только стоит учесть, что тепловая мощность примерно в 3,5-4 раза больше потребляемой. Т.е. при 0.4 кВт потребления кондиционер будет отводить 1,4-1,6 кВт тепла из помещения. Если системный блок будет жрать больше киловатта под нагрузкой, то кондиционер тогда будет работать сугубо на охлаждение одного только компа, а подогрев от горячего летнего солнышка останется.Royalfree: ↑ 15.01.2025 17:37У меня Mitsubishi Electric инверторные модели укладываются при работе в режиме охлаждения в 0,35-0,4кВт. В зависимости от установленной температуры на охлаждение. Остальная техника тоже энергоэффективная, классы А+++/А++kairo: ↑ 15.01.2025 15:48 Мало берете, ПК який споживє більше ніж цілий завод!))) Один тільки кондиціонер 2,5-3,5 кВт споживає в залежності від моделі.
Последние статьи и обзоры
Новости
ASUS представила оновлений роз'єм живлення GC-HPWR для відеокарти, розрахований на 1000 Вт потужності
-
Bukakanga
Member
-
Hemul
Member
В нынешнем поколении BTF никаких Radeon нет. С чего бы им появиться в следующем? У них даже материнок нет под AMD, только обещают одну выпустить как-то в будущем...Ймовірно, відеокарти з новим роз'ємом GC-HPWR компанія випустить у поколінні GeForce RTX 50 (Blackwell) та Radeon RX 9000 (RDNA 4).
Отправлено спустя 15 минут 11 секунд:
А еще они новую AIO выпустят под это дело:
-
kairo
Member
В мене 4090 споживає 22 Вт в браузингу.Royalfree: ↑ 15.01.2025 17:41 У меня Mitsubishi Electric инверторные модели укладываются при работе в режиме охлаждения в 0,35-0,4кВт. В зависимости от установленной температуры на охлаждение. Остальная техника тоже энергоэффективная, классы А+++/А++
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
Alligator
Member
Так, але ні. Для того, щоб відвести 2.5 кВт тепла кондиціонеру потрібно затратити лише 0.7 кВт.kairo: ↑ 15.01.2025 19:46В мене 4090 споживає 22 Вт в браузингу. Споживати 0,35-0,4кВт кондиціонер може лише в режимі підтримки температури, перед тим споживаючі кіловати на охолодження приміщення.
Кондиціонер Mitsubishi Design inverter (MSZ-EF25VE3B/MUZ-EF25VE)
Продуктивність
Потужність в режимі охолодження кВт
2.5 кВт
Потужність в режимі обігріву кВт
3.2 кВт
Енергоспоживання
Максимальна споживана потужність
0.7 кВт
-
kairo
Member
Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
-
Bukakanga
Member
700 ватт дополнительно на охлаждение комнаты вдобавок к шести сотням с видяхи - нехилый такой скачок энергопотребления, я бы сказал
-
Alligator
Member
Тут згоден.kairo: ↑ 15.01.2025 21:21Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Проте я взагалі не розумію приколу кондиціонера. Таке враження, що по-перше люди живуть у вакуумі де тепло, що виділяється від відеокарти не розсіюється, а накопичується, по-друге об'єм їх кімнати розміром з системний блок тому температура яку охолоджувати кондиціонеру дорівнює ватт в ватт з споживанням відеокарти, по-треттє газовими плитами не користуються, бо там жах, причина глобального потепління - 3 кВт конфорка 102 мм; 1 кВт конфорка 55 мм; пта дві 2 конфорки по 2 кВт на 71 мм, то це виходить 8 кВатт
![horror :horror:](./images/smilies/horror.gif)
-
kairo
Member
Та це аби понити. Зрозуміло, що більшість з тих хто тут жаліється, не буде купувати 5090. І це вже не кажучи, що 90% часу, домашній ПК споживає в районі 50 Вт.Alligator: ↑ 15.01.2025 21:46Тут згоден.kairo: ↑ 15.01.2025 21:21Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Проте я взагалі не розумію приколу кондиціонера. Таке враження, що по-перше люди живуть у вакуумі де тепло, що виділяється від відеокарти не розсіюється, а накопичується, по-друге об'єм їх кімнати розміром з системний блок тому температура яку охолоджувати кондиціонеру дорівнює ватт в ватт з споживанням відеокарти, по-треттє газовими плитами не користуються, бо там жах, причина глобального потепління - 3 кВт конфорка 102 мм; 1 кВт конфорка 55 мм; пта дві 2 конфорки по 2 кВт на 71 мм, то це виходить 8 кВатт![]()
![]()
, а якщо ще духовку відкрити...
