Nvidia призупиняє випуск карт GeForce RTX 4070 через слабкі продажі

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Kassatka: 21.04.2023 20:36 4080 значно обганяє 3090,
4070 Ti приблизно на одному рівні з 3090.

Якщо опуститися на номер, то мало б бути:

4070 мала б значно обганяти 3080,
4060 Ti мала б бути приблизно на одному рівні з 3080.

Натомість:

4070 програє перед 3080, навіть перед 10-гігабайтною.

Тому напевне 4080 та 4070 Ti зустріли тепліше, а 4070 народ незадоволений. Ціну такий результат погано виправдовує.
мені стало цікаво, якою була різниця в продуктивності/ціні для попередніх поколінь і знайшов ось таку статейку
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... gains_for/
зараз намагаюся туди додати ампер і аду і потім викладу як невелику тему з роздумами, але вже трохи інфи для аналізу:

сама жесть то 4080 - ріст ціни на 70% і ріст продуктивності на 50%
4070ті - ціна +33%, продуктивність +50%
4070 - ціна +20%, продуктивність +31%

не знаю чи було багато вою в свій час, але у 2070 і 2080 було ціна +30%, продуктивність +30% порівняно з 1ххх
ну і не знаю наскільки все погано з продажами 4080, але повинно було б бути набагато більше шуму, ніж з 4070
waryag
Member

bombeybox: 21.04.2023 18:10 Всі - це в 3 рази більше за 6800XT, такого великого конкурента від АМД, який краще і Точка ;)
Якщо врахувати, що ринкова доля нвідіа більше в 9-10 разів, такі, продажі 4070 знаходяться десь між провалом та катастрофою.
SergN
Member

waryag: 21.04.2023 21:38Якщо врахувати, що ринкова доля нвідіа більше в 9-10 разів, такі, продажі 4070 знаходяться десь між провалом та катастрофою.
Якщо зараз дійсно ринкова частка (а не доля) НВ більше в 9-10 разів, то ця кількісна перевага в продажах якимись же моделями забезпечується. А якщо так, то та статистика магазинів-одинаків взагалі не може бути репрезентативною для ситуації по світу.
Nutbar
Member

oversteve: 21.04.2023 21:23 мені стало цікаво, якою була різниця в продуктивності/ціні для попередніх поколінь і знайшов ось таку статейку
зараз намагаюся туди додати ампер і аду і потім викладу як невелику тему з роздумами, але вже трохи інфи для аналізу:

не знаю чи було багато вою в свій час, але у 2070 і 2080 було ціна +30%, продуктивність +30% порівняно з 1ххх
ну і не знаю наскільки все погано з продажами 4080, але повинно було б бути набагато більше шуму, ніж з 4070
Та шо там рахувати.
3070 = 2080 ti
$500 проти $1000 (умовно знижка 50% на 2080 ti)

Зараз
4070 = 3080
$600 проти $700 (умовно знижка 15% на 3080)

Така собі пропозиція. Ціну 3090 не варто враховувати, її релізнули/рекламували не як ігрову.
Последний раз редактировалось Nutbar 21.04.2023 21:51, всего редактировалось 1 раз.
Melofon
Member

bombeybox

Нибольше воняет как раз из 4070/Ти, 4080 тоже не ахти, норм карта только 4090, представляю этот бред из 4060ти/ 4060 с порезанными линиями pci-e которые для людей с pci-e 3.0 которых большинство которым эти видеокарты будут просто бессмысленные и будет резать производительность.
bombeybox
Member

Kassatka: 21.04.2023 20:36а 4070 народ незадоволений
Ось, одна картинка, яка повністю пояснює "проблематику 4070" і не треба більше нічого аналізувати:
спойлер
Изображение
По суті, 4070 - це сама слабка х70тка Нвідії за 10 років.
waryag: 21.04.2023 21:38Якщо врахувати, що ринкова доля нвідіа більше в 9-10 разів
А нічого, що в Німеччині у них зараз паритет по реалізації продуктів?
https://twitter.com/TechEpiphany/status ... 5575040000
спойлер
Изображение
Melofon: 21.04.2023 21:51Нибольше воняет как раз из 4070/Ти
Тримай в курсі :D Графік фпс\долар - це фігня, так і запишу
oversteve
Member

Nutbar: 21.04.2023 21:49
oversteve: 21.04.2023 21:23 мені стало цікаво, якою була різниця в продуктивності/ціні для попередніх поколінь і знайшов ось таку статейку

