Чутки: відеокарти GeForce RTX 50 Super вийдуть на початку наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

warp37
між 5060 і 5060ті 16, як і 5070 і 5070ті кінські цінові гапи, туди якраз і залізуть ці карти. бо ці дві нижні в парах моделі можуть більше в 2К і 4К відповідно :rotate:
спойлер
так так смійтесь з мене власники 5070ті 5080 і навіть 9070хт :-P
Последний раз редактировалось Filabatya 09.06.2026 22:55, всего редактировалось 1 раз.
daesz
Member

Filabatya
спойлер
Це же 5060ті16 краща за 5070 в 2 та 4к?
Filabatya
Member

daesz
спойлер
краща коли в пам'ять ваша чи моя впреться, бо кваліті релігія не дозволяє ввімкнути)
Alexsandr
Member

warp37: 09.06.2026 22:29 Зачем эти "Суперы"? Сороковникам - даром не надо, как и обычная серия, полтинникам - тем более. Древнекарточные с GeForce 20/30 либо уже купили GeForce 50, либо дальше рыдают на форумах каждой игры на Unreal Engine 5.

Любому здравомыслящему тоже не надо, ибо надо уже смотреть на GeForce 60.

Серия карт для "Эльдорадо"?
Сколько я уже слышал что видеокарте на нужна видеопамять. Топовым может быть. Но 8-12 гиг немного маловато, 12 еще так-сяк. Время как обычно, есл ираз в год не покупать что-то новое показывает, что видеопамять нужна.
warp37
Member

Alexsandr: 09.06.2026 23:37
warp37: 09.06.2026 22:29 Зачем эти "Суперы"? Сороковникам - даром не надо, как и обычная серия, полтинникам - тем более. Древнекарточные с GeForce 20/30 либо уже купили GeForce 50, либо дальше рыдают на форумах каждой игры на Unreal Engine 5.

Любому здравомыслящему тоже не надо, ибо надо уже смотреть на GeForce 60.

Серия карт для "Эльдорадо"?
Сколько я уже слышал что видеокарте на нужна видеопамять. Топовым может быть. Но 8-12 гиг немного маловато, 12 еще так-сяк. Время как обычно, есл ираз в год не покупать что-то новое показывает, что видеопамять нужна.
У меня RTX 4090M, мне видеопамять не нужна (потому что 16 гигабайт). Также она не нужна тем, у кого RTX 4070S/RTX 4080/RTX 5070 Ti/RTX 5080.

Ну а тем, кто покупает RTX 4060/5060 и прочие модели с 8 Гб VRAM, она нужна.

Мораль басни Вы понимаете, я думаю...

И есть ещё такие моменты, как изначальный недостаток памяти (RTX 5060/5060 Ti) и "память ради памяти" (RTX 5070 Ti SUPER 24Gb, RTX 5080 SUPER 24Gb). Яркие примеры видеокарт, которые сгнили/сгниют прежде чем надо будет их большой объём памяти (если говорить об играх) - это RTX 3090 и RTX 5090M.

Сбалансированной выглядит только RTX 5070 SUPER 18Gb.
Последний раз редактировалось warp37 10.06.2026 00:09, всего редактировалось 2 раза.
stalker780
Member

Та краще вже зараз взяти 5060ti 16Gb :D
Alexsandr
Member

warp37: 09.06.2026 23:59 У меня RTX 4090M, мне видеопамять не нужна (потому что 16 гигабайт). Также она не нужна тем, у кого RTX 4070S/RTX 4080/RTX 5070 Ti/RTX 5080.

И есть ещё такие моменты, как изначальный недостаток памяти (RTX 5060/5060 Ti) и "память ради памяти" (RTX 5070 Ti SUPER 24Gb, RTX 5080 SUPER 24Gb).

Не нужна вам, а не владельцам :) Кто-то нейросети гоняет локально или другие софтины подобные и им нужна уже т.е. часть владельцев точно не отказалась бы от большего объема.
Сколько там кушает ИИ помощник в играх?
Filabatya
Member

скільки кидків на 4090 навколо, яка на 10% сильніша 5080, при однаковій в них пам'яті вона би якраз чудово полетіла в контексті комента вище :up:
6 серію покажуть на наступному цс, в нас літом, якраз 2 роки :gigi:
Последний раз редактировалось Filabatya 10.06.2026 00:20, всего редактировалось 2 раза.
warp37
Member

Alexsandr: 10.06.2026 00:09
warp37: 09.06.2026 23:59 У меня RTX 4090M, мне видеопамять не нужна (потому что 16 гигабайт). Также она не нужна тем, у кого RTX 4070S/RTX 4080/RTX 5070 Ti/RTX 5080.

И есть ещё такие моменты, как изначальный недостаток памяти (RTX 5060/5060 Ti) и "память ради памяти" (RTX 5070 Ti SUPER 24Gb, RTX 5080 SUPER 24Gb).

Не нужна вам, а не владельцам :) Кто-то нейросети гоняет локально или другие софтины подобные и им нужна уже т.е. часть владельцев точно не отказалась бы от большего объема.
Сколько там кушает ИИ помощник в играх?
Просто между GeForce 50S и GeForce 60 промежуток в год или максимум в полтора. Здесь вопрос в самой рациональности покупки наполовину устаревших видеокарт (которые итак из себя представляют GeForce 40 SUPER Remastered) в преддверии релиза новых, где добавочная память будет вместе с приростом производительности (я надеюсь). :shuffle:
Ektalion
Member

Filabatya: 10.06.2026 00:14 скільки кидків на 4090 навколо, яка на 10% сильніша 5080, при однаковій в них пам'яті вона би якраз чудово полетіла в контексті комента вище :up:
6 серію покажуть на наступному цс, в нас літом, якраз 2 роки :gigi:
Скоріше рак на горі свисне, ніж в 5080 буде 24 гб. Взагалі дивуюсь, що цю байку про супери досі обговорюють.
МОНАХ
Member

► В контексті виказаних вище думок, теж (вже вкотре) вискажусь за оцю майбутню поки умовну RTX 5070 SUPER 18Gb - якраз на неї "прицілювася", в т.ч. і в плані проміжної ціни між 5070 і 5070Ті, але...
► ...Але, в контексті того, що твориться і того, що "пластинка" про 5000-ні "супери" вже заїла і пішла на друге коло (і знову - непевне: зливи-інсайдери-"Піфії-оракули"...) - :D може й діло чоловік пише:
stalker780: 10.06.2026 00:02 Та краще вже зараз взяти 5060ti 16Gb :D
► ... бо чекаючи можна і ціни поточні прогавити (що лише половина біди), і завітних "суперів" не діждатися (а влітку 2027 буде ще один "злив", що цього разу "супери" точно-точно будуть представлені на CES 2028 :gigi: ).
----------------------------------------------------------------------

