Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

як раз на такому нещодавно обпікся. легенькі конектори, наче мідні. але лажа повна була. міняв на товстотінні і все прийшло в норму.
Hotspur
Member

Timedemo: 07.06.2026 11:03як раз на такому нещодавно обпікся. легенькі конектори, наче мідні. але лажа повна була
:weep:
boit_t
Junior

Вітаю, я вирішив проблему віддаленого контролю за своєю JK BMS сонячної станції. На смартфоні можу спостерігати за її основними параметрами і працею будь де. Кому це цікаво - можу допомогти. Пишіть, поміркуємо.
1985god
Member

Hotspur
Ти трошки поспішив з своїм китайським чудом адже є ос це в китаї $500 а ти б і на $40 дешевше б знайшов
Hotspur
Member

1985god: 08.06.2026 23:06Ти трошки поспішив з своїм китайським чудом адже є ос це в китаї $500
бачив. мені не треба 12 000 Ватт. І ця штука має більший холостий хід ніж моє. Але конструкції схожі
corruptedflesh
Member

У нас поки нема ніяких регуляцій і т.д.?
Бачу що по світу намагаються потихеньку стригти тих хто обвішався панелями?
1985god
Member

corruptedflesh
напиши петицію - прошу накладси податки на приватну генерацію по Х грн за кожен 1 кВт панелей :gigi: , он на електокари ввели чи хотіли ввезти додаткові податки

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
у німців і у Англійців в квартирах дозволено чи то до 800 Вт * годин в свою мережу на власне споживання чи щось таке. Якщо ми в Європу хочем то і у нас таке буде .... як перевірячі будть перевіряти скільки в мене в налашутваннях 800 чи 1200 ? :shuffle: якщо є розумний лічильник на виході , хіба за піковим струмом який інколи по інертції залітає в загальну мережу на кілька секунд
Hotspur
Member

1985god: 09.06.2026 13:31 як перевірячі будть перевіряти скільки в мене в налашутваннях 800 чи 1200 ?
лічільник електронний
_VlaD_
Member

1985god: 09.06.2026 13:31як перевірячі будть перевіряти скільки в мене в налашутваннях 800 чи 1200 ?
Скоріше за все підуть найпростішим шляхом. Буде максимальна дозволена потужність встановлених сонячних панелей для приватних домогосподарств. Доречі, там хотіли вводити якісь закони. Але на початку 2022-го року плани трохи змінилися.
corruptedflesh
Member

1985god: 09.06.2026 13:31 corruptedflesh
напиши петицію - прошу накладси податки на приватну генерацію по Х грн за кожен 1 кВт панелей :gigi: , он на електокари ввели чи хотіли ввезти додаткові податки

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
у німців і у Англійців в квартирах дозволено чи то до 800 Вт * годин в свою мережу на власне споживання чи щось таке. Якщо ми в Європу хочем то і у нас таке буде .... як перевірячі будть перевіряти скільки в мене в налашутваннях 800 чи 1200 ? :shuffle: якщо є розумний лічильник на виході , хіба за піковим струмом який інколи по інертції залітає в загальну мережу на кілька секунд
якщо я збираю на свою автономність, на своїхй території, інвертор взаглі окремою гілкою через авр, то що вони з мене збирати хочуть? податок на фотони з сонця? чи на водень в ядрі сонця? Чи за мою територію? Так і так податок на землю є.
_VlaD_: 09.06.2026 14:42
1985god: 09.06.2026 13:31як перевірячі будть перевіряти скільки в мене в налашутваннях 800 чи 1200 ?
Скоріше за все підуть найпростішим шляхом. Буде максимальна дозволена потужність встановлених сонячних панелей для приватних домогосподарств. Доречі, там хотіли вводити якісь закони. Але на початку 2022-го року плани трохи змінилися.
ось я через це і питаю.

просто з моїм везінням, тільки зберу, то одразу почнеться реєструйтесь, декларуйте і отета всьо.

---

це я якраз збираю трикутники каркаса з профіля і ютуб підсунув новину що в південній африці почали народ пресувати за сонце і я згадав шо у нас наче схожі ініціативи були. :insane:
_VlaD_
Member

corruptedflesh: 09.06.2026 15:22якщо я збираю на свою автономність, на своїхй території, інвертор взаглі окремою гілкою через авр, то що вони з мене збирати хочуть? податок на фотони з сонця?
Ну, був же при сталіні податок на фруктові дерева?
Так-то, земля, повітря, корисні ресурси і т.д належать народу, згідно конституції. Але, по факту, народ має право лише на кукіш. Фотони теж народу не належать.
Захочуть ввести податок на повітря - змусять кожного дихати через газоаналізатор та платити за спожитий кисень.
corruptedflesh
Member

_VlaD_: 09.06.2026 15:47
corruptedflesh: 09.06.2026 15:22якщо я збираю на свою автономність, на своїхй території, інвертор взаглі окремою гілкою через авр, то що вони з мене збирати хочуть? податок на фотони з сонця?
Ну, був же при сталіні податок на фруктові дерева?
дід про цей податок все життя до смерті згадував

Відправлено через 2 години 22 хвилини 35 секунд:
2.3м панелі висотою на три рейки вішати, чи вистачить двох?

бачив на ютубах кажуть що треба три, але потім дивишся - всюди на двох.
Ответить