Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

1985god: 15.02.2026 18:54з тиском 1,5-2 на МТБ хіба сніг\грязюку містити, ну або з гори летіти, але це вже буде даунхіл чи ендуро якесь, педалювати з таким низьким тиском - це стояти на місці = їхати 15 км\година максимум ,2,5 це той мінімум нижче якого я не розумію як на МТБ їздити
Можна подумавти з 6 атмосферами ви десь по мтб-шним трекам розженетесь. А якщо ви за асфальт, то я і 20+ на плоскачах їду і форма в мене не нуляча, але і не спортивна.
А якщо за офроад казати, то 2.5 гірше їде за 1.5. Ну це якщо за безкамерку казати. З камерами нз, давно не їздив.
Барбарис
Member

1985god, це залежить від об'єму шини. Я 27.5×47 не качаю до 2.5, а 29 ×50 можна. Але мтб передбачає тиск понижче якщо це не по асфальту.
Piter Cantrope
Member

Вчора і сьогодні вперше катався, відколи зламав ребра на початку січня. Майже 50 днів. Їздив в сервіс, здавав телефон старий. Там всіх дуже зацікавив мій ровер: виходили потримати його в руках, спробувати в руках який легкий :)
Головні дороги сухі, їхати нормально. А по цьому снігу, який тане, їхати майже неможливо.
_Andrik_
Member

Piter Cantrope: 23.02.2026 02:13 ....
Головні дороги сухі, їхати нормально. А по цьому снігу, який тане, їхати майже неможливо.
Все можливо , якщо гума відповідна
спойлер
Screenshot_20260223_075850_Chrome.jpg

На такій по сугробах трохи подуркував, кайф як тримає . По асфальту очевидно, швидко не поїдеш, але в мене 500м до лісу велодоріжкою, а далі веселощі
Piter Cantrope
Member

_Andrik_
:up:
Ну, в мене більше 40 мм не йде. Я б купив собі пару якихось широких на зиму.
nutman
Member

Народ, а где вы щас катаетесь? Я как бы спицы подтянул, сижу теперь жду пока снег растает и земля высохнет, но у меня по селу бусик курсирует, и я даже не знаю куда ехать-то
unique-neon
Member

Прилеглі ліси та поля, але то мтб
nutman
Member

unique-neon: 24.02.2026 16:32 Прилеглі ліси та поля, але то мтб
Там у меня просто села вокруг, я даже не знаю безопасно ли в них заезжать. Типа, Ярышовка, Тывров и Гнивань, а там межи них ещё и поменьше есть поселки везде. По хардкору получается надо всё объезжать и ездить только по полям и лесочкам
timetron666
Member

nutman: 24.02.2026 17:47
unique-neon: 24.02.2026 16:32 Прилеглі ліси та поля, але то мтб
Там у меня просто села вокруг, я даже не знаю безопасно ли в них заезжать. Типа, Ярышовка, Тывров и Гнивань, а там межи них ещё и поменьше есть поселки везде. По хардкору получается надо всё объезжать и ездить только по полям и лесочкам
У нас села так чистять, ніби ціль у них винищити вкорінення
nutman
Member

Заехал я в местную мастерскую поменять спейсер в каретке, чтоб поправить чейнлайн. Ну, мне его успешно поменяли, сделали быстро, минут за 5-10, взяли 500 гривен. Я с такого движения прозрел и решил немного сам стать мастером, для себя. Потратил денег на базовые инструменты, динамоключ и тд.
В этой связи, если из Винницы есть кто катает, могу за бутерброд помочь с мелким ремонтом. До моего дома от центра города полчаса езды вдоль Буга, там безопасно ехать.

Что интересно, я был в трёх местных мастерских, две из которых дорогие, и ни в одной из них не использовался динамоключ, всё на глаз
Stamb
Member

nutman
я теж вирішив купити базові інструменти і якщо щось не знаю то інтернет в поміч
бо після сервісів і так досить часто треба переробляти

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
в сервісі ніхто не буде сидіти над велосипедом цілими днями
раз, два і готово
так само як і в усіх інших галузях
JKrl
Member

Stamb: 25.02.2026 14:15 nutman
я теж вирішив купити базові інструменти і якщо щось не знаю то інтернет в поміч
бо після сервісів і так досить часто треба переробляти

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
в сервісі ніхто не буде сидіти над велосипедом цілими днями
раз, два і готово
Будуть і сидять. Так само як над лижами. Якщо я поламають в наслідок їх тупки я на них до суду подам.
Барбарис
Member

Якщо у Вінниці були у велолізі, то там майстри жах. Велохаус нормальні і дорого не брали. Ще є на Барському в новому жк майстер-велосипедист, мабуть теж розчарувався в механіках, але там я лише купував дещо. Базові інструменти, як на мене, то у всіх є(ключі, головки тощо). Далі вже йдуть специфічні зйомники, для стандартних кареток\касет недорогі, для вилок - вже не дешеві. І швидкість - це результат практики, в мене теж перші розборки були довгими, далі коли знаєш як все швидше.
Piter Cantrope
Member

Stamb: 25.02.2026 14:15 в сервісі ніхто не буде сидіти над велосипедом цілими днями
раз, два і готово
В мене теж такий досвід. Я був здав свій ровер, щоб мені трохи гальма підправили і провели загальне то.
Забираю його потім, проїхав 150м, злетів ланц. В мене не було ніяких проблем ні з тим ланцом, ні з передачами загалом до того. В ровері шимано 105, наче не найгірші запчастини.
Покотив його назад, здаю, а чувак мені каже: "та то наш майстер робив, я не знаю, лишайте". Лишив, приходжу через 2 дні, сідаю - передачі якось дивно труть. Проїхав 150м, ланц знову злетів.
Я приношу, кажу "шо це за дурниці?", а він мені каже "та ми ж на нього не сідали, на стенді все працювало. І шо ви взагалі від нас хочете, ви просили вам гальма наладнати і змастити, ми змастили".

Я з того всього подзвонив до власника тієї контори, він сказав щоб я лишав. Прийшов ще через кілька днів, на місці вже він був, ми ще годину щось разом підкручували, і аж тоді я нормально поїхав. Але я був тиждень без ровера, дурно ходив туди-сюди і дурницями займався.

А коли ставив колеса безкамерно, то знайшов якогось пацана тут в себе в місті, який сам катається і собі робить. Лишив йому. Він казав, що два вечори повні сидів над ним. Дай йому бог здоров'я. І зробив мені як має бути. А в сервісі, то так. Шмаркнули-ляпнули, гроші взяли і будь здоров.
unique-neon
Member

Ну два вечори просто зняти камери і герметик залити, то щось довго. Я перший раз коли це сам робив, кілька годин витратив, суто через тугі покришки
Piter Cantrope
Member

Ну, не знаю, що він так довго робив, але зробив на совість, і я йому вдячний.
Сьогодні я накінець-то витяг ту кнопку, яка була в колесі ще з січня. Пирснула юшка і пішло повітря, але десь за 30 секунд закупорилось, і колесо наче не спускає. Юшка відпрацьовує, я довольний)
Завтра перевірю, чи триматиме.
спойлер
PXL_20260310_105155986.jpg
Piter Cantrope
Member

Ану скажіть, чи вартий цей звір 2.5 тис :gigi: 27.5"
Хочу якийсь ровер, щоб взимку або в дощ в магаз їздити. Щоб сіль, пісок і вода мій trek не мучили.
спойлер
viber_image_2026-03-10_19-47-28-696.jpg
viber_image_2026-03-10_19-47-28-065.jpg
viber_image_2026-03-10_19-47-26-738.jpg
viber_image_2026-03-10_19-47-23-739.jpg
viber_image_2026-03-10_19-47-23-367.jpg
Hotspur
Member

Piter Cantrope: 10.03.2026 19:55Ану скажіть, чи вартий цей звір 2.5 тис 27.5"
дуже дивна рама
Барбарис
Member

Piter Cantrope, радше ні. Взимку треба планетарку + ремінь, або планетарку+цеп(один товстий цеп краще це все перенесе ніж ця касета схожа на підробку шимани). Турней буде галімо перемикатись, рама шляпа: верхня та нижні труби схоже не рідні, дропаути схоже електродами варили, як і раму. Ще й гальм не вистачає. Але якщо будеш брати можу продати :lol: :lol: (є нові комплекти тектро 857 та китайські мізкі - купував оновити старий байк, але там рама зовсім лопнула).
phobosse
Member

Барбарис: 10.03.2026 20:22Взимку треба планетарку + ремінь
в морозну зиму масло не замерзає ?
Ответить