А подивіться на четверте місце. Ото біднота!Ерефія номер 2 в світовому списку піратства
Новости
Последние статьи и обзоры
Зона знову кличе: для S.T.A.L.K.E.R. 2 вийшло DLC «Ціна надії» та оновлення 2.0
-
VovaII
Member
tornadox
-
tornadox
Member
VovaII
ще раз згадаю цей коментар, і можна накласти на номер 4
Так само як і нема регіональних цін. А як глянути на бомжів на вулицях ЛА - то одразу видно суцільну бідність цієї країни.
І справді, локалізації в США нема, всі фільми, серіали і ігри виходять англійською, а не американськоюVladys77: ↑ 22.08.2026 14:35Піратство - це ознака бідності. Окрім того, що красти не дуже добре.
Також високий рівень піратства в країні - це мінус локалізація, будь-то ігри чи фільми з серіалами на стрімінгах. І ще зазвичай мінус регіональні ціни, тобто дешеві, бо власникам платформ та видавцям просто нецікавий цей регіон. Тому отримуємо європейські ціни на ігри в євро.
Так само як і нема регіональних цін. А як глянути на бомжів на вулицях ЛА - то одразу видно суцільну бідність цієї країни.
-
kairo
Member
tornadox
США номер два в світі по доходам від ігор.
США номер два в світі по доходам від ігор.
-
Геральт
Active Member
Cвистульку можна подарувати куму/брату/свату чи передати у спадщину внукам. В стімі гра - орендована. Це типу ти вирізаєш свистульки, твій бос дає їх в оренду, за виручене купує собі яхту, а тобі кидає пару кісточок. В цей же час хтось, хто тобі заплатив твому босу за оренду, взяв і передав свою свистульку другу. Тобі (і твому босу) хотілося б, щоб той друг в тебе свистульку брав напряму і за гроші. Але, се ля ві, той друг не вважає свистульку вартою тих грошей. А ще, є платформа, де тобі за твої свистульки платять, просто так. За самим фактом перебування цих свистульок на цій платформі (не залежно від кількості реальних орендарів свистульок). І ти гарантовано щось там заробляєш, навіть, якщо взагалі ніхто твоєї свистульки не торкнеться.Vladys77: ↑ 23.08.2026 14:38 Добре. Спрошуємо до максимуму. Ти працюєш на роботі. Робиш не знаю що, дерев'яні свистульки вирізаєш. А вночі більшість цих свистульок хтось краде. А зарплата в тебе - відсоток від проданих свистульок. Тобто ти заробляєш трохи більше ніж нічого.
Це нормальний розклад?
І тобі кажуть, не кожен же може купити свистульку, тому добре що їх крадуть, так більше дітей зможуть тренувати мелодійний свист.
А хочеш більше своїх свистульок продавати надавати в оренду, то роби кращі і цікавіші свистульки. Бо свистульок багато, а свистунів мало. І не свистуну треба конкурувати за твою свистульку, а тобі треба конкурувати за свистунів. Крім того:
- хорошим свистулькам, як і хорошим танцюристам, нічого не заважає.
- немає значної кореляції між піратством і проданими свистульками (знайдеш відповідні дослідження, почитаю з радістю). Бо закрита (не спірачена) гра ≠ продана гра. Якби видавці не намагались переконати у зворотному.
-
STARL1GHT
Member
Придбав ультімейт, щоб підтримати українську локалізацію.
Одне питання, бо проходив ще на релізі торрент-едішон, скільки їм треба версій щоб в катсценах пістолет мінявся на той, що споряджений? А не на стоковий ПМ.
Анімації також не можна відміняти
Дно якесь
Одне питання, бо проходив ще на релізі торрент-едішон, скільки їм треба версій щоб в катсценах пістолет мінявся на той, що споряджений? А не на стоковий ПМ.
Анімації також не можна відміняти
Дно якесь
-
Panasi
Member
Всі пістолети можна викинути із інвентаря крім стокового пм. Також катсцени записані саме під стоковий, звук його пострілів і т.д. Так, умовно можна б було реалізувати механіку, що при умові, якщо в гг споряджений інший пістолет, то він його би діставав. Але це виглядало би дуже дивно, якщо б був споряджений мак-10 або револьвер.STARL1GHT: ↑ 24.08.2026 11:52Одне питання, бо проходив ще на релізі торрент-едішон, скільки їм треба версій щоб в катсценах пістолет мінявся на той, що споряджений? А не на стоковий ПМ.
