Последние статьи и обзоры
Новости
Microsoft припиняє підтримку Intel Core 10-го покоління в Windows 11 24H2
-
monoxrom
Junior
SergiusTheBest
Та все нормально працює якщо сайти пишуть не кнопкодави а толкові програмісти
Я ще ніяких проблем не помічаю.
Зараз є броузер який під ХР все нормально відкриває, думаю з часом щось таке і для 7 зроблять
Та все нормально працює якщо сайти пишуть не кнопкодави а толкові програмісти
Я ще ніяких проблем не помічаю.
Зараз є броузер який під ХР все нормально відкриває, думаю з часом щось таке і для 7 зроблять
-
Bender911
Member
Чесно не розумію такого, перейти на лінукс тому що дефендер чи оновлення заважаються (їх на нормальних дистрибутивах линукс не меньше)SergiusTheBest: ↑ 23.02.2025 22:42 Тут багато різних факторів впливає. Для мене останньою нормальною була Windows 7. Далі світчнувся на Linux, бо оце тасування налаштувань туди-сюди, додавання планшетного інтерфейсу, кнопка пуск, яка потрібна, потім не потрібна, потім знову потрібна, намагання постійно ввімкнути дефендер, якщо я цього не хочу, розростання диску С, агресивні оновлення - просто дістало. Не шкодую.

-
SergiusTheBest
Member
Ну, я все не перераховував. Але основне: це щоб система робила те, що ти хочеш, і нічого зайвого.Bender911: ↑ 23.02.2025 23:27 Чесно не розумію такого, перейти на лінукс тому що дефендер чи оновлення заважаються (їх на нормальних дистрибутивах линукс не меньше). Я б ще зрозумів, коли є потреба Кубернейтс запускати чи ще якісь реальні потреби. Але кожен д..оче як захоче:)
-
Scoffer
Member
SergiusTheBest
Як там сістемд поживає, робе те що ти хочеш і нічого зайвого?)))
-
artko
Member
тільки ці оновлення встановлюються в рази швидше та не заважають працювати. Ну не розумію логіку, чому інколи при просто "перезавантажити" (не оновити та перезавантажити!) windows раптово починає апдейтитися. і зазвичай чомусь (ну в менеBender911: ↑ 23.02.2025 23:27 Чесно не розумію такого, перейти на лінукс тому що дефендер чи оновлення заважаються (їх на нормальних дистрибутивах линукс не меньше). Я б ще зрозумів, коли є потреба Кубернейтс запускати чи ще якісь реальні потреби. Але кожен д..оче як захоче:)

Про які реальні потреби мова? Знов таки, раптом - особисто мені на лінуху зручніше. Це ж кожному своє. І так, дефендер чи оновлення - дійсно дратують та помітно сповільнюється система.
Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
якщо упоротися, то можна і без systemd. і це буде штатне функціонування системі, на відміну від примусових вимкнень оновлень, дефендера, телеметрії та іншого у сімействі windows.Scoffer: ↑ 24.02.2025 03:03 SergiusTheBest
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
та є зібрані сучасні версії Chrome під win7. пошукайте, бачив не раз.monoxrom: ↑ 23.02.2025 22:52 Зараз є броузер який під ХР все нормально відкриває, думаю з часом щось таке і для 7 зроблять
-
Scoffer
Member
artko
Якщо упоротися то і в вінді все чудово вимикається всього-навсього тицялками в реєстрі та/або групових політиках. І це сильно простіше ніж випилити з ОС сістемд.
Відправлено через 12 хвилин 7 секунд:
А взагалі забавні ці лінуксоїди, критикують svchost за непрозорість роботи і.. і впроваджують кривий-косий клон svchost в лінукс, але це не це, це інше
Якщо упоротися то і в вінді все чудово вимикається всього-навсього тицялками в реєстрі та/або групових політиках. І це сильно простіше ніж випилити з ОС сістемд.
Відправлено через 12 хвилин 7 секунд:
А взагалі забавні ці лінуксоїди, критикують svchost за непрозорість роботи і.. і впроваджують кривий-косий клон svchost в лінукс, але це не це, це інше