► Стосовно вистачання відеопам'яті, як показала вимушена практика, якщо її колись не вистачить, то :rotate: - "оперативка" компенсує. (те, що її для цього має бути якщо не багато, то хоча б достатньо - то вже інша проблема, звісно, хоч і також не маленька :-P точніше - не дешева). Так, це нелогічно, неправильно і т.д. і т.п., але точно не смертельно... "Це - безпечно, запевняю" (Девід (С) "Прометей")
► В даному контексті помітив одну цікавинку. Вже кілька разів писав, як грав "Сталкер 2" на 6ГБ 1660Ті і як через пару годин "оперативка" з 16-17Гб вижиралася до 28-32 і бувало більше Гб. Я ще не встиг нормально так поганяти 5070Ті, але в "Сталкер 2" вже пробно побігав щось близько години часу і - знаєте що? :) Моніторинг показує приблизно стабільний жор відеопам'яті на відмітці 6+з невеликим Гб і "оперативка" стабілізувалася... Всього-лиш GDDR7 і 256-та "шина" проти GDDR6 з 192-ю "шиною" і ніякої магії чи як це називається? Бо коли дійсно так, то спеціально ганятися за "суперами" дійсно потрібно "...не тільки лиш всім - мало кому це знадобиться", в основному для спец-задач або глибокого довгоочікуваного апгрейду "в моменті", напевно.
Kassatka
Member

Filabatya: 09.06.2026 10:55 В іграх 8к терпілою :lol:
спойлер
Так у мене ніхто не відбирає можливість на 8K-телевізорі запустити гру в 4K чи навіть у Full HD, якщо відяха не витягує. Більше того, якщо задовольнятися 4K, то мій топовий телевізор рекламується Самсунгом, як такий, що забезпечує 4K 240 Гц в ігровому режиму при VRR (правда, поки я не проапгрейдив відяху, то моя старенька RX 6800 не вміє видавати більше, ніж 4K@165 Гц). А ви всі тут чи зможете на своїх міні-моніторчиках 32" 4K чи 27" 1440p отримати зображення у 8K при бажанні? Та навіть якщо RTX 5090 володієте і зможете дозволити собі рендеринг у 8K, все одно на екран виводитиметься картинка не більше 4K, хай і більш якісна і з дуже гарним зглажуванням країв. А якщо хтось має ультравайд 8Kx2K, то це усього навсього половинка по горизонталі від повновісного 8K 7680x4320.
bes: 09.06.2026 10:28 Если так посмотреть характеристики смысл только в 5070 и то смотря на цену
спойлер
Якщо для пересічних гравців, які не цікавляться ні локальним запуском нейронок, ні 8K-геймінгом, а також не надто упоруються обов'язково в Path Tracing + всі повзунки вправо, де як говорив нам Messiah, 16 Гб VRAM може й не вистачити в окремих дуже вибагливих іграх, то в принципі 16 Гб VRAM навіть для 4K-геймінгу станом на зараз вистачить, а отже є сенс в RTX 5060 Super 12 Гб + RTX 5070 Super 18 Гб. RTX 5060 Super 12 Гб має все ж вийти відчутно дешевшою за RTX 5060 Super 16 Гб, і в той же час це не нікчемні 8 Гб, які хороші лише якщо граєш мультиплеєрні компететів ігри, а не синглові ААА-проєкти.
citizen17: 09.06.2026 10:30 Краще дочекайся вже RTX 6000 і купуй одразу для 16К. І сім'я якраз вийде з напруженого стану
kairo: 09.06.2026 11:38 Значить готуються до виходу 16К ТВ. Краще почекати та взяти відразу із нормальною роздільною здатністю, а не те мильне 8К.
Хороші приколи, респектую.
спойлер
Ну якщо врахувати, що я замислив оновити свої HD 7750 1 Гб + 47" Full-HD телевізор на телевізор 4K та гідну відяху до нього акурат в момент виходу оглядів на лінійку RTX 2000 Super (літо 2019) а повністю реалізував це 50" 4K-ТВ Sony вересень 2022 і RX 6800 літо 2023 року, то тоді пройшло рівно 4 роки. Тож чекати RTX 6000 не є таким вже захмарним ждунством. Але на 4K з GTX 960 як тимчасовому варіанті я протримався всього рік, тож на 8K з RX 6800 не планую сидіти більше півтора роки. Треба хоча б якусь б/в стареньку відяшку на 24 Гб типу RX 7900 XTX/RTX 3090, а там уже можна вмикати ждуна хоч до RTX 7000.
А про 16K якщо відповідати серйозно на рофл, то ніякого 16K в осяжні 20 років не передбачається з повним провалом 8K, та й не потрібне воно, бо пересічна людина зі звичайним зором не спроможна відчути реальний профіт від такої чіткості й деталізації. А от від 8K цілком можливо, звісно якщо екран достатньо великий, а сидіти достатньо близько. Для моніторної відстані треба 43-65 дюймів, також великі екрани 65+ дюймів можна дивитися з дивану але бажано зблизька 2-2,5 метра.
medion89: 09.06.2026 11:07 а що буде замість 8К?
спойлер
Ну от замість шикарного видовищного і реалістичного 3D в телевізорах, нам згодовують нікчемне HDR, яке по суті просто перегляд фільму на завищеній яскравості з відповідним жором електрики в кілька разів.
А замість неймовірної деталізації, чіткості й різкості у 8K стало модно годувати з лопати частотою оновлення кадрів у 1000 Гц, ніби навіть будучи супер-дупер кіберкотлетою можна помітити якусь різницю з 500 Гц. Дуже сподіваюся, що як з'ясували, що для пересічного юзера не надто потрібно понад 4K на маленьких 27-32 дюймових екранчиках, так і з частотою зрозуміють, що понад 280 Гц як правило нафіг коли може реально знадобиться і ці 1000 Гц монітори після періоду штучного рекламного хайпу з часом втратять попит і їх практично припинять виробляти за відсутністю потреби. Бо гнатися за 1000 Гц - це рак, у той час як резолюшен понад 4K надзвичайна рідкість.
Ну і ще замість 8K будуть кляті OLED'и на кожному кроці, за якими всі зараз женуться, як подурілі. (Які вигорають, потребують спеціального догляду, іноді ще й мерехтять, а також мають скажений зоопарк нестандартних структур субпікселів і досі не можуть домовитись з Мокрософтом, щоб ті зробили зглажування шрифтів під них.) А по факту більш-менш серійне 8K було лише на звичайних LED, а на OLED лише пробували свої сили в реалізації за скажений оверпрайс.
Через погоню за 100500 ніт пікової яскравості в HDR, за 100500 Гц та за OLED, на жаль ніхто й задумуються про купівлю 8K-дисплеї у топовому сегменті.

Тож нічого хорошого в асортименті моніторів та телевізорів нам не світить. Прогрес розвернувся в зворотньому напрямку. :weep: Колись завдяки технології LCD ми вилізли з темних часів EПТ-/CRT-дисплеїв, які скажено мерехтіли, вигорали з часом, жерли купу електрики, залишаючись при цьому відносно маленькими. А тепер:
1) замість поголовного впровадження Flicker-Free ми маємо агресивне нав'язування технології Black Frame Insert, яка мерехтить майже на тій низький частоті, на якій мерехтіли кінескопи. А в телевізорах вона може бути увімкнене по замовчуванню й потрібно ще дуже добре тямити в темі, щоб її максимально вимкнути.
2) монітори й телевізори знову вигорають, бо OLED.
3) монітори й телевізори жеруть в рази більше електрики, щоб працювати в режимі HDR
4) монітори реально зменшуються в розмірах. Кілька років назад для 3840x2160 були широко поширені монітори 43"-55" діагоналі як для роботи, так і для геймінгу, зараз лише допродують залишки з вибором пару магазів на модель на всю Україну, жодної новинки.
5) Ну а VA\IPS телевізори діагоналей 43-65, які краще всього використовувати в ролі монітору чи універсального пристрою монітор-телевізор 2 в 1, тупо з кожним роком деградують в характеристиках, бо якщо топи робити не OLED, то хом'ячки зажлобляться платити достойну ціну. Або ж пристойний варіант лишатиметься лише в більшій діагоналі, яка з одного боку набагато дорожча й менш доступна по ціні, з іншого боку для використання в ролі монітору банально незручно така велика діагональ.

Оце такий прогрес навпаки? 5 ознак деградації нарахував - 4 штуки для моніторів і 4 штуки для телевізорів.
Найкращим рішенням є поспішати купувати топові телевізори з якісними характеристиками з метою використання їх у ролі монітора чи універсального пристрою монітор-телевізор. Поки вони ще не зникли з продажу. Часто доведеться при цьому купувати з вибором виключно у сіровозів залишки знятої з виробництва моделі. Найкращим, хоча й одним із найдорожчих варіантів при цьому буде 8K-телевізор 55-65 дюймів. І якщо реально маєш достатньо грошей, то таких 8K-телевізор бажано купити собі зразу 2-3 штуки однакових, щоб коли через кілька-кільканадцять років зламається, то можна було замінити на другий, а потім поремонтувати, використавши деталь з одного телевізора як донор для другого екземпляру. Адже швидш за все більше 55-65 дюймових 8K-телевізорів ми більше не побачимо, отже треба запасатися в ідеалі на все життя.
Inqizitor2022: 09.06.2026 11:15
Kassatka: 09.06.2026 10:53 падли, знімають з виробництва 8K-телевізори. Остання 55" модель 2023 року, а остання 65" модель - 2025 року :weep: . Довелося терміново купувати, інакше я міг би назавжди втратити можливість стати 8K-ентузіастом.
сарказм засчитан. :laugh:
спойлер
Ну я бачив, що відповідаю на сарказм. Але тим не менш я відповів цілком серйозно. У перший місяць війни, коли орки були за 12 км від села й було чутно канонаду артилерії, то явно було не до мрій про апгрейди. Але потім стало ясно, що війна надовго, а я віддав батькам 47-дюймовий Full HD ТВ і сидів за 24-дюймовим, що якось зовсім дрібно. Ні лежачи норм подивитися, ні того вау ефекту занурення від екрану на все поле зору. А тут до кінця літа 2022 в мене набралися грошенята, то я й купив нарешті 4K 50-дюймовий ТВ, про що давно мріяв, і саме те про що мріяв - за 38К топову Соньку з найкращими фірмовими нейронними XR апскейлерами/покращувачами зображення та безпечним для очей високочастотним ШІМ на 720 Гц. У принципі тоді вже був доступний у продажу 55-дюймовий 8K-ТВ Samsung QE55QN700B і коштував він десь 44К.
Я подумував на перспективу, що після 4K наступним кроком захочеться 8K, але:
1. я й так вже з літа 2019 марив перейти хоча б у 4K. Спочатку мене збила потреба повної заміни морально застарілого компа, який у 2021 вийшов з ладу. А потім як уже було 38К, то нарешті хотілося реалізуватися, а не ще далі збирати гроші (а потім ще й куди більше грошей знадобиться під відяху).
2. Самсунг 8К у багатьох режимах має низькочастотний ШІМ, чого я дуже боявся. У той же час для Соні характерна особливість, що завжди має високочастотний ШІМ, або взагалі Flicker Free.
3. Я звик до діагоналі 47 дюймів і бачив ідеалом саме її, ну або відповідну ступінь 46"-50" діагоналі серед телевізорів, а для 8K мінімальна діагональ 55 і в ній один лише Самсунг одна лише ця модель 2022 року що гарантовано працюватиме без сильних траблів по HDMI 2.1, а якщо хочеш більш широкого вибору, то мінімум 65 дюймів.
4. У Соні Google TV на Андроїді, що означає ще більшу всеїдність форматів відео і зручність, до чого я звик на своєму практично всеїдному TV LG на WebOS. А дивитись за допомогою компа чи купувати Android-приставку для мене дуже небажані варіанти, бо по-перше це використовується ще один пристрій/ще один пульт, по-друге втрачається можливість використовувати фірмові апскейлери/покращувалки самого ТВ.
Тому між журавлем у небі з 8K я обрав синицю в руці з 4K.
Ну а стосовно 8K я все одно розглядав це як кінцеву точку шляху на далеку перспективу, але тут можна чекати кращих часів.
-може з'являться інші моделі 8K, які будуть без низькочастотного ШІМ, хоч від конкурентів, хоч від самого Самсунга і при цьому в бажаній 55 діагоналі.
-може взагалі випустять ідеал - 8К в 50 діагоналі
-може Сонька колись випустить 8K-телевізор малої діагоналі і вартістю не в півквартири.
При цьому 4К 50" я розглядав, як мінімум для повного комфорту - закрити все поле зору екраном 50", покласти на це поле зору резолюшен 4К, при якому робочий стіл найкраще виглядає в 100% масштабі при цьому використовується максимум пікселів для найбільшого робочого простору при 100% масштабі і не дуже дрібно, щоб довелося вмикати масштабування понад 100%, цим самим нівелюючи зростання робочого простору.
Ну 8К-це вже жир і надлишок для тих, хто може собі матеріально це дозволити. Бо подальшого збільшення робочого простору це вже не дасть або майже не дасть (збільшення пікселів нівелює масштабування робочого столу), чіткість 43-50 дюймів 4K (як у 21-24 дюймів Full HD) вже і так чудова і більше це теж зайвий жир. Натомість дорожча відяха і більше електроенергії, що знову жир.
Тож я радів, що нарешті сиджу у 4K з ідеальною діагоналлю і від ідеальної Соні, але на перспективу розглядав, що якщо виживу, то неодмінно колись спробую поекспериментувати з 8К. Особливо враховуючи, що юзерів, у яких робочий стіл/ігри в 4К гаком гати, а тих що у 8К - одиничні випадки, отже в мене з'явиться доволі рідкісний досвід.Тож я і думав, що нема куди поспішати. Я отримав своє 4К, а коли там буде те 8К не так вже й важливо. Зараз скрутні часи, під час війни краще не витрачати гроші на надмірності й жир, а витратити на щось більш нагальне, або ж задонатити надлишки на ЗСУ. Тому взагалі не варто влаштовувати такі серйозні витрати, як апгрейд на 8К, аж до кінця війни. Хай навіть це розтягнеться і на 10 років, все одно в 4К можна відчувати себе повністю комфортно.

І от така лажа вийшла з тим, що 8К-телевізори особливо менших діагоналей, а для використання в ролі монітора треба діагональ поменше, знімають з виробництва. Отже якщо не купиш в найближчі роки три, то потім може взагалі ніколи не купиш, як це вже трапилося з чудовою технологією 3D-стерео телевізорів. І якщо 3D-телевізори ще були досить поширеним явищем, а отже їх без особливих проблем можна відшукати на б/в ринку, то тут нюансик. Якщо десь серед б/в і будуть 8K, то навряд бажаної 55 діагоналі і при цьому саме новітні моделі з повноцінною роботою по HDMI v2.1, без чого 8K@60 Гц не отримаєш. 55 діагональ це надзвичайно рідкісний товар, якого на Б/В ринку потім не відшукаєш. Це якщо порівнювати скажімо не просто з 3D-телевізорами, а з 3D-телевізорами 4K, у той час як перебушна більшість у Full HD. 3D-телевізор Full HD на б/в ринку завжди знайдеш, хай і коштуватиме він дорожче звичайних Full HD. А от якби раптом схотілося 3D-телевізор 4K, то дзуськи. Значить треба було купувати вже не чекаючи завершення війни. Я десь рік назад поставив собі у перспективу на найближчі 2-3 роки. До того ж я не знав, де мені раптом узяти цілих 55 тис. грн на ще один ТВ. А продати 50" 4К Соньку не варіант, бо дуже вже шикарна Сонька. А ще раптом могло виявитися, що 8K-телевізор мені некомфортний через ШІМ, який я не зможу подолати, і як тоді бути, якщо Соньку вже продав, щоб купити Самсунс 8К, а Самсунг 8К потрібно здавати назад і я залишаюся без дисплея взагалі.
А тут десь саме на цей Новий рік мені стукнула в голову ідея продати мій ноут, який я купив, щоб сидіти у Вінді, а не на Адроїді під час перебоїв з електрикою. Потім купили зарядну станцію, від якої можна довго живити телевізор чи не так довго комп з телевізором, тож ноутом вже по суті й не користувався під час відключень. Ще й ноут я без досвіду купив не дуже вдалу для моїх потреб модель, якщо вже й залишати на хазяйстві ноут, то явно краще інший. Таким чином продавши ноут я зразу ж зміг докинути грошей і купити 8К ТВ.
А так хрін би я його купував під час війни, якби не боявся, що в найближчі роки зникнуть з продажу.
Inqizitor2022: 09.06.2026 11:15 По факту же нужно ждать 85+" телеки с 4К 240+ герц на VA матрицах.
А нащо ви чекаєте майбутнього, якщо воно вже настало?!!
спойлер
Оцей самий мій 8K-телік Samsung QN900D 2024 року. Він рекламується Самсунгом у тому числі й як ТВ для геймінгу і при цьому підкреслюється, що він забезпечує в ігровому режимі з використанням VRR частоту 240 Гц при 4K (на це робиться наголос), і 100 Гц при 8K (на цьому якось і не надто загострюють увагу, бо типу мало хто захоче, щоб його ігри гальмували у 8K та ще й з меншою частотою оновлення екрану.) Я купив 65-дюймовий варіант, але ось 85-дюймовий Samsung QE85QN900D з ціною по Хотлайну у сіровозів від 145 тис. грн. Навіть дешевше обійдеться ніж найпростіша й найдешевша RTX 5090. Тож все по вашому запиту - 85 дюймів, 4К 240 герц, VA матриця (тільки з QLED-фільтром). Чи вам щоб 240 Гц було не лише в іграх, а й уплавнялка забезпечувала 240 кадрів/сек при перегляді відео, здається це мало кому потрібно. А 8K-це вже типу як бонус, окрім геймінгу на такому ТВ захочеться фільм чи Ютубчик подивитися, то том проапскейлить 512 нейроюнітами до 8K і зображення буде трішки чіткішим, аніж у нативному 4К.
Топова модель 2025 року очевидно буде вміти ці самі 4К 240 Гц, що і ця топова модель 2024, тільки у неї буде в 1,5 рази більше нейроюнітів, але натомість втратиться підтримка кодеків WMV, VC-1 та WMA. Там ще й у 2026 році починаючи з 85-діагоналі теж буде нова моделька 8K і у неї якість там нові фічі намічаються, не пам'ятаю які. Мені було не цікало, бо вона буде як раз саме у 85+ діагоналі (дві діагоналі всього).
Dilfin: 09.06.2026 11:51 А що AI Upscaling для телевізорів вже відмінили?)
спойлер
Навпаки він тільки з кожним роком все більше покращується. Внаслідок розвитку технологій на нейронках та заліза, на якому ці нейронки зображення апскейлять. Серед 8K-телевізорів Samsung топовий ТВ 2023 мав 64 нейроюніти, топовий 2024 року - 512 нейроюнітів, а топовий 2025 року - 768 нейроюнітів. Я вирішив, що приріст між 2023 та 2024 роком у 8 раз (про що вони наголошували в маркетингу) - це дуже вагомий аргумент, щоб купити 65-дюймовий топовий 900-серія 2024 року замість 55-дюймового далеко не топової 700-серії 2023 року. А от приріст у півтора рази між 2024 та 2025 роками вже не так суттєво і не виправдовує півторакратного ж приросту в ціні завдяки актуальності моделі.
(А потім вже після покупки я з'ясував, що починаючи з моделей 2025 Samsung припиняє декодинг форматів відео та аудіо WMV, VC-1, WMA. При цьому колекція мого найулюбленішого прону перебушно саме у *.WMV-файлах. Оце була б мега підстава, якби я замість топової моделі 2024 року купив якусь із моделей 2025. Хоча всі ТВ Гнусмаса ще з 2018 року розучилися декодувати кодек MPEG-4 і відкривати по суті будь-які *.avi. Хоча цей клятив медіаплеєр Tizen показує thumbnails відеофайлів *.avi з якимось із кадрів відео у *.avi, але відтворювати цей *.avi падла відмовляється. І ніяких сторонніх плеєрів на ТВ Tizen не допускає, бо не дає доступу до файлової системи флешки прогам із магазину. А сторонні плеєри типу Plex через ПК чи Android-приставка, вони ж спочатку будуть апскейлити як мінімум хоча б до Full HD своїм неякісним апскейлером замість більш крутого вбудованого фірмового AI-апскейлера телевізора).
Але ж люди розуміють, що апскейлінг - це все одно напівфабрикат і не замінить якості контенту у нативній розподільчій здатності. А то ще й у багатьох фобія і відраза до нейротехнологій та усяких апскейлерів, покращувачів та замінників. Спочатку люди купували 8K-телевізори з розрахунку, що вони випереджаючи час купують найкрутішу новинку, а потім вже індустрія відеоконтенту підтягнеться і буде широко доступне 8K-відео на будь-який смак, ну а типу спочатку можна і з апскейлером пересидіти, все одно гірше нативного 4K не повинно бути. А потім зрозуміли, що 8K популярності не здобув і 8K-контенту в осяжній перспективі не буде. От тепер мало хто погоджується переплачувати за 8K чисто заради одного лише апскейлу.
Бо ні як робочий монітор, ні як монітор для ігор ці телевізори ніколи не мали популярності. Як робочий мало хто згоден сидіти за 55+ дюймами та ще й з дикою переплатою за це. А для ігор більшість вважає, що потужності нинішніх топових відеокарт навіть для 4K не завжди вистачає.
Ну а мене теж зовсім не цікавило AI-Upscale відео, проте:
1) я люблю великі екрани, ефект занурення і не граю в ігри, що вимагають швидкої реакції по всьому полю зору, а лише 8K здатне забезпечити високу чіткість в понад 50" дисплеях на моніторній відстані. з другого боку
