Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Ответить
Автор
Member

На 8900 при 1 ггц тпф от 5 мин 30 сек, до 6 мин 6 сек. ппд в раене 55 тысяч. Загрузка видео процессора примерно 80-96%.
Карта 100% плохо гониится, ибо свыше 1 ггц трудно поднять частоту, зато холодная ппри полной нагрузке и полных оборотах вентиляторов 48-49 при том что это еще в двухпроцовой машине и в комнате 25 градусов.
Надо было брать гигу, там хоть горячее, но зато 1200 берет и можно напряжение менять..
ronemun
Advanced Member

між 5:30 і 6:06 середнє 5:48, а це ППД=60к
Зовсім мало, як для 1ГГц. :-/
1. Драйвера, я так розумію, останні? Вірніше, тре оптимальні, від 13,4 і новіше
2. Писали, на швидкодію впливає потужність проца (в однопотоці). Я думав що це тільки для відеокарт Нвідії, які на проці щось розраховують. В мене 660Ті в системнику на IvyBridge@4100 дає на 15% меньший крок ніж на PhenomII@3000. Але для Радеон - дивно, він же проца практично не використовує, пару процентів. Може постав вищий пріоритет проца для відеокієнта і порівняй час (на одній і тій же задачі)
3. в мене вчорашня задача 8900 на 660Ті@1180 мала крок середній 5хв25с (проц IvyBridge@4100) . У Радеонів, ІМХО, нижча ефективність розрахунків (десь на 20%), але в тебе частота 18% вища номіналу, тож приблизно зходиться. Але це лише ІМХО.
4. У 8900 дуже великий розкид залежно від екзмпляру задачі. Вчора на 660Ті було TPF 5хв25с ППД =67к, тоді як в більшості я помічав не нижче 75к на задачі 8900 і 80к на 7810-7811
5. Можеш поміняти Асус на Гігу - якщо не минуло 14 днів.
6. Дивно що в Асуса напругу не можна змінити?
7. Цікаво, чому не повна загрузка карти? Слабий проц? Драйвера?.

PS. Тільки що виміряв: Радеон 7770 у 8900 має крок 12:20. Тоді у 7950, на тій же частоті 1ГГц, мав би бути 12,35хв/1792*640=4,4хв=4:24, тобто ППД = 91к.
Висновки:
а) Радеон має високу ефективність, на рівні з Жефорсе, а точніше: 1:1. Принаймні у мене зараз і 7770, і 660Ті, одночасно отримали задачі, тож розкид, думаю, невеликий. Розрахунок показує що 7770 на 5% ефективніше ніж 660Ті - це якраз спишу на розкид.
б) Пріоритет процеса відеоклієнта не сильно впливає - моя 7770 працює на системі, яка рахує БЖ з 100% загрузкою проца, без виставляння пріоритету
в) Зарашня задача для Жефорсе має крок 5:18, вчорашня 5:25. Отже сьогоднішня не гірша за вчорашню, так само і у 7770.
Отже твоя 7950 чомусь рахує на 30% гірше від моєї 7770. Причини:
1. слабий проц для твоєї 7950. В моєї 7770 проц SandyBridge@4300
2. погані драйвера
3. зовнішня нагрузка - флеш, біткоїн (трояни теж є) і т.п. ;) Біткоїн навряд, він карту грузив на 100%, а от флеш може відволікати її, так само якийсь 3Д процес, від чого загрузка падає. А може карта збивається часто у 2Д-3Д режим, з заниженою частотою - зафіксуй її чимось
Последний раз редактировалось ronemun 14.09.2013 18:50, всего редактировалось 1 раз.
ronemun
Advanced Member

ChegeWARe 100.000 :super: 100 WU :super:

Добавлено через 8 минут 7 секунд:
ShaggY як відюха?
я подумав, може мала швидкість через розгін - перевір журнал на помилки - мають через деякий час появлятись повідомлення про збій даних і повернення до контрольної точки (в мене вдома так часто 660Ті видає якщо напругу вручну не підняти). Ну і порахуй без розгону - і теж перевір результати і на помилки - може глючна - здавай назад.
А ще краще здай назад і візьми Гігу - розженеш до 1200 :)
Я теж думаю брати 7950, само собою Гігу, тільки тре визначитись яка саме 1200 тяне
Шаженла
Member

Игры поднадоели.
Так что фолдинг будет снова работать в полную силу.
ShaggY
Member

ronemun
Был за городом со вчера, так что не смотрел.
Вядиха гига вот эта: GIGABYTE GV-R795WF3-3GD
Процы ж у меня в этой станции ксеоны профильные. Напряжение не льзя менять, только повер лимит,. Щас глянул, за текущее задание пару раз было возвращение к точкам, хотя до этого не было. Может на домашнем Феноме будет лучше считать..
Попробую еще у друга старую 650 ТИ запустить :)
Не знаю как с возвратом, они эти ж инет магазины как всегда начнут гнать, что использовалась и тп, отдадут в сервис центр как минимум дней на 10.. так что надо думать.

