8600G. Інтеграшка 3200Mhz, оперативка 7400Mhz з непоганими, але не найкращими таймінгами.
Hogwarts Legacy, 1440p, rendering at 75% (1080p), всі високі налаштування крім postprocessing, це налаштування поставив на середнє, бо дає +5 фпс.
Виходить 50-65фпс у вітальні, залежить від того куди дивитись. Тобто вже близько до 60фпс на середньо-високих налаштуваннях в 1080p. Без fsr. Можна увімкнути amd fluid motion frames в адреналіні, тоді буде вже більше 80fps. З цим fluid motion frames можна навіть в нативному 1440p грати. Також ця гра хоче до 8гб пам'яті для відео, якщо виділити 4гб, то вона лагає.
Subnautica 1440p medium fov75 ~45фпс. Якщо плавати десь під поверхнею або бігати по островах, то є всі 60 і більше. Але я включаю fluid motion frames, ставлю обмеження до 75фпс, бо такий ліміт freesync в мого монітора, і виходить доволі плавно і комфортно.
Порівняно зі стоковою 2800Mhz інтеграшки і 4800jedec пам'яттю розгін дає 45% профіту. Без розгону максимум можна замахнутись на 1080p low/medium. Тобто розганяти можна і треба. І це ще не найкращий розгін пам'яті, бо ця плата не дозволяє дати більш ніж 1.43в vdd, а так можна було б ще розігнати хоча б до 8000mhz і деякі вторинні таймінги попіджимати, які дуже впливають. І було б ще десь 10% профіту, що видно по
результатах 3дмарку порівняно з моїми. І ці 10% додали б комфорту, бо все-таки є різниця між 50 і 55 фпс.
Взагалі однорангову пам'ять легко розганяти на цих апу, треба десь дістати собі кіт потестувати.
От мені цікаво скільки 1070 видасть при таких налаштуваннях, для порівняння. Мені здається що це десь +- рівень 1070. Але залежить від ігор, в новіших тайтлах типу hogwarts чи кіберпанк це десь рівень 1070, а от в кс/pubg/гта5 стара нвідія буде швидша.
Відправлено через 44 хвилини 56 секунд: