Выбор БП

Куратор темы: Melofon
Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Изображение
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Изображение
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Изображение
Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось Melofon 08.12.2024 11:43, всего редактировалось 26 раз.
oversteve
Member

GreenMile: 01.08.2023 12:47 Ну і там 135 баксів, а не 125.
там ще 10 баксів промо код
але то суті не міняє
GreenMile
Member

Mitka: 01.08.2023 12:53 Підкажить, в мене Chieftec PowerPlay Gold 750W. Піщить вентилятор, в Розктці кажуть, що це така партія і не є гарантійним випадком. Я не бачу ніяких пломб, що заважають мені відкрити його та замінити вентилятор. Наклійка Warranty ніяк не пошкоджується при відкриванні.
Хтось робив таке з ним, чи є там якісь пломби приховані?
Каже розетка, чи вам надав відповідь авторизований СЦ?
Всередині БЖ пломб я не бачив жодного разу, якщо зможете не залишити слідів на болтах та інших частинах то можете замінити.
Alex+
Member

Mitka
Напишіть в сапорт чифтека. І відповідь продавана теж. Бо якщо є бракована партія, то міняють усю партию (або беруть на заміну дефектного вузла). Так просто магазин не має права відмовити в цьому випадку. Це ситуація (якщо вона дійсно існує) полюбому повинна бути на контролі виробника
shatun
Member

GreenMile: 01.08.2023 13:02
Mitka: 01.08.2023 12:53 Підкажить, в мене Chieftec PowerPlay Gold 750W. Піщить вентилятор, в Розктці кажуть, що це така партія і не є гарантійним випадком. Я не бачу ніяких пломб, що заважають мені відкрити його та замінити вентилятор. Наклійка Warranty ніяк не пошкоджується при відкриванні.
...Всередині БЖ пломб я не бачив жодного разу, якщо зможете не залишити слідів на болтах та інших частинах то можете замінити.
Та ні - він не бачить зовнішніх пломб, чого бути не повинно - одна таки має бути.
Плюс два гвинти під наліпкою збоку - теж не так просто її акуратно підірвати без наслідків.
спойлер
Изображение
GreenMile
Member

shatun: 01.08.2023 13:11
GreenMile: 01.08.2023 13:02
...Всередині БЖ пломб я не бачив жодного разу, якщо зможете не залишити слідів на болтах та інших частинах то можете замінити.
Та ні - він не бачить зовнішніх пломб, чого бути не повинно - одна таки має бути.
Плюс два гвинти під наліпкою збоку - теж не так просто її акуратно підірвати без наслідків.
спойлер
Изображение
Точно, я ще здивувався, що на чіфі зовні пломб немає, але повірив на слово :beer:
Подивився реальні фотки, таки там під наліпкою гвинт, тому дорога в сервіс ;)
спойлер
chief.jpg
VokintoZ
Junior

oversteve: 01.08.2023 12:34 це вже не кажучи про те, що ви порівнюєте БЖ з цінами від 3-4 контор, які не мають його в наявності і ставлять ціни на привоз під замовлення з Європи
А я про что? И то и другое придется ждать. А разница в цене-70 гринов минимум
А чтобы хорошо сэкономить нужно мониторить скидки и сейлы. Так было всегда.
И не дай Бог не подумайте что я вас пытаюсь распропагандировать. Тем более что моя первоначальная реплика былп адресована совершенно другому человеку

Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
GreenMile: 01.08.2023 12:47 Ви даєте посилання на різні моделі БЖ: CP-9020213 і CP-9020138, останній на яйцях представлений лише у рефабрішед варіанті, а першого немає в Україні. Ціна зі знижкою на цю модель дійсно приваблива, але морем - це місяці зо два очікування.
Это не две разные МОДЕЛИ, окститесь. Это разные ВЕРСИИ.
Рассказывать про ДВА месяца будете кому-то другому, но только не мне. Я в отличие от вас регулярно пользуюсь услугами МЭ
oversteve
Member

VokintoZ: 01.08.2023 15:39
oversteve: 01.08.2023 12:34 це вже не кажучи про те, що ви порівнюєте БЖ з цінами від 3-4 контор, які не мають його в наявності і ставлять ціни на привоз під замовлення з Європи
А я про что? И то и другое придется ждать. А разница в цене-70 гринов минимум

Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
GreenMile: 01.08.2023 12:47 Ви даєте посилання на різні моделі БЖ: CP-9020213 і CP-9020138, останній на яйцях представлений лише у рефабрішед варіанті, а першого немає в Україні. Ціна зі знижкою на цю модель дійсно приваблива, але морем - це місяці зо два очікування.
Это не две разные МОДЕЛИ, окститесь. Это разные ВЕРСИИ.
Рассказывать про ДВА месяца будете кому-то другому, но только не мне. Я в отличие от вас регулярно пользуюсь услугами МЭ
ви таки не читаєте :(

за 190 баксів можна взяти фсп платиновий з офф гарантією, за 200 можна взяти фрактал платиновий з офф гарантією

менше з тим, все ще чекаю на лінк на новий сф750 хоча б на 70 баксів дешевше ніж у нас, або достойну сфх альтернативу :)