-
artko
Member
групових політик у home версії - не дуже є, наскільки пам'ятаю. до того ж навіть автори різних патчів на рєєстр пишуть, що те краще не вимикати, там після апдейтів воно само ввімкнеться та інше.Scoffer: ↑ 24.02.2025 11:47 artko
мова про то, що НЕМА штатної кнопки у інтерфейсі, яка повністю вимикає. Єдиний метод робочий - не користуватися. Іншого варіанту виробник не пропонує.
щодо випилювання systemd - можна просто обрати дистрибутив без нього. їх небагато, але ще є. складнощів "випилювання" ніяких. інша справа, навіщо, але це до хейтерів.
це хто критикує?Scoffer: ↑ 24.02.2025 11:47 А взагалі забавні ці лінуксоїди, критикують svchost за непрозорість роботи і.. і впроваджують кривий-косий клон svchost в лінукс, але це не це, це інше![]()

-
SergiusTheBest
Member
А що з ним не так? Кнопку пуск не прибирає, рекламу не показує, мої дані нікуди не відсилає, нічого зайвого не стартує, в фоні нічого не сканує і не завантажує процесор на 100%.Scoffer: ↑ 24.02.2025 03:03 Як там сістемд поживає, робе те що ти хочеш і нічого зайвого?)))
Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Svchost - це всього лиш хост для сервісів. Його зробили для економії пам'яті, щоб не запускати по процесу на кожен сервіс. Сам по собі він нічого не вміє. Все залежить від того, що буде завантажено в svchost. Це зовсім не те, що systemd на linux.Scoffer: ↑ 24.02.2025 11:47 А взагалі забавні ці лінуксоїди, критикують svchost за непрозорість роботи і.. і впроваджують кривий-косий клон svchost в лінукс, але це не це, це інше![]()
-
Bender911
Member
Я нічого не маю проти "зручніше", це як раз зрозумілий суб'єктивний аргумент. Реально слабе залізо або відсутність грошей на ліцензію теж нормально. А аргументи про оновлення або дефендер просто схожі на заклили, що лінукс паганий, бо там нічого не зрозуміло чи все через консоль. В таких випадках, я розумію, що у людини просто мало досвіду використання або просто фанат іншого.artko: ↑ 24.02.2025 11:32 тільки ці оновлення встановлюються в рази швидше та не заважають працювати. Ну не розумію логіку, чому інколи при просто "перезавантажити" (не оновити та перезавантажити!) windows раптово починає апдейтитися. і зазвичай чомусь (ну в мене) це саме в той момент, коли це заважає.
Про які реальні потреби мова? Знов таки, раптом - особисто мені на лінуху зручніше. Це ж кожному своє. І так, дефендер чи оновлення - дійсно дратують та помітно сповільнюється система.
Колись на старий ноут родичам теж ставив Мінт, бо використовували дуже убите залізо як другий ноут. Особисто вже років 10 не помічав сповільнення Windows з часом. На робочому з купой корпоративного хламу роками ОС без перевстановлення, як у мене так і у колег все ОК. Оновлення взагалі раз на місяць помічаю коли бачу нагадування і в кінці робочого дня відправляю на перезавантаження.
До переходу на мак на одному з компів колись регулярно тестував різні дитрибутиви для домашнього використання але аляповатий дизайн графічної оболонки відштовхував, так і деякого софта на той час не було, це не кажучи про ігри.Тому абсолютно не проти Лінукса в домашньому використанні. В той же час статистика використання що наводив вище показує, що лінуксу не дивлячись на безкоштовність та інші плюси все ще дуже далеко навіть до процентів МакОС саме як десктопу.
-
Scoffer
Member
SergiusTheBest
Та такий же "всього лиш", приблизно як сістемд "всього лиш" запускачка сервісів. Здоровений комбайн з невнятним функціоналом. Шось там на крису робить, важливого
Та такий же "всього лиш", приблизно як сістемд "всього лиш" запускачка сервісів. Здоровений комбайн з невнятним функціоналом. Шось там на крису робить, важливого

-
SergiusTheBest
Member
https://uk.wikipedia.org/wiki/SystemdScoffer: ↑ 24.02.2025 18:07 Та такий же "всього лиш", приблизно як сістемд "всього лиш" запускачка сервісів. Здоровений комбайн з невнятним функціоналом. Шось там на крису робить, важливого![]()
https://uk.wikipedia.org/wiki/Svchost.exe
-
Scoffer
Member
SergiusTheBest
Завдання і можливості свхоста виходять дааалеко за межі того шо написано в вікі
Завдання і можливості свхоста виходять дааалеко за межі того шо написано в вікі