Та шо там рахувати.
3070 = 2080 ti
$500 проти $1000 (умовно знижка 50% на 2080 ti)

Зараз
4070 = 3080
$600 проти $700 (умовно знижка 15% на 3080)

Така собі пропозиція. Ціну 3090 не варто враховувати, її релізнули/рекламували не як ігрову.
от тому мені і стало цікаво подивитися як воно було у багатьох попередніх попокліннях, у 3ххх приріст продуктивності був на 50% в середньому по палаті порівняно до аналогів 2ххх покоління, при переході до 2ххх там було десь 35%, до взагалі 1ххх - 70%+, а до паскалів приріст в середньому був по 20-30% між поколіннями

так що умовно 3ххх вийшли більш вдалими в плані співвідношення ціни/приросту потужності
в той же час чи була взагалі можливість купити 3070 і 3080 на старті по рекомендованій ціні навіть в Штатах?
Polyaan
Member

Конечно жесть с новыми ценами. Итак, что лично я решил для себя в итоге все этого. Надо продавать профильную 6700 чтоб с минимальной доплатой взять 6800xt. Сидеть на 6800 до 8 линейки АМД и 5 линейки Нвидия а там решать. А еще, глядя на конфиги многих и их размышления, я вшоке. Ребята, войдите в зону комфорта и там побудьте. Какие фул хд или чуть больше. 9 лет назад или 10 взял себе 40 дюймов хороший телек и игры год гонял только на нем, текст на моник. Потом поменял его на 55 дюймов 60 герц САМС 4к. Потом поменял его с небольшой доплатой, попал вовремя с ценой на 55 qled 120 герц. И 2 раза через полтора года обновлял тв на новый такого типа с доплатой плюс минус 100дол. Сейчас подумываю о таком LG OLED55A23LA, он сейчас в Фокстроте 31000 ( я карту 6700 брал дороже). Как вообще можно сидеть на маленьких диагоналях? Как можно играть не в 4 К? У меня такое чувство, что большинство не понимает, как это, иметь нормальный экран. И он не большой, он просто нормальный. Привыкаешь к нему за неделю, в играх класс, в учебе и программировании класс, как можно так себя не любить, брать карты по цене больше такого тв, но сидеть на убогом монике? Что дадут герцы, если у тебя лицо персонажа не видно? Да, в том же киберпанке у меня на всем ульра -высоком 60 с небольшим герц на глаз, специально не мониторил, но картинка ровная, просто видно, что не максимум. Правда без лучей, лучи только в помещениях адекватную производительность дают. Но я не понижал настройки, как мне предложила игра, так играю. А многие любимые старые игры? Falloutы с модами, Скайримы, стратегии? Линейка Вархаммеров? Героев? Что там даст топовая видеокарта при диагонали, которая убьет тебе глаза? Я комфортно с 2 метров и в кресле поработать могу, и с дивана рядом поиграть, хоть лежа почитать. Это сугубо мое мнение, но я знаю, тут есть люди со схожей парадигмой. Если бы большинство на моменте условной 1080 следующим себе брало норм диагональ ТВ или монитор, то не столько бы гналось за картой, столько бы радовалось жизни от просмотра/игр на большой диагонали. Да даже разделить пополам экран, хоть я такое не сильно люблю, и пусть там идет видео, а ты играешь, учишься. Это убивает вообще какое то желание хоть как то перелазить на диагональ меньше. Просто у меня все знакомы сидят на таких от 40 до 65 дюймов мониторах. И специфический маленький по размеру убогий монитор по цене 2 тв таких вообще вызывает недоумение. Надо мне маленький моник, окей, иногда на ноуте приходится поработать. Но специально? выбирать не большую диагональ, а иногда меньшую но с большим количеством герц? А потом фапать на новые карты, а то старые 140 плюс фпс не вывозят?)
Это конечно мое имхо, но в связке диагональ-разрешение-фпс-железо с ргб подсветкой, все таки по моему1-диагональ и разрешение, 2 фпс в разумных пределах, на многом 60+ вполне достаточно. Из последних пройденных игр у всех был лок от производителя 60 кадров, но это как то не убило настроение от качественной графики. 3 это железо, которое тебе достаточно для 1 первого пункта а в идеале и для 2.
maksim2020
Member

bombeybox: 21.04.2023 16:10
kalakawa: 21.04.2023 12:17ну тобно, із всіх трьох говен люди чомусь вирішили байкотувати найменш смердючіше
Чєл...