-
Alligator
Member
Угу. 3090 (ПК теж без графіки в процесорі) жре 25 Вт на робочому столі, а у 4к 60 fps аж до космічних 41,5 Вт піднялося.kairo: ↑ 15.01.2025 21:49Та це аби понити. Зрозуміло, що більшість з тих хто тут жаліється, не буде купувати 5090. І це вже не кажучи, що 90% часу, домашній ПК споживає в районі 50 Вт.
- спойлер
-
Creature4O
Member
замість того щоб розвантажити материнку, вони ще більше в неї пхають
Чому не зробити підключення відеокарти через райзер 16*16, а саму карту прикрутити наприклад до решітки під 360мм радіаторний вихід з відповідною системою охолодження?! Ні краще робити пропрієтарні милиці, щоб до материнки віл асус можна було підключити тільки відік від асус![banan :banan:](./images/smilies/banan.gif)
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
Чому не зробити підключення відеокарти через райзер 16*16, а саму карту прикрутити наприклад до решітки під 360мм радіаторний вихід з відповідною системою охолодження?! Ні краще робити пропрієтарні милиці, щоб до материнки віл асус можна було підключити тільки відік від асус
![banan :banan:](./images/smilies/banan.gif)
-
Bukakanga
Member
для того, чтобы протопить комнату в 15 квадратов - достаточно полкиловаттного электрокамина часа на три. Чтобы протопить ее же быстро, где-то в течение часа - киловаттный камин справляется аж бегом. Это зимой, если вдруг нет отопления. Т.е. системник под полной загрузкой вполне будет справляться да еще и гнать вертушками теплый воздух, что значительно ускорит прогрев.Alligator: ↑ 15.01.2025 21:46Тут згоден.kairo: ↑ 15.01.2025 21:21Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Проте я взагалі не розумію приколу кондиціонера. Таке враження, що по-перше люди живуть у вакуумі де тепло, що виділяється від відеокарти не розсіюється, а накопичується, по-друге об'єм їх кімнати розміром з системний блок тому температура яку охолоджувати кондиціонеру дорівнює ватт в ватт з споживанням відеокарти, по-треттє газовими плитами не користуються, бо там жах, причина глобального потепління - 3 кВт конфорка 102 мм; 1 кВт конфорка 55 мм; пта дві 2 конфорки по 2 кВт на 71 мм, то це виходить 8 кВатт![]()
![]()
, а якщо ще духовку відкрити...
А вот летом... летом можно открыть все окна, но это даст максимум свежего воздуха и если повезет - легкий сквозняк. По ощущениям, сквознячок может рассеять и унести ватт 300-500 за борт. А подогрев идет сразу от солнышка, общей нагретости среды, человеческих тел и электроприборов. И если среди всего этого включится что-то на киловатт - то тепло от этого киловаттного нагревателя будет рассеиваться часами. Я в Одессе живу, я хорошо знаю, что такое +30.
Ну а что до конфорок - 2-4 киловатта на подогрев пищи и обедать летом хочется уже не в кухне.
-
Alligator
Member
Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?Bukakanga: ↑ 15.01.2025 22:03для того, чтобы протопить комнату в 15 квадратов - достаточно полкиловаттного электрокамина часа на три. Чтобы протопить ее же быстро, где-то в течение часа - киловаттный камин справляется аж бегом. Это зимой, если вдруг нет отопления. Т.е. системник под полной загрузкой вполне будет справляться да еще и гнать вертушками теплый воздух, что значительно ускорит прогрев.
А вот летом... летом можно открыть все окна, но это даст максимум свежего воздуха и если повезет - легкий сквозняк. По ощущениям, сквознячок может рассеять и унести ватт 300-500 за борт. А подогрев идет сразу от солнышка, общей нагретости среды, человеческих тел и электроприборов. И если среди всего этого включится что-то на киловатт - то тепло от этого киловаттного нагревателя будет рассеиваться часами. Я в Одессе живу, я хорошо знаю, что такое +30.
Ну а что до конфорок - 2-4 киловатта на подогрев пищи и обедать летом хочется уже не в кухне.
-
Bukakanga
Member
человек с компом за 3к+ конечно будет иметь кондиционер. Только проблема в том, что кондиционер с запасом по тепловой мощности никто и никогда не покупает. И при резком скачке тепловыделения от компьютера - кондиционер перестает справляться. А вот замена кондиционера - это уже целое приключение. Особенно в высотном доме.Alligator: ↑ 15.01.2025 22:24 Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?