-
SergiusTheBest
Member
Ні, це просто хост. Який тільки і вміє, що хостити всередині себе інші сервіси, щоб не створювати зайві процеси.Scoffer: ↑ 24.02.2025 18:34 Завдання і можливості свхоста виходять дааалеко за межі того шо написано в вікі![]()
-
Scoffer
Member
SergiusTheBest
Може в часи він нт 3.11 це і була просто запускачка длл, а зараз це ціла пісочниця з мережними і безпековими обв'язками, логуваннями і біс знає чим там ще.
Власне, все шо робить сістемд окрім початкового ініта системи - робить і свхост для більшості служб. Не сама красива частина архітектури вінди. Думаєш звідки Поттерінг брав натхнення?
Може в часи він нт 3.11 це і була просто запускачка длл, а зараз це ціла пісочниця з мережними і безпековими обв'язками, логуваннями і біс знає чим там ще.
Власне, все шо робить сістемд окрім початкового ініта системи - робить і свхост для більшості служб. Не сама красива частина архітектури вінди. Думаєш звідки Поттерінг брав натхнення?

-
SergiusTheBest
Member
Це не так. Елементарне порівняння розміру: svchost ~ 44КБ, бінарі systemd ~ 6МБ. Навіть те, що systemd має три десятка бінарів, а svchost один - вже каже, що це зовсім різні речі.Scoffer: ↑ 24.02.2025 19:29 Може в часи він нт 3.11 це і була просто запускачка длл, а зараз це ціла пісочниця з мережними і безпековими обв'язками, логуваннями і біс знає чим там ще.
Власне, все шо робить сістемд окрім початкового ініта системи - робить і свхост для більшості служб. Не сама красива частина архітектури вінди. Думаєш звідки Поттерінг брав натхнення?![]()
-
o_O
Member
Грався з Linux ще 20 років назад, система пройшла великий шлях, навіть wayland вже допиляли в основному (не пройшло 15 років...), навіть багато ігор працює, я продовжую сидіти на вінді, але попри її покращення, у неї додається багато мінусів, і багато оглядачів і користувачів вважають, що 11-та то треш, і розробка йде не в тому напрямку. Я особисто хотів би просто стабільну вінду, без свистків і УУУУУУУУУУЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПРИШЛООО ВРЕЕЕМЯЯЯЯЯ ПЕРЕЕЕУУУС... (або просто оновлювати і молитися, що нічого не відпаде)... після 98-ої цим не парюся.
-
Rucha
Member
Що заважає налаштувати щоб було без "УУУУЕЕЕЕ111!!!"?o_O: ↑ 24.02.2025 21:42Я особисто хотів би просто стабільну вінду, без свистків і УУУУУУУУУУЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПРИШЛООО ВРЕЕЕМЯЯЯЯЯ ПЕРЕЕЕУУУС... (або просто оновлювати і молитися, що нічого не відпаде)... після 98-ої цим не парюся.
-
Alexsandr
Member
Тоже игрался, несколько раз. То к интернету не подключалась ибо не было протоколов в линуксе нужных как я понял, то через прокси половина системы не видела интернета, то "магазины" тут вижу, ту не вижу для установки. Никаких гарантий с зависимостями что все поставится, дистрибутивов где "все включено" и не предвидится. есть костыли в обход но и только.o_O: ↑ 24.02.2025 21:42 Грався з Linux ще 20 років назад, система пройшла великий шлях, навіть wayland вже допиляли в основному (не пройшло 15 років...), навіть багато ігор працює, я продовжую сидіти на вінді, але попри її покращення, у неї додається багато мінусів, і багато оглядачів і користувачів вважають, що 11-та то треш, і розробка йде не в тому напрямку. Я особисто хотів би просто стабільну вінду, без свистків і УУУУУУУУУУЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПРИШЛООО ВРЕЕЕМЯЯЯЯЯ ПЕРЕЕЕУУУС... (або просто оновлювати і молитися, що нічого не відпаде)... після 98-ої цим не парюся.
-
SergiusTheBest
Member
Спробуйте зараз. Бо те, що було 20 років тому - вже нерелевантно.Alexsandr: ↑ 25.02.2025 09:27 Тоже игрался, несколько раз. То к интернету не подключалась ибо не было протоколов в линуксе нужных как я понял, то через прокси половина системы не видела интернета, то "магазины" тут вижу, ту не вижу для установки. Никаких гарантий с зависимостями что все поставится, дистрибутивов где "все включено" и не предвидится. есть костыли в обход но и только.
-
Alexsandr
Member
Какую из зоопарка? их же дохреналище, а как начинаешь искать как сделать что-то, еще и синтаксис строки вечно оказывается уже другой.SergiusTheBest: ↑ 25.02.2025 12:03
Спробуйте зараз. Бо те, що було 20 років тому - вже нерелевантно.