2) я граю перебушно в неквапливі ігри, в основному стратегії і виключно проти ботів, обираючи максимально повільний підпивасний стиль гри. Тому тут і FPS високий не вимагається і ігри таких жанрів нечасто дуже вибагливі щодо потужності відяхи.
3) я захоплююся скачуванням фото ер0тичних студій, у тому числі в високому резолюшені. 4000x6000 пікселів - найтиповіший варіант, а для перегляду такої фотки 4K-екрану дуже мало, бажано 8K-екран, щоб не втрачалася деталізація при перегляді.
Ektalion: 09.06.2026 11:57
kairo: 09.06.2026 11:38 Значить готуються до виходу 16К ТВ. Краще почекати та взяти відразу із нормальною роздільною здатністю, а не те мильне 8К.
З контеном 404.
спойлер
Дійсно 16K-контенту не передбачається. А от 8K-контенту мені по вуха вистачає без необхідності апскейлити 4K-контент:
1) робочий стіл Windows, який для 50+ дюймових екранів дасть високу чіткість лише у 8K. А також дасть змогу вмістити й обробити дуже широкий/високий контент.
2) ігри знову ж таки у високій деталізації і чіткості, як для 50+ дюймового екрану з моніторної відстані.
3) фотки ер0тичних студій з торентів, де 4000x6000 пікселів типовий розмір фотки у високій якості.
WWQ: 09.06.2026 12:10
Inqizitor2022: 09.06.2026 11:15Если 5070 супер будет стоить не дороже 5070 - то будет сносно. Остальные карты бессмысленны
первое время будет как начальные 5070ти, тут к гадалке не ходи... месяца 2-3 точно...
спойлер
Я добре знаю, що технологічні новинки, якщо вони справді пропонують щось нове, краще не поспішати купувати на старті продажів, поки не спаде попит, не насититься ринок, не навезуть достатньо товару сіровози і поки жадібні торгаші не зрозуміють, що за оверпрайс їм продавати доведеться дуже довго.
Виходити потрібно з того, що 5060 Super повинна бути не дорожче 5060 Ti, 5070 Super - не дорожче за 5070 Ti, 5070 Ti Super не дорожче 5080, а 5080 Super - не дорожче 5090. Виходячи з цього покупець, який хоче побільше VRAM, але не готовий переплачувати за старшу модель, знайде свій товар. Який при цьому довше залишатиметься актуальним і не так скоро видохнеться через малий обсяг VRAM.
Хтось при цьому знайде оптимальний товар під специфічні потреби - рендеринг, нейронки, чи от я для 8K-геймінгу.
VovaII: 09.06.2026 13:04 Думка: на моніторах набирає обертів наявність декількох роздільних здатностей. Хтось із виробників ТВ теж таке прикрутить....
dead_rat: 09.06.2026 13:18 Це існувало з часів ЄЛТ моніторів, але нерідні чи некратні рідним роздільні здатності як виглядали погано, так в будуть
спойлер
Суть фішки що ці декілька резолюшенів дійсно кратні, до того ж у меншому резолюшені нам доступна більша частота оновлення екрану. Так у 8K-телевізорах таке давно прикрутили. Бо HDMI 2.1 без стиснення DSC може забезпечити максимум 60 Гц у 8K, натомість у 4K з цією пропускною здатністю значно більше. Тому вони давно вміють у 4K як мінімум 120 Гц, а то й 144 Гц запросто, інакше який же то топовий телік, якщо ігри в 4K були б доступні лише в 60 Гц. От у 8К зазвичай лише 60 Гц максимум. А от мій нинішній телевізор 2024 року Samsung TQ65QN900D рекламується, що при підключенні до ПК в ігровому режимі з використанням VRR він здатен забезпечувати аж 240 Гц у 4K та 100 Гц у 8К. Правда в мене поки не виходить з нього вичавити більше 165 Гц у 4К та більше 60 Гц у 8К, мабуть через мою дуже застарілу відяху RX 6800. Нейронка підказує, що інші користувачі теж жалілися, що у них RX 6000 серії може не забезпечувати 4К 240 Гц з використанням DSC по HDMI 2.1, у той час як при використанні RX 7000 серії чи RTX 40 серії вже таких проблем нема.
Mike88: 09.06.2026 13:13 авжеж, вони жлобять пару центів на гігабітний езернет і юзб 3.0 :mad:
спойлер
Ну USB 3.0 доволі частенько ставили, хоча от нафіга. Ну можна туди хоч USB 4.0/Thunderbolt засунути, але які перебухи це дасть? Високошвидкісний USB потрібен, щоб копіювати великі обсяги даних з одного носія на інший, а де це в ТВ? ТВ лише відтворює вже готовий контент у реальному часі. Ну можна ще відтворювати у прискореному режимі. Тоді для 100+ Мбіт/с відео при 4Х швидкості USB 2 вже б не вистачило, але чи спроможний так швидко телік обробити відео.
А от гігабіт Ethernet дуже потрібен для відтворення високобітрейтного відео з локальної мережі, та вони апелюють, що таке відео піратське, а для стрімінгових платформ 100 Мбіт завжди вистачає. Але раптом юзери знімають своє власне відео у макс якості, зараз навіть 8K-камеру купити можна.
Тож все ж таки все одно жлобство, як не крути... :dontknow:
Entar: 09.06.2026 13:45Так а нафіга вони треба? Вже 6000 серію почекаємо, толку від тих же самих відях з завищеною кількістю памяті
спойлер
Вона не задоробальнена, а саме така, якою й мала б бути с самого початку, якби Хуанг не жлобився на VRAM, аби його продукт швидше втрачав актуальність і бігли за апгрейдом. А 6000 серія ще дуже нескоро буде. Кому просто з метою чергового апгрейда, то можна й почекати. А хто збирає новий комп чи купив дисплей з більшою розподільчою здатністю (як от я 8К замість 4К), то треба якомога швидше.
daesz: 09.06.2026 22:37На моніторах воно потрібно щоб компетітів ігри грати із великим фепеесом, на телевізорі воно навіщо лол?
спойлер
От я вже вище написав для чого. У 8К моніторах давно використовується, де у 8К дуже важко більше 60 Гц досягти, принаймні без стиснення DSC на сучасній версії HDMI 2.1 неможливо. Зате у 4К потрібно не менше 120 Гц, інакше мало хто захоче юзати такий телевізор, як ігровий, побіжать купувати 4К-телевізор з 120 Гц замість 8К 60 Гц. У режимі 8К 60 Гц можемо мати робочий стіл чи грати в неквапливі ігри, де хочеться приголомшливої деталізації й чіткості графоній. А у 4К 120 Гц переходять для комфортного геймінгу, для більшості 120 Гц уже цілком достатньо, тим більше для ігор, у які граєш з дивану на геймпаді. А хто хоче більше, то найтоповіші 8К-телевізори вже й 4К 240 Гц здатні забезпечити. Тільки щось це зовсім не оцінили.
warp37: 09.06.2026 22:29либо уже купили GeForce 50, либо дальше рыдают
От не всі мали змоги чи взагалі потребу купувати на старті, хтось купує/апгрейдиться зараз.
спойлер
Хтось тільки зазар грошей назбирав, хтось новий комп збирає, у когось стара відяха раптова відкинула копита. І чого це нам купувати барахло, яке не має жодної перспективи на майбутнє через низький осяг VRAM. А саме 5060, 5070, 5080. Далеко не кожен готовий бігти робити апгрейд при виході кожного нового покоління, при цьому продаючи стару як б/в і неодмінно на цьому втрачаючи, бо з рук по оголошенню без рейтинга не купуватимуть по реальній вартості, як цей же б/в товар в поважному магазині б/в товарів чи у продавана з бездоганною репутацією. Ще й мороки купа. Це на даному сайті зібралися ентузіасти, які слідкують за поколіннями і оновлюються кожні пару років. А пересічний юзер купить на 5-8 років саме тоді, коли йому це знадобилося і є гроші.