Каталист 13,10 версии вроде бета или что то там качал из самого нового. Может поменять?
ronemun
Advanced Member

протягом 14 днів з дня покупки вони ЗОБОВЯЗАНІ забрати назад - це закон. Головне - повністю товарний вигляд. Я так ноутбуки 2 рази здавав - лише сказав що не підходить і все. А якщо міняєш на інше (з доплатою) то взагалі без питань.
Ну і подібно на те що розгін в тебе глючить - жодних повернень в контрольну точку не має бути, ніколи. Очевидно, замала напруга. Але мені дивно що ти не можеш її підняти - утиліт для цього повно і сумніваюсь щоб Асус поставив контролер напруги без можливості управління зовні. Подивись на офіційному сайті Асуса - в них є AiSuite для розгону (тре не весь пакет, а тільки одну з утиліт, для проців це TurboV_EVO, для відеокарт - ? Ну і на форумі overclockers.ru має бути.
В мене дві 660Ті. В них автоматичний розгін до 1180 при умові не виходу за тепловий пакет. І, відповідно, піднімається напруга. Але одна карта працює без жодних помилок, а друга з помилками. Коли на другій виставляю вищу напругу (EVGA Precision, MSI Afterburner) вона не глучить, при тому що напруга далі виставляється біосом як і раніше - автоматично. Чому???
Глюки проявляються як запис в журналі про повернення назад, але перед тим записом видно що тривалість кроків поступово, але сильно, зростає - до 3 раз відносно початкових. Після повернення на контрольну точку крок знову нормальний. При цьому апаратне прискорення флеша чи ще якісь заморочки виключені. Незнаю, чи впливає нестабільність проца-оперативки на появу тих помилок у журналі. Тре буде мені поміняти ці карти місцями - може помилки зникнуть. А ще, може нестабільність блока живлення - не тяне проц і відяху - і занижає 12 Вольт, від цього карточка і глючить деколи - хоча Chiftec 650, але мало чого.

Як я бачу, в ідеалі відеокарта має рахувати надзвичайно рівномірно - крок в крок, від задачі до задачі - це замітно було по роботі Titana в SergeyR - в нього задачі відеокарти давали точно і тіж очки (30+ тис), до одиниць буквально. Але в нього вода і, може, Тітан має включений ECC чи щось подібне.

Может на домашнем Феноме будет лучше считать..
спочатку тут перевір на стабільність. Очевидно, нестабільність карти збільшує крок і тому низький ППД.

Каталист 13,10 версии вроде бета или что то там качал из самого нового. Может поменять?
для тесту стабільності - обовязково має бути НЕ бета
Мої 7770 працюють на 13,4 WHQL, працює без глюків, абсолютно. При цьому такий же блок живлення Chiftec 650, а відеокарт дві штуки, + 3930к@4300 жре 160Вт.

Шаженла :beer:

Хто рахує БЖ на потужних компах. Замітив, задачі 8104 дуже вимогливі до швидкості памяті. На 6-ядерному 3930К@4200 при частоті памяті 1600 швидкість зростає до 12% просто від зміни каналів з 2 до 4-х. В інших задач 810х ця залежність від сили 5-7% (теж не мало, але 12% це теж саме що проц з 4200 до 4700 розігнати)
ShaggY
Member

Поставил не бета 13,4 дрова, вроде номрально, хотя местами так лагает когда между окнами переключатся, или мгра на одном монике а на втором окна, так появляются полоски и моргают екраны не много, хотя щас только при увеличении частоты. Напряжение так и не могу поменять, повер лимит не влияет как я понял. Загрузка процессора грфического от 86-98 но среднее 89 где-то. Ошибок пока ни одной не было. ГПУ-з показывает напряжение VDDC 0.980 V, как то маловато я думаю, опять таки повер лимит не влияет, такое напряжение что в игре. что в фолдинге. Но забавный факт, пол часа кризиса 3 на максе на фулл ХД разрешении прогревают карту сильнее чем фолдинг 6-8 градусов, и памяти вместо 142 мб, в игре сразу видно что что-то туда грузится на 1,6 гб :gigi:
В автербернере включил в конфиге возможность поднятия напряжения, не вышло ничегго из этого, скачал ASUS GPU Tweak, то вообще не запускается. Щас зижу на работе, нашел новую версию, попробую.
Линия 12В пишет что 11,94в, Блок питания тут HP 800W 80+ так что все нормально должно быть.

В общем как-то странно все это..

Добавлено через 26 минут 39 секунд:
Можно еще биос видяхи обновить, нашел на сайте, но я не уверен, нужно ли это делать.. И нормально ли прошьется так экзешка.
ronemun
Advanced Member

тоді спочатку читай http://forums.overclockers.ru/viewtopic ... 3&t=477322" target="_blank
а ще я згадав, перед встановленням драйверів старі добре почисти.
ShaggY
Member

Наверное, все таки надо перешывать биос видяхи, видать Асус, совсем подстраховался и выставилтакое низкой напряжение(
ronemun
Advanced Member

Пишуть, щоб підняти напругу тре патчити драйвера - тоді MSI Afterburner може регулювати. Але що за патч - не знаю
ShaggY
Member

Делаю ход конем) увидел бсод на своем компе рабочем, доставляю винт, делаю рейд 0 :-D
Щас инсталится винда, потом на чистую дрова и асус твик и поглядим, а то дома все встало отлично, а на работе просто не стартует..

Интересно, а SergeyR навсегда нас покинул?)
SergeyR
HWBOT OC Team

ShaggY
Нет канешна , думаю через месяц вернусь :shuffle:
ronemun
Advanced Member

SergeyR :beer:
ShaggY
Member

Принес карту домой.. Пять минут шаманства, больше нет слов...
ИзображениеИзображение

Размыто, фоткал на скорую руку, но суть видна))
шо за, проблема на робочем компе, я даже не имею предствления, особенно после переинстала винды...
ronemun
Advanced Member

може на роботі слот PCI-E глючить, тобто виставляє занижену швидкість - дивись в gpu-z
а щодо частоти розгону може блок живлення не тримає

Добавлено через 39 минут 55 секунд:
Який ППД при @1200 ?
Вложения
PCIe.png
ShaggY
Member

Та вроде бы 650 ТИ нормально работала, и там 2 ПСИ второй версии по 16 линий, завтра еще проверю.
На hp xw8600 идет 800 + блок питания, дома у меня 80 + бронза на 600, правда в 220 там сильвер :)

Но и дома моргает допустим когда опера открыта, + если считает норм, открываешь оперу, то сразу экрана уже не видно, и только ребут помогает.. Все равно как-то странно, хоть бери да меняй, а не хочется этим напрягатся)
Если в авто режиме, то безшумная, ну а если на максимум выкрутит, тот как хороший сервачок шумит, прям как на работе в дата центре :gigi:

На все той же задаче 8900 тпф где то был от 4 мин. до 4 мин 15 сек. то есть 93-100 кппд :rolleyes: :-P
за одно 8900 задание дали 28к за такое же после 26к

Добавлено через 1 час 58 минут 24 секунды:
Зотя нет, когда появляются на мониторе полоски, потом если отключить его, остается только телик, а потом обратно, то все опять нормально показывает, хотя и иногда бывают подергивающие полоски на экране.
ronemun
Advanced Member

В кого не обновляється статистика - так має бути:
Мы чиним несколько таблиц в БД, что займет еще какое-то время. Статистика должна заработать ориентировочно завтра утром.
Извините за задержку.

детальніше на офіційному форумі тут
Последний раз редактировалось ronemun 20.09.2013 11:26, всего редактировалось 1 раз.
ShaggY
Member

Проверил, все нормально с шиной на работе.
omega.zp
Member

детальніше на офіційному форумі тут
оверыру уже стали оф форумом фолдинга?)))
ronemun
Advanced Member

:eek: , самому дивно
відкриті були обидва форуми, і, очевидно, не з тої вкладки адресу взяв
дякую що підказав :beer:
На щастя, статистика вже працює, ще цієї ночі виправили

Добавлено через 5 минут 5 секунд:
ShaggY03 25,000,000 :super: :super:
silver 750,000 :super:
Ответить