Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
tablestikus
Member
Оце непогано мікротики випустили
https://mikrotik.com/product/hap_ax3
-
BigTypoon
Member
Фігня, як завжди 2х2:2, HE80, AX1800 за 139юзд?! вони там насміхаються?tablestikus: ↑ 03.10.2022 17:10Оце непогано мікротики випустили
Мікрот не про WiFi. Покриття ще може давати, а от швидкості мізерні
-
Hotspur
Member
я б опитування зробив які лнії у людей. вангую 90% сидять на 100 мегабітахBigTypoon: ↑ 03.10.2022 21:21Фігня, як завжди 2х2:2, HE80, AX1800 за 139юзд?! вони там насміхаються?
-
Avenger80
Member
Hotspur
И будешь прав - потому что это самый стандартный пакет - ниже нет, а выше - большинству обычного народа и не надо - дороже и типа на фига... Хотя и большинству и этот микротик не нужен - только почитателям этой марки.
И будешь прав - потому что это самый стандартный пакет - ниже нет, а выше - большинству обычного народа и не надо - дороже и типа на фига... Хотя и большинству и этот микротик не нужен - только почитателям этой марки.
-
tablestikus
Member
Навіщо більше? віфі це не про надійність. Для надійності і швидкості тільки дротове підключення.BigTypoon: ↑ 03.10.2022 21:21Фігня, як завжди 2х2:2, HE80, AX1800 за 139юзд?! вони там насміхаються?tablestikus: ↑ 03.10.2022 17:10Оце непогано мікротики випустили
-
BigTypoon
Member
в Києві десь вже на 50%, а може й більше, на ГігабітіHotspur: ↑ 03.10.2022 23:12я б опитування зробив які лнії у людей. вангую 90% сидять на 100 мегабітах
tablestikus
не потрібно купляти Мікрот за 139юзд.
За 40-50юзд отримаєш таке ж покриття, а може й більшу швидкість.
Надійність у хоум нетворкінгу?! не чув!
-
Hotspur
Member
той мікрот прикольний. і радіатор є.BigTypoon: ↑ 04.10.2022 00:55Надійність у хоум нетворкінгу?! не чув!
-
BigTypoon
Member
А головне!! ще й ДВІ антенки!!! Туполінк захопив МікротHotspur: ↑ 04.10.2022 01:58той мікрот прикольний. і радіатор є.
-
Mad Dog
Member
Не зрозуміло нахіба йому 2,5г порт при такій вафлі.tablestikus: ↑ 03.10.2022 17:10 Оце непогано мікротики випустили
-
Hotspur
Member
у туполінка нема таких радіаторів це помісь мікрота та хаоміBigTypoon: ↑ 04.10.2022 02:23А головне!! ще й ДВІ антенки!!! Туполінк захопив Мікрот
Відправлено через 15 хвилин 26 секунд:
якщо провайдер дає 2.5 то можна купти точку доступа і обмазатись вай фай. а ще справжні червоноглазікі все тримають на екранованих кабелях на 10м нижче рівня грунту для безпеки так що ок аудиторіїMad Dog: ↑ 04.10.2022 11:09Не зрозуміло нахіба йому 2,5г порт при такій вафлі.
-
Mad Dog
Member
та точка більше гіга теж не видасть. В домашніх умовах платити за 2,5 гб інет, яке в принципі не можна побачити на якомусь девайсі - сумнівна справа.Hotspur: ↑ 04.10.2022 11:37якщо провайдер дає 2.5 то можна купти точку доступа і обмазатись вай фай.Mad Dog: ↑ 04.10.2022 11:09Не зрозуміло нахіба йому 2,5г порт при такій вафлі.
Тей же ксяомі із 2,5 портом тут цікавіший:
viewtopic.php?f=10&t=54510&p=3416031#p3416031
-
tablestikus
Member
Для підключення NAS'a.Mad Dog: ↑ 04.10.2022 11:09Не зрозуміло нахіба йому 2,5г порт при такій вафлі.tablestikus: ↑ 03.10.2022 17:10 Оце непогано мікротики випустили
-
Hotspur
Member
я взагалі за Хаомі але не через вай фай а через радіатори та нормальне залізоMad Dog: ↑ 04.10.2022 13:09Тей же ксяомі із 2,5 портом тут цікавіший
-
tablestikus
Member
за 40-50 я отримає китайський шмат лайна ненадійний.BigTypoon: ↑ 04.10.2022 00:55 tablestikus
не потрібно купляти Мікрот за 139юзд.
За 40-50юзд отримаєш таке ж покриття, а може й більшу швидкість.
Надійність у хоум нетворкінгу?! не чув!
-
BigTypoon
Member
tablestikus
напевно надійний, 80% з такими живуть і все в них Ок.
В свою чергу, можу написати, що Мікрот за 200 лайно у WiFi. Тому що, потрібен хоч pfsense на х86 +точки доступа (хоча б від Ubiqunti, а краще Aruba, Ruckus)
Що ти мені на таке скажешь?
Дійсно, колись Мікрот надав нові можливості у SOHO, це було революційно. Але вони просрали та 3 роки жували гумку. І як раз у цей час багато чого змінилось.
А їхній інтерфейс - це мляха жах якийсь, застрягли у 2000-х.
В свою чергу, можу написати, що Мікрот за 200 лайно у WiFi. Тому що, потрібен хоч pfsense на х86 +точки доступа (хоча б від Ubiqunti, а краще Aruba, Ruckus)
Дійсно, колись Мікрот надав нові можливості у SOHO, це було революційно. Але вони просрали та 3 роки жували гумку. І як раз у цей час багато чого змінилось.
Последний раз редактировалось BigTypoon 04.10.2022 13:49, всего редактировалось 1 раз.
-
Mad Dog
Member
Для якогось офісу воно має сенс, але там набагато цікавіший rb4011 з SFP+
а для дому нащо воно треба? Які у тебе задачі реально потребують швидкого завантаження з/на NAS з декількох пристроїв?
-
BigTypoon
Member
в мене є, але там де це потрібно, одного 2.5Гбіт замало.Mad Dog: ↑ 04.10.2022 13:48швидкого завантаження з/на NAS з декількох пристроїв?
Потрібно штук 5.
-
tablestikus
Member
Мені для дому було б ок замінити 2х1Гбіт агрегацію на один 2,5Гбіт.Mad Dog: ↑ 04.10.2022 13:48Для якогось офісу воно має сенс, але там набагато цікавіший rb4011 з SFP+
а для дому нащо воно треба? Які у тебе задачі реально потребують швидкого завантаження з/на NAS з декількох пристроїв?
Щось качати торрентами, доступ з ТВ та інших девайсів до медіаконтенту, доступ по самбі до робочого. Та вистача такого де можна в 1Гбіт впертися.
Отправлено спустя 6 минут 9 секунд:
Та я не знаю що з вами не так. Що саме таке хитре що потрібен аж pfsense? Якщо багато клієнтів - то тут без цих АР що ти написав ніяк не викрутитися.BigTypoon: ↑ 04.10.2022 13:45 tablestikus
Але мені подобається ось ця лінія місцевих мікротіко-хейтерів:
- в мікротіку нема 5Гц - він лайно. Ок, додали 5ГГц.
- в мікротіку нема wave2 - він лайно. Ок, додали wave2.
- в мікротику вбудовані погані антенни - він лайно. Ок, додали зовнішні антени з більшим підсиленням.
Кожно разу як мікротик в сторону wifi щось робить що закрива минулий хейт, хейтери знаходять якесь нове виправдання своєму хейту.
Але імхо намагатися закрити великі площі одним роутером без точок доступу як було дурницею 10 років назад так і залишилось.
-
BigTypoon
Member
Уявляэш собі, я не хейтер. був фанатом.tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01місцевих мікротіко-хейтерів:
Тому що, вони це зробили, АЖ через 2 роки!!! після того, як це просили!!!tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01- в мікротіку нема 5Гц - він лайно. Ок, додали 5ГГц.
- в мікротіку нема wave2 - він лайно. Ок, додали wave2.
Їх просили, зробити нормальні ВНУТРІШНІ антени, та гарний радіотракт, хоч як у ubiquiti! про інших мовчу.tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01вбудовані погані антенни, додали зовнішні антени
Це правило. Але у стандартній 2-кімнатній квартирі - одного роутера, майже завжди вистачає. При його встановленні в правильному місці.tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01Але імхо намагатися закрити великі площі одним роутером без точок доступу як було дурницею 10 років назад так і залишилось.
-
Mad Dog
Member
З нормальною вафлею ти впрешся у 1 гб і одним девайсом...tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01 Щось качати торрентами, доступ з ТВ та інших девайсів до медіаконтенту, доступ по самбі до робочого. Та вистача такого де можна в 1Гбіт впертися.
Завантаження портів NAS не моніториш? Цікаво було б побачити реальну загрузку по тим твоїм двум портам.
все дуже просто: мікрот відстає як мінімум на пів покоління...tablestikus: ↑ 04.10.2022 14:01Кожно разу як мікротик в сторону wifi щось робить що закрива минулий хейт, хейтери знаходять якесь нове виправдання своєму хейту.
У тому самому мікроті АХ2 стоїть тейже чип вафлі що був у Ксяомі пару років тому (наче АХ1800) і вже від нього відмовились... при цьому АХ2, ще ніхто в очі не бачив.