-
STARL1GHT
Member
О круто, коли бігаєш з навороченим Юспом(умовно), чи тим самим ПМом грейдженим, а потім - катсцена зі стоковим ПМом.Panasi: ↑ 24.08.2026 12:05Всі пістолети можна викинути із інвентаря крім стокового пм. Також катсцени записані саме під стоковий, звук його пострілів і т.д. Так, умовно можна б було реалізувати механіку, що при умові, якщо в гг споряджений інший пістолет, то він його би діставав. Але це виглядало би дуже дивно, якщо б був споряджений мак-10 або револьвер.STARL1GHT: ↑ 24.08.2026 11:52Одне питання, бо проходив ще на релізі торрент-едішон, скільки їм треба версій щоб в катсценах пістолет мінявся на той, що споряджений? А не на стоковий ПМ.
Всрато виглядає, якщо коротко.
-
Vladys77
Member
По дизлайкам же все зрозумілоnutman: ↑ 23.08.2026 14:44Ты лучше представь себе мир, где тебе не обязательно брать с каждого по рублю, если ты сделал что-то качественное и хорошее - ты и без того будешь обеспеченным. А обеспечивать какую-то наглую рожу сверх богатствами за три бинокля и pop-up деревья, или спонсировать вайбкодинг, я не собираюсь, для этого тут хватает других людей, пускай занимаются.Vladys77: ↑ 23.08.2026 14:38
Добре. Спрошуємо до максимуму. Ти працюєш на роботі. Робиш не знаю що, дерев'яні свистульки вирізаєш. А вночі більшість цих свистульок хтось краде. А зарплата в тебе - відсоток від проданих свистульок. Тобто ти заробляєш трохи більше ніж нічого.
Це нормальний розклад?
І тобі кажуть, не кожен же може купити свистульку, тому добре що їх крадуть, так більше дітей зможуть тренувати мелодійний свист.
Кстати, отсутствие какой-либо защиты на том же сталкере это ничто иное как следование этой идее. Ну да, какое-то количество пиратов скачает бесплатно сыграет, какая-то часть из них даже купит игру пост-фактум, погоды это всё не сделает. Надо продукт сделать качественным, именно это приносит прибыль, а не тряска над защитой, чтоб пират не скачал. Мне сталкер нравится, gamma anomaly одна из лучших игр в которые я играл. Если бы они сделали что-то в этом духе, глядишь даже я, быть может, на распродаже купил бы чисто для проформы, как я это сделал с ведьмаком, давно скачав и поиграв с трекера![]()
Як мінімум за українські ігри можна б було і заплатити, щоб підтримати вітчизняного виробника.
-
Vladys77
Member
Я зрозумів. Треба бути як рашка і все красти. А грати з кацапською локалізацією, бо української тоді ніколи не буде.tornadox: ↑ 23.08.2026 22:55Ще раз процитую твоє ж повідомленняVladys77: ↑ 23.08.2026 01:14Те що захист їсть ресурси і вимагає інтерннт звісно не добре. Але зламані ігри часто працюють ще гірше та мають купу проблем. Я так свого часу не зміг пограти в Dragon Age Inquisition, бо піратка була крива, вилітала, тормозила, проблеми з сейвами були і ще щось. Я різні піратки пробував і результат був - суцільні танці з бубном.
Тому аргумент що піратка краще працюватиме за нормальну гру - це маячня. В ідеалі піратка не гірше працюватиме за легальну гру.Ще раз, ти заплатив за гру і ще 30% зверху віддав Епіку за неякісний сервіс. Проблема не в грі, проблема в неякісному сервісі від EGS.Vladys77: ↑ 22.08.2026 15:11Але сильно не побігав. Бо саме на Сталкері в EGS якогось хєра зламались хмарні збереження.
І ніби і фіг з ним. Але все не так просто. Гра при кожному запуску створює НОВУ тимчасову папку для збережень на диску. І ще при цьому, якісь проблеми з Epic ID, походу DLC недоступне.