Smilodonius: 09.06.2026 15:39Как будто нет смысла в них с сегодняшними ценами на память
спойлер
Дуже великий сенс є. От наприклад RTX 5090 дуже потужна має дофіга аж 32 врам і страшенно дорога.
Комусь потрібно хоча б 24 врам, але він не готовий платити дорого.
Натомість йому в асортименті є лише б/в, та й то 4090 скажено дорога, майже як 5090, 3090 Ti майже така ж скажено дорога, але при цьому дуже застаріла й малопотужна, 3090 вбита майнінгом, 7900 XTX без фірмових технологій nVidia, а для геймінгу ще й досі не отримала навіть FSR 4.
А тут буде 5070 Ti Super/5080 Super, які мають значно слабший чип, пам'яті менше, аніж у 5090 24 проти 32. Звичайно це коштуватиме значно дешевше за 5090, але при цьому все одно новенькі на гарантії і напічкані найновітнішими технологіями.

З іншого боку 5060 8 Гб та 5070 12 Гб страшенні каліки через те, що Хуанг дуже зажлобився на пам'ять. Якщо не хочеш цих траблів, то залишається лише купувати 5060 Ti 16 Гб чи 5070 Ti, а вони обидві страшенно дорогі, перша майже стільки, як 5070, а друга теж задорога, бо вигідніше продати 5080. Як не крути, а 5060 супер вийде відчутно дешевшою за першу, а 5070 супер - за другу, що допоможе і гроші зекономити й не страждати від нестачі VRAM.
daesz: 09.06.2026 22:50Це же 5060ті16 краща за 5070 в 2 та 4к?
спойлер
Я й не дивлячись ці відео наперед знаю, що 5070 видасть ліпший ФПС і 2,5К і навіть у 4К. Але натомість мені неодмінно трапляться ігри, де на ультратекстурах в 5070 вийде затик. Якщо зараз таких ігор і небагато, то з часом їх буде все більше. І там будуть або сильні фрізи чи падіння загального FPS, чи взагалі гра поводитиметься ніби все добре, показуватиме високий ФПС на лічильнику, а натомість втиху підлу показуватиме мило замість ультра текстур. А я думатиму, що це гра з неякісним графоном, через те, що Хуанг шахрай і дозволяє грі без попередження скидати якість текстур, якщо вони не влазять у пам'ять.
5060 Ti завдяки хорошій пропускній здатності пам'яті GDDR7 - чудова відяха для 4K, по результатам тестів приблизно має такий самий рівень швидкодії в іграх, як моя нинішня RX 6800, а RX 6800 у 4K мені чудово вистачало.
Тому я залюбки міг би взяти 5060 Ti 16 Гб для бюджетного 4K якби й надалі сидів на 50" 4К-Соньці, а от 5070 не взяв би не те що при однаковій ціні з 5060 Ti 16 Гб, а навіть якби вона була трішки дешевше.
Бо починаючи з 4К ультра текстури це must have, а отримати мило замість ультра текстур і навіть не здогадуватись про це через шахрайство Хуанга - взагалі катастрофа.
stalker780: 10.06.2026 00:02
Та краще вже зараз взяти 5060ti 16Gb :D
Вона дорога страшенно на фоні дефіциту мікросхем пам'яті на ринку. А 12 гігова 5060 super на трохи слабшому чипі - буде значно дешевший і досить розумний компроміс, на противагу кастрованій 8 Гб.

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Вважайте, що я просто 16 окремих повідомлень написав у відповідь у цій темі за цей вечір, але вони виявилися об'єднаними в одне мегадоробальне повідомлення.

Відправлено через 30 хвилин 50 секунд:
29253 символи тексту (28,5 кілобайт) одне повідомлення, включаючи цитати й теги.

Відправлено через 18 хвилин 45 секунд:
(А якщо розгорнути всі спойлери, то трішки більше 3 екранів на 8K-телевізорі.)
Гедоніст
Member

Kassatka
Ти думаєш, що твою кілометрову простиню хтось читає? Чи комусь це цікаво як ти граєш в 15 фпс в 2 гри. Чи ти ще не всім розказав про свій 8к телевізор?
Kassatka
Member

Гедоніст: 10.06.2026 02:14Ти думаєш, що твою кілометрову простиню хтось читає? Чи комусь це цікаво як ти граєш в 15 фпс в 2 гри. Чи ти ще не всім розказав про свій 8к телевізор?

Ну я своїми першими двома повідомленнями принаймні вже 6 лайків зібрав та досить жваву дискусію у 12 повідомлень у відповідь викликав. То й повідповідав, по факту майже на всі, просто не окремими повідомленнями а всім зразу. Кожен може при бажанні розгорнути й прочитати відповідь лише на свою цитату чи іншу цитату, яка його більше цікавить.