п.с. міст море місяць-півтора від оформлення в залежності від того, як швидко опрацюють посилку і, власне, скільки буде добиратись, спокійно може загриміти на митний огляд, який навіть без нарахувать може затягнутися на тиждень-два, і по самим Штатам ще десь біля тижня+- доставка, так що скорше півтора місяці
feniks_tm
Member

oversteve: 01.08.2023 15:52 менше з тим, все ще чекаю на лінк на новий сф750 хоча б на 70 баксів дешевше ніж у нас, або достойну сфх альтернативу :)
Серед звичайних sfx, SF750 поза конкуренцією. Інше або шумне, або взагалі не дотягує по рівню. На ebay можна зловити по 80-100$, але не нові, звісно.
oversteve
Member

feniks_tm
як раз зараз поглядаю на декілька, так що на рахунок цього орієнтуюсь, але суть не в тому, намагаюсь людини пояснити, що досить часто можна у нас знайти достойну альтернативу по +-ок ціні, але шось не виходить :-/ :dontknow:

я можу зрозуміти бажання зекономити наприклад 15-20 баксів на кулері за 50-60 баксів і якому пофіг на гарантію по великому рахунку, але 30-40 баксів на БЖ за 200 баксів і при тому відмовитись від тривалої гарантії - то як на мене не айс
GreenMile
Member

VokintoZ: 01.08.2023 15:39Это не две разные МОДЕЛИ, окститесь. Это разные ВЕРСИИ.
Це все одно не зовсім коректне порівняння - вони навіть зовні по-різному виглядають і ціна в них може відрізнятись також. Хоча я і написав, що ціна гарна в будь-якому разі за 850 платину :) До речі, на сайті корсара він 185 баксів, тобто 135 - це вигідна разова акція, а не правило.
Ви нормально спілкуватись зовсім не вмієте, чи що, шо за агресія? Я міст-морем привозив собі нещодавно електрогриль зі складу в NJ - трошки менше двох місяців доставка вийшла :dontknow: І користуюсь містом давно, буває швидше, буває довше, але в середньому ближче до 2 міс їде морем це я промовчу про доставку по Україні :gigi: .
Kosdnepr
Member

Порадьте щось мінімально пристойне для: i7-2600k сток + SSD + HDD. Бюджет - не визначився; чим дешевше - тим краще.
Зараз в системі, куди переїде 2600k, вже 10 років працює FSP QD500 (80+, Active PFC).
Якщо всередині нічого не буде "вздуте", то може варто залишити даний FSP? Але все-таки 10 років вже, плюс живлення процесора лише 4pin (не знаю, наскільки це критично для 2600k без розгону)..
Sploit
Member

Kosdnepr
Я так розумію, що і мамці 10 років. Працює нормально? Залиште, як є.
З 4-пін 2600k працює на ура.
Alex+
Member

Kosdnepr: 02.08.2023 11:51чим дешевше - тим краще
Воно скоріше за все буде гірше ніж ваш старенький фсп
GreenMile
Member

Kosdnepr: 02.08.2023 11:51 Порадьте щось мінімально пристойне для: i7-2600k сток + SSD + HDD. Бюджет - не визначився; чим дешевше - тим краще.
Зараз в системі, куди переїде 2600k, вже 10 років працює FSP QD500 (80+, Active PFC).
Якщо всередині нічого не буде "вздуте", то може варто залишити даний FSP? Але все-таки 10 років вже, плюс живлення процесора лише 4pin (не знаю, наскільки це критично для 2600k без розгону)..
Залишити FSP, зробивши ревізію всередині, як правильно зазначили вище - нове дешеве буде гірше ніж цей старий FSP. Я колись купив новий дешманський Чіфтек gps-700a8 700 Вт, так він всередині пустий, по вигляду як старі 350-ваттні БЖ :dontknow:
4 пін для 2600к вистачить.
Melofon
Member

Kosdnepr

4-пин как раз для стока норм, а вот для разгона желательно уже 8-пин бо у меня 2600к в разгоне до 4,6-4,7 мог потреблять 140-160 ватт.
Alex+
Member

У мене на одному з старих компів з 4пін живленням купу років стояв феном на 140ват ще й трішки з розгоном - нічого не трапилося з роз'ємом за всі роки користування.
Там же нормальні контакти, а не оте що зараз плавиться :)
Melofon
Member

Alex+

Я же говорю желательно, когда я питал в разгоне через 4-пин провода и разъем грелись поэтому от греха подальше запитал от 8-пин. Если какой-то из пинов имел бы плохой контакт то могло бы начать и плавиться, попадались материнки с подплавленными разъёмами как раз из-за этого.
Paradox1306
Member

Підскажіть які зараз є 550-650вт бп що би не стидно було поставити але з пріоритетом в ціну?
Alex+
Member

Paradox1306
їх купа. Визначтесь з конкретним бюджетом, бо перераховувати десятки моделей нема сенсу нікому
Paradox1306
Member

Alex+: 02.08.2023 17:08 Paradox1306
їх купа. Визначтесь з конкретним бюджетом, бо перераховувати десятки моделей нема сенсу нікому
Так написав же що чимдешевший але так що би не переживати що здохне
Ответить