Мене оце вибішує коли офлайн гру не можна запустити через ці дурноваті лончери без наявності інтернету. Так ще й ці хмарні збереження періодично унеможливлюють гру чи випадково затирають локальні збереження.
А тепер візьмемо пірата, він нічого не заплатив і він не має проблем з грою, бо в нього нема хмарних сейвів.
Тобто пірат отримав кращий сервіс (даром практично), ніж ти отримав від Епік і ще й за гроші. Пірат не плачеться на форумі, а ти плачешся.
Ерефія номер 2 в світовому списку піратства
Дослідження https://thenextweb.com/news/russians-pi ... tent-legalПри чому практично будь-яка гра має Французьку, Італійську, Німецьку і свинособачу91% of Russians would rather pirate than pay for content, survey shows
https://kutok.io/stasyk_/chomu_ukrayins ... vyty_-59kbДумаю, що кожен український ґеймер хоч раз думав "От чому української в іграх немає?". Відповідь знає майже кожен свідомий українець - нас мало і поряд з нами є одна країна, яка дуже любить асимілювати інші народи. І ця відповідь правильна. Частково правильна. Погодьтеся, частина провини належить і нам - українським ґеймерам. Так як до 2014 року (а багато кому і до 2022) було всеодно на мову, яка у нього виставлена у стімі й улюбленій грі. Ґлавнає вєдь, што би панятна била. Розробники бачили, що українці користуються російською, а значить і до СНД (російського) регіону їх можна приєднати. Українцям же не принципово? І якщо використання російської мови там де альтернативи просто не було (раніше) ще якось можна було пояснити, то от російська у стімі, доті, кс, майні, сталкері, метро й у інших проектах, де українська мова була - це вже виглядає дуже дивно. Розробники не бачили сенсу робити щось окремо для українців, якщо й самі українці цим не користувалися.
-
Vladys77
Member
Про що взагалі був комент? Що на spanglish має бути локалізація в США чи що?tornadox: ↑ 24.08.2026 00:17 VovaII
І справді, локалізації в США нема, всі фільми, серіали і ігри виходять англійською, а не американськоюVladys77: ↑ 22.08.2026 14:35Піратство - це ознака бідності. Окрім того, що красти не дуже добре.
Також високий рівень піратства в країні - це мінус локалізація, будь-то ігри чи фільми з серіалами на стрімінгах. І ще зазвичай мінус регіональні ціни, тобто дешеві, бо власникам платформ та видавцям просто нецікавий цей регіон. Тому отримуємо європейські ціни на ігри в євро.![]()
Так само як і нема регіональних цін. А як глянути на бомжів на вулицях ЛА - то одразу видно суцільну бідність цієї країни.![]()
Чи може про те, що немає окремої американської мови, тому і немає локалізації американською.
-
Vladys77
Member
Якраз є пряма залежність між ранньою появою піратської версії і прибутками розробника/видавця. Якщо гра не виправдає фінансові очікування - її закриють, а більшість розробників звільнять чи перекинуть на інші проєкти.Геральт: ↑ 24.08.2026 09:43Cвистульку можна подарувати куму/брату/свату чи передати у спадщину внукам. В стімі гра - орендована. Це типу ти вирізаєш свистульки, твій бос дає їх в оренду, за виручене купує собі яхту, а тобі кидає пару кісточок. В цей же час хтось, хто тобі заплатив твому босу за оренду, взяв і передав свою свистульку другу. Тобі (і твому босу) хотілося б, щоб той друг в тебе свистульку брав напряму і за гроші. Але, се ля ві, той друг не вважає свистульку вартою тих грошей. А ще, є платформа, де тобі за твої свистульки платять, просто так. За самим фактом перебування цих свистульок на цій платформі (не залежно від кількості реальних орендарів свистульок). І ти гарантовано щось там заробляєш, навіть, якщо взагалі ніхто твоєї свистульки не торкнеться.Vladys77: ↑ 23.08.2026 14:38 Добре. Спрошуємо до максимуму. Ти працюєш на роботі. Робиш не знаю що, дерев'яні свистульки вирізаєш. А вночі більшість цих свистульок хтось краде. А зарплата в тебе - відсоток від проданих свистульок. Тобто ти заробляєш трохи більше ніж нічого.
Це нормальний розклад?
А хочеш більше своїх свистульок продавати надавати в оренду, то роби кращі і цікавіші свистульки. Бо свистульок багато, а свистунів мало. І не свистуну треба конкурувати за твою свистульку, а тобі треба конкурувати за свистунів. Крім того:
- хорошим свистулькам, як і хорошим танцюристам, нічого не заважає.
- немає значної кореляції між піратством і проданими свистульками (знайдеш відповідні дослідження, почитаю з радістю). Бо закрита (не спірачена) гра ≠ продана гра. Якби видавці не намагались переконати у зворотному.
Якщо це хороша гра, то більше її не буде. Все просто.
Були звісно раніше виключення. Коли заадяки піратці гра ставала популярною. Але часи змінились і зараз це не працює. Хіба що для інді студії, яка вклала копійки і не від кого не залежить. Якщо за рахунок піратки про них дізнаються, то потім наступну гру вони може зроблять якісніше, бо залучать гроші інвесторів. Але вдруге вже це для них не спрацює. Бо інвестори вимагатимуть повернення коштів.
Про оренду цифрового контенту. Стрімінгові сервіси вам в допомогу. Всі спокійно орендують музику і фільми, а творці за це отримують гроші. Ви задоволені, бо це еаьагато дешевше ніж все це купувати на дисках. Музиканти задоволені, бо вони отримують від прослуховування більше грошей ніж з продажу диску.
Головне нормальна правова база.
-
Геральт
Active Member
Можна посилання на дослідження?Vladys77: ↑ 25.08.2026 21:32 Якраз є пряма залежність між ранньою появою піратської версії і прибутками розробника/видавця.
-
Vladys77
Member
Яке дослідження? Якщо видавець продав менше копій до всі грали в піратку, то що він заробить?Геральт: ↑ 26.08.2026 10:16Можна посилання на дослідження?Vladys77: ↑ 25.08.2026 21:32 Якраз є пряма залежність між ранньою появою піратської версії і прибутками розробника/видавця.
Лише після зливу якогось раннього білду GTA6 капіталізація Rockstar впала на 3 лярди. Це вони заробили чи що
Якщо Denuvo ламають швидко після виходу гри, то продажі різко падають. Але зазвичай на це іде від кількох місяців до року. Інакше б розробники не купували те Denuvo, яке коштує чималих грошей. Чи ви вважаєте себе кращим менеджером і маркетологом ніж в провідних світових ігрових компаніях? І вони дурні марно витрачають гроші на ліцензію Denuvo, а могли б випускати ігри без DRM захисту і не паритись та не дратувати цим гравців.
-
tornadox
Member
Яке дослідження, там класичний ефект Даннінг-Крюгера.Геральт: ↑ 26.08.2026 10:16 Можна посилання на дослідження?
-
Геральт
Active Member
Ну, хоча б такеVladys77: ↑ 26.08.2026 13:19 Яке дослідження? Якщо видавець продав менше копій до всі грали в піратку, то що він заробить?
Лише після зливу якогось раннього білду GTA6 капіталізація Rockstar впала на 3 лярди. Це вони заробили чи що?
Якщо Denuvo ламають швидко після виходу гри, то продажі різко падають. Але зазвичай на це іде від кількох місяців до року. Інакше б розробники не купували те Denuvo, яке коштує чималих грошей. Чи ви вважаєте себе кращим менеджером і маркетологом ніж в провідних світових ігрових компаніях? І вони дурні марно витрачають гроші на ліцензію Denuvo, а могли б випускати ігри без DRM захисту і не паритись та не дратувати цим гравців.
Там є посилання на 306ст звіту. Стареньке, правда. От я й подумав, що в тебе може щось свіжіше є. А ти, виявляється, свої висновки зі стелі виколупав.
Денуво вже все. І то досить давно. HV обходить.
