Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Мерзавчик
Member

Та йой, шо, рілі, кожного дурачка, який спроможний клацнути кнопу "купити" тепер тут постити будем?
Беріть передоплату за покатушки і не морочте собі голову - найбільшою вашою втратою у разі чого буде згаяний час...
Vlad Tepec-Dracula
Member

Skoda
Усе дуже просто - відправляйте тільки ті замовлення, зроблені через Olx доставку, які вже оплачені покупцем під час оформлення угоди.
По правилам Olx - Укрпоштою покупець не зможе замовити без оплати, а у замовлені Новою Поштою завжди пишеться оплачено чи накладеним платежем. Якщо бачите що замовлення Новою Поштою з оплатою у відділенні то відхиляйте його і тоді відсіються любителі не забирати замовлене.
Crong
Member

Люди, ви тут уже починаєте дуріти. Я ще розумію відмову відправляти наложкою, бо є попадалово на гроші, якщо посилку не заберуть. Але ж з OLX доставкою, ви витрачаєте тільки свій час. Що знову не так?
Чи ви хочете систему як на Amazon, де товар можна легко повернути назад? Чи як на AliExpress, де покупці потім будуть відкривати суперечки і повертати 50-100% вартості?

Я, як продавець, і сам віддаю перевагу продавати по повній передплаті. А як покупець, віддаю перевагу olx доставці з оплатою у відділенні, або наложці.
От такі от подвійні стандарти.
7mindfields
Member

Skoda: 21.09.2023 17:50 Григорчук Артем Олегович
м. Кам'янець-Подільський
Відділення №5 Нова пошта
тел.: 380507682810
0507682810
+380507682810

Замовив ОЛХ-доставкою Новою поштою з оплатою у відділенні.
На мої повідомлення не відповідає, телефон вимкнутий.

Незабор посилки.
Товар катався тиждень по країні. Не рекомендую мати справу, якщо мати справу- то брати передоплату або якийсь залог.
Нащо взагалі відправляти олх доставкою з оплатою у відділенні? Всі хто відмовляються хай шукають інші варіанти :facepalm:
Alex_Lviv
Junior

7mindfields
Так категорично теж не варто, але і сам Skoda нічого не написав толком.
Залежить що за товар, ціна, чи попередньо була переписка.

Якщо якийсь "покупака" тикнув купити щось за 300грн з оплатою на відділенні, і без попереднього узгодження, то 99% незабор буде, і тут провтикав таки продавець, бо не відмінив

Якщо щось дороге, то взагалі глупость лох доставкою висилати, є ж проста післяплата - 200грн на карту, решта при отриманні.

Звісно в кожного свої особливості, своє бачення, але таки варто приспособитись до реалій насущних )
7mindfields
Member

Alex_Lviv: 21.09.2023 20:36 7mindfields
Так категорично теж не варто, але і сам Skoda нічого не написав толком.
Залежить що за товар, ціна, чи попередньо була переписка.

Якщо якийсь "покупака" тикнув купити щось за 300грн з оплатою на відділенні, і без попереднього узгодження, то 99% незабор буде, і тут провтикав таки продавець, бо не відмінив

Якщо щось дороге, то взагалі глупость лох доставкою висилати, є ж проста післяплата - 200грн на карту, решта при отриманні.

Звісно в кожного свої особливості, своє бачення, але таки варто приспособитись до реалій насущних )
Це має під собою певні підстави. Покупаки, що рандомно нажимають купити (навіть не питаючи, чи є в наявності), в більшості випадків обирають саме оплату у відділенні, що не зобов’язує їх взагалі ні до чого, у кого багато вільного часу ходити на відділення по декілька разів просто так, а також втратити можливість наступного теоретичного продажу на тиждень - на здоров’я. А ось робити передплату дійсно згодні не всі, і це логічно, зважаючи на кількість скаму на олх (в тому числі і на старих профілях з гарними відгуками), хоча сам неодноразово дрібний товар купував через повну передплату. Тож не треба підлаштовуватись ні під які реалії - замовили післяоплатою через олх доставку - одразу йдуть відпочивати.
WalkMan
Member

7mindfields: 22.09.2023 01:35Тож не треба підлаштовуватись ні під які реалії - замовили післяоплатою через олх доставку - одразу йдуть відпочивати.
Тобто просто придбати те, що потрібно – не достатньо!? Це якийсь сюр…
7mindfields
Member

WalkMan: 22.09.2023 10:08
7mindfields: 22.09.2023 01:35Тож не треба підлаштовуватись ні під які реалії - замовили післяоплатою через олх доставку - одразу йдуть відпочивати.
Тобто просто придбати те, що потрібно – не достатньо!? Це якийсь сюр…
В якому сенсі просто придбати? Якщо мова про замовлення накладеним платежем через олх доставку, то так, недостатньо.
fds2002
Junior

я 90% через olx доставку покупаю нп наложенным платежом. по ряду причин. но конечно предварительно провожу согласование, есть ли вообще отправка через доставку, актуально ли. привык к правилам ибея, вызвался - покупай. просто так ничего не "оформляю".

