Rex: ↑
23.06.2025 16:34
... У мене в користуванні було 2 синяка ідентичної моделі ezeх на 1 ТБ, один працював з 2012 року і в 22 почав сипатися. Інший з 2015 працює досі. От я і підбираю до нього заміну.
► Я з 2008-го року... десь в 60-70% випадків тільки з "синяками" від ВД й маю справи по комп'ютерному життю. На домашніх системах - завжди виключно "синяки" стояли... до цього злополучного "реда".
► А я більше 8, 9, 10 років стараюсь "вінти" не ганяти, навіть, коли вони не сипляться і з ними все гаразд. Самий старий у мене - "синяк" на 300Гб з того ж 2008-го, звісно вже скрипучий та шумний, але по інших параметрах - хоч зараз став в систему... Але я їх примусово знімаю в так званий "офф-лайн-рейд" - використовую як архів, підключаю 2 рази на рік до системи, дублюю з робочих "вінтів" накопичену роботу і - знову "на полку".
► Залежно від екземпляру, попадається всяке. Але, зрештою, це ж - робочі конячки, їх не особливо і "вилизують" в цьому та інших відношеннях.
►

У мене є ще рік на "подумати" та "зважитись" (як-не-як 3 роки гарантії). Я ж тому й написав вище камраду, щоб не спішив важливу інфу закидати, а поганяв подовше: у мене там "перекидкою" застрягли особисті дані - скани паспортів та ключі до банкінгу - якщо ключі вже річним терміном "протухли", то дані з паспортів - не мої, не хотілося б, щоб десь всплили, якщо "вінт" по гарантії оживлять, а не просто спишуть як "брухт" під заміну. Мені деякі ІТ-"кулібіни" радять неодимовими магнітами "реда" "погладити", щоб совість не мучила і вже потім по гарантії відправляти

, але я щось аж занадто чесний по життю... Крім того - ніколи не бачив власними очима нутрощів HDD, то скоріше за все, нароблю собі "брєлків" з тарілок того "вінта" та й буде по-тому

.
► Але мораль з цього всього ЗАЛІЗОБЕТОННА: ганяйте "редів" аж до "посиніння", перш ніж довіряти їм якусь важливу інформацію.