Так, могли б без Denuvo, чому додають - не знаю. Мабуть отих скілових менегерів хтось перконав у збільшенні прибутків. Не виключено, що розробники денуви
Капіталізація рокстарів могла впасти по різних причинах. І може через те, що ранній білд розчарував, а не тому, що всі почали в ГТА6 на халяву грати (гра мені не цікава, не особливо слідкую)
Ну, або якщо на прикладі. D4 релізнулась давно. Нормального взлому нема. Але я її не купуватиму. GrimDawn релізнулась давно і мабуть з першого дня на торентах. В мене і сама гра і доповнення куплені. То як захист в даному випадку допоміг продати мені D4 і відсутність захисту завадила отримати прибуток від продажу GD?
-
tornadox
Member
Не просто з стелі, просте споживання маркетингового слопу від мегакорпорацій. Ось недавно була стаття, як голова EA отримав 40 лямів за успіхи, на фоні великого звільнення працівників. Рядовий розробник, дизайнер чи тестувальник сидить на ЗП, і йому не холодно, ні жарко від піратства. Єдині хто страждають від піратства - це Інді розробники, та і грошей на мерзенне денуво в них нема.Геральт: ↑ 26.08.2026 13:42А ти, виявляється, свої висновки зі стелі виколупав.
Так рокстар ніколи не використовували денуво, та як показують їхні звіти - основний дохід в них на мікротранзакціях.Геральт: ↑ 26.08.2026 13:42Капіталізація рокстарів могла впасти по різних причинах. І може через те, що ранній білд розчарував, а не тому, що всі почали в ГТА6 на халяву грати (гра мені не цікава, не особливо слідкую)
Насправді зараз піратити гру до моменту виходу це себе не любити. Ера коли коли можна пройти сінглову гру від початку до кінця на релізній збірці вмерла з років 10 назад, якщо не більше.
-
enkosxs
Member
Ну и я пожалуй отпишу свои 5 коп. Прохождение игры я отложил к временам с лучшей оптимизацией. Но тут проблема не в оптимизации. Тут проблема в АТМОСФЕРЕ игры. Слушать вот этот украинский дубляж ну это на уровне что то типа ФАРГУС переводы в 90х. Типичные носители укр языка так не говорят. Это выглядит не естественно. Хотите услышать нормальный украинский акцент, пересмотрите фильм Брат 2, вот там да, настоящие бандеровцы нормально разговаривают на мове так как и в жизни. А в сталкере это выглядит как будто ученик читает по бумажке текст в 4 классе... Кароче кринж. Но если с дубляжом можно что то решить например поставить русификатор АИ, то вот с надписями в самой игре ты уже ничего не сделаешь. Вся атмосфера сталкера построена на постапокалипсисе от СССР, а в совке основной язык был русский. Все передачи документальные, вывески, знаки, таблички, газеты, итд итп. всё было на русском. Помню после прилётов по Бурштынской ТЭС, (я тогда ешё работал в дснс)нас отправили туда разгребать завалы, и вот тара в которую мы грузили строительный мусор на ней была надпись на РУССКОМ!!!! То есть за время существования этой станции на западной Украине где 99.9% говорит на мове, они не удосужились поменять надпись. Сама станция была построена в 1960 года, построена совком. Так же как и ЧАЭС. И вот это для меня главный минус, нету атмосферы что ты в зоне. Как будто играешь в какой то украинский шутан в вымышленом мире.... И это печалит. Очень хотел поиграть бы в неё, но не могу погрузится.
Жаль что разрабы повелись на трендовую повесточку незламности потужности и едности. Было бы куда круче когда в зоне аккумулировались 3 языка, и рус и укр и белорус. Вот тогда бы можно было выжать максимум харизмы персонажам, разумеется при условии нормального дубляжа а не Бимбы Азирова. А субтитры сделать уже хоть какие. К примеру фильм "Бесславные ублюдки" от Тарантино, там пол фильма персонажи разговаривают то на французском то на итальянском то на немецком то на английском. И никого не волнует знаешь ты эти языки или нет, читай сабы. Вот это уровень. Вот это шедевр. А сталкер увы проходняк который в угоду повесточки пофенил всю свою атмосферу. Жаль.
PS в первом сталкере ещё до выхода игры, из репортажа игромании были геймплейные кадры с украинской озвучкой военных. Помню там было 2 фразы "А нi руш" и "Вiн мене поцiлив". Я долго искал моды что бы заменить хотябы всех военных на укр дубляж но так и не нашёл увы. Так вот даже там дубляж был круче и естественнее!!!
Жаль что разрабы повелись на трендовую повесточку незламности потужности и едности. Было бы куда круче когда в зоне аккумулировались 3 языка, и рус и укр и белорус. Вот тогда бы можно было выжать максимум харизмы персонажам, разумеется при условии нормального дубляжа а не Бимбы Азирова. А субтитры сделать уже хоть какие. К примеру фильм "Бесславные ублюдки" от Тарантино, там пол фильма персонажи разговаривают то на французском то на итальянском то на немецком то на английском. И никого не волнует знаешь ты эти языки или нет, читай сабы. Вот это уровень. Вот это шедевр. А сталкер увы проходняк который в угоду повесточки пофенил всю свою атмосферу. Жаль.
PS в первом сталкере ещё до выхода игры, из репортажа игромании были геймплейные кадры с украинской озвучкой военных. Помню там было 2 фразы "А нi руш" и "Вiн мене поцiлив". Я долго искал моды что бы заменить хотябы всех военных на укр дубляж но так и не нашёл увы. Так вот даже там дубляж был круче и естественнее!!!
-
Барбарис
Member
Що це сьогодні за наплив совко/кацапофілів? І в темі про Метро, і тут.
-
Filabatya
Member
enkosxs
Ще би шансончику навалити правда?
Ще би шансончику навалити правда?
-
nutman
Member
За то у всех есть возможность восхитится актерами озвучки оригинальной трилогии, как круто они свою работу сделали-то! Не в последнюю очередь благодаря им сталкер так зашел людям.enkosxs: ↑ 27.08.2026 15:17 Ну и я пожалуй отпишу свои 5 коп. Прохождение игры я отложил к временам с лучшей оптимизацией. Но тут проблема не в оптимизации. Тут проблема в АТМОСФЕРЕ игры. Слушать вот этот украинский дубляж ну это на уровне что то типа ФАРГУС переводы в 90х. Типичные носители укр языка так не говорят. Это выглядит не естественно. Хотите услышать нормальный украинский акцент, пересмотрите фильм Брат 2, вот там да, настоящие бандеровцы нормально разговаривают на мове так как и в жизни. А в сталкере это выглядит как будто ученик читает по бумажке текст в 4 классе... Кароче кринж. Но если с дубляжом можно что то решить например поставить русификатор АИ, то вот с надписями в самой игре ты уже ничего не сделаешь. Вся атмосфера сталкера построена на постапокалипсисе от СССР, а в совке основной язык был русский. Все передачи документальные, вывески, знаки, таблички, газеты, итд итп. всё было на русском. Помню после прилётов по Бурштынской ТЭС, (я тогда ешё работал в дснс)нас отправили туда разгребать завалы, и вот тара в которую мы грузили строительный мусор на ней была надпись на РУССКОМ!!!! То есть за время существования этой станции на западной Украине где 99.9% говорит на мове, они не удосужились поменять надпись. Сама станция была построена в 1960 года, построена совком. Так же как и ЧАЭС. И вот это для меня главный минус, нету атмосферы что ты в зоне. Как будто играешь в какой то украинский шутан в вымышленом мире.... И это печалит. Очень хотел поиграть бы в неё, но не могу погрузится.
Я всё же считаю, что украинский язык как таковой не проблема, даже если там нету русского и белорусского. Сам факт использования украинского или белорусского это всегда было исключение в СССР (по крайней мере в городах). То есть то, что ты предлагаешь это такой же кринж как рафинированный украинский. Тут проблема именно в том, что он рафинированный, плохо сделано. Решение сделать украинскую озвучку и не делать русскую это их беда, но почему при этом нужно было делать такую отвратительную украинскую озвучку, вот в чем вопрос. Они могли хотя бы постараться, а вместо этого выдали какой-то нелепый рафинад.
Украинцы так действительно не разговаривают и не общаются, но создатели об этом не знают, потому что сами русскоговорящие. Кроме того, я думаю, что просто найти достойных актеров на укранискую озвучку сложно, а коли найдешь, то им и платить деньги надо, тут-то Григорович и начинает кривиться. Кринж на кринже кароч