-
Alligator
Member
Опять же, глянул на свой самсунг, охлаждение 2,6 кВт, думаю на пару компов с 5090 хватит в комнате 17 метров.Bukakanga: ↑ 15.01.2025 22:34человек с компом за 3к+ конечно будет иметь кондиционер. Только проблема в том, что кондиционер с запасом по тепловой мощности никто и никогда не покупает. И при резком скачке тепловыделения от компьютера - кондиционер перестает справляться. А вот замена кондиционера - это уже целое приключение. Особенно в высотном доме.Alligator: ↑ 15.01.2025 22:24 Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
-
MMikhail
Member
Вода скоро тоже не все будет вывозить. Ждем охлада на азоте.Reverse_rain: ↑ 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
-
kairo
Member
Розганяв 4090 до 600 Вт, все нормально охолоджується штатною СО відеокарти, хотспот 88 градусів.MMikhail: ↑ 15.01.2025 23:30Вода скоро тоже не все будет вывозить. Ждем охлада на азоте.Reverse_rain: ↑ 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
-
miroslav_mm
Member
Серверні БП вже тисячу років так функціонують, там і кіловат і півтора і можливо і більше буває, 1,6кіловат точно бачив.
-
testerd2modd
Junior
Жарт зрозумівInqizitor2022: ↑ 15.01.2025 17:30Просто блок питания класть в комплект к видеокарте, штекер круглый здоровый втыкать в видеокарту рядом с разъёмом монитора. Типа блок на 110Вольт постоянного напряжения и 1Квт мощности, диапазон от 100 до 250вольт переменного напряжения. И по кабелю 10 ампер через штекер с 2 контактами передавать. Новый стандарт.testerd2modd: ↑ 15.01.2025 15:58Вони ж можуть його тупо з задньої сторони мат плати наскрізь зробити. При такій реалізації сам провідник в мат платі, по котрому буде ганятись кіловат, буде довжиною максимум в пів сантиметра
Загалом мені дуже сильно симпатизує BTF як ідея - охолодить систему (думаю) непогано + порадує естетів (у котрих одна третина корпуса - скло а друга третина - монітор)
Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
В кондиціонер врізатисьMMikhail: ↑ 15.01.2025 23:30Вода скоро тоже не все будет вывозить. Ждем охлада на азоте.Reverse_rain: ↑ 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
Ну або якщо без приколів то докупати якийсь радіатор з жигуля (никати під стіл щоб зі сорому в пекло не провалитись) і мудрити фітінги
Взагалі система стають більш і більш гарячими, думаю що AIO стануть більш модульними з опцією розширення системи типу Plug and Play. І в це розширення ти вставиш той радіатор
-
Kashtan
Member
Навіть повітряне охолодження не вичерпало потенціал . Погляньте на нереалізовану 4090ті та 5090 охолодження. Там легко більше кіловата розсіється, а ще модна вентилятори поміняти на продуктивніші. А ви воду хороните. Вода розсіє кілька кіловат. Мора звичайна 2 кВт, мора 600 та гігант 3360 точно в 2.5 рази більше, мінімум. А ще можна іх оснастити продуктивними вентиляторами , на 2-3 тисячі обертів, і поставити на балкон, проклавши магістраль, і холодніше і шуму менше. А ще їх можна кілька в контур оставити, чотири штуки бачив, навіть тут на форумі hren є з ними. КВт зо 20. Нарешті можна просто чілер придбати з компресором хоч в пару кінських сил.MMikhail: ↑ 15.01.2025 23:30Вода скоро тоже не все будет вывозить. Ждем охлада на азоте.Reverse_rain: ↑ 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
Але навіть якщо цього не вистачить, то є фазові системи , найпродуктивніші , але до них ще далеко, вам точно доведеться до них три фазову 380в систему живлення міняти.
-
Bukakanga
Member
как тут?testerd2modd: ↑ 16.01.2025 12:25 В кондиціонер врізатись
Ну або якщо без приколів то докупати якийсь радіатор з жигуля (никати під стіл щоб зі сорому в пекло не провалитись) і мудрити фітінги
Взагалі система стають більш і більш гарячими, думаю що AIO стануть більш модульними з опцією розширення системи типу Plug and Play. І в це розширення ти вставиш той радіатор
сорри, если баян )