нічого страшного нема як ти описуєш.

Проблеми теж нема - вистав колонки як подобається (в межах розумного). Так, це прив'язує до місця прослуховування. І тут теж є нюанс - я тестив на друзях, вони різниці не помітили між сидіти по центру і справа/зліва на дивані. Але я-то чую бо знаю до чого дослухатись. Те саме і про "ріжучі верха" до речі - коли знаєш як воно звучить то помічаєш потім одразу))

Що значить зблизька - великі поличні з 6.5" динаміком далеко не колонки ближнього поля. Чи напольні з 2х6.5" чи 8". Очевидно це не в метрі від них слухати. Але про 10 метрів ти перегинаєш.
Ответить