До того ж я немало відповів у загальному руслі дискусії не лише про моє 8K а і власне про ефемерну майбутню лінійку відеокарт, її виправданість станом на поточний час, коли вже можна було б просто 6000 серію чекати. Та ще й намагався розглядати не моєї точки зору геймера 8K/ 15-30 FPS / неквапливих ігор проти ботів, а з упором на більшість, яким важливі 120+ Гц у 4К, а не 60 Гц чи які використовують відяхи для цільових резолюшенів, й тому їм достатньо 16 Гб у RTX 5070 Ti/5080 та 12 Гб у RTX 5060 (Ti), якби вони там були.
Для гіпотетичних 24-гігових RTX 5070 Ti Super/5080 Super я бачу сферу застосування:
1) у першу чергу як робочий інструмент для рендерингу чи нейронок. Тим, кому 16 Гб мало, а RTX 5090 дуже дорого.
2) геймерам, які купують з розрахунку "купив і мінімум на 5 років забув", замість того, щоб морочити собі дупу з перепродажами та апгрейдами
3) тим, кому принципово хочеться, щоб все було на ультрах з макс текстурами, трасуванням променів/шляху, генератором кадрів та всіма приплудами по максимуму, що сильно віджирає VRAM і тому Messiah на цьому форумі говорив, що 16 Гб в 4К за таких умов цілком може трохи не вистачати для деяких вибагливих/рукодупих ігор
4) ну і себе одинокого любимого приплету позаду з потребою у бюджетному 8К-геймінгу - по суті так само потреба у сучасній 24-гігова карточці не такі дорогій, як нині RTX 4090.
Якщо їх хоча б вироблятимуть ті 24-гігові карточки nVidia, а не лише перепродуватимуть з рук у руки виготовлене колись, то може навіть статися чудо, що вони не будуть настільки дорогі, як сьогодні б/в 4090 - майже по ціні нової 5090. Наприклад, дуже ймовірно, що RTX 5070 Ti 24 Гб буде дешевшою за 5080 16 Гб, а це вже шанс прикупити собі новеньке 24-гігове з найновішими технологіями за розумну ціну.

А RTX 5060 Super та 5070 Super - це просто виправлення калічних варіантів у такому вигляді, як вони мали б бути від початку. RTX 3060 ще коли 12 Гб мала, а потім трапився регрес.

Мене просто дуже приніс натхнення цей вкид пальцем у небо про повторну підготовку лінійки Супер. Бо для мене це була б прям манна небесна з новітньою карточкою на 24 гіг. Я до RTX 6000 серії зі своєю RX 6800 точно не маю наміру сидіти. А потім і не факт, що у 6000 серії буде щось окрім знову 16 гіг та супер-топа за оверпрайс. Хоча в будь-якому разі при наявності 40К гривників можна буде відшукати на б/в якусь RX 7900 XT і там уже увімкнути ждуна по максимуму хоч на RTX 6000 серію, хоч на RTX 7000.

Ще й Лізка таку мегасвиню підкинула, відмовившись випускати 384 біт 24 Гб топ у RX 9000 серії. RX 9070 XT має приблизно таку ж продуктивність, як і старіша RX 7900 XTX, хоча класом нижча. Але 24 Гб втрачено... А раніше така чудова можливість була купувати дешевший (недо)топ AMD з меншою кількістю технологій і трішки менш продуктивний, якщо не маєш грошей на сучасний топ nVidia. А те, що карти Radeon погано придатні для робочих програм, теж значно здешевлювало ці топи у порівнянні з топами nVidia. Так тепер більше нема топу у AMD.

Хай навіть це виявиться знову пустопорожня тріпня, але можна хоч трішки помріяти й потішити себе надіями, поки дають таку нагоду.
Inqizitor2022
Member

Kassatka: 10.06.2026 01:55 я й купив нарешті 4K 50-дюймовий ТВ, про що давно мріяв, і саме те про що мріяв - за 38К топову Соньку з найкращими фірмовими нейронними XR апскейлерами/покращувачами зображення та безпечним для очей високочастотним ШІМ на 720 Гц. У принципі тоді вже був доступний у продажу 55-дюймовий 8K-ТВ Samsung QE55QN700B і коштував він десь 44К.
Я подумував на перспективу, що після 4K наступним кроком захочеться 8K, але:
1. я й так вже з літа 2019 марив перейти хоча б у 4K. Спочатку мене збила потреба повної заміни морально застарілого компа, який у 2021 вийшов з ладу. А потім як уже було 38К, то нарешті хотілося реалізуватися, а не ще далі збирати гроші (а потім ще й куди більше грошей знадобиться під відяху).
2. Самсунг 8К у багатьох режимах має низькочастотний ШІМ, чого я дуже боявся. У той же час для Соні характерна особливість, що завжди має високочастотний ШІМ, або взагалі Flicker Free.
3. Я звик до діагоналі 47 дюймів і бачив ідеалом саме її, ну або відповідну ступінь 46"-50" діагоналі серед телевізорів, а для 8K мінімальна діагональ 55 і в ній один лише Самсунг одна лише ця модель 2022 року що гарантовано працюватиме без сильних траблів по HDMI 2.1, а якщо хочеш більш широкого вибору, то мінімум 65 дюймів.
4. У Соні Google TV на Андроїді, що означає ще більшу всеїдність форматів відео і зручність, до чого я звик на своєму практично всеїдному TV LG на WebOS. А дивитись за допомогою компа чи купувати Android-приставку для мене дуже небажані варіанти, бо по-перше це використовується ще один пристрій/ще один пульт, по-друге втрачається можливість використовувати фірмові апскейлери/покращувалки самого ТВ.
Тому між журавлем у небі з 8K я обрав синицю в руці з 4K.
Ну а стосовно 8K я все одно розглядав це як кінцеву точку шляху на далеку перспективу, але тут можна чекати кращих часів.
-може з'являться інші моделі 8K, які будуть без низькочастотного ШІМ, хоч від конкурентів, хоч від самого Самсунга і при цьому в бажаній 55 діагоналі.
-може взагалі випустять ідеал - 8К в 50 діагоналі
-може Сонька колись випустить 8K-телевізор малої діагоналі і вартістю не в півквартири.
При цьому 4К 50" я розглядав, як мінімум для повного комфорту - закрити все поле зору екраном 50", покласти на це поле зору резолюшен 4К, при якому робочий стіл найкраще виглядає в 100% масштабі при цьому використовується максимум пікселів для найбільшого робочого простору при 100% масштабі і не дуже дрібно, щоб довелося вмикати масштабування понад 100%, цим самим нівелюючи зростання робочого простору.
Ну 8К-це вже жир і надлишок для тих, хто може собі матеріально це дозволити. Бо подальшого збільшення робочого простору це вже не дасть або майже не дасть (збільшення пікселів нівелює масштабування робочого столу), чіткість 43-50 дюймів 4K (як у 21-24 дюймів Full HD) вже і так чудова і більше це теж зайвий жир. Натомість дорожча відяха і більше електроенергії, що знову жир.
Тож я радів, що нарешті сиджу у 4K з ідеальною діагоналлю і від ідеальної Соні, але на перспективу розглядав, що якщо виживу, то неодмінно колись спробую поекспериментувати з 8К. Особливо враховуючи, що юзерів, у яких робочий стіл/ігри в 4К гаком гати, а тих що у 8К - одиничні випадки, отже в мене з'явиться доволі рідкісний досвід.Тож я і думав, що нема куди поспішати. Я отримав своє 4К, а коли там буде те 8К не так вже й важливо. Зараз скрутні часи, під час війни краще не витрачати гроші на надмірності й жир, а витратити на щось більш нагальне, або ж задонатити надлишки на ЗСУ. Тому взагалі не варто влаштовувати такі серйозні витрати, як апгрейд на 8К, аж до кінця війни. Хай навіть це розтягнеться і на 10 років, все одно в 4К можна відчувати себе повністю комфортно.

І от така лажа вийшла з тим, що 8К-телевізори особливо менших діагоналей, а для використання в ролі монітора треба діагональ поменше, знімають з виробництва. Отже якщо не купиш в найближчі роки три, то потім може взагалі ніколи не купиш, як це вже трапилося з чудовою технологією 3D-стерео телевізорів. І якщо 3D-телевізори ще були досить поширеним явищем, а отже їх без особливих проблем можна відшукати на б/в ринку, то тут нюансик. Якщо десь серед б/в і будуть 8K, то навряд бажаної 55 діагоналі і при цьому саме новітні моделі з повноцінною роботою по HDMI v2.1, без чого 8K@60 Гц не отримаєш. 55 діагональ це надзвичайно рідкісний товар, якого на Б/В ринку потім не відшукаєш. Це якщо порівнювати скажімо не просто з 3D-телевізорами, а з 3D-телевізорами 4K, у той час як перебушна більшість у Full HD. 3D-телевізор Full HD на б/в ринку завжди знайдеш, хай і коштуватиме він дорожче звичайних Full HD. А от якби раптом схотілося 3D-телевізор 4K, то дзуськи. Значить треба було купувати вже не чекаючи завершення війни. Я десь рік назад поставив собі у перспективу на найближчі 2-3 роки. До того ж я не знав, де мені раптом узяти цілих 55 тис. грн на ще один ТВ. А продати 50" 4К Соньку не варіант, бо дуже вже шикарна Сонька. А ще раптом могло виявитися, що 8K-телевізор мені некомфортний через ШІМ, який я не зможу подолати, і як тоді бути, якщо Соньку вже продав, щоб купити Самсунс 8К, а Самсунг 8К потрібно здавати назад і я залишаюся без дисплея взагалі.
А тут десь саме на цей Новий рік мені стукнула в голову ідея продати мій ноут, який я купив, щоб сидіти у Вінді, а не на Адроїді під час перебоїв з електрикою. Потім купили зарядну станцію, від якої можна довго живити телевізор чи не так довго комп з телевізором, тож ноутом вже по суті й не користувався під час відключень. Ще й ноут я без досвіду купив не дуже вдалу для моїх потреб модель, якщо вже й залишати на хазяйстві ноут, то явно краще інший. Таким чином продавши ноут я зразу ж зміг докинути грошей і купити 8К ТВ.
А так хрін би я його купував під час війни, якби не боявся, що в найближчі роки зникнуть з продажу.
У меня Соня без ШИМ, телевизор с любым ШИМ - зло. Сони - лидеры в телевизорах, пока их не купили китайцы. В некоторых сонях современных есть ШИМ, это очень тупо и печально. Я мотивацию твою понимаю, но покупать телек меньше 75" нельзя.
Kassatka: 10.06.2026 01:55 А нащо ви чекаєте майбутнього, якщо воно вже настало?!!
спойлер
Оцей самий мій 8K-телік Samsung QN900D 2024 року. Він рекламується Самсунгом у тому числі й як ТВ для геймінгу і при цьому підкреслюється, що він забезпечує в ігровому режимі з використанням VRR частоту 240 Гц при 4K (на це робиться наголос), і 100 Гц при 8K (на цьому якось і не надто загострюють увагу, бо типу мало хто захоче, щоб його ігри гальмували у 8K та ще й з меншою частотою оновлення екрану.) Я купив 65-дюймовий варіант, але ось 85-дюймовий Samsung QE85QN900D з ціною по Хотлайну у сіровозів від 145 тис. грн. Навіть дешевше обійдеться ніж найпростіша й найдешевша RTX 5090. Тож все по вашому запиту - 85 дюймів, 4К 240 герц, VA матриця (тільки з QLED-фільтром). Чи вам щоб 240 Гц було не лише в іграх, а й уплавнялка забезпечувала 240 кадрів/сек при перегляді відео, здається це мало кому потрібно. А 8K-це вже типу як бонус, окрім геймінгу на такому ТВ захочеться фільм чи Ютубчик подивитися, то том проапскейлить 512 нейроюнітами до 8K і зображення буде трішки чіткішим, аніж у нативному 4К.
Топова модель 2025 року очевидно буде вміти ці самі 4К 240 Гц, що і ця топова модель 2024, тільки у неї буде в 1,5 рази більше нейроюнітів, але натомість втратиться підтримка кодеків WMV, VC-1 та WMA. Там ще й у 2026 році починаючи з 85-діагоналі теж буде нова моделька 8K і у неї якість там нові фічі намічаються, не пам'ятаю які. Мені було не цікало, бо вона буде як раз саме у 85+ діагоналі.
Мне не нужен 8К телек, мне не нужен Олед, мне нужны честные 240 герц наитивные в родном разрешении и матрица VA, mini led или что-то подобное. У Самсунга лютый ШИМ и ничего с этим не сделать, Самсунг не умеет в телевизоры. Пора, пора в телки вводить flicker free сертификацию.
Kullerok
Member

Ля это шо за сочинения тут такие большие. :gigi: :gigi: давайте там это не :censoured: читать такое нам впадлу :gigi:
dead_rat
Member

Inqizitor2022
Я як може бути не_олед телік без Шим? :puzzle:
Якщо там діодна підсвітка, то шим це єдиний варіант регуляції
Mike88
Member

3) я захоплююся скачуванням фото ер0тичних студій, у тому числі в високому резолюшені. 4000x6000 пікселів - найтиповіший варіант, а для перегляду такої фотки 4K-екрану дуже мало, бажано 8K-екран, щоб не втрачалася деталізація при перегляді.
Просто немає слів, браво :D
bombeybox
Member

Ektalion: 10.06.2026 00:57Скоріше рак на горі свисне, ніж в 5080 буде 24 гб
В 4K+PT+DLSS\FG\RR - 5080 вже ледь вивозить на 15,5гб. споживання...
Якщо не вийде варіанту з більшою ВРАМ - за рік цю карту чекає доля 3070/4070(Ті), де щоб пограти без статтерів - треба знижувати ВРАМ-залежні налаштування, хоча чіп ще може тягнути.
Ektalion
Member

Inqizitor2022: 10.06.2026 06:04 Я мотивацию твою понимаю, но покупать телек меньше 75" нельзя.
Ціни на 75" ОЛЕД бачив?
Ответить