Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
seraphic
Member

BOBAHH
По сути сейчас везде забор, человек пишет отзыв тут для того что бы предостеречь для этого тема OLX "В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX" и тут появляются как ты говоришь совкодрочеры начинают рассказывать со своей колокольни про блистеры гарантии производителя, площадки пром и разетки где этих барыг и близко нет, как и тут на местной барахолке, почему? я думаю ты сам себе сможешь ответить :rotate:
Skoda
Junior

Саморазвитие - прекрасная вещь. Может кому и поможет.

Мошенничество - хищение чужого имущества или приобретение права на чужое имущество путём обмана или злоупотребления доверием. Лицо, занимающееся этим, называется моше́нником или моше́нницей. При этом под обманом понимается как сознательное искажение истины (активный обман), так и умолчание об истине (пассивный обман).

Т.е. кто продает дефектный товар и знает об этом- это мошеник, так как умолчал об истине состояния товара.

Вопрос - какого рода дефект и как он оценивается?

У меня было очень много случае, когда б.у. вещи были с дефектами, о которых мне не говорили перед продажей. Но тут действительно продавцы могли не знать об этих нюансах, а доказать это - я даже не представляю как. Покупая на лохе я всегда понимал- что никакой гарантии на товар, особенно б.у. Сам не проверил- сам и виноват. Неужели большинство указывает ВСЕ нюансы по б.у. вещам??? Я этого вообще не представляю- как? Приходи, смотри, проверяй - вот их ответ. Иногда и я так говорю, так как я не знаю 100% работают ли ВСЕ функции в зеркальном фотоаппарате, к примеру, или профессиональной вспышке (так как пользовался всего несколькими режимами :laugh: ). Но для меня то вещь исправная? Да, и я ею был доволен на все 100.

Про новое. Тут нужно смотреть на то- магазин ли это или нет, даёт ли гарантию и т.д. На лохе магазины пишут- что гарантия столько то (действительно видел), есть свой сайт, ряд товаров и т.д. тут действительно - магазин обязан соблюдать правила и Закон о возврате/ремонте/замене товара.

Но вернёмся к вентиляторам.
Я вообще не увидел по ссылке- что это магазин. Там б.у. практически все продается... Я не оправдываю продавца, так как не знаю всей "картины". Возможно он не знал о дефекте вентилятора, возможно даже производитель не считает это дефектом (изредка приходилось обращаться к сц за ответом- ответ был что производитель допускает определенные нормы отклонений по ТТХ).

Ведь с такой логикой - более половины продавцов с олх мошенники, некоторый процент магазинов с прома- тоже... из сюда всех? Начнем с моих продавцов? :lol:

Вспомним - как продают б.у. авто. Все нюансы указывают ДО покупки? :laugh: Так тогда все продавцы б.у. авто уже мошенники. Разве нет?) они же утаили и утаивают дефекты.

У нас ответ людей: все так делают, и мы так делаем. Все продают б.у., не б.у. и не платят налог - хотя по Закону его должны все платить (налог с прибыли). Все такие честные- что платят, продав свой б.у. телефон, к примеру?)

Для меня- критический дефект (что делает невозможным работу товара по назначению) - что был НЕ указан ДО продажи или кидок на деньги- мошенник и пишем сюда.

Не знал- что простые и понятные вещи ещё не понятны и нужно все расписывать.

А вообще, имея хорошего адвоката, покупка Любого б.у. товара может сделать из продавца мошенника.

Много букав :shuffle:
atropgeon
Member

Хлопці, багато спорів, хто правий чи ні, seraphic мав рацію, товар звісно був новим, йшлось про покупку великої партії тих вентиляторів, ніяке не б.у., продавець запевнив, що є достатня кількість товару, щоб забезпечити мою потребу в ньому, ми домовились про доставку 3 шт. для тестів, я провірив, вентилятори на 4 з 5, мене влаштувало, але одна штучка була дефектна, оскільки я знав, що у продавця є з чого обміняти написав йому, мовляв все ок, але один вентель з браком, давайте оформимо олх доставку на решту комплектів і ви або компенсуйте ту одну штучку, або зробіть знижку, якщо ні, то тобі я цей відправлю за свій рахунок, а ви на заміну інший. У відповідь я отримав що вентиляторів більше немає, це були останні, ну я звісно здивувався, бо 2 дні тому було у великій кількості. Набрав на номер моб. а там за пару секунд отримав відповідь, це олх тут немає повернень чи обмінів, скидання слухавки і бан і там і там. Пізніше мій знайомий по моїй просьбі звязався з ним з іншого номеру попитати за ці вентилятри, продаван сказав що так, є в продажі і є в кількості.
Робіть висновки самі. Після я відправив скаргу в підтримку, і оголошеня забанили, наразі воно в бані. Нового не виставлялось, але я запевняю, що в оголошенні продавались нові вентилятори а не б.у., бо тут були уточнятори вище. Я свій висновок зробив, з такою людиною мені було б не приємно стикатись і мати справи в майбутньому, написав свій пост щоб інші якщо загуглять, знали що їх очікує. Овери з 14 року відвідую, як новинний дайджест так і барахолка, конфліктів мало, на олх мене 2 рази кинули і я 2 рази описав кейси. Якщо виникають конфліктні ситуації то ми завжди з продавцями знаходили консенсус, бо продавці були адекватними і хотіли позитивного рішення ситуації.
По замовчуванню я не конфлікта людина, і не залишив би того відгуку якби не відчув що мене обманули, тут справа не в тій сумі, а справа в ситуації яка склалась. ОЛХ це не тільки барахолка, там великі бізнеси працюють, відкрийте очі, це не тільки приватні оголошення.
WalkMan
Member

atropgeon
проблема в тому, що кадри які не бачать проблему і пробують спихнути все на тебе – мають дуже простий девіз "не нагрієш – не проживеш". Такі люди просто не виживуть при нормально працюючому інституті репутації. Як би ж продаван був би впевнений, що з товаром все ОК – захотів би його отримати назад.
Skoda
Junior

WalkMan: 02.03.2024 18:52 atropgeon
проблема в тому, що кадри які не бачать проблему і пробують спихнути все на тебе – мають дуже простий девіз "не нагрієш – не проживеш". Такі люди просто не виживуть при нормально працюючому інституті репутації. Як би ж продаван був би впевнений, що з товаром все ОК – захотів би його отримати назад.
Пропоную запросити сюди продавця цих злосчастних вентиляторів.

* Ні. Не завжди. Продавая товар на олх - ніяких повернень, якщо заздалегідь це не було обговорено. Так, бувають виключення, але по кожному треба бачити всю ситуацію. Це олх. Ще раз повторю- це олх. Я кажу як приватна особа, не як магазин.

Хто пам'ятає Аукро (це такий кращий інет аукціон, хто не знає)- навіть у них було в правилах таке: відповідальність за товар несе продавець до моменту передачі його покупцеві. Після (якщо не були обговорені заздалегідь умови повернення/обміну/ремонту ДО продажу)- вся відповідальність лежить на покупці (ремонт тощо).

При цьому арбітром виступав саме Аукро з їх юристами, що працювали сумісно з поліцією.

Пічаль, що немає цього сайту, так важко було той рейтинг заработати (який дійсно відображав репутацію, а не як на олх- що не так відповів- негатив прилітає :laugh: ), та і люди були адеквати в 90%. :-/
seraphic
Member

Skoda
Предлагаю тебе показать свою репутацию продаж хотя бы тут на форуме как приватную особу :up:
maxn
Member

Наложка через олх у всех пропала?
7mindfields
Member

maxn: 02.03.2024 20:11 Наложка через олх у всех пропала?
Так, тільки оплата карткою наразі
maxn
Member

7mindfields
А шо так?
7mindfields
Member

maxn: 02.03.2024 21:57 7mindfields
А шо так?
Я просто перевірив в мобільному додатку, не сказав би - і далі б не знав про це :D
AmigoPhoenix
Member

При олх-доставці та оплаті онлайн картою покупець також сплачує 1% + 10 грн, чи то тільки з продавця знімається?
yupi
Member

AmigoPhoenix
Покупатель платит ровно столько, сколько указано на товаре + наложка или оплата сразу через олх. А этот 1% снимают с продавца за успешно проданный товар.
AmigoPhoenix
Member

yupi
дякую
Oakenfold
Junior

Кому-то вчера писал кадр из Запорожья, что он беден и деньги есть только на доставку товара стоимостью 8000 ?)
Megaclite
Member

Глянув на ціни на 4070\4070 Super на ОЛХ
Ціни на сірі відюхи без гарантії вищі чим в магазинах на офіціали 36міс
шо це за треш
А БВ на 1000грн дешевше від нових
Изображение
aaleksandrenko
Member

Oakenfold: 03.03.2024 16:55 Кому-то вчера писал кадр из Запорожья, что он беден и деньги есть только на доставку товара стоимостью 8000 ?)
писав ще 21 лютого
Megaclite: 03.03.2024 18:16 Глянув на ціни на 4070\4070 Super на ОЛХ
Ціни на сірі відюхи без гарантії вищі чим в магазинах на офіціали 36міс
шо це за треш
А БВ на 1000грн дешевше від нових
Брав недавно ASUS Dual 4070 SUPER OC Edition на олх нову з Польщі. 26500 коли в магазинах була 29 з лишнім. Прод обіцяє гарантію рік + чек з магазину по проханню отримав.
За 1к різниці не знаю хто те купує :)
nochnik89
Member

Megaclite: 03.03.2024 18:16Ціни на сірі відюхи без гарантії вищі чим в магазинах на офіціали 36міс
Я тоже этих приколов не понимаю. Недавно брал в сборки две 4060, Редко десктопное собираю, но тут попросили.
Искал у серяков подешевле, вообще разница в цене мизерная, взял в магазе с гарантией. Не понимаю чем серяки руководствуются. Уже как-бы 1,5л эфирка сошла на нет. А тру майнеров осталось немного и они с забитыми складами видях под новые хайп монетки.
Комп железо - это не хорошее вино, которое чем старше, тем дороже :rotate:
heidfeld
Member

nochnik89: 04.03.2024 07:37 Я тоже этих приколов не понимаю. Недавно брал в сборки две 4060, Редко десктопное собираю, но тут попросили.
и кто тебя просит интересно, если ты людям такое гуано впариваешь. жесть просто. не позорился хоть бы тут
nochnik89
Member

heidfeld
впариваю ? )) фига се, ты покупателей считаешь за дурачков? :rotate:
Давай ситуацию накину.
У клиента есть 20к . Ему нужно по безналу с первичными документами сборку с максимально мощным процем + 96гб оперативки (где-то 70-80мб/с не меньше скорость).
Виртуалки, тяжелый рендер и боттинг с гпу. У него есть две видеокарты допустим 3070, нужно подключить. БП сразу подбирай нужный
Нужна гарантия 1год.
Если сможешь собрать подобное, то готов у тебя купить по безналу. Жду твой айбан и эдрпоу лс. Ну и первичку не забудь выписать. Ты же знаешь что такое первичка ? )
вот такое сделаешь ?
https://gelezo4you.com.ua/uk/p/14554391 ... -platinum/
оплатить смогу 7 числа тебя :rotate:
Удачки, мой юный друг)
п.с.
Если вдруг сделаешь - то я не против у тебя покупать такого плана сборки по безналу :beer:
Sashr
Member

Почитав останніх кілька сторінок і трошки здивований тим, що люди досі сприймають ОЛХ як магазин чи ще якийсь сервіс. Як вже було сказано тут раніше, ОЛХ - це забор. І, так, на заборі як можуть бути написані цікаві речі, так і різний скам. І це вже ваша відповідальність, якщо вирішили контактувати з людиною через забор.
Тому завжди перевіряйте товар на пошті перед тим, як закрити згоду. Бо після того - ви вже нічого не докажете і залишається сподіватися на гарний настрій продавця, який, в принципі, і не забовязаний перед вами після того, як ви забрали товар.
Кілька влансих прикладів.
1) Продавав відео картку в часи лихоманки. Карта була без дефектів. Покупець придбав карту, але написав, що прийде забирати її і перевіряти зі своїм компютером, тому якщо вона має дефекти, мені вже варто про це сказати:) Зараз, наскільки я знаю, нова пошта не дозволяє залізо вставляти в свій компютер для перевірки, але тоді це можна було. Тож покупець не просив в мене ані стрес тестів, ані результат пухнастого бублика зробленого в перший четверг після повного місяця. Чому я був дуже радий, тому що мені було впадло займатися тестами і я цілком був ок, щоб покупець сам все перевірив. В результаті всі залишился задоволені.

2) Продавав іншу електроніку, теж без дефектів. Написав покупець, попросив зробити відео (саме відео, а не фото), товару в різних ракурсах і як воно працює взагалі. Мені було це абсолютно впадло робити, бо я впевнений в своєму товарі, тому я йому написав, що не буду цього робити, бо якщо я хочу його обманути, я зроблю відео справного екземпляру, а відправлю йому інший, дефектний екземпляр. Тому хай замовляє і сам на пошті все перевірить. Покупець злився і залишив мені негативний відгук в профілі, бо я не захотів йому відео знімати. Ну і пофігу. Продав на наступний день адекватному покупцю.

Тому, ще раз: ОЛХ - це забор. І це ризиковано. Тому це ваша відповідальність і не варто сподіватися, що продавець виявиться дуже добрим і забере бракований товар собі в збиток. Так, для цього дана тема і існує, щоб ми один одного попереджували про кидал, але ніщо не заборонить кидалам завтра зробити новий профіль.
Хочете уникнути ризиків та мати гарантію? Все просто - не користуйтесь ОЛХ.
---
Бонус - а що там за кордоном?
В штатах аналогом ОЛХ є craigslist - такий самий забор з дизайном гіршим, аніж сам забор. Просто зайдіть і подивіться на той сайт. Справедливості заради, той дизайн диктований своєю філософією та історію сайту. Функціоналу там нуль взагалі. ОЛХ на його фоні виглядає як вершина сайтобудівництва. З відповідальністью і скамом там все теж дуже добре - дурять, аж гай шумить. В інтернетах люди жаліються, що їх обманюють, фейкові оголошення і так далі. І це все у найкращій країні світу, де працюють закони і поліція. А ви сподіваєтеся на честність продавця з ОЛХ в Україні, лол.
Ответить