Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

a_z_z_y
Ага, ну в мене тоді зусім кепський м-дай був, 32-38-36 на 1.35
Lorichic
Member

unique-neon: 23.02.2024 10:03 м-дай був, 32-38-36 на 1.35
У меня 2х32 m-die при 1.35 чуть лучше пошли, может от платы зависит
спойлер
1 (1).png
unique-neon
Member

Lorichic
А пам'ять якось охолоджуєте додатково? В мене під тестом за 55 градусів тільки так виходить
Lorichic
Member

unique-neon
Специально ничем не охлаждаю, от Thermalright PS120 SE воздушный поток попадает на память, радиаторы на памяти FREEZEMOD MEO-PM0AB-F

Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
unique-neon: 23.02.2024 14:56 55 градусів тільки так виходить
У тебя же чипы памяти с одной стороны?, типа одноранк, многовато конечно, двуранки ещё больше греются
unique-neon
Member

Lorichic: 23.02.2024 15:06У тебя же чипы памяти с одной стороны?, типа одноранк, многовато конечно, двуранки ещё больше греются
На старих модулях, що м-дай, не дивився на температури
А на новій, що а-дай, вже 64 GB, то жарко під стрес тестом)
Так то башня велика, і кулер стоїть ребром якраз над двома модулями, виходить що ні дує прямо на них, ні тягне прямо з них

Ну і вчора помітив що на одному модулі температура була на кілька градусів вища ніж на іншому, посовав кулер, то майже вирівнялась. Також пробував ще зробити пул замість пуш конфігурації, щоб розблокувати модулі, але то їм не допомогло.
Последний раз редактировалось unique-neon 23.02.2024 16:07, всего редактировалось 1 раз.
a_z_z_y
Member

unique-neon: 23.02.2024 16:03
Lorichic: 23.02.2024 15:06У тебя же чипы памяти с одной стороны?, типа одноранк, многовато конечно, двуранки ещё больше греются
На старих модулях, що м-дай, не дивився на температури
А на новій, що а-дай, вже 64 GB, то жарко під стрес тестом)
32гб модулі будуть мати чіпи з обох сторін, щоб їх 16шт помістилося. А 16гб плашки зазвичай це односторонні модулі (хоча трапляються виключення).
unique-neon
Member

Та бачу тут трохи плутанина вийшла в термінології, раніше були 16ГБ модулі у мене, зараз 32ГБ модулі

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Ну подумаю, може щось наколхожу з обдувом. Впринципі без стрес тестів там все ок з температурами
unique-neon
Member

Встановив кулер під кутом до радіатора, то температури покращали на планках, градусів на 3-4
спойлер
Изображение
MW124
Member

unique-neon
Mixx
1) оновив біос до 2.02
2) поставив ЕХРО профіль на 6200 - навіть з 1,3, температура впала на 5 градусів. Решта маніпуляцій не робив.
Єдине замітив проц менше бустить до 5,1, переважно 4,7-4,8.

тепер 64,5 в лінксі.
unique-neon
Member

MW124
Щодо зменшеного бусту - це варто порівнювати в одних і тих же сценаріях. Наприклад один одноядерний тест може бустити до 4.8, а інший до 5, залежно які інструкції використовує. За цим не слідкував, але сам теж на 2.02. Єдиний апдейт де слідкував, що швидкодія наче трохи впала, був після 1.28. Там якусь вразливість фіксили. Але можливо мені і здалось.
MW124
Member

unique-neon
я по лінксу дивився, ідентичні задачі, а також гігафлопси на десятку просіли.
unique-neon
Member

MW124
Після того апдейту в мене здається також чи на десятку чи на п'ятірку просіли
unique-neon
Member

А хтось знає, куди могла зникнути опція в біосі CPU Configuration - AMD fTMP Switch?

Зараз біос 2.02, робив clear cmos, включав secure boot, опції все-одно нема.

Upd. Опція переїхала в Platform trusted module -> ASP fTPM
justtired
Junior

FOZZIEGW: 02.02.2024 18:46 Есть кто может помочь настроить amd r7 7700? мучаюсь месяц, хочу понять в чем проблема перелопатил весь интернет, кому вдруг интересно что бы не расписывать, тема на редите - https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... m5_system/ :(
Вирішили проблему? Як з 0.1% та 1% в іграх?
Хочу взяти цей проц, але передивившись безліч оглядів, бачу в кожному другому проблему низького 1% та 0.1% FPS
Сам проц виглядає суперово за свою ціну в 200$ на аліку, але коли в деяких іграх у тебе фрізи яких немає с тим же 7500f виглядає стрьомно

Приклади: Огляд 1 Огляд 2 "
a_z_z_y
Member

justtired: 26.02.2024 23:07 Вирішили проблему? Як з 0.1% та 1% в іграх?
Хочу взяти цей проц, але передивившись безліч оглядів, бачу в кожному другому проблему низького 1% та 0.1% FPS
Сам проц виглядає суперово за свою ціну в 200$ на аліку, але коли в деяких іграх у тебе фрізи яких немає с тим же 7500f виглядає стрьомно
Як я зрозумів фрізи виникають коли проц довбиться в ліміт TDP (тобто РРТ) - тоді кардинально зкидає частоти.
В чому проблема додати руцями ліміт РРТ ?
justtired
Junior

a_z_z_y: 27.02.2024 01:32
justtired: 26.02.2024 23:07 Вирішили проблему? Як з 0.1% та 1% в іграх?
Як я зрозумів фрізи виникають коли проц довбиться в ліміт TDP (тобто РРТ) - тоді кардинально зкидає частоти.
В чому проблема додати руцями ліміт РРТ ?
Та я теж так думаю, але невже люди які тестили проц жодного разу не здогадалися зняти ліміт)
Тому хочу дізнатися у людини вище, чи зміг він вирішити проблему зняттям ліміту або якимось іншим способом якщо діло всеж таки не в лімітах
unique-neon
Member

justtired
Не повністю відповідь на ваше питання, але взагалі там була найперша проблема, що якимось чином в біосі був виставлений ліміт на частоту в 3.7 ГГц, і можливо ще хто зна що.
Давніше тут бували інші користувачі чи то з 7700 чи 7700х і на статери не скаржились.
Nikolay Yeryomenko
Member

aaleksandrenko: 09.02.2024 20:40Напевно так і є. Андервольт скинув. Не допомогло. Але зараз на встройці немає заїкань. Виходить десь відеокарта з процом конфліктує походу. З інтел процом норм, а з амд не дружить карта амд-шна. Фіаско
А чем закончилась история со звуком?
aaleksandrenko
Member

Nikolay Yeryomenko: 29.02.2024 11:07
aaleksandrenko: 09.02.2024 20:40Напевно так і є. Андервольт скинув. Не допомогло. Але зараз на встройці немає заїкань. Виходить десь відеокарта з процом конфліктує походу. З інтел процом норм, а з амд не дружить карта амд-шна. Фіаско
А чем закончилась история со звуком?
Замінив карту на нвідія і проблема зникла
Nikolay Yeryomenko
Member

А у кого-то ещё проявлялись подобные проблемы когда процессор и видеокарта от AMD работают в паре?
Ответить