группы товаров просто разные, как можно все под одну гребенку.

опять же 80% продаж у меня идет через простую наложку без предоплат. и знаете, 100% забираемость, последний незабор был в 2021 и еще один в 2020.
NFS-Racer
Member

WalkMan
не звертайте увагу на місцевих параноїків, велика цаца, доставку у нього не так оформили, ну то продавай 3 роки
_clawfinger_
Member

Alex_Lviv: 21.09.2023 20:36Залежить що за товар, ціна, чи попередньо була переписка.

У мене був прикол в минулому році.
Продав монітор в минулому році приблизно за 5К.
Людина жмакнула купити й все. Нічого не писав, не дзвонив взагалі. Я одобрив й спакував й відніс на Нову Пошту. Треба було бачити реакцію дівчини, що приймала. :lol:
Коротше олх доставка в межах міста, в сусідній район, до того відділення, мені не спіша гуляючи йти трохи більше 30хв. :)
Я відправив, людина забрала, поставила відгук :up:
Й таке буває. :laugh:
7mindfields
Member

NFS-Racer: 22.09.2023 10:31 WalkMan
не звертайте увагу на місцевих параноїків, велика цаца, доставку у нього не так оформили, ну то продавай 3 роки
О, ще один адепт накладеного платежу :laugh: Не так часто щось продаю на олх, але передбачаю, що такі як ти, взагалі там нічого не продають, і дивним образом виходить, що все одно все відносно швидко продається, може ціни треба ставити нормальні? :lol:
Alex_Lviv
Junior

_clawfinger_
Та всяке буває, і таке як з монітором теж
Чувак міг не здогадуватись, що то поряд десь

Від початку ковіду, я, і ще багато народу, так і робимо, але звісно попередньо домовившись.
Доставка ДД , по місту, до 12год відправляю, через 4-5 годин, отримувач забирає посилку свою.
Аналогічно, майже всі покупки до себе, зранку прошу щоб відправили до 12год, тоді з 16год посилка вже в мене )
В більшість точок, мені пертись через все місто, радіоринок взагалі треш доїхати в робочий час, вбито пів дня мінімум + бензин не безплатний )
А тут сервіс, за 50грн люба доставка в межах міста, в той же день :up:
_clawfinger_
Member

Alex_Lviv: 22.09.2023 11:16Та всяке буває, і таке як з монітором теж
Чувак міг не здогадуватись, що то поряд десь
Так місто ж вказано ж, яж не в Києві, а в Черкасах. Черкаси не таке велике місто, як Київ. Завжди можна написати й спитати. Бувало по місту продавав, жодних проблем.
Я не постійно торгую, а інколи як своє спродую після апгрейду, або зміни.
Alex_Lviv: 22.09.2023 11:16Доставка ДД , по місту, до 12год відправляю, через 4-5 годин, отримувач забирає посилку свою
В більшість точок, мені пертись через все місто, радіоринок взагалі треш доїхати в робочий час, вбито пів дня мінімум + бензин не безплатний )
Розумію, Львів велике місто, на відміну від Черкас.

Просто веду до того, що не варто всіх під одну гребенку, ситуації різні бувають.
NFS-Racer
Member

7mindfields
вже і забув що таке накладений платіж, в мене оформлюють доставку, я підтверджую, навіть не дивлюся як саме це зробили, всі посилки забирали, як покупцю зручно так і купує
А колись відправив накладеним без передоплати, не забрали, то був мені урок. А чому я маю брати передоплату, так само як і її платити? Якщо я не довіряю то чому мають довіряти мені навіть не зважаючи на високий рейтинг і позитивні відгуки?
7mindfields
Member

