Обзор беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX82U для геймеров с поддержкой стандарта Wi-Fi 6 и подсветкой AURA RGB

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

IvanCh
Alligator
Панове, оптичний порт банально дорожче. Sfp lx (ми ж про lx говоримо?) Коштуе 10 баксів, в клієнта треба ставити медіаконвертер - це плюс 30 баксів на клієнта. До речі, віту пару можна самому подовжити чи обрізати (я 20 років тому за відсутності крімпера в гуртожитку залізною лінійкою rj45 обжимав). А волокно - тільки зварювати. І навчати монтажників працювати із складним обладнанням. А це все кошти (тобто, недоотриманий прибуток).
Підвищення швидкості -ок. Та сама cat 5е може 2500 мбіт/с якщо що. Ну немає в оптіки переваг окрім відстані. Отже, приватний сектор лишається головним споживачем. А в багатоквартирних будинках відстань до ТКД рідко сягає 100 м.
Ps так сталося, що в мене інсайти від найбільших провайдера одного домашнього інтернету. Так от: мідь наше всьо, принаймні зараз.
Pps якщо вам кажуть про переваги оптіки - то все маячня, тіпа "не всі йогурти однаково корисні" :gigi:
Ppps разрядник від блискавки коштує копійки, а береже обладнання чудово!
Scoffer
Member

master
Значить Київ таки відстає :D Зараз всьо це GPON. Старі мідні мережі переводять на нього безваріантно, нікого не питаючи. Правда я згоден зі ствердженням, що GPON це фігня, а не оптика, але FTTH теж дехто тягне.
PS: ніхто не каже про вигоди абонента. Вигода в першу чергу провайдера. Абоненту пофігу чим приходе той інтернетик. Хоч святим духом особисто передається.
Але мене додаткова коробка медіаконвертора/ONU б таки дратувала.
Шаб
Member

master: ок, и чем он лучше медной витой пары? гигабит быстрее?
он ничем не лучше и не хуже, он просто так заведен и я вынужден пользоваться медиаконвертором или покупать роутер с СФП портом. чем больше будет выбор подобных роутеров, тем мне лучше. и я далеко не один такой.
IvanCh
Member

Scoffer:master
що GPON це фігня, а не оптика, але FTTH теж дехто тягне.
меені здається що GPON технології хоч і мають недоліки, але для приватного сектору підходять найкраще, особливо для рядових користувачів.

Приватний сектор просто потоне в кабелях якщо кожний тягнутиме FTTH.
Scoffer
Member

IvanCh
Фатальний недолік GPON в тому, що якщо хтось починає флудити на лінії, то страждають всі 64/128 абонентів. А флудити дуже просто, достатньо втикнути медіаконвертор замість ONU щоб у всіх все лягло.
FTTH не дозволяє такої єресі: втикнув лівак, тебе автоматично на порту заблочили і вперед.
master
Member

IvanCh:
Scoffer:master
що GPON це фігня, а не оптика, але FTTH теж дехто тягне.
меені здається що GPON технології хоч і мають недоліки, але для приватного сектору підходять найкраще, особливо для рядових користувачів.

Приватний сектор просто потоне в кабелях якщо кожний тягнутиме FTTH.
мені здається, що перевага єдина - менше витрат для провадера і більше маржа. а для користувача ніяких переваг окрім незручносте перед звичайною опіткою немає :gigi:
_clawfinger_
Member

master:мені здається, що перевага єдина - менше витрат для провадера і більше маржа. а для користувача ніяких переваг окрім незручносте перед звичайною опіткою немає
Ще перевага в тому, що якщо роутер запитати від UPS він працюватиме до поки працюватиме сервер провайдера. А у випадку з FTTH якщо свіч знеструмлений, то все кіно закінчилось. :)
Адже GPON пасивно працює.
master
Member

а между тем роутер подещевел до 5 799 грн, а это уже очень даже выгодно ;)
Chugaister
Member

Вже за 4300 можна взяти, і от це мабуть вже точно вигідно
bes
Member

Когда начнут встраивать ещё колонки?
avuremybe
Member

bes: 19.07.2021 01:16 Когда начнут встраивать ещё колонки?
Сейчас в моде дисплеи с рекламой бренда.
Колонки с АЗИНОТРИТОПОРА информацией о горячих скидках, очевидно, следующие.
Ответить