Набільше смердить якраз від 4080 і 4090. У 4070 та 4070Ті - найкращий показник fps\бакс серед всіх наявних Нвідій в високопродуктивному сегменті:
спойлер
Изображение
Там десь внизу та "єдина варта покупки 4090" :-/

А 4070, як я і казав - найкраще рішення на ринку для 1080р:
спойлер
Изображение
Це не робить її всебічно класним продуктом, але це факт.
Чєл...

Є хтось, хто бере 4090 для 2К? :rotate:
Melofon
Member

bombeybox: 21.04.2023 22:05Тримай в курсі Графік фпс\долар - це фігня, так і запишу
Держу, , не беспокойся ;) Я не один такой :gigi:
Nutbar
Member

oversteve: 21.04.2023 22:19 от тому мені і стало цікаво подивитися як воно було у багатьох попередніх попокліннях, у 3ххх приріст продуктивності був на 50% в середньому по палаті порівняно до аналогів 2ххх покоління, при переході до 2ххх там було десь 35%, до взагалі 1ххх - 70%+, а до паскалів приріст в середньому був по 20-30% між поколіннями
Я не впевнений наскільки коректно саме так порівнювати. В принципі, байдуже як карта називається, головне ціна, правда ж? В 30хх поколінні ми отримали ту саму карту вдвічі дешевше. В 40хх, по великому рахунку, ціна не сильно змінилась, порівняно з msrp 3080.
oversteve: 21.04.2023 22:19 в той же час чи була взагалі можливість купити 3070 і 3080 на старті по рекомендованій ціні навіть в Штатах?
Це правда, карт була обмежена кількість, але саме на старті якраз і можна було придбати. Та і потім зі штатів правдами не правдами. Ось, наприклад, брав собі і знайомим, це що вдалось швидко знайти. Далі ближче до зими і весь 2021 був повний треш. Потім вони випустили 3080ti за $1200, яка не дуже сильно випереджала звичайну 3080. Ну і типу дали нам 4070 на заміну 3080ti :rotate:
Геральт
Member

Polyaan: 21.04.2023 23:01 Конечно жесть с новыми ценами. Итак, что лично я решил для себя в итоге все этого.
спойлер
Надо продавать профильную 6700 чтоб с минимальной доплатой взять 6800xt. Сидеть на 6800 до 8 линейки АМД и 5 линейки Нвидия а там решать. А еще, глядя на конфиги многих и их размышления, я вшоке. Ребята, войдите в зону комфорта и там побудьте. Какие фул хд или чуть больше. 9 лет назад или 10 взял себе 40 дюймов хороший телек и игры год гонял только на нем, текст на моник. Потом поменял его на 55 дюймов 60 герц САМС 4к. Потом поменял его с небольшой доплатой, попал вовремя с ценой на 55 qled 120 герц. И 2 раза через полтора года обновлял тв на новый такого типа с доплатой плюс минус 100дол. Сейчас подумываю о таком LG OLED55A23LA, он сейчас в Фокстроте 31000 ( я карту 6700 брал дороже). Как вообще можно сидеть на маленьких диагоналях? Как можно играть не в 4 К? У меня такое чувство, что большинство не понимает, как это, иметь нормальный экран. И он не большой, он просто нормальный. Привыкаешь к нему за неделю, в играх класс, в учебе и программировании класс, как можно так себя не любить, брать карты по цене больше такого тв, но сидеть на убогом монике? Что дадут герцы, если у тебя лицо персонажа не видно? Да, в том же киберпанке у меня на всем ульра -высоком 60 с небольшим герц на глаз, специально не мониторил, но картинка ровная, просто видно, что не максимум. Правда без лучей, лучи только в помещениях адекватную производительность дают. Но я не понижал настройки, как мне предложила игра, так играю. А многие любимые старые игры? Falloutы с модами, Скайримы, стратегии? Линейка Вархаммеров? Героев? Что там даст топовая видеокарта при диагонали, которая убьет тебе глаза? Я комфортно с 2 метров и в кресле поработать могу, и с дивана рядом поиграть, хоть лежа почитать. Это сугубо мое мнение, но я знаю, тут есть люди со схожей парадигмой. Если бы большинство на моменте условной 1080 следующим себе брало норм диагональ ТВ или монитор, то не столько бы гналось за картой, столько бы радовалось жизни от просмотра/игр на большой диагонали. Да даже разделить пополам экран, хоть я такое не сильно люблю, и пусть там идет видео, а ты играешь, учишься. Это убивает вообще какое то желание хоть как то перелазить на диагональ меньше. Просто у меня все знакомы сидят на таких от 40 до 65 дюймов мониторах. И специфический маленький по размеру убогий монитор по цене 2 тв таких вообще вызывает недоумение. Надо мне маленький моник, окей, иногда на ноуте приходится поработать. Но специально? выбирать не большую диагональ, а иногда меньшую но с большим количеством герц? А потом фапать на новые карты, а то старые 140 плюс фпс не вывозят?)
Это конечно мое имхо, но в связке диагональ-разрешение-фпс-железо с ргб подсветкой, все таки по моему1-диагональ и разрешение, 2 фпс в разумных пределах, на многом 60+ вполне достаточно. Из последних пройденных игр у всех был лок от производителя 60 кадров, но это как то не убило настроение от качественной графики. 3 это железо, которое тебе достаточно для 1 первого пункта а в идеале и для 2.
Боже, яка ж маячня. І не ліниво було ту плахту набирати...
Polyaan
Member

Геральт: 22.04.2023 00:07
Polyaan: 21.04.2023 23:01 Конечно жесть с новыми ценами. Итак, что лично я решил для себя в итоге все этого.
спойлер
Надо продавать профильную 6700 чтоб с минимальной доплатой взять 6800xt. Сидеть на 6800 до 8 линейки АМД и 5 линейки Нвидия а там решать. А еще, глядя на конфиги многих и их размышления, я вшоке. Ребята, войдите в зону комфорта и там побудьте. Какие фул хд или чуть больше. 9 лет назад или 10 взял себе 40 дюймов хороший телек и игры год гонял только на нем, текст на моник. Потом поменял его на 55 дюймов 60 герц САМС 4к. Потом поменял его с небольшой доплатой, попал вовремя с ценой на 55 qled 120 герц. И 2 раза через полтора года обновлял тв на новый такого типа с доплатой плюс минус 100дол. Сейчас подумываю о таком LG OLED55A23LA, он сейчас в Фокстроте 31000 ( я карту 6700 брал дороже). Как вообще можно сидеть на маленьких диагоналях? Как можно играть не в 4 К? У меня такое чувство, что большинство не понимает, как это, иметь нормальный экран. И он не большой, он просто нормальный. Привыкаешь к нему за неделю, в играх класс, в учебе и программировании класс, как можно так себя не любить, брать карты по цене больше такого тв, но сидеть на убогом монике? Что дадут герцы, если у тебя лицо персонажа не видно? Да, в том же киберпанке у меня на всем ульра -высоком 60 с небольшим герц на глаз, специально не мониторил, но картинка ровная, просто видно, что не максимум. Правда без лучей, лучи только в помещениях адекватную производительность дают. Но я не понижал настройки, как мне предложила игра, так играю. А многие любимые старые игры? Falloutы с модами, Скайримы, стратегии? Линейка Вархаммеров? Героев? Что там даст топовая видеокарта при диагонали, которая убьет тебе глаза? Я комфортно с 2 метров и в кресле поработать могу, и с дивана рядом поиграть, хоть лежа почитать. Это сугубо мое мнение, но я знаю, тут есть люди со схожей парадигмой. Если бы большинство на моменте условной 1080 следующим себе брало норм диагональ ТВ или монитор, то не столько бы гналось за картой, столько бы радовалось жизни от просмотра/игр на большой диагонали. Да даже разделить пополам экран, хоть я такое не сильно люблю, и пусть там идет видео, а ты играешь, учишься. Это убивает вообще какое то желание хоть как то перелазить на диагональ меньше. Просто у меня все знакомы сидят на таких от 40 до 65 дюймов мониторах. И специфический маленький по размеру убогий монитор по цене 2 тв таких вообще вызывает недоумение. Надо мне маленький моник, окей, иногда на ноуте приходится поработать. Но специально? выбирать не большую диагональ, а иногда меньшую но с большим количеством герц? А потом фапать на новые карты, а то старые 140 плюс фпс не вывозят?)
Боже, яка ж маячня. І не ліниво було ту плахту набирати...
Ну это был накопившийся крик души. По крайней мере у меня Геральт бегал почти в натуральный рост и макс качестве, а у вас в 27 лицо влезло? или только ноги лютика) (Сарказм)

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
У меня кум с восторгом гоняет игры на плойке и на 65 тв Сони, тоже думает о Олед новом, правда Сони. Вот у него Геральт здорового человека, я стремлюсь к такому.
SergN
Member

Polyaan: 22.04.2023 00:1565 тв Сони...
Для обговорення телевізорів є окрема спеціалізована тема на форумі.
Геральт
Member

Polyaan: 22.04.2023 00:15 У меня кум с восторгом гоняет игры на плойке и на 65 тв Сони, тоже думает о Олед новом, правда Сони. Вот у него Геральт здорового человека, я стремлюсь к такому.
То не крик душі а набір дурні. Ну або тролінг.
Відьмака я до речі на 24' FHD пройшов 100 років тому.
Последний раз редактировалось Геральт 22.04.2023 00:34, всего редактировалось 1 раз.
Nemo4k
Member

Чому інвестори не виключать Хуанга з Нвідіа він шкодить бізнесу ?
Polyaan
Member

SergN: 22.04.2023 00:20
Polyaan: 22.04.2023 00:1565 тв Сони...
Для обговорення телевізорів є окрема спеціалізована тема на форумі.
Згоден. Спробую ще раз зі свого боку. Якщо брати систему пк в цілому, то як на мене основна частка єкспіріенса формується захватом від роботи і завдоволенням від системи. Так і в моему баченні діагональ + якість картинки дасть набагато більше, аніж умовний 27 фул хд хай і на 360герц умовно. і для цього система повинна бути збалансована, а то отримуеш, що під капотом у мустанга або навіть Dodge Viper(3090 або 4090) багато кінських сил, але він може їми погарцювати по трасі з обмеженнями та вибоінами та ямами (фул хд малої діагоналі), але володар не хоче принципово звернути на дорогу автобан поруч.

Я особисто більш 4 друзів перевів в секту більших діагоналей. Усього то потрібно, щоб у гостях запустити їх улюблену іграшку й дати пограти на великому моніторі, полулежачи в мякому куті або на дивані.(особисто у мене окрім клави є геймпади і це вирішує в деяких іграх). Потім після кільких сеансів + фільми та відео на такому моніторі всі починали цікавитися, а як би собі це зробити. Яскравий приклад, друг оновився з RX580 не на 6700 або 3060 а на 40"qled q60 Sams і в захваті на той же картці. Щоправда яскравість одразу дуже на мінімум, там с запасом. Якось так. Покористуйтесь самі, а потом агриться починайте. Усе одно прогресс йде до того, що дуже скоро велика діагональ буде у багатьох. І ніхто не захоче перейти на меншу.

Відправлено через 7 хвилин 50 секунд:
Геральт: 22.04.2023 00:33
Polyaan: 22.04.2023 00:15 У меня кум с восторгом гоняет игры на плойке и на 65 тв Сони, тоже думает о Олед новом, правда Сони. Вот у него Геральт здорового человека, я стремлюсь к такому.
Відьмака я до речі на 24' FHD пройшов 100 років тому.
питаннь нема, коли там через якусь кількість років оновитесь на норм діагональ і попрацюєте пару років, згадайте свої враження від старой системи
Без хейту, бо с розумінням, бо особисто багато знайомих перевів на більшу діагональ по роботі та й особистим прикладом, ще ніхто не приходив с претензіей, що маячню їм запропонував, а раніш на меншій діагоналі і тексту більш влазило , й 4 к не потрібно, фул хд краще :beer:
maksim2020
Member

Геральт: 22.04.2023 00:33
А що не так з PS5 та 65" ТВ?
Nutbar
Member

4070 Всю 40хх лінійку вже продають із $100 знижкою (умовно)
спойлер
Изображение
SergN
Member

Polyaan: 22.04.2023 00:38Так і в моему баченні діагональ + якість картинки дасть набагато більше, аніж умовний 27 фул хд хай і на 360герц умовно.
Polyaan: 22.04.2023 00:38Покористуйтесь самі, а потом агриться починайте.
Так це ви сюди прийшли з моніторами, точніше телевізорами, а вам ніхто не доводив нічого іншого. Просто тема обговорення - новина про обмеження виробництва 4070. У мене своє особисте бачення на цю тему, і як не дивно, воно трохи ближче до вашого, але без переходу з ПК-моніторів до телевізорів, тільки от цю думку я буду доводити в темі "Монітори" для тих, хто в процесі вибору.

А по темі обговорення ще одне скажу: зараз попитом не користується обрізаний чіп AD104+12Гб пам'яті за $600, тож Хуанг обмежить його випуск, щоб стимулювати купівлю того ж самого чіпа AD104+12Гб за $800+.
Ответить