NFS-Racer: 22.09.2023 11:23 7mindfields
вже і забув що таке накладений платіж, в мене оформлюють доставку, я підтверджую, навіть не дивлюся як саме це зробили, всі посилки забирали, як покупцю зручно так і купує
А колись відправив накладеним без передоплати, не забрали, то був мені урок. А чому я маю брати передоплату, так само як і її платити? Якщо я не довіряю то чому мають довіряти мені навіть не зважаючи на високий рейтинг і позитивні відгуки?
В тому і справа, що ти маєш право не довіряти покупцеві, і як я зазначив вище, це лише мотиваційний інструмент, для того щоб людина принаймні прийшла подивитися на посилку, дивно що елементарні речі треба пояснювати декілька разів
WalkMan
Member

7mindfields: 22.09.2023 10:10В якому сенсі просто придбати?
В прямому, як в магазині прийшов-побачив-купив. Я щойно перевірив свої замовлення і я жодного разу не телефонував перед тим як придбати, у продавця є можливість відміни такого замовлення. Якщо і зв’язувався з продавцем, це виключно для узгодження кількості.

NFS-Racer
та це виглядає як в тому тік-тоці про тупого чувака який несе важке, йому дають тачанку він кладе вантаж у візок і починає нести вже тачанку з вантажем 🤡 логіка ще не підїхала 🤷‍♂️. Якщо ж продажі на OLX не просто продажі, а спосіб заробітку, відкривай ФОП, йдеш на пром або робиш собі сайт і продаєш як тобі заманеться.

Ще досить незрозумілою виглядає «втрата» часу коли посилка катається туди-сюди в разі її незабору, про який час йде мова? Ті 15-20хв що витрачені на похід у відділення!? Є універсальне рішення, не продавати нічого, часу зекономите купу.
7mindfields
Member

WalkMan: 22.09.2023 11:53
7mindfields: 22.09.2023 10:10В якому сенсі просто придбати?
В прямому, як в магазині прийшов-побачив-купив.
І часто ти приходиш в магазин, кажеш що купуєш якусь техніку (умовно), тобі її запаковують, а ти просто виходиш з магазину, не купуючи? :facepalm:
Нащо взагалі ці всраті порівняння з реальним магазином? Я продаю свої речі, не в промислових маштабах, може мені ще річну гарантію надавати?
WalkMan: 22.09.2023 11:53 Ще досить незрозумілою виглядає «втрата» часу коли посилка катається туди-сюди в разі її незабору, про який час йде мова? Ті 15-20хв що витрачені на похід у відділення!? Є універсальне рішення, не продавати нічого, часу зекономите купу.
Критичне мислення відсутнє, як я розумію. В тебе,мабуть, нічого не купували і не годували після цього обіцянками про «завтра заберу» протягом декількох днів з подальшою відмовою, а в цей час ти вимушений був відмовити іншому покупцеві, розраховуючи на порядність попереднього покупця
Ще раз, ніхто нікого не змушує нічого купувати, є інші продавці, є магазини, усілякі маркет плейси, все залежить виключно від ціни та товару (наскільки він специфічний і взагалі потрібен комусь), проте особисто для себе дуже легко таким чином вирішив це питання з незабором відправлень
Alex_Lviv
Junior

_clawfinger_: 22.09.2023 11:21 Просто веду до того, що не варто всіх під одну гребенку, ситуації різні бувають.
згоден на 100% :up:
все індивідуально, якраз ту ж суть вище і писав )
в кожного свій товар, категорія, цінова група, + свої таракани в голові :D

про себе:
післяплатою - купував 4 чи 5 разів всього, 3 рази з того взуття - як на мене, логічно, що перед оплатою його варто на ногу поміряти, все підходило, нічого ніколи не завертав.
олх доставкою - ніколи ні разу нічого не купував
купую шось не щодня але регулярно, зазвичай оплата на карту, перед покупкою обовязково списуюсь чи зізвонююсь з продавцем, по спілкуванню одразу видно продавця ;)

продажі
90% - це інд. виготовлення, матеріали, під розмір замовника, - тут логічно і вигадувати нічого, очевидно що 100% предоплата, але останнім часом значно побільшало умніків з вимогами щось зробити, нарізати,,, і відправити "післяплатою" :facepalm: , ось такі і йдуть у відомому напрямку + в бан якщо не доходить.
а любий штучний товар - нема ніяких проблем, як хоче покупець так і відправлю, чи доставкою, чи післяплатою - без різниці. не бачу проблем в такому випадку, бо все рівно ходжу на НП, раптом незабор - то заберу, відправлю іншому покупцю, товару не 1шт в наявності,
Последний раз редактировалось Alex_Lviv 22.09.2023 13:17, всего редактировалось 1 раз.
_clawfinger_
Member

Alex_Lviv
